خوراکی ها و نوشیدنی های حرام و غیر مجاز در ایران
خوردنیهای تابو به غذاها و نوشیدنیهایی گفته میشود که برخی مردم به دلایل مذهبی، فرهنگی و بهداشتی از مصرف آنها خودداری میکنند. آسمونی" href="https://asemooni.com">آسمونی در این بخش به معرفی خوراکی ها و نوشیدنی های حرام و غیر مجاز در ایران می پردازد.
خوراکی ها و نوشیدنی های حرام و غیر مجاز در ایران
محدودیت های مربوط به خوراکی های حرام، شامل گوشت جانورانی خاص شامل پستانداران، جوندگان، خزندگان، دوزیستان، ماهیان استخواندار، و سختپوستان میشود. در برخی موارد تابو فقط شامل قسمتی از بدن یا فضولات جانور میشود و در حالی که در موارد دیگر گیاهان، قارچها و حشرات را در بر میگیرد.
خوراکی ها
- دوزیستان و خزندگان
- خفاش
- خرس
- پرندگان
- شتر
- گربه
- گاو
- سختپوستان و سایر غذاهای دریایی
- گوزن و سمداران
- گوشت سگ
- فیل
- ماهی
- قارچ
- خوکچههندی و جوندگان مشابه
- اسب و خر
- حشرات
- جانوران زنده
- کله پاچه و اعضای تودلی
- خوک
- خرگوش
- موش
- حلزون
- صیفیجات
- نهنگ
- نخستیان
- گوشت انسان
- جنین جانوران
نوشیدنیهای تابو
الکل
بسیاری ادیان شامل اسلام، بهائیت، دین بودا، دین هندو، دین جین، فرقه راستافاری و نیز بسیاری از شاخههای مسیحیت مانند متدیستها و هواداران روز آخر، روز هفتم، ایگلسیا نیکریستو مصرف نوشیدنیهای الکلی را حرام دانستهاند. شاهدان یهوه هم گرچه ممنوعیتی در این رابطه ندارند اما زیادهروی را جایز نمیدانند.
کتاب مقدس عبری میگوید نذیر (کسی که خود را وقف خدا کرده) برای ریاضت باید از مشروبات الکلی خصوصاً شراب و آبجو دوری میکند. با این حال هیچ تابوی عمومی در مورد الکل در یهودیت وجود ندارد. اما اسلام تمامی مستکنندهها را، حتی در مقدار بسیار اندک، ممنوع نمودهاست.
تابوهای فرهنگی نیز در مورد مصرف الکل وجود دارند که از جمله آنها میتوان به نهضت مخالفت با مصرف الکل در غرب اشاره کرد که بسیاری از شخصیتهای شناخته شده بدان پیوستهاند و از مصرف هرگونه نوشیدنی الکلی خودداری میکنند.
خون
برخی خوردن و آشامیدن خون و غذاهایی که از خون درست شدهاند را ممنوع کردهاند. در یهودیت گوشت چهارپایان و پرندگان (و نه ماهیها) نمک سود میشود تا خون آن بهطور کامل خارج گردد. این آموزهها در کتاب سفر لاویان آمدهاست. از آنجا که «زندگی حیوان در خون اوست»، کسی مجاز به خوردن خون نیست. شاهدان یهوه هم خوردن خون را غیرمجاز میدانند.
مطابق انجیل، استفاده از خون فقط در موارد عبادی مجاز است.
در قرن اول میلادی مسیحیان، یهودیان به مسیحیت پیوسته و غیر بنیاسرائیلیها، بر سر اینکه کدامیک از قوانین موسی همچنان باید مورد تبعیت قرار گیرد، اختلاف داشتند. حواریون در آن زمان تصمیم گرفتند که حرمت مصرف خون همچنان پابرجا بماند.
از آنجا که به نظر میرسد برای روحالقدس، و نیز برای ما، شایستهاست، که جز این موارد ضروری بار دیگری را بر دوش نگیریم.
از گوشتی که توسط بتپرستان تهیه شده و از هر نوع خون باید اجتناب کرد، همچنین از حیوانات خفه شده و از زنا.
در اسلام مصرف خون حرام است و حیوانات باید ذبح شرعی شوند تا خون کاملاً از بدنشان خارج گردد. این امر، بر خلاف سایر ادیان، به علت احترام و تقدس خون نیست، بلکه فقط بدین خاطر است خون در اسلام نجس و ناپاک است و در صورت تماس بدن با خون، باید محل آن دو بار آب کشیده شود.
چای و قهوه
نوشیدنیهای گرم برای اعضای فرقه کلیسای عیسی مسیح قدیسان آخر زمان تابو است. البته واژه نوشیدنی گرم نباید موجب اشتباه شود چون آنان فقط چای و قهوه را حرام میدانند و با سایر نوشیدنیهای گرم مانند شیرکاکائو و چای سبز مشکلی ندارند. «گفتار خرد» کتاب رمز سلامتی اعضای این گروه است که تمامی حلال و حرامها را شرح داده شده و گفتهاست این ممنوعیت تنها شامل قهوه است و سایر نوشیدنیهای کافئیندار، مانند کولا، را شامل نمیشود. اعضای فرقه روز هفتم ظهور اما از کافئین بهطور کلی دوری میکنند.
برخی کاتولیکها با اصرار به پاپ کلمنت هشتم از او خواستند قهوه، نوشیدنی شیطان، را حرام اعلام کند. پاپ بعد از چشیدن قهوه گفت: «آنقدر خوش طعم است که اگر بگویم فقط بیایمانها آن را بخورند، دچار گناه شدهام. بیایید شیطان را به مدد نوشیدنی خودش شکست دهیم.»
شیر انسان
باوجود آنکه همه استفاده از شیر انسان را جهت مصرف نوزاد میپذیرند ولی در بسیاری فرهنگها خوردن این شیر برای بزرگسالان تابو حساب میشود.
نمک
در حالی که در کشورهای غربی مصرف نمک را به دلیل حفظ سلامتی کاهش میدهند، در روش آشپزی ایتا که در اصل متعلق به جامائیکا است، به دلایل مذهبی از مصرف نمک در غذاها خودداری میشود.
غذاهای با دستکاری ژنتیکی
برخورد با غذاهایی که دستکاری ژنتیکی شدهاند شامل مواردی چون سویا، ذرت و کلزا در آمریکا و کانادا متفاوت است و بین تابو و قابل قبول است. اما کشورهای اروپایی نیز که مردمان آن به خوردن فراوردههای طبیعی اهمیت میدهند، چنین محصولاتی را تابو میدانند. بنابر یک تحقیق در سال 2003، تنها دو درصد انگلیسیها از مصرف چنین محصولاتی خوشحال میشوند و بیش از نیمی از آنها معتقدند چنین محصولاتی نباید برای فروش به عموم وجود داشته باشند.
طبق قانون اروپا، تمام محصولاتی که بیش از نیم درصد از چنین موادی دارند باید بهطور واضح برچسب بخورند و بسیاری فروشگاهها با افتخار اعلام میکنند که چنین محصولاتی را عرضه نمیکنند.
قهوه حروم نیس???? ☕ ????????????????????????????????????????