حیوان چیست؟ تفاوت حیوان و جانور
ما در این مقاله از آسمونی به تعریف حیوان و همچنین تعریف جانور می پردازیم. با مطالعه تعاریف حیوان و جانور می توان به تفاوت های حیوان و جانور پی برد. از شما عزیزان دعوت می کنیم تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید. حیوان چیست؟ تعریف حیوان به هر موجود جاندار- اعم از انسان و غیر انسان- حیوان اطلاق میشود. لیکن کاربرد رایج و عمومی آن، موجود زنده غیر انسان است که در اینجا همین معنا مورد نظر است. اقسام حیوان حیوانات به لحاظ نوع به دریایی و خشکی ، پرنده و غیر پرنده، دارای خون جهنده و خون غیر جهنده و به لحاظ حکم به حلال گوشت و حرام گوشت، پاک و نجس، قابل تذکیه و غیر قابل تذکیه تقسیم میشوند. ← از لحاظ حلیت و حرمت بنابر قول مشهور تمامی حیوانات دریایی- جز ماهی فلس دار بنابر مشهور و نیز میگو و پرنده دریایی- حرام اند. حیوانات خشکی به پرندگان، چارپایان و حشرات تقسیم میشوند. پرندگان حرام گوشت سه نوع اند: چنگال داران، مسخ شدگان و خبائث. چارپایان حرام گوشت نیز چند نوعاند: درندگان، مانند شیر و پلنگ ( درنده) و مسخ شدگان، نظیر فیل ، خرگوش، بوزینه ، خوک، جوجه تیغی و سوسمار (مسوخ). برخی حیوانات، هچون گرگ و خرس تحت هر دو عنوان درندگی و مسخ میگنجند. کانگرو، سنجاب ، سمور ، خز و هر حیوان خبیث حرام اند. گاو، گوسفند و شتر اهلی و نیز گاو ، گوسفند، بز، گورخر ، آهو و گوزن وحشی حلالاند. اسب، قاطر و الاغ نیز حلال گوشتند ولی بنابر مشهور خوردن گوشت آنها مکروه است. انواع حشرات که در زیر زمین لانه دارند، مانند موش ، عقرب ، مار و رتیل حراماند. همچنین حشراتی مانند عنکبوت ، پشه و مگس. حیوان حلال گوشتی که از مدفوع انسان تغذیه میکند، گوشتش حرام و مدفوع و ادرار آن نجس است ( نجاست خواری).لیکن با استبراء پاک میشود. همچنین گوشت حیوانی که انسان آن را وطی کرده حرام میگردد. ( آمیزش با حیوان)
← از لحاظ طهارت ونجاست همه حیوانات دریایی و خشکی جز سگ و خوک غیر دریایی پاکند ( نجاسات). ← از لحاظ قبول و عدم قبول تذکیه حیوانات حلال گوشت، تذکیه پذیر و حیوانات نجس العین تذکیه ناپذیرند. در حیوانات حرام گوشت، مسئله اختلافی است. واژه حیوان در قرآن واژه حیوان در قرآن تنها یک بار و به معنای زندگی حقیقی به کار رفته که ناظر بر جهان آخرت است اما انواع حیوان، به معنای رایج آن، به دفعات در قرآن ذکر شده است. پنج سوره از قرآن، به دلیل ذکر نام پنج نوع حیوان در آن ها، به همین نام خوانده شده است: بَقَره (گاو)، نَحل (زنبور)، نَمْل (مورچه)، عنکبوت و فیل. افزون بر آن، در آیات زیادی درباره حیوانات سخن گفته شده است. جانور چیست؟ جانوران یکی از انواع مهم جانداران هستند که از دو زیرگروه اصلی مهرهداران و بیمهرگان تشکیل شدهاند. در تعریف زیستشناسی به سلسله جانوران Animalia، پریاختگان Metazoa هم گفته میشود که بدین گونه تعریف میشود: «سلسلهای از ارگانیسمهای پُریاخته که از رویان تکوین مییابند. جانوران، موجودات زنده پُریاخته و یوکاریوتی هستند.باور بر این است که جانوران در طی تکامل از یوکاریوت های تک سلولی ایجاد شدند که اولین بار توانستند در کنار هم رشد کنند،ابتدا همزیستی بین دو پروکاریوت که یکی دیگری را بلعیده بود و سلول بلعیده شده در نقش میتوکندری بقای خود را حفظ کرد،و این ارتباطی سودآور برای هر دو سلول بود که شایستگی تکاملی آن سلول-که منشا یوکاریوت هاست -را بالاتر برد و نسل آن ادامه یافت.
پس از به وجود آمدن سلول میتوکندری دار(همان منشا یوکاریوت ها)نقطه ی عطف دیگر،توانایی انتقال پیام بین سلولها بود،گروهی در ارتباط با محیط بیرون ماندند و فضای درونشان به محیط داخلی تکامل پیدا کرد،گروهی دیگر نیز به تولید مثل اختصاص یافتند.بعد ها ارتباط های سلولی شامل پروتئین ها شد و بعد با افزایش اندازه بدن،زمینه تکامل نورون ها فراهم شد.ساختار بدن جانوران سرانجام زمانیکه رشد میکنند ثابت میگردد، هرچند برخی از این ساختارها بعدها در طول حیاتشان دچار دگردیسی میشوند. تمامی جانوران جنبنده هستند، بدین معنی که حداقل در مرحلهای از زندگی خود میتوانند حرکت کنند. همهٔ جانوران دگرپَرورد heterotroph هستند یعنی برای تأمین انرژی و رفع نیازهای غذایی خود از مواد آلی ساختهشدهٔ سایر موجوداتِ زنده استفاده میکنند. معروفترین جانوران شاخه در فسیلهای مربوط به گونههای دریایی در طول انفجار دورهٔ کامبرین حدود 542 میلیون سال پیش، پیدا شدند. جانوران به زیر گروههای مختلفی تقسیم می شوند که به این قرار است: 1.مهرهداران شامل حیوانات (پرندگان، پستانداران، دوزیستان، خزندگان، ماهیها)؛ 2.بی مهرگان شامل نرمتنان (صدفهای دوکفهای، صدفهای خوراکی، هشتپا، ماهی مرکب، حلزون)؛ بندپایان (هزارپاها، حشرات، عنکبوتها، عقربها، خرچنگها، میگوها، شاه میگوها)؛ کرمها (کرم خاکی، زالو)؛ اسفنج؛ و ماهی ژلهای. حیوان در زبان فارسی عموما به مهره داران اطلاق میشود مثلا شیر,کبوتر,تمساح ولی بی مهرگان حیوان نامیده نمی شوند.
ویژگیهای جانور به طور کلی، همهٔ جانوران توانایی جسمی و حرکت دارند، و از آن میان، انسانها قادر به تفکر نیز هستند. اغلب جانوران پرسلولیاند. جانوران خصوصیات خاصی دارند که آنها را از دیگر موجودات زنده متمایز میکند. جانوران یوکاریوتی و پر سلولی هستند، که آنها را از باکتریها و آغازیان متمایز میکند. آنها دگرپرورد هستند، معمولاً غذا را از حفره داخلی جذب میکنند، که آنها را از خزهها متمایز میکند. آنها از گیاهان، جلبکها و قارچها به دلیل نداشتن دیوارهٔ سلولی سخت متمایزند. همهٔ جانوران جنبندهاند، حتی اگر شده در یکی از مراحل زندگیشان. در بیشتر جانوران، جنین از مرحله بلاستولا میگذرد، که ویژگی انحصاری جانوران است. ساختار جانور به جز چند استثناء، اسفنجها (شاخه پوریفرا) و پلازوا، جانوران بدنهایی دارند که از بافتهای مختلفی تشکیل شده است. این بافتها شامل ماهیچهها، که قادر به انقباضند و حرکت را کنترل میکنند، بافت عصبی، که علائم را دریافت و پردازش میکند، هستند. معمولاً، در بدن یک حفره جذب داخلی با یک یا دو مدخل وجود دارد. جانورانی با این نوع سازماندهی متازون (پس زی) یا یومتازون استفاده میشود که متازون به جانوران در کل اطلاق میشود. همهٔ جانوران سلولهای یوکاریوتی دارند، که با مادهٔ زمینهای ساخته شده از کلاژن و گلیکوپروتئین کشسان احاطه شده است؛ که اینها بعدها ممکن است بصورت ساختارهای کلسیمی صدف، استخوان و سوزنه درآیند. در طول رشد ساختار نسبتاً انعطافپذیری دارد که سلولها میتوانند حرکت کنندو دوباره سازماندهی شوند و ساختارهای پیچیده ممکن را بسازند. در مقابل، موجودات زنده پرسلولی دیگر مثل گیاهان و قارچها، سلولهایی دارند که با دیوارهٔ سلولی نگه داشته شدهاند و با رشد پیشرونده، رشد میکنند. همچنین، بین سلولهای جانوران هم اتصال بین سلولی وجود دارد:اتصال سخت، اتصال شکافی، دزموزوم.
ویژگیهای یاختههای جانوری
- سلولهای جانوری بدون شکل منظماند.
- نسبت به گیاهان کوچک ترند.
- واکوئل کوچکتری نسبت به گیاهان دارند.
- لیزوزوم دارند اما گیاهان ندارند.
- کلروپلاست ندارند.
- سلولهای جانوری فاقد دیواره سلولی میباشند.
- سلولهای گیاهی به طور کلی فاقد سانتریول میباشند.
عادات جفتگیری جانور بیشتر حیوانات اهل تکهمسری (جفتگیری تنها با یک شریک جنسی) نیستند. تنها پنج درصد از حیوانات تنها یک جفت اختیار میکنند و این پنج درصد نیز به میزان زیادی به جفت خود خیانت کرده و با دیگران جفتگیری میکنند. هستند جانورانی چون سگ آبی اوراسیایی که نه تنها یک شریک جنسی اختیار میکنند و بلکه تا پایان به شریک جنسی خود نیز وفادار میمانند.
هرانسان درمحورایکس ها جایگاهی خاص داردیعنی دارای عددی ثابت وخاص است.یعنی مثلاانسانهای برترودارای مقامات عالی وپیامبران دارای اولین اعدادهستندویعنی ازصفرشروع می شودواعدادساعت نیزفقط ۱۲عددنیست مافقط یک لایه اعدادرادرساعت رانمایش می دهیم.پیامبراسلامحضرت محمددارای عددصفراست.حضرت عل ...
مطالب دارای اشتباه وتناقض بودند باتشکر