ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 13 دقیقه
مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران

از دیرباز تاکنون در تاریخ ایران بزرگان بسیاری به نوبه خود آثار ازرنده ای را برجای گذاشته اند که از این...

از دیرباز تاکنون در تاریخ ایران بزرگان بسیاری به نوبه خود آثار ازرنده ای را برجای گذاشته اند که از این بزرگان و مشاهیر ایران تنها چیزی که باقی مانده است آثار و آرامگاه های آنها است. آسمونی در این بخش مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران را برای شما عزیزان منتشر می کند.

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران
مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه امیراسماعیل سامانی

امیراسماعیل سامانی (234 -295 هـ.ق) بنیانگذار سلسله سامانیان، شهر بخارا را به عنوان پایتخت خود انتخاب کرد. او زبان و فرهنگ ادبیات فارسی علاقه بسیاری داشت و برای زنده نگه داشتن زبان فارسی بسیار تلاش می کرد. وی در سال 286 خورشیدی در اثر بیماری درگذشت و در بخارا در آرامگاه به خاک سپرده شد.

آرامگاه امیر اسماعیل قدیمی ترین آرامگاه تاریخ دار ایرانی است که به شیوه رازی با آجرکاری های بسیار زیبا ساخته شده است.

این بنا به صورت چهارگوش با اضلاع 10در10 است و گنبد آن بالای اتاق چهارگوش به کمک کنج قرار گرفته و قابل مقایسه با گنبدسازی دوره پارتی و ساسانی است و شبیه آتشکده های ساسانی می باشد. این بنا در مرکز شهر بخارا و یکی از مهم‌ترین بناهای باستانی آسیای میانه بشمار می‌رود.

آدرس: آسیای میانه. مرکز شهر بخارا.

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه منسوب به ابوسعید ابوالخیر

شیخ ابوسعید ابوالخیر از عارفان بزرگ و نامی اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم هجری که در میهنه متولدشد و در 440 قمری در زادگاهش از دنیا رفت.

ابوعلی سینا پس از ملاقات با ابوسعید می گوید: هر چه من می‌دانم او می‌بیند.

آرامگاهی که در روستای مهنه، حوالی تربت حیدریه است را به ابوسعید ابوالخیر نسبت داده‌اند. در ضلع شمالی آرامگاه قرار دارد و در ضلع شرقی اتاق خدمه، نمازخانه و مسجد می باشد. این مجموعه فضای مناسبی برای زیارت و اقامت مسافران می باشد.

آدرس: ایران. استان خراسان رضوی. تربت حیدریه. شهرستان مه ولات. روستای مهنه.

iranian-history-figures-tomb
iranian-history-figures-tomb

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه با یزید بسطامی

بایزید بسطامی ملقب به سلطان العارفین از بزرگان اهل تصوف و عارفان نامی قرن سوم هجری می باشد. وی در سال 261 هجری در گذشت.

مقبره ایشان در شهر بسطام و شمال آرامگاه امام‌زاده محمد (ع) قرار دارد که هیچ گونه تزئینی در آن مشاهده نمی شود. این بنا دارای یک پنجره ی مسقف آهنی است. روی قبر، یک سنگ مرمر قرار دارد که کلماتی از مناجات مشهور علی بن ابی‌اطالب (ع) برروی آن حک شده است.

آدرس: ایران. استان سمنان. شاهرود. بسطام.

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه شیخ احمد جام

شیخ احمد جام  در قرن پنجم هجری در روستای نامق شهر کاشمر زاده شد. او از عارفان و صوفیان نامی قرن پنجم و  ششم هجری قمری است.  ایشان حدود 95 سال دراین دنیا زندگی کردند و محل دفن او در تربت جام می‌باشد. القاب او عبارتند از: شیخ‌الاسلام ، قطب‌الاوتاد ، شیخ ابونصر احمد ژنده ‌پیل، پیر جام یا شیخ جام .

آرامگاه وی در تربت جام، بین جاده مشهد به هرات واقع شده و دارای بر 10 بنای تاریخی ( مرقد شیخ، گنبدخانه،  مسجد عتیق، خانقاه، سراچه و مدرسه فریوند، مسجد کرمانی، گنبد سفید،خانقاه‌های تیمور،‌ مدرسه امیر جلال الدین فیروز‌شاه (گنبد سبز) ،مسجد نو، مدرسه امیرشاه ملک ) است. مجموع  این بناها در اطراف یک چاه وسیع ساخته شده است.

مقبره  شیخ بدون هیچگونه بنایی به صورت روباز در مقابل ایوان عظیمی قرار دارد. پس از وفات او را در جلوی دروازه سعدآباد به خاک سپردند.

آدرس: ایران. استان خراسان رضوی. تربت جام

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران
مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه خیام نیشابوری

حکیم عمر خیام نیشابوری فییلسوف، ستاره شناس، ریاضی دان و رباعی سرای نامی دوره سلجوقی که در سال 427 در نیشابور چشم به جهان گشود. یکی از شاهکارهای  وی اصلاح گاهشماری ایران در زمان وزارت خواجه نظام الملک در دوره سلطنت ملک شاه سلجوقی است.

خیام القاب بسیاری دارد من جمله:حکیم حجة الحق، حکیم جهان و فیلسوف گیتی، الشیخ الامام، الشیخ الاجل حجة الحق، علامهٔ خواجه، قدوهٔ الفضل، سلطان العلماء، ملک الحکماء، امام خراسان و...

آرامگاه او در استان خراسان رضوی، شهرستان نیشابور، روستای محمد محروق واقع شده است. در سال 1338 ساخت آرامگاه آغاز  در سال 1341 کار ساختمان آرامگاه به پایا ن رسید. ارتفاع مقبره 22 متر است و استخوان بندی اصلی آن فلزی محاط در پوشش بتنی است. شکل بنا در پایین تقسیم بندی 10 گانه دارد و فاصله پایه‌ها 5 متر است.

اضلاع بنا مستقیما به سمت بالا ادامه یافته و به صورت اشکال هندسی منظم تورفتگی پیدا می‌کنند و بعد به صورت تقریبا مخروطی شکل به هم رسیده شبه گنبدی را در بالا به وجود می‌آورند که قسمت عمده آن مشبک و تو خالی و یادآور ستاره‌ای است که نماد شخصیت علمی و ستاره شناسی خیام تلقی می‌شود. سطح داخل و خارج مقبره با کاشی‌های معرق و به اشعار وی مزین شده است.خیام در واقع سه شخصیت دارد: ریاضی دان، منجم و شاعر که طراح این بنا مهندس سیحون هر سه شخصیت در بنا نشان داده است.

آدرس: ایران. خراسان رضوی.  نیشابور. انتهای شرقی خیابان عرفان.

در کارگه کوزه گری بودم دوش                  دیدم دو هزار کوزه گویا و خموش

هر یک به زبان حال با من گفتند                 کو کوزه گر و کوزه خرو کوزه فروش

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه بوعلی سینا

شیخ‌الرئیس ابن سینا فیلسوف، دانشمند و طبیب مشهور ایرانی که در سال 359 هجری خورشیدی در شهر بخارا به دنیا آمد.

ابوعلی حسین بن عبدالله بن سینا، مشهور به ابوعلیِ سینا، ابن سینا و پور سینا  کتابهای ارزشمند بسیاری را از خود بر جای گذاشت که بیشتر آنها در باب پزشکی و فلسفه است. او در سن 58 سالگی در اثر بیماری در شهر همدان از دنیا رفت.

بنای اولیه آرامگاه بوعلی سینا در زمان قاجاریه به دستور دختری به نام نگار، نوه فتحعلی شاه، بنا شد. در سال 1330 هجری  انجمن آثار ملی ایران به مناسبت هزارمین سالروز تولد ابوعلی سینا سفارش ساخت آرامگاهی جدید را به مهندس هوشنگ سیحون سپرد. وی نیز تلاش کردتا بنای ارامگاه را به سبک معماری قرنی که بوعلی سینا در آن می زیسته و از روی برج گنبد قابوس بسازد. این بنا تلفیقی از دو سبک معماری ایران باستان و ایران بعد از اسلام است

در سال 1333 هجری شمسی ساخت ارامگاه به پایان رسید. محل آرامگاه جدید بوعلی منزل مسکونی و مقبره فردی بنام ابوسعید دخوک، دوست صمیمی بوعلی سینا بوده است که بقایای جسد بوعلی سینا هم به این مکان منتقل و دفن شد.

آدرس: ایران. همدان. میدان بوعلی سینا

iranian-history-figures-tomb
iranian-history-figures-tomb

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه خواجوی کرمانی

خواجوی کرمانی لقب کمالدین ابوالعطا محمودبن علی بن محمود است که در سال 689 هجری قمری دیده به جهان گشود. او از شاعران بزرگ قرن هشتم هجری و هم دوره با سعدی شیرازی می باشد. او در جوانی علاوه به کسب علم به مسافرت پرداخت و در نهایت در شهر شیراز ساکن شد و در نیمه سده هشتم هجری در این شهر درگذشت. او را در تنگ الله اکبر شیراز به خاک سپردند.

قبر او در ورودی شهر شیراز و مشرف به دروازه قرآن است و آب چشمه رکناباد از کنار مقبره خواجو می‌گذرد. در سال 1315 آرامگاه او ساخته شد. محل آرامگاه محوطه‌ای بدون سقف که در وسط صفه آن سنگ قبری است و بالای آن محدب و دارای برآمدگی است.

آدرس:  ایران. استان فارس. شیراز. دروازه قرآن.

بگذر ای خواجه و بگذار مرا مست اینجا                   که برون شد دل سرمست من از دست اینجا

  چون توانم شد از اینجا که غمش موی کشان               دلم آورد و به زنجیر فرو بست اینجا

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه باباطاهر

باباطاهر همدانی ، معروف به بابا طاهر عریان ، عارف، شاعر و دو بیتی سرای اواخر سده چهارم و اواسط سده پنجم هجری ایران و معاصر طغرل بیک سلجوقی بوده است . در آن زمان به پیروان وارسته لقب بابا را می داده اند و عریان به دلیل بریدن وی از تعلقات دنیوی بوده است.

گنبدی منشوری شکل به رنگ فیروزه ای بر فراز تپه ای در شمال غربی همدان جلوه گری می کند. مقبره اصلی بابا طاهر متعلق به دوره سلجوقیان است. در سال 1345 طراحی جدید آن توسط مهندس سیحون و مهندس فروغی ارائه شد.

در سال 1349 ساخت این بنا به پایان رسید. آرامگاه بابا طاهر از جمله شاهکارهای معماری بوده که طرح اصلی آن از معماری‌های قرون 7 و 8 قمری گرفته شده است. برج آرامگاه که بر قاعده 8 ضلعی قرار گرفته، از سطوح فوقانی تپه 30/20 متر ارتفاع دارد.

آدرس. ایران. استان همدان. شهر همدان. میدان باباطاهر.

یــکی درد و یــکی درمان پســـندد                   یک وصل و یکی هجران پسندد 

من از درمان و درد و وصل و هجران                  پســندم آنچه را جانان پسـندد

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران
مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه رودکی

رودکی نخستین شاعر پارسی‌گو  که او را پدر شعر فارسی می نامند. او بزرگترین شاعر دوره سامانیان بود.

او در سال 244 ه.ق در روستای پنج‌رود دیده به جهان گشود. مهمترین شعر مشهورش

«بوی جوی مولیان آید همی/ یاد یار مهربان آید همی» است که برای امیر نصر سامانی سرود.

بقعهٔ آرامگاه رودکی با پلان هشت ضلعی و  گنبدی دایره‌ای شکل که در روستای بنج‌رودک یا پنجکنت در 170 کیلومتری شمال شهر دوشنبه و در خاک جمهوری تاجیکستان واقع شده است.

آدرس: جمهوری تاجیکستان. 170 کیلومتری شمال شهر دوشنبه. روستای بنج‌رودک.

گر بر سر نفس خود امیری، مردی              بر کور و کر، ار نکته نگیری، مردی

مردی نبود فتاده را پای زدن              گر دست فتاده ای بگیری، مردی

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه مولوی

جلال‌الدین محمد بلخی در سال 604 هجری قمری در بلخ به دنیا آمد. وی از شاعران معروف ایرانی است. او  در سال 672 هجری قمری براثر بیماری دز شهر قونیه درگذشت.

مقبره ی او دارای گنبد بزرگ 16 وجهی به رنگ سبز است که مخروطی در بالای آن قرار دارد. این گنبد در سال 1397 میلادی توسط کارابان اوغلو ساخته شده و بر بالای آن با هنر کاشی کاری آیة الکرسی نقش بسته است. قسمتهای مختلف این بنا عبارتند حیاط، مسجد، مقبره مولانا و موزه مولانا.

در حیاط مقبره مراسم سماع و رقص عرفانی اجرا می شود.

آدرس: ترکیه. شمال استان آنتالیا. شهر قونیه.

ای دوست قبولم کن وجانم بستان                مستــم کـــن  وز هر دو جهانم بستان

با هر چه دلم قرار گیرد بی تو                   آتش به من اندر زن و آنم بستان...

iranian-history-figures-tomb
iranian-history-figures-tomb

   

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه عطار نیشابوری

فریدالدین عطار نیشابوری شاعر و عارف نامی ایران در قرن ششم هجری متولد شد. عطار در نیشابور دکان عطاری داشت و به کار عطاری و درمان بیماران می‌پرداخت. او در زمان حمله مغول به نیشابور در سال 618 هجری ازدنیا رفت. امیر علیشیر نوایی در دوره تیموری برروی قبر عطار مقبره ای ساخت. آرامگاه فعلی دارای هشت ضلعی با گنبد کاشیکاری شده و چهار در ورودی است. در وسط بقعه، قبر عطار و یک ستون هشت ترکی به ارتفاع 3 متر وجود دارد. در کنار آرامگاه عطار، مقبره کمال الملک هنرمند ایرانی دوره قاجار قرار دارد. طراحی و ساخت بنای این مقبره توسط مهندس هوشنگ سیحون انجام شده است. آدرس: ایران. خراسان رضوی. نیشابور. خیابان عرفان.

ای هجر تو وصل جاودانی               اندوه تو عیش و شادمانی                                       

در عشق تو نیم ذره حسرت             خوشتر ز وصال جاودانی

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه حافظ

خواجه شمس الدین محمد بن بهاءالدین حافظ شیرازی از شاعران بزرگ قرن هشتم ایران است که در اوایل قرن هشتم هجری در شیراز به دنیا آمد و در اواخر همان قرن در شهر زادگاهش وفات یافت و در محلی که دوست میداشت یعنی گلگشت مصلی به خاک سپرده شد. او به لسان الغیب شهرت دارد. در سال 856، به دستور میرزا ابوالقاسم گورکانی از نوادگان شاهرخ ابن تیمور، آرامگاهی زیبا بر مزارحافظ ساخته شد. حوض بزرگ جلوی مقبره از آب رکن آباد پر می شود و این فضا تبدیل به یک باغ مصفا شد. در سال 1314 خورشیدی به کوشش مرحوم علی اصغر حکمت شیرازی وعلی ریاضی طرح نقشه ی فعلی آرامگاه حافظ، با طراحی و نظارت مهندس آندره گدار  تهیه و  اجرا شد و در سال 1316 به اتمام رسید. حافظیه درمجموع 20000 متر مربع مساحت و  چهار در ورودی دارد. آدرس: ایران. استان فارس.  شیراز. جنوب دروازه قرآن. بلوار گلستان.

دل و دینم شد و دلبر به ملامت برخاست              گفت با ما منشین کز تو سلامت برخاست

که شنیدی که در این بزم دمی خوش بنشست             که نه در آخر صحبت به ندامت برخاست

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران
مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه شاه نعمت الله ولی

شاه نعمت الله ولی از عرفای سدهٔ هشتم و نهم هجری ایران است. مقبره او در ماهان است که قدمتی 700 ساله دارد، بنای ابتدایی و اصلی آن را احمدشاه بهمنی دکنی پادشاه دکن هندوستان گذاشت. در کتیبه ورودی بقعه آمده است که این بنا در سال 840 قمری ساخته شده است. در حال حاضر 32000 مترمربع مساحت دارد، در آغاز به شکل یک تک بنا با گنبدی بلند بر فراز فضایی چهار گوش درون باغ بزرگی بوده که در دوره‌های بعدی بناهای دیگری در کنار آن ساخته شده است. عمارت تاریخی مرقد شاه نعمت الله ولی، صحن‌ها و رواق‌های پیرامون آن نزدیک به شش هزار متر مربع گستردگی دارد. آدرس: ایران. استان کرمان. ماهان.

ای آنکه طلب کار خدایی به خود آ                   از خود بطلب کز تو خدا نیست جدا                         

اول به خود آ چون به خود آیی به خدا                  اقرار بیاری به خدایی خدا

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه سعدی

سعدی یکی از بزرگترین شاعران تاریخ ادبیات فارسی که در سال 606 هجری قمری در خانواده ای سرشناس و دیندار که به دنیا آمد. او علاوه بر عرفان و اخلاق که به توانایی در آنها شهره است؛ طنز پردازی بسیار هنرمند و تواناست. او در زادگاه خود،در سال 690 هجری قمری از دنیا رفت و  در خانقاهی که اکنون آرامگاه وی می باشد به خاک سپرده شد. کریمخان زند در سال 1187 قمری، دستور ساخت بنایی 2 طبقه با گچ و آجر بر بالای مزار سعدی صادر کرد. در دوره قاجاریه نیز توسط فتحعلی شاه این بنا مرمت شد. بنای فعلی این آرامگاه به دستور محمدرضا پهلوی به وسیله انجمن آثار ملی ساخته و در سال 1331 افتتاح شد. این بنا با اقتباسی از چهل ستون اصفهان و ابنیه قدیمی دیگر با معماری جدید ساخته شده است. آدرس: ایران. استان فارس. شیراز. بلوار بوستان. برای آشنایی کامل با این بنا اینجا کلیک کنید.

چون ما و شما مقارب یکدگریم              به زان نبود که پرده‌ی هم ندریم                             

ای خواجه تو عیب من مگو تا من نیز              عیب تو نگویم که یک از یک بتریم

iranian-history-figures-tomb
iranian-history-figures-tomb

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه نظامی گنجوی

جمال‌الدین ابومحمّد الیاس بن یوسف بن زکی متخلص به نظامی از پیشوایان داستان سرایی فارسی در قرن ششم هجری در گنجه شهری در شمال غربی جمهوری آذربایجان به دنیا آمد. نظامی در اوایل قرن هفتم هجری در زادگاهش درگذشت. آرامگاه کنونی نظامی در سال 1991 ساخته شده، و ساختمانی مرتفع و استوانه‌ای شکل است و اطرافش فضای سبز و باغ های گل بنا را محصور کرده است.

آدرس: جمهوری آذربایجان. گنجه.

سلطان سریر صبح خیزان                  سر خیل سپاه اشک ریزان

متواری راه دلنوازی                  زنجیری کوی عشقبازی

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه قابوس بن وشمگیر

ابوالحسن قابوس بن وشمگیر بن زیار دیلمی ملقب به شمس المعالی، از امیران سلسلسهٔ زیاری، شاعر و خوشنویس بود. در اواخر قرن چهارم  هجری قابوس پرده‌دار مخصوص خود را که مردی بی‌آزار بود را کشت. لشکریان به خاطر این کار او شورش کرده او را به زندان انداختند و کشتند. گنبد قابوس یا گنبد قابوس در شهر گنبد کاووس در استان گلستان برجی آجری از سده چهارم هجری است که توسط پادشاه دیلمی، قابوس بن وشمگیر بن زیار دیلمی، به سبک معماری شیوۀ رازی بنا گردید. این بنا یکی از بلندترین بناهای آجری جهان است که بر فراز تپه‌ای خاکی که قریب پانزده متر از سطح زمین بلندتر است قرار دارد.

آدرس: ایران. استان گلستان. گرگان

کار جهان سراسر آز است یا نیاز                  من پیش دل نیارم آز و نیاز را

 من هشت چیز را ز جهان برگزیده ام                 تا هم بدان گذارم عمر دراز را

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران
مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران

           

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه شیخ بهایی

بهاءالدین محمد بن حسین عاملی معروف به شیخ بهائی، حکیم، فقیه، عارف، منجم، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند نامدار قرن دهم و یازدهم هجری است. او در سال 935 هجری قمری در بعلبک لبنان متولد شد و  در نوجوانی به ایران آمد. او در سن 43 سالگی به خاطر علم و اخلاق و پارسایش شیخ‌الاسلام اصفهان شد. مقبره این دانشمند در حرم امام رضا(ع) و بین صحن امام و آزادی و در جایی که پیشتر محل تدریس او بوده قرار دارد. او در سال 1030 هجری قمری از دنیا  رخت بربست.

آدرس: ایران. خراسان رضوی. مشهد. حرم علی بن موسی الرضا(ع).

او را که دل از عشق مشوش باشد                      هر قصه که گوید همه دلکش باشد

تو قصهٔ عاشقان، همی کم شنوی                       بشنو، بشنو که قصه‌شان خوش باشد

مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران : آرامگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی

فردوسی در سال 329 هجری قمری در روستای پاژ در طوس خراسان به دنیا آمد ودر سن 72 سالگی درگذشت.  به علت اینکه فردوسی شیعه مذهب بود، واعظ طبرستان اجازه دفن او را در گورستان مسلمانان نداد و او را در باغ خودش داخل شهر طوس به خاک سپردند. آرامگاه او در باغی در 20 کیلومتری شمال شهر مشهد واقع شده است.این بنای یادمان توسط هوشنگ سیحون بر پایهٔ طرح پیشین آن توسط حسین لرزاده طراحی و بازسازی شد.ساختمان کنونی آرامگاه در سال 1313 هم‌زمان با آیین‌های هزاره فردوسی گشایش یافت. آدرس: ایران. خراسان رضوی. مشهد. توس. بلوار فردوس. برای آشنایی بیشتر با این آرامگاه اینجا کلیک کنید.

بیــــا تا جهــــان را به بــد نسپریم                   به کوشش همه دست نیکی بریم

نبــاشد همی نیک و بـــد، پــــایدار                   همـــــان به که نیکی بود یادگار

 

ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «مکان مقبره و آرامگاه بزرگان تاریخ ایران» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.