مهاجرت و اقامت موضوعاتی هستند که هر انسانی در زندگی خود ممکن است به آنها فکر کند. برخی افراد تنها به صورت گذرا به آنها فکر میکنند اما دستهای دیگر از افراد هستند که ترجیح میدهند آن را عملی کنند. لذا برای مهاجرت کردن بهتر است قبل از هر اقدامی، با مشاور یا افراد مسئول در این زمینه صحبت کرد و پس از بررسی شرایط خود تصمیم به مهاجرت گرفت. اگر به طور دقیقتر و واضحتر میخواهید بدانید که اقامت و مهاجرت چیست؟ این بخش آسمونی را تا پایان مطالعه کنید.
اقامت و مهاجرت چیست؟
مردم معمولاً به دلیل دور شدن از شرایط یا عوامل نامساعد دورکنندهای مانند فقر، بیماری، مسائل سیاسی، کمبود غذا، بلایای طبیعی، جنگ، بیکاری و کمبود امنیت مهاجرت میکنند. دلیل دوم میتواند شرایط و عوامل مساعد جذبکنندهٔ مقصد مهاجرت مانند امکانات بهداشتی بیشتر، آموزش بهتر، درآمد بیشتر، مسکن بهتر و آزادیهای سیاسی بهتر باشد.
اگرچه مهاجرت بشر برای مدت صدها هزار سال وجود داشته و دارد. «مهاجرت» در مفهوم مدرن به حرکت و کوچ افراد از یک ملیت- کشور به کشور دیگر، که در آنجا شهروند نیستند، محسوب میشود. مهاجرت بهطور ضمنی به اقامت درازمدت با مهاجرت اطلاق میشود توریستها و بازدید کنندگان موقتی و کوتاه مدت بهعنوان مهاجر شناخته نمیشوند؛ اما با وجود این، مهاجرت فصلی کارگران و نیروی کار (بهطور نمونه برای مدت کمتر از یک سال) اغلب بهعنوان شکلی از مهاجرت به حساب میآیند. میزان جهانی مهاجرت، درشرایط کامل بالا ولی در شرایط مرتبط پایین است. بر طبق آمار تخمینی سازمان ملل متحد در حدود 190 میلیون مهاجر بینالمللی در سال 2005 وجود داشتهاست، که 3٪ از کل جمعیت دنیا را شامل میشود. 97٪ بقیه جمعیت دنیا در کشورها و محلهایی زندگی میکنند که به دنیا آمدهاند یا بهطور خانوادگی زندگی کردهاند.

عقاید جدید درباره مهاجرت به توسعه و پیشرفت مربوط میشود، مخصوصاً در قرن نوزدهم میلادی به ملیتها و کشورهایی با معیارهای مشخص شهروندی پاسپورت وکنترل دائم و مستمر مرزها وحدود و قانون ملیت وجود داشتهاست. شهروندی و تابعیت یک کشور- ملیت به یک نفر خارجی و بیگانه حق اقامت در آن کشور و منطقه میداد، ولی اقامت بخاطر مهاجرت منوط به شرایط بود که توسط قانون مهاجرت تعیین میشود. مهاجرت بدون تأیید رسمی میتواند طبق این قوانین یک خلاف تلقی شود و حتی اگر آن بهعنوان خلاف تعریف نشود، دولتها معمولاً برای مهاجرت غیرقانونی بازداشت و حبس تعیین میکنند. این ملیت ها - کشورها همچنین مهاجرت را یک مورد سیاسی، با تعریف وطن و تابعیت اصلی یک ملت را که به عنوان میراث شراکتی نژادی یا فرهنگی اصلی بهشمار میآید، در بیشتر موارد مهاجرت شرایط نژادی و فرهنگی مختلفی پیدا میکند. این مسئله باعث تنشهای اجتماعی ترس و واهمه از خارجی و برخورد و مقابله با هویت ملی وبومی، در بسیاری از کشورهای توسعه یافته به حساب میآید.
کشورهای مهاجرپذیر نیز از نیروی کار مهاجران نفع میبرند. بسیاری از کشورهای صنعتی برای گردش اقتصاد خود به نیروی کار ارزان مهاجرین نیاز دارند. مهاجران بهویژه در بخشهای کشاورزی، ساختمان، رستورانداری و هتلداری، مراقبت از سالمندان، نظافت و خدمتکاری منازل مشغول به کار هستند. حتی در درون اتحادیه اروپا نیز انجام کار محدودیتهای اقامتی برای بعضی از کشورها دارد و این امر رسماً به مهاجرت و کار غیرقانونی دامن میزند. در واقع در بحثهای مربوط به مهاجرت غالباً چنین جلوه داده میشود که مهاجرین خود را به زور به جوامع مرفهتر تحمیل میکنند. در این میان نه تنها به علل مهاجرت، که ریشهٔ بسیاری از آنان، مناسبات اقتصادی جهانی است، اشاره نمیشود، بلکه دربارهٔ منافع سرشاری که از راه مهاجرت قانونی و غیرقانونی نصیب سوداگران میگردد نیز سکوت میشود.
مزایای مهاجرت چیست؟
- یافتن شغل بهتر
- رفاه بیشتر
- ارتقای سطح زندگی
- دسترسی افزوده به امکانات عمومی
- رفتن به کشوری که آرزویش را دارید
معایب مهاجرت چیست؟
- دوری از خانواده
- یادگیری زبان کشور مقصد
- خود را وفق دادن با فرهنگ جدید
روشهای مهاجرت
روشهای بسیار زیادی برای مهاجرت وجود دارد که ما فقط به مهم ترین انواع مهاجرت میپردازیم:
- ویزای شنگن
- مهاجرت از طریق گرین کارت آمریکا
- مهاجرت از طریق کار
- مهاجرت از طریق تحصیل
- مهاجرت از طریق سرمایه گزاری
- مهاجرت از طریق خوداشتغالی
- مهاجرت از طریق خانواده
- مهاجرت از طریق ازدواج
- مهاجرت از طریق تولد
- مهاجرت از طریق پناهندگی
بهترین کشور برای مهاجرت
کشورهای زیادی برای مهاجرت و اقامت مناسب هستند که فقط برخی از آنها را در آسمونی فهرست می کنیم:
- آمریکا
- کانادا
- استرالیا
- انگلستان
- ترکیه
- قطر
- امارات
- آلمان
- ایتالیا
یکی از نکاتی که برای مهاجرت باید به آن توجه کنیم این است که بهترین و سادهترین روش را برای مهاجرت انتخاب کنیم، برای مثال سادهترین راه مهاجرت به آمریکا شرکت در برنامه لاتاری است.