زمان مطالعه: 3 دقیقه
آشنایی با خواص درمانی سنجد

آشنایی با خواص درمانی سنجد

سنجد خاصیت آنتی‌اکسیدانی بسیار قوی دارد و با ویتامین کا (K) به نبرد سموم معده و روده می‌‌‌رود.

سنجد یکی از سین‌هایی است که آن را در سفره هفت‌سین برای عید نوروز قرار می‌دهیم. بسیاری سنجد را تنها برای تزئین در سفره هفت‌سین می‌گذارند و در پایان نوروز هم آن را دور می‌ریزند. اما سنجد فواید بی‌شماری دارد که در این مطلب آسمونی به برخی از آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

سنجدهای سفره هفت سین را بخورید + فواید بیشمار سنجد
گیاه و میوه سنجد

معرفی گیاه سنجد

سنجد، ایده، قبیده بادام (نام علمی: Elaeagnus) نام یک سرده از تیره سنجدیان است. از نام سنجد در طب سنتی بسیار سخن گفته شده است. سنجد بومی آسیای غربی و مرکزی، افغانستان،روسیه، قزاقستان، ترکیه و ایران است.

پودر سنجد

اگر می‌‌توانید، خودتان تعدادی سنجد تازه را با پوست و گوشت و هسته آسیاب کنید اما اگر آسیاب ندارید یا نگران هستید، هسته سنجد، آسیاب شما را خراب کند، می‌‌توانید پودر سنجد آماده تهیه کنید. یک قاشق غذا‌خوری از این پودر را در یک لیوان شیر بریزید و با یک قاشق غذاخوری عسل آن را شیرین کنید و روزانه یک وعده از آن را با غذا یا میان‌وعده استفاده کنید. این نوشیدنی، مکمل درمانی بسیار مناسبی برای مبارزه با پوکی استخوان و آلزایمر است.

برگ سنجد

برگ درخت سنجد را با حرارت ملایم در روغن زیتون بجوشانید، روغن به دست آمده برای ورم مفاصل و اعضای بی‌حس بدن مفید و تأثیرگذار است. مزه‌‌مزه کردن جوشانده پوست سنجد ریشه دندان را محکم  نموده و از خونریزی لثه جلوگیری می‌‌کند.

ارزش غذایی سنجد

بیش از ۹۰ گونه سنجد در کل جهان پیدا می‌شود که بیشتر در مناطق نیمه گرمسیری آسیا و اروپا پراکنده شده‌اند.
سنجد خواص فراوان و ارزش تغذیه‌ای زیادی دارد و هر صد گرم سنجد ارزش غذایی زیر را دارد:

کالری 68
پتاسیم 130 میلی گرم
نمک 2 میلی گرم
کربوهیدرات 17.2 گرم
پروتئین 1/3 گرم

 

طبع سنجد

طبع سنجد سرد و خشک است. به همین علت مصرف آن به کسانی که طبیعت گرم و تر دارند توصیه می‌گردد.
سنجد موجب کاهش دمای بدن افراد گرم مزاج می‌شود و رطوبت بدن آنان را متعادل می‌سازد.
توصیه ما بر این است که سنجد را به همراه مصلح آن مانند نبات، عسل و یا شکر قهوه‌ای استفاده نمایید.

فواید سنجد

سنجد برای ترمیم شکستگی، ترک استخوان و پوکی استخوان بی‌‌نظیر است. پودر هسته سنجد، غضروف‌‌ساز بوده و برای ترمیم مفاصل و کمردرد می‌توان آن را با شیر مصرف کرد. سنجد عفونت ریه را خشک و آب‌‌آوری شش‌ها را درمان می‌‌کند و کمبود ویتامین C بدن را رفع می‌‌کند. سنجد خاصیت آنتی ‌اکسیدانی بسیار قوی دارد و با ویتامین کا (K) به نبرد سموم معده و روده می‌‌‌رود. پودر هسته سنجد در درمان التهاب‌‌های حاد و مزمن کاربرد دارد و آرتروز را درمان می‌‌‌کند.

خواص سنجد برای مردان

این میوه به خاطر داشتن ویژگی‌های آنتی‌اکسیدانی و ضدعفونی‌کننده‌ سیستم ایمنی را تقویت می‌نماید، در درمان و جلوگیری از سنگ کلیه کمک نموده و حتی در افزایش تعداد اسپرم و حجم آلت تناسلی کمک کننده است.
اسیدهای چربی که در هسته‌ی این میوه وجود دارند در ترشح اشک و پیشگیری از التهابات چشمی تأثیر گذار می باشند.

خواص سنجد برای زنان

سنجد موجب تقویت سیستم ایمنی، بهبود سلامت پوست و مو، کاهش التهابات، تقویت استخوان‌ها، بهبود هضم و تنظیم قند خون می‌گردد‌.
همچین به خاطر اینکه دارای ویتامین C، کلسیم، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها است به سلامت قلب، کاهش کلسترول بد و افزایش کلسترول خوب در خانم‌ها کمک می‌نماید.

فواید سنجد برای رحم

سنجد قادر است مشکل افتادگی رحم و مثانه را در زنان درمان نماید.
اکثر متخصصان طب سنتی توصیه می‌نمایند که زنان دو الی سه روز قبل از قاعدگی پودر سنجد و شیره انگور را مصرف کنند تا دوران قاعدگی سبک‌تری داشته باشند.

سنجد

خواص سنجد برای اعصاب

خواص سنجد برای اعصاب به علت دارا بودن ویتامین‌ها و ترکیبات مؤثر بی‌نظیر می‌باشد. این میوه یک منبع طبیعی برای مقابله با استرس و بهبود حال روانی است و در افزایش آرامش و بهبود عملکرد اعصاب نقش زیادی داشته و قادر است به عنوان یک راهکار طبیعی در مدیریت استرس به کار رود.

خواص سنجد برای چشم

اسیدهای چربی که در روغن هسته سنجد وجود دارند قادر هستند با افزایش ترشح اشک، خشکی چشم ناشی از استرس را کمتر کنند.
روغن خوراکی هسته سنجد، علائم خشکی چشم که در هوای سرد ایجاد می‌شود را با برگرداندن سطوح بالای ذرات در اشک چشم، کمتر می‌کند.

خواص سنجد برای استخوان

سنجد سرشار از ویتامین K و کلسیم می‌باشد و مصرف آن موجب تضمین سلامت استخوان‌ می‌شود.
مصرف این میوه سبب کاهش بروز شکستگی استخوانی، آرتروز و زانودرد می‌گردد.

خواص پودر سنجد برای چاقی

از پودر سنجد برای چاقی نیز استفاده می‌شود. این پودر تاثیر زیادی در افزایش وزن و تناسب اندام دارد. این داروی گیاهی غنی از مواد مغذی و ویتامین‌های ضروری بدن می‌باشد که قادر است جایگزین خوبی برای داروهای شیمیایی به شمار رود.

سنجد

بهترین زمان مصرف سنجد

بهترین زمان مصرف سنجد به طبع غذایی و سلیقه شما وابسته است.
اگر صبح انرژی کمی داشته و به یک صبحانه مقوی نیاز دارید؟ بهتر است سنجد با شیر را صبح ناشتا به همراه صبحانه میل کنید.

 

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «آشنایی با خواص درمانی سنجد» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.