- آسمونی
- مجله اینترنتی
- سلامت
- نکات تغذیه
- همه چیز درباره طالبی؛ خواص و مضرات آن

همه چیز درباره طالبی؛ خواص و مضرات آن
- - ارزش غذایی طالبی
- - طالبی برای چی خوبه؟
- - طالبی برای سرماخوردگی
- - فواید طالبی برای کلیه
- - خواص طالبی برای زنان
- - خواص طالبی برای مردان
- - طالبی در بارداری
- - خواص طالبی برای کبد چرب
- - خواص طالبی برای ریه
- - خواص طالبی برای کبد
- - خاصیت طالبی برای معده
- - طالبی و دیابت
- - فواید آب طالبی برای کودکان
- - خواص آب طالبی برای پوست و مو
- - مضرات طالبی
- - مضرات طالبی در طب سنتی
- - احتیاط در مصرف طالبی
- - با طالبی چی درست کنم؟
- - طالبی گرم است یا سرد؟
طالبی میوهای خوشمزه در ایران است که در هوای گرم سال فواید زیادی هم دارد. با میوه طالبی میتوان دسر و بستنیهای خوشمزهای سرو کرد. در ادامه با آسمونی باشید و فواید و مضرات طالبی و طرز تهیه دسر و بستنی را آموزش ببینید.
ارزش غذایی طالبی
انرژی | 34 کیلو کالری |
کربوهیدرات | 8.16 گرم |
پروتئین | 0.84 گرم |
چربی | 0.19 گرم |
آب | 90.15 گرم |
طالبی برای چی خوبه؟
طالبی یکی از بهترین منابع ویتامین آ است و مملو از بتاکاروتن بوده که در بدن تبدیل به ویتامین آ میشود. بتاکاروتن یک آنتی اکسیدان بسیار عالی است که از سرطان پیشگیری میکند، کلسترول را کاهش میدهد و درصد بیماریهای قلب و عروق را به طرز چشمگیری کم میکند. این ویتامین در بهبود بینایی و حفظ سلامت و طراوت پوست، نقش ارزندهای دارد. به علاوه بتاکاروتن بالای طالبی، مانع بروز آب مروارید در سالمندان میشود. طالبی همچنین حاوی ویتامین ث و علاوه بر آن، مواد مغذی دیگری مثل پتاسیم، اسید فولیک، فیبر، منیزیم، ید و ویتامینهای ب6 است.
وجود مجموعهای از ویتامینها، به خصوص ویتامینهای گروه ب در این میوه، آن را به ماده ای بسیار خوب برای تنظیم متابولیسم در بدن تبدیل کرده و از این رو میوهای بسیار مفید برای افزایش وزن کودکان و نوجوانان و افراد لاغر است.
طالبی میوهای خنک و اشتها آور است و به دلیل دارابودن درصد بالای آب، فیبر و مواد معدنی مناسب است. مصرف این میوه همچنین به افرادی که از کم خونی رنج میبرند، توصیه میشود. افرادی هم که از آسم رنج می برند، در صورت استفاده از میوههایی که خاصیت آنتی اکسیدانی بالایی دارند، کمتر دچار حملات تنفسی میشوند. از این رو مصرف طالبی برای کسانی که سل ریوی دارند، مفید است.
طالبی به دلیل دارابودن مقدار زیادی فیبر برای کسانی که از یبوست رنج میبرند، مفید است. همچنین میوه هایی که پتاسیم بالایی دارند نظیر طالبی، موز، سیب و... از بروز نارسایی قلبی جلوگیری کرده و در صورت بروز، از شدت آن می کاهند. از آنجا که کلسترول، فشارخون و هموسیستیئن بالا، زمینه ساز بروز بیماری های قلبی هستند، مصرف طالبی به دلیل دارابودن مواد مغذی برای کنترل این سه فاکتور، مفید است و در سلامت قلب نقش کارآمدی دارد. البته افرادی که از بیماری قند رنج می برند در مصرف طالبی باید جانب احتیاط را رعایت کنند. همچنین دانشمندان با تحقیق بر پوست این میوهها می تواند منبعی برای مسمومیت غذایی باشد؛ از این رو شستن کامل میوهها بسیار توصیه میشود.
سایر فواید این میوه عبارتند از:
- طالبی میوه ای اشتها آور است.
- طالبی موجب طراوت و شادابی پوست بدن است.
- خوردن طالبی، بعد از غذا برای درمان کم خونی مفید است.
- مصرف طالبی برای کسانی که سل ریوی دارند مفید است.
- طالبی سرشار از ویتامین های آ وث و سلولز است..
- طالبی، تشنگی را در تابستان تسکین میدهد.
- گوشت طالبی برای تسکین سوختگی های سطحی و یا درمان ورم پوست موثر است.
- آب طالبی برای نرم نمودن پوست مفید است.
طالبی برای سرماخوردگی
طالبی به خاطر اینکه مقادیر زیادی ویتامین C دارد موجب تقویت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن میگردد. به همین علت مصرف طالبی قادر است در پیشگیری و درمان بیماریهای عفونی مثل سرماخوردگی نقش داشته باشد.
فواید طالبی برای کلیه
طالبی با خاصیت دیوریتیک خود سبب بالا رفتن حجم و دفع ادرار در طول روز میگردد و به این ترتیب باعث افزایش فعالیت کلیهها میشود و مواد سمی و زائد بدن را دفع مینماید.
مصرف طالبی با آبلیمو هر روز صبح و به صورت ناشتا قادر است سبب حفظ سلامتی و افزایش سلامتی کلیهها گردد.
خواص طالبی برای زنان
طالبی غنی از ویتامینها و مواد معدنی میباشد که موجب حفظ سلامت پوست و تقویت سیستم ایمنی زنان میشود. همچنین، محتوای زیاد آب و فیبر آن سبب هیدراته نگهداشتن بدن و بهبود عملکرد دستگاه گوارش شود.
خواص طالبی برای مردان
طالبی غنی از ویتامین C و آنتیاکسیدانها است که سبب تقویت سیستم ایمنی و حفظ سلامت قلب مردان میشود.
همچنین با توجه به اینکه این میوه آب و فیبر زیادی دارد موجب بهبود هضم و پیشگیری از مشکلات گوارشی میگردد.
طالبی در بارداری
طالبی با توجه به اینکه غنی از ویتامین A، ویتامین C و پتاسیم میباشد و کالری بسیار کمتری دارد برای خانمهای باردار مفید است.
خواص طالبی برای کبد چرب
مصرف یک لیوان آب طالبی برای پاکسازی کبد و کاهش چربیهای اطراف این اندام مفید است. این ترکیب موجب کنترل و بهبود عملکردهای اساسی کبد از جمله تولید صفرا، جذب چربیها و ویتامینها و دفع سموم و کلسترول اضافی میگردد.
خواص طالبی برای ریه
طالبی ترکیبات ضد التهابی داشته و قادر است سبب کاهش التهابات ریه شود. این خاصیت طالبی در درمان بیماریهایی مثل آسم و برونشیت تأثیر گذار است.
همچنین این میوه ترکیبات ضد اکسیدان قوی دارد و میتواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شود و با تقویت سیستم ایمنی، ریهها در مقابل عفونتها و بیماریها بهتر مقاومت مینمایند.
خواص طالبی برای کبد
این میوه در درمان سوء مزاج سرد کبد، که سبب کم خونی و بلغم میگردد نقش دارد. سوء مزاج سرد کبد به خاطر آلودگی هوا، خواب نامناسب و متابولیسم ناقص ایجاد میشود.
در صورتی که در روزهای گرم تابستان یک لیوان آب طالبی مصرف کنید میتوانید به سلامتی کبد کمک نمایید.
خاصیت طالبی برای معده
درد معده از جمله دردهایی است که امکان دارد به روده سرایت نماید؛ طالبی قادر است برای درمان دردهای معده تأثیر گذار باشد. از این میوه برای درمان دردهای معده و گوارشی میتوانید استفاده کنید.
طالبی و دیابت
طالبی قند زیادی ندارد و با طعم شیرینی که دارد عطش و میل بیماران دیابتی به شیرین را از بین میبرد.
از طرف دیگر آب طالبی غنی از فیبر بوده و مصرف آن سبب احساس سیری میگردد که این موضوع نیز در بیمیلی بیماران نسبت به مصرف شیرینیجات تاثیر گذار است.
فواید آب طالبی برای کودکان
آب طالبی برای کودکان نیز فواید متنوعی دارد. این میوه فولاسین داشته و ویتامینهای آن هم برای تقویت سیستم ایمنی بدن کودکان بسیار مفید میباشند.
آب طالبی را میتوانید جایگزین تنقلات یا آبمیوههای صنعتی برای کودک خود کنید.
خواص آب طالبی برای پوست و مو
آب طالبی در مرطوب نگه داشتن پوست و موی سر نقش زیادی دارد. این میوه غنی از ویتامین سی است و برای کلاژنسازی بسیار عالی است و به سلامت پوست و مو کمک مینماید.
مضرات طالبی
طالبی همانقدر که فواید زیادی دارد ممکن است دارای مضرات نیز باشد مثلا اگر آن را بیش از اندازه مصرف کنید ممکن است سبب آسیب دیدن کلیهها شود.
همچنین مصرف بیش از حد آب طالبی احتمال رفلاکس معده را افزایش میدهد. این مشکل موقعی ایجاد میشود که برای فرد حساسیتزا باشد.
مضرات طالبی در طب سنتی
در طب سنتی مصرف این میوه برای کسانی که طبع گرم و تر دارند، توصیه نمیگردد چراکه در صورت مصرف آن عوارض طبع این افراد شدیدتر شده و مشکلاتی برای آنها به وجود میآورد.
از جمله این عوارض میتوان به کهیر زدن، حالت تهوع، احساس سنگینی در معده و سخت شدن فرآیند هضم غذا اشاره کرد.
احتیاط در مصرف طالبی
- کسانی که مرض قند دارند باید در خوردن طالبی جانب احتیاط را رعایت کنند و کمتر مصرف کنند.
- کسانی که ورم معده دارند، نباید در مصرف طالبی زیاده روی کنند.
با طالبی چی درست کنم؟
با طالبی میتوان دسر و بستنی درست کرد که در زیر سه نمونه از آنها ذکر کردهایم که با کلیک بر ری هر کدام طرز تهیه را میتوانید ببینید.
طالبی گرم است یا سرد؟
از جمله خواص طالبی این است که این میوه غنی از فیبر بوده و دارای طبع گرم و تر میباشد و به همین خاطر قادر است جهت درمان سوء مزاج سرد کبد که سبب کم خونی و بلغم میگردد مفید باشد و این مشکل را حل نماید.