از قرار دادن میوه و سبزی آلوده در یخچال خودداری کنید و حتما رب را درون ظروف شیشهای و دردار نگهدارید.
سرفصل های این مطلب:
یکی از چاشنی هایی که در اغلب غذا های ایرانی استفاده می شود، رب گوجه فرنگی است. آسمونی در این بخش طرز تهیه رب گوجه فرنگی خانگی را به همراه نکات پخت و روش نگهداری از آن را گرداوری کرده که در ادامه می بینید.
اول: دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانه ای در بازار موجود است که از هر دو نوع گوجه فرنگی محلی و گلخانه ای می توانید استفاده کنید که هر یک مزایا و کاستی هایی دارد. گوجه فرنگی محلی، رب کمتری می دهد اما باعث می شود رب کپک نزند و دیرتر خراب شود.
گوجه فرنگی گلخانه ای گران تر است اما رب بیشتری از آن حاصل می شود. معمولا به ازای هر 100کیلوگرم گوجه فرنگی گوشتی و آبدار بین 10 تا 15 کیلوگرم رب بدست می آید.
دوم: در موقع خرید یا چیدن از زمین کشاورزی، گوجه فرنگی را انتخاب کنید که بیضی شکل، دارای گوشت بیشتر و آب دار باشد. گوجه فرنگی بایستی کاملا قرمز و رسیده باشد و بخشهایی از گوجه زرد یا سبز یا سفید نباشد. از انتخاب گوجه های لهیده، خراب و کپک زده جدا خودداری کنید چرا که سالم نیست و طعم رب را تغییر می دهد.
سوم: اضافه کردن نمک برای جلوگیری از کپک زدن و خرابی رب است و افزودن روغن برای یخ نزدن در فریزر و خوش رنگ شدن رب است.
چهارم : بهترین جنس دیگی که برای جوشاندن رب بکار می رود دیگ مسی است.
مصرف این محصول، برای افرادی که به گوجه فرنگی حساسیت دارند، توصیه نمیگردد.
از مصرف کنسروهای تغییر رنگ و بو خودداری فرمایید.
رب گوجه فرنگی بعد از باز شدن باید در داخل یخچال نگهداری شود.
یکی از اتفاقات طبیعی که برای این محصول میافتد کپکزدگی آن است که به خاطر شرایط نامطلوب نگهداری، ایجاد میشود. بنابراین برای جلوگیری از کپکزدگی رب در یخچال دمای آن را به دمای 4 درجه سانتیگراد برسانید.
در یخچال را زیاد باز و بسته نکنید.
بیش از حد ظرفیت یخچال را پر نکنید.
از قرار دادن میوه و سبزی آلوده در یخچال خودداری کنید و حتما رب را درون ظروف شیشهای و دردار نگهدارید.