ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 7 دقیقه
نماد اعتماد الکترونیکی (enamad)

نماد اعتماد الکترونیکی (enamad)

نماد اعتماد الکترونیک یا اینماد نشانی است که وبسایت های معتبر، خصوصا فروشگاه ها از سازمان مربوطه دریافت میکنند.

نماد اعتماد الکترونیکی نشانه‌ای است که از طرف مرکزی با نام توسعه تجارت الکترونیکی که وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران است، به عنوان تاییدیه به فروشگاه‌های اینترنتی داده می‌شود. آسمونی در این بخش به معرفی نماد اعتماد الکترونیکی (مرکز تجارت های الکترونیکی) می پردازد. دعوت می کنیم تا پایان همراهان باشید.

نماد اعتماد الکترونیکی (enamad) مرکز تجارت های الکترونیکی

نماد اعتماد الکترونیکی نشانه‌ای نمادین است که منحصراً توسط مرکز توسعه تجارت الکترونیکی صادر شده و به کسب و کارهای مجازی (کسب و کار اینترنتی و موبایل) مجاز با هدف ساماندهی، احراز هویت و صلاحیت آنها اعطا می‌گردد؛ این نماد پس از بررسی وبگاه (وب‌سایت) و احراز هویت و صلاحیت مالک (حقیقی یا حقوقی) آن برای مدت یک سال صادر می‌گردد.

انواع حالت‌های نماد اعتماد الکترونیکی (مرکز تجارت های الکترونیکی)

  • نماد دائم یک ستاره

پس از اعطای نماد موقت فرایند بررسی فروشگاه جهت دریافت نماد دائم آغاز می‌شود. اعطای نماد دائم، مستلزم احراز مجموعه‌ای از معیارهاست.

  • نماد دائم دو ستاره

فرایند اعطای نماد دائم دو ستاره از لحاظ معیارهای ارزیابی کاملاً مطابق با نماد اعتماد تک ستاره است. تنها تفاوت الزام فروشگاه برای نصب گواهی امنیت SSL در وب سایت فروشگاه است.
مرکز توسعه تجارت الکترونیک برای آگاهی متقاضیان دریافت نماد، شاخص‌های ارزیابی تهیه کرده است که این شاخص‌ها معیار تعیین شرایط احراز در هر کدام از انواع نماد توضیح داده شده در بالاست.

درخواست پروانه کسب فن‌آوری رایانه

متقاضیانی که واجد شرایط اخذ نماد اعتماد دو ستاره باشند می‌توانند همزمان با درخواست نماد اعتماد نسبت به درخواست پروانه کسب از اتحادیه فناوران رایانه استان تهران اقدام نمایند. این اقدام در راستای اجرایی نمودن مفاد آیین‌نامه «الحاقیه آیین‌نامه اجرایی ساماندهی صدور پروانه کسب موضوع تبصره 1 ماده 12 قانون نظام صنفی به منظور ساماندهی فعالیت فروشگاه‌های مجازی» می‌باشد. برای ثبت نام از متقاضیان صدور پروانه کسب فعالیت فروشگاه الکترونیکی، اتحادیه «صنف فناوران رایانه تهران» به عنوان اتحادیه همگن جهت صدور پروانه کسب فروشگاه‌های الکترونیکی شناسایی شد و در جلسه مورخ 90/05/11 کمیسیون نظارت تهران تعیین و طی نامه شماره 117/90/18221 مورخ 90/05/19 ابلاغ گردید.
این اتحادیه صرفاً تا زمان تشکیل اتحادیه مستقل کشوری فروشگاه‌های الکترونیکی نسبت به صدور مجوز برای فروشگاه‌های الکترونیکی مستقر در شهر تهران اقدام خواهد نمود.

قوانین و آئین‌نامه‌های نماد اعتماد الکترونیکی (مرکز تجارت های الکترونیکی)

آگاهی از حقوق مصرف‌کننده حق تمامی شهروندان است. با مطالعه و آگاهی از قوانین، در خریدها می‌توانیم موارد قانونی را از فروشندگان مطالبه نماییم.

هدف از اعطای نماد اعتماد الکترونیکی (مرکز تجارت های الکترونیکی)

اعطای نماد اعتماد (اینماد) به فروشگاه ها
اعطای نماد اعتماد (اینماد) به فروشگاه ها

هدف از تدوین این سند تشریح جزییات کلیه فرایندهای مربوط به ارزیابی کسب و کارهای اینترنتی، شاخص‌های ارزیابی و اعطای نماد اعتماد الکترونیک بر اساس شاخص‌های مذکور، به علاوه نحوه نظارت بر عملکرد و فعالیت‌های کسب و کارهای اینترنتی و رسیدگی به تخلفات آنها و نیز شکایات مصرف‌کنندگان می‌باشد.

الزامات عرضه کالاهای فرهنگی در اینترنت

وفق اعلام مرکز توسعه فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد و اسلامی، شرایط عرضه کالاهای فرهنگی در اینترنت شامل: انواع کتب نماد اعتماد الکترونیکی (مرکز تجارت های الکترونیکی)T مجموعه‌های صوتی (آلبوم‌های موسیقی و…)T مجموعه‌های تصویری بسته‌های نرم افزاری به شرح زیر می‌باشد:

  • عرضه کلیهٔ اقلام فرهنگی فاقد مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ممنوع است.
  • عرضه آن دسته از اقلام فرهنگی که حق مالکیت معنوی آنها رعایت نشده است، ممنوع است.
  • عرضه هرگونه فایل قابل دانلود دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، توسط کسب و کارهای اینترنتی، مستلزم اخذ مجوز توسط کسب و کارهای مزبور از مؤسسه فرهنگی دیجیتال می‌باشد.
  • عرضه محصولات فیزیکی توسط کسب و کارهای اینترنتی دارای مجوز از مؤسسه فرهنگی دیجیتال، نیازمند اخذ مجوز دیگری نیست.

تعهدنامه دریافت نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد)

صاحب امتیاز نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) با تأیید الکترونیکی این تعهدنامه در مقابل مرکز توسعه تجارت الکترونیکی (مرکز تِتا)، با اطلاع و آگاهی کافی مفاد آن را پذیرفته و ملزم و متعهد به رعایت کامل آن می‌باشد و در صورت نقض هر بخش از آن، هرگونه مسئولیت تماماً متوجه وی خواهد بود.

  • اینماد ستاره‌دار

آرم اینماد ستاره دار
آرم اینماد ستاره دار
  1. تمامی اطلاعات، اسناد و مدارک مورد درخواست در سامانه اینماد (از جمله اطلاعات هویتی، تماس، مجوزهای مرتبط و ...) به طور صحیح، واقعی و کامل ثبت و ارائه شده و تغییرات آن فوراً در سامانه اینماد به‌روزرسانی و اعلام خواهد شد. هیچ یک از اطلاعات یا موارد استفاده از نام دامنه، عنوان شغلی، علامت تجاری و ... توسط کسب‌وکار، موجب نقض قوانین و مقررات یا حقوق اشخاص دیگر نمی‌گردد.
  2. تمامی موارد اطلاع‌رسانی و ابلاغ به کسب‌وکار (از جمله اعلام به‌روزرسانی اطلاعات و تمدید مجوز، شکایات مصرف‌کنندگان، اخطارهای نظارتی و ...) از طریق سامانه اینماد انجام و در موارد مهم حتی‌الامکان از طریق ارسال ایمیل و یا پیامک بر اساس اطلاعات مندرج در سامانه برای صاحب امتیاز اینماد یا نماینده ذیربط معرفی‌شده توسط وی در سامانه اینماد نیز اقدام خواهد شد.
  3. کسب‌وکار با اطلاع و آگاهی کامل از قوانین و مقررات حاکم بر فعالیت خود، اقدام به دریافت اینماد نموده و بدین منظور قبلاً مجوزهای قانونی مورد نیاز را از مراجع ذیربط اخذ و صرفاً در چارچوب آن اقدام خواهد شد.
  4. تمامی قوانین و مقررات از جمله قانون تجارت الکترونیکی، دستورالعمل اعطای نماد اعتماد الکترونیکی و نظارت بر فعالیت کسب‌وکارهای اینترنتی، دستورالعمل ساماندهی فروشگاه‌ها و سکوهای اینترنتی (پلتفرم‌ها) و ... حسب مورد، به طور کامل توسط کسب‌وکار رعایت می‌گردد. اهم قوانین و مقررات مرتبط با کسب‌وکارهای اینترنتی در بخش قوانین و مقررات سامانه اینماد قرار گرفته و به‌روزرسانی خواهد شد.
  5. مقررات مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم از جمله ارائه اطلاعات مورد درخواست و گزارش معاملات و عملیات مشکوک به واحد مبارزه با پولشویی وزارت صنعت، معدن و تجارت توسط کسب‌وکار رعایت می‌گردد.
  6. ضمن ایفای کامل تعهدات کسب‌وکار نسبت به مصرف‌کنندگان و پاسخگویی به شکایات ثبت‌شده توسط آن‌ها در سامانه اینماد در مهلت‌های مقرر، نقش مرکز تِتا به عنوان میانجیگر جهت حل مسالمت‌آمیز اختلافات پذیرفته می‌شود.
  7. کلیه اختلافات ناشی از انواع معاملات کسب‌وکار با مصرف‌کنندگان و یا راجع به این معاملات (از جمله صحت، بطلان، تفسیر، اجرای معامله و...)، از طریق سامانه برخط حل اختلاف جمعی (Crowdsourced Online Dispute Resolution-CODR) توسط هیئت داوری منصوبِ کمیسیون داوری کانون عالی انجمن‌های صنفی کارفرمایی ایران، طبق شیوه‌نامه سامانه برخط حل اختلاف جمعی به نحو قطعی و لازم‌الاجرا حل‌وفصل خواهد شد.
  8. به منظور افزایش آگاهی و حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان، اطلاعات کلی مغایرت از دستورالعمل اعطای اینماد و نظارت بر فعالیت کسب‌وکارهای اینترنتی و همچنین سوابق پاسخگویی به شکایات در شناسنامه اینماد کسب‌وکار منتشر می‌شود.
  9. رضایت و اجازه استعلام و دسترسی به اطلاعات مورد نیاز کسب‌وکار جهت احراز اهلیت، ارزیابی، پایش و رتبه‌بندی با حفظ محرمانگی به مرکز تِتا داده می‌شود.
  10. تعرفه مصوب قانونی در کمال علم و سلامت عقل و با آگاهی از غیرقابل استرداد بودن آن، به حساب خزانه‌داری کل کشور واریز می‌گردد.
  • اینماد بدون ستاره

  1. به منظور تسهیل حداکثری دریافت اینماد توسط کسب‌وکارهای خرد و خانگی طبق مصوبه شورای عالی اداری ابلاغی رئیس جمهور مورخ 1399/11/20 در زمینه تسهیل شروع کسب‌وکار، اینماد بدون ستاره دارای شرایط زیر می‌باشد:
  • کسب‌وکار خرد کسب‌وکاری است که تعداد و مجموع مبلغ تراکنش درگاه‌های متعلق به صاحب امتیاز آن حداکثر 100 عدد و حداکثر 100 میلیون تومان در ماه بوده و فعالیت تحت عنوان کسب‌وکار خرد در این سقف مجاز است.
  • درصورت افزایش تعداد و یا مجموع مبلغ تراکنش از سقف مربوط، دیگر کسب‌وکار خرد محسوب نشده و لازم است حداکثر ظرف 10 روز با طی مراحل معمول اینماد، نسبت به تبدیل اینماد خود به اینماد ستاره‌دار اقدام نماید.
  • هنگام تبدیل اینماد بدون ستاره به ستاره‌دار، در صورتی که کمتر از نصف اعتبار اینماد گذشته باشد (شش ماه از زمان اعطا)، صرفاً مابه‌التفاوت تعرفه اینماد بدون ستاره با تعرفه اینماد ستاره‌دار و در غیر این صورت کل تعرفه اینماد ستاره‌دار باید پرداخت گردد.
  • تعرفه اینماد بدون ستاره برای سال اول 50 هزار تومان بوده و در پایان سال اول در صورت تداوم شرایط کسب‌وکار خرد، امکان پرداخت بخش دوم تعرفه (مابه‌التفاوت تا 175 هزار تومان تعرفه اینماد ستاره‌دار) و ادامه فعالیت تا پایان سال دوم را بدون امکان تمدید در قالب اینماد بدون ستاره، خواهد داشت.
  • طبق مفاد مصوبه شورای عالی اداری، کسب‌وکار تمامی شرایط لازم برای دریافت اینماد طبق دستورالعمل اعطای نماد اعتماد الکترونیکی و نظارت بر کسب‌وکارهای اینترنتی و همچنین قوانین و مقررات مرتبط را دارا بوده و الزامات قانونی از جمله قانون تجارت الکترونیکی در زمینه داشتن اطلاعات تماس و نشانی صحیح به طور کامل رعایت می‌گردد.

صاحب امتیاز نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) با علم و اطلاع کامل از مفاد این تعهدنامه و مستندات بیان‌شده، آن‌ها را پذیرفته و حق هرگونه ادعا و اعتراضی را نیز از خود سلب و ساقط می‌نماید.

نکات دریافت نماد اعتماد الکترونیکی (مرکز تجارت های الکترونیکی)

دریافت نماد اعتماد
دریافت نماد اعتماد

امکان کلیک بر روی نماد اعتماد الکترونیک وجود داشته باشد. با عرض تاسف بعضی از طراحی سایت‌ها صرفاً از علامت نماد اعتماد الکترونیک بهره می‌برند و این نماد حالتی تزیینی و فریبکارانه برای آن‌ها دارد (که بنا به ضوابط در صورتی که این نحوه گذاشتن نماد در سایتی دیده شود مورد پیگرد قانونی خواهد بود) دقت کنید که این وقتی بر روی این نماد قرار می‌گیرید قابلیت کلیک شدن را داشته باشد و بعد از کلیک بر روی آن بایست بتوانید داخل سایت مرکز توسعه تجارت الکترونیک بشوید که با آدرس اینترنتی شخص حقوقی دارنده نماد اعتماد موظف است قبل ازهر گونه تغییر در اساسنامه، امور مربوطه به مدیریت، نام و نشان، موضوع و محل فعالیت خود را به اطلاع مرکز رسانیده و تائیدیه لازم را دریافت نماید، در غیر اینصورت نماد اعتماد شرکت توسط مرکز به مدت دو ماه تعلیق، و در صورت استمرار، نماد اعتماد ابطال خواهد شد.
چنانچه کسب و کار اینترنتی دارنده نماد اعتماد پس از اخذ نماد اعتماد، به مدت سه ماه بدون داشتن عذر قابل قبول، تعطیل یا هیچ گونه فعالیتی نداشته باشد پس از دو تذکر به فاصله روز توسط مرکز، نماد اعمتاد وی ابطال خواهد شد. چنانچه در اشخاص حقوقی، دارنده نماد اعتماد یا مدیرعامل محجور شود یا فوت نماید، هیئت مدیره موظف است مراتب را تا 15 روز به صورت کتبی به مرکز اعلام، و تا یک ماه نسبت به جایگزینی مدیر عامل واجد شرایط اقدام نماید. در غیر اینصورت نماد اعتماد به مدت دو ماه تعلیق می‌شود و اگر در مدت یاد شده شرایط مورد نظر را فراهم ننماید، نماد اعتماد شرکت ابطال خواهد شد.
چنانچه شخص حقیقی دارنده نماد اعتماد قصد واگذاری کسب و کار به غیر را داشته باشد، موظف است مراتب را تا 48 ساعت به صورت کتبی به مرکز اعلام نماید و تا یک ماه نسبت به معرفی مالک جدید کسب و کار اقدام و موافقت مرکز را اخذ نماید. در این مدت نماد اعتماد تعلیق می‌شود و درغیراینصورت، نماد اعتماد الکترونیکی ابطال خواهد شد.

ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «نماد اعتماد الکترونیکی (enamad)» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.