گذرنامه اولین چیزی است که هنگام سفر به آن نیاز دارید. گرفتن گذرنامه بر خلاف آنچه تصور می شود کار سختی نیست. اگر مدارک کامل باشد، شاید کمتر از یک ساعت وقتتان را بگیرد. در این بخش پورتال آسمونی به بررسی مراحل و مدارک صدور و چگونگی تمدید و تعویض گذرنامه (Passport) می پردازیم.

چگونه پاسپورت بگیریم؟

شرایط کلی دریافت پاسپورت برای آقایان و خانم ها به یک صورت است ولی در برخی موارد جزئی با یکدیگر تفاوت دارد که در ادامه به آن می پردازیم. به صورت خلاصه می توان گفت که در خصوص دریافت پاسپورت، می بایست با در دست داشتن مدارک و شرایط زیر به پلیس +10 مراجعه کرد:

  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی و یا تأئیدیه ثبت احوال برای کلیه متقاضیان.
  • گرفتن عکس بیومتریک درون دفاتر پلیس +10
  • اجازه محضری برای افراد زیر 18 سال از سوی پدر و یا قیم قانونی.
  • افراد بالای 15 سال ضمن حضور در دفتر می‌بایست شناسنامه عکسدار ارائه نمایند.
  •  افراد زیر 15 سال ضمن حضور در دفتر می‌بایست گواهی اشتغال به تحصیل، دفترچه بیمه و یا گذرنامه عکسدار ارائه نمایند.
  •  بازنشستگان نظامی که 5 سال تمام از بازنشستگی آنها نگذشته است ارائه نامه از حفاظت یگان مربوطه الزامی است.
  •  بازنشستگان نظامی که 5 سال از بازنشستگی آنها می‌گذرد می‌بایست اصل و کپی کارت کانون بازنشستگان را ارایه دهند (نیازی به ارایه گواهی از سازمان متبوع نمی‌باشد).
  • نظامیان شاغل می‌ بایست نامه موافقت حفا یگان مربوطه را ابتدا به دبیرخانه اداره گذرنامه ارایه و پس از ثبت به دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی ارایه نمایند.

عکس بیومتریک چیست؟

در گذشته به منظور دریافت پاسپورت، شخص می بایست با مراجعه به آتلیه، نسبت به انداختن عکس پاسپورتی اقدام می کرد. این در حالیست که امروزه، با قراردادن کیوسکهای کوچک درون دفاتر پلیس+10، گرفتن عکس به صورت حضوری در این دفاتر صورت می گیرد و نیازی به مراجعه به آتلیه عکاسی نیست.

شرایط عکس بیومتریک 

عکس بیومتریک شرایط مربوط به خود را دارد که در خصوص آقایان و خانم ها مختلف است.

رعایت شرایط زیر برای خانم ها الزامی است:

  1. حجاب کامل
  2. بدون آرایش غیرمتعارف
  3. استفاده از مقنعه یا روسری تیره رنگ و ساده
  4. عدم استفاده از پیرسینگ و ...
  5. بدون عینک
  6. مشخص بودن کامل گردی صورت

همچنین رعایت شرایط زیر برای آقایان الزامی می باشد:

  1. بدون آرایش، عینک، کلاه، کروات و گردنبند
  2. لباس ساده و بدون نوشته و برچسب
  3. استفاده نکردن از لباس های یقه باز و کاپشن یقه بلند
  4. مشخص بودن کامل صورت و هر دو گوش
  5. عدم استفاده از پیرسینگ و...
  6. در صورت وجود ریش، لب ها باید کاملا مشخص باشد.

عکس پاسپورت بعد از عمل بینی: افرادی که جراحی های زیبایی انجام داده اند و چهره جدیدشان با عکس کارت ملی و شناسنامه تفاوت اساسی داشته باشد، باید گواهی پزشک جراح خود را به همراه داشته باشند.

  • صدور و تمدید پاسپورت برای بانوان

1- اجازه محضری برای بانوان متأهل از سوی همسر.
 
توجه 1: بانوان مقیم خارج احتیاج به اجازه محضری همسر ندارند، همچنین اقامت با گذرنامه ایرانی قابل قبول است.
توجه 2: بانوانی که همسر آنها فوت نموده، می‌بایست اصل گواهی فوت همسر و یا اصل شناسنامه باطل شده همسر و بانوان مطلقه می‌بایست اصل طلاق‌نامه را ارائه نمایند.
  • صدور و تمدید پاسپورت برای آقایان

1- ارائه اصل و کپی کارت پایان خدمت یا معافیت صرفاً هوشمند(کارت‌های قدیمی اعتبار ندارند) و یا موافقت‌نامه سازمان وظیفه عمومی برای مشمولین.
 
توجه 1: کسانی که اقدام به تعویض کارت پایان خدمت یا معافیت قدیمی به هوشمند نموده‌اند، بعد از گذشت 24 ساعت از درخواست تعویض، می‌توانند با ارایه برگه ثبت درخواست تعویض کارت به افسران گذرنامه مستقر در دفاتر خدمات الکترونیک انتظامی، درخواست صدور یا تعویض گذرنامه دهند.
 
توجه 2: مدارک تعویض پاسپورت برای آقایان بالای 50 سال احتیاج به ارایه کارت پایان خدمت ندارند. آقایان دانشجو و یا دانش آموز برای خروج از کشور می‌بایست نامه از محل تحصیل خود دریافت و به سازمان وظیفه عمومی تحویل نمایند. 

تمدید و تعویض گذرنامه

تعویض گذرنامه برای خروج از کشور، گذرنامه شما بایستی حداقل 3 ماه اعتبار داشته باشد. معمولا برای دریافت ویزا هر کشوری، گذرنامه شما بایستی حداقل بین 3 تا 6 ماه اعتبار داشته باشد. اگر متقاضی ویزا تحصیلی و یکساله شنگن هستید، حداقل بایستی 12 ماه گذرنامه شما اعتبار داشته و 2 صفحه خالی داشته باشد.

گذرنامه های ایران، 5 سال اعتبار داشته و اگر گذرنامه جدید نیاز دارید، بایستی گذرنامه قبلی را جهت ابطال با خود همراه کنید. پس از ابطال، گذرنامه به شما عودت می شود تا از اسناد آن برای ارائه به سفارت خانه ها جهت دریافت ویزای جدید،‌استفاده کنید.

دریافت پاسپورت جدید در صورت مفقودی 

در صورتی که پاسپورت خود را گم کرده اید، در ابتدا می بایست نسبت به اعلام مفقودی و استعلام و پیگیری پیدا شدن آن اقدام کنید. در این خصوص می بایست به اداره گذرنامه مراجعه کرد و مفقودی گذرنامه را اعلام کرد. در صورتی که پاسپورت مفقودی، پیدا نشده باشد می بایست نسبت به دریافت پاسپورت جدید اقدام کرد. مدارک زیر را جهت ثبت درخواست پاسپورت جدید باید همراه خود داشته باشید:

  1. تکمیل فرم صدور پاسپورت
  2. کپی صفحات دو و سه در صورت وجود
  3. اصل شناسنامه و دو سری کپی از تمام صفحات
  4. اصل و کپی کارت ملی
  5. اعلام چگونگی مفقود شدن گذرنامه
  6. نامه اعلام سرقت پاسپورت با تایید پلیس محلی
  7. رسید پرداخت هزینه صدور مجدد پاسپورت

زمان صدور پاسپورت

در پایان سوالی که پیش می آید این است که گرفتن پاسپورت چند روز طول میکشد؟ مدت زمان صدور از لحظه آغاز تا صدور میانگین 3 روز است، گاهی این زمان بخاطر توزیع اداره پست تا 1 هفته نیز زمانبر می شود، در موارد خاص صدور پاسپورت 1 روزه نیز امکانپذیر است. اگر پاسپورت بعد از یک هفته به دستتان نرسید به پلیس +10 محل درخواست گذرنامه خود مراجعه کنید.
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «مدارک لازم برای صدور، تعویض و المثنی پاسپورت در سال 1402» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره مدارک لازم برای صدور، تعویض و المثنی پاسپورت در سال 1402 فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.