- آسمونی
- مجله اینترنتی
- سالنامه
- تاریخ اربعین حسینی

تاریخ اربعین حسینی
اربعین 1402 چه روزی است؟
تاریخ اربعین 1402
تاریخ اربعین 1402 | 15 شهریور 1402 |
تاریخ اربعین 1402 به میلادی | 6 سپتامبر 2023 |
تاریخ اربعین 1402 به قمری | 20 صفر 1445 |
روز اربعین 1402 چند شنبه است؟ | چهارشنبه |
اعتبار اربعین امام حسین (ع) از گذشته میان شیعیان و در تقویم تاریخی وفاداران به امام حسین (ع) شناخته شده بوده است. از آنجا که گرامیداشت خاطره شهید و احیاء اربعین وی، زنده نگهداشتن نام و یاد و راه اوست و زیارت، یکی از راه های یاد و احیاء خاطره است، زیارت امام حسین «ع» بویژه در روز بیستم ماه صفر که اربعین آن حضرت است، فضیلت بسیار دارد.
اعمال روز اربعین 1402
اربعین حسینی آداب و اعمال خاص خود را دارد که یکی از اعمال روز اربعین پیاده روی در مسیر نجف تا کربلا است. چند سالیست که مردم از سرتاسر جهان در روز اربعین حسینی این مسیر را طی می کنند. از دیگر اعمال اربعین حسینی، غسل شب قبل از اربعین، خواندن زیارت عاشورا، زیارت اربعین ذکر تسبیح، دعای چهل و سوم صحیفه سجادیه و ... می باشد.
دعای روز اربعین حسینی
دعای مخصوص روز اربعین، درواقع همان زیارت اربعین است. زیارت اربعین را معمولاً در هنگام ظهر یا بعدازظهر می خوانند و ثواب بسیاری دارد. خواندن این دعا از راه دور یا هنگام زیارت توصیه می شود.
معنی اربعین و فلسفه اربعین چیست؟
یکی از تعبیرهای رایج عددی، تعبیر اربعین است که در بسیاری از موارد به کار رفته است. یک نمونه آن که سن رسول خدا (ص) در زمان بعثت، چهل بوده است. گفته شده که عدد چهل در سن انسان ها، نشانه بلوغ و رشد فکری است. گفتنی است، برخی از انبیا در سنین کودکی به نبوت رسیدهاند. در قرآن آمده است «میقات» موسی با پروردگارش در چهل روز حاصل شده است.
در این نقل ها آمده است که اگر کسی از امت من، چهل حدیث حفظ کند که در امر دینیش از آنها بهره برد، خداوند در روز قیامت او را فقیه و عالم محشور خواهد کرد. در نقل دیگری آمده است که امیرمومنان (ع) فرمودند: «اگر چهل مرد با من بیعت میکردند، در برابر دشمنانم میایستادم.»
همچنین پیاده روی و زیارت کردن حرم امام حسین در روز اربعین ریشه ای تاریخی دارد زیرا عطیه عوفی و جابر بن عبدالله انصاری در سال 1281 قمری پیاده از مدینه به سمت کربلا حرکت کردند و در صبح اولین اربعینی که از شهادت امام حسین می گذشت به کربلا رسیدند همچنین طبق آنچه که در منبع شیعه مشهود است در روز اربعین امام سجاد و حضرت زینب به همراه 84 نفر وارد کربلا شدند و بعد از گفت و گو با جابر عبدالله انصاری قبر امام حسین را زیارت کردند و از آن زمان فلسفه اربعین حسینی و پیاده روی های آن آغاز شد.