در هنگام برگزاری المپیک 1936، «لنی ریفنشتال» كارگردان و فیلمساز آلمانی بزرگترین شاهكار ورزشی – سینمایی را با ساخت فیلم «المپیا» پدید آورد.
در سال 1931 قرار شد كه سیامین نشست سالانه IOC در شرایطی در هتل ریتز Ritz بارسلون برگزار شود كه تنها دو شهر آمادگی خود را برای میزبانی المپیك یازدهم اعلام كرده بودند: بارسلون و برلین.
ده روز به برگزاری جلسه مانده بود كه دولت جدید چپگرا، حكومت را جمهوری اعلام كرد. به همین جهت رأیگیری از طریق پست انجام شد و برلین به میزبانی المپیك برگزیده شد. اما در سال 1933 نیز حزب نازی در آلمان به قدرت رسید و «آدولف هیتلر» پیشوای نازی تصمیم گرفت كه بیشترین استفاده تبلیغاتی را از این مسابقات ببرد. چنین شد كه آلمانها حتی یك لحظه را هم از دست ندادند و طرحهایی از پیش آماده شده را پیاده كردند تا میزبان جوانان سراسر دنیا باشند.
كشور آلمان در سال 1931 به میزبانی المپیك برگزیده شد و آلمانیها تصمیم گرفتند كه از المپیك بیشترین بهره سیاسی و تبلیغاتی را ببرند. ساختن استادیوم غولپیكر «المپیك برلین» نمونهای از اراده آلمانیهایی بود كه تنها دو دهه قبل، همه چیز خود را در جنگ جهانی اول از دست داده بودند.
پوستری از فیلم «المپیا» ساخته خانم «لنی ریفنشتال». ساختن فیلمی ورزشی ـ سینمایی نیز از ابتكارات آلمانیها بود تا هر چه بهتر، المپیك بینقص برلین را به رخ جهانیان بكشانند.
«من ورزش و زیباییهای آن را دوست داشتم و قصدم آن بود كه فیلمی بدون كلام از ورزش بسازم» خانم لنی ریفنشتال به دلیل ساختن فیلمهای تبلیغاتی برای حكومت هیتلری (از قبیل «پیروزی اراده» و «المپیا») پس از جنگ جهانی دوم در زندان محبوس گردید. با این وجود، خودش معتقد بود كه فیلم المپیا را تنها به جهت علاقه به ورزش ساخت