زمان مطالعه: 3 دقیقه
عوارض برنزه کردن پوست چیست؟

عوارض برنزه کردن پوست چیست؟

بهتر است با عوارض برنزه کردن پوست و همچنین در مورد جدیدترین مطالعات در دانشگاه ییل آمریکا در مورد مضرات...
عوارض برنزه کردن پوست چیست؟
عوارض برنزه کردن پوست چیست؟


بهتر است با عوارض برنزه کردن پوست و همچنین در مورد جدیدترین مطالعات در دانشگاه ییل آمریکا در مورد مضرات برنزه کردن پوست آشنا شوید.

دکتر عباس انتظاری متخصص پیشگیری از بیماری ها و عفونی و عضو هیئت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و عضو آکادمی زیبایی آمریکا و عضو انجمن لیزر پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران اظهار داشت: واژه برنزه کردن TANNING از اروپا نشات می گیرد و بیشتر در زنان جوان اروپایی که رنگ بسیار روشنی داشتند استفاده می شد.

وی افزود: طی قرن بیستم با گسترش روند شهر نشیتی و کار در محیط های بسته، روند استفاده از روش هایی برای جبران کمبود دریافت آفتاب طی روز در جوامع شکل گرفت.

برنزه کردن چگونه مد شد؟

در گذشته رنگ پوست افراد، طبقه ی اجتماعی آنها را تعیین می ‌کرد. سفید پوست‌ها متعلق به طبقه ی بالای اجتماع و سیاه‌ پوست‌ها و رنگین‌ پوست‌ها جزء طبقه ی پایین و کارگر بودند. در یونان باستان و روم، زن‌ها برای اینکه سفیدتر و رنگ پریده‌تر به نظر برسند، صورتشان را با سرب رنگ می ‌کردند، تا جایی که حتی به این خاطر مسموم می ‌شدند!

در اواسط قرن دهم میلادی هم از آرسنیک برای سفید کردن صورت استفاده می ‌شد که آن هم نتایج مرگباری به دنبال داشت! در بریتانیا ملکه الیزابت و بانوان اشرافی از خانه خارج نمی‌ شدند تا چهره رنگ پریده ی خود را حفظ کنند! ولی این وضعیت مدتی بعد عوض شد.

سال 1930 مدهای جدید به تدریج جای خود را بین خانم‌ها باز کرد. خانم کوکوکانل (از طراحان مد) در حین سفر از پاریس به کن برای شرکت در یک فستیوال مد، به ‌طور تصادفی زیر آفتاب برنزه شد و به زودی همه جای دنیا، طرفداران مد دنبال این بودند که برنزه شوند.

سال 1970 گروه‌های مختلف از هر رده ی سنی، خودشان را زیر آفتاب کباب می ‌کردند، بدون اینکه بدانند برنزه شدن می ‌تواند زمینه ‌ساز ابتلا به سرطان در 10 تا 20 سال بعدی عمرشان باشد.

سال 2005 میزان سرطان پوست شدیدا در حال افزایش است، ولی طرفداران خورشید همچنان به برنزه کردن خود مشغول‌اند! لایه ی اوزن در سرتاسر کره ی زمین نازک ‌تر شده است و حفره‌های موجود در آن، که تهدیدی برای پوست به شمار می ‌روند، همچنان در حال افزایش هستند.
هر کسی مختار است که با دانستن عواقب هر کاری، آن را انجام دهد، اما افرادی که علاقه ‌مند به برنزه کردن هستند، باید بدانند که در سال‌های آینده، حتی اگر به سرطان پوست دچار نشوند، نسبت به هم‌سن و سال هایشان پوست پیرتر و شکسته ‌تری خواهند داشت.
برنزه نکنید

کسانی که شیفته ی برنزه شدن هستند، مثل سیگاری‌ها، هرچه از مضرات اشعه ی ماورای بنفش بشنوند و بخوانند، باور نمی ‌کنند یا اگر هم باورشان شود، آن روز را دورتر از آن می ‌بینند که بخواهند از ترسش پا روی دلشان بگذارند و قید تیره کردن پوستشان را بزنند.

اما پزشکان راجع به عوارض اشعه ی ماورای بنفش خورشید، با اطمینان‌تر از مضرات سیگار کشیدن حرف می ‌زنند.

انتظاری بیان کرد: یکی از این عادات، حمام آفتاب بود که افراد برای مدت ها و بدون استفاده از هر گونه محافظی در جلوی آفتاب به استراحت می پرداختند تا نیاز بدن به ویتامین D را تأمین کند که بعدها این پدیده به یک عادت در بین افراد مرفه تبدیل گردید و این تغییر رنگ در اثر آفتاب سوختگی به یک نماد از قدرت تبدیل شد.

وی گفت: در حال حاضر بسیاری از سالن های آرایشی و زیبایی نیز به صورت مصنوعی با استفاده از سولاریوم و نظایر آن اقدام به برنزه کردن پوست می کنند.

این عضو هیئت علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خاطرنشان کرد: به هر حال چنانچه به صورت طبیعی و به اصطلاح در حمام آفتاب پوست برنزه شود یا با استفاده از روش های مصنوعی، مکانیسم تغییر رنگ پوست یکسان است و در هر دو حالت از اشعه فرابنفش استفاده می شود که باید به این نکته توجه کرد که مهمترین عامل ایجاد سرطان های پوستی نیز اشعه فرابنفش نوع A است.

وی تأکید کرد: افرادی که در معرض اشعه فرابنفش قرار می گیرند بیشتر در معرض تخریب سلولی و پیری پوست، افزایش چین و چروک و تغیی رنگ دایم، ضعف ایمنی در سطح سلول های پوستی و افزاییش عفونت های سطحی پوست می شوند.

انتظاری اعلام کرد: براساس جدیدترین مطالعات علمی توسط فروسی و همکارانش در دانشگاه ییل آمریکا انجام گرفت در شماره دسامبر 2011 مجله JAm Acad Dermatol چاپ شده است افرادی که از دستگاه های برنزه کننده پوست استفاده می کنند در سنین بسیار پائین تری مبتلا به سرطان سلول بازل Bcc می گردند و براساس این مطالعه شانس مطالعه سرطان پوست در زنان استفاده کننده از این روش ها بیشتر بوده است و در نهایت برای سیاستگذاران سلامت آمریکا پیشنهاد کرده است مداخلات مؤثر و کارآمدی را برای اصلاح عادات و آموزش افراد در مورد عوارض برنزه کردن در پیش گیرند.

وی تأکید کرد: بنابراین از نظر پرشکی، برنزه کردن به هیچ عنوان توصیه نمی شود بلکه همواره باید یادآوری کرد تمام افراد برای پیشگیری از پیری پوست و پیشگیری از سرطان های پوستی باید از ضد آفتاب استفاده نمایند و از برنزه کردن و نیز حمام آفتاب گرفتن بدون محافظت ضد آفتاب، پرهیز نمایند.

انتظاری در انتها افراد را به مراقبت و نگهداری از پوست و جلوگیری از صدمه رسیدن به آن توصیه کرد و گفت: سلامتی پوست بسیار با اهمیت است و باید به آن توجه داشت.
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «عوارض برنزه کردن پوست چیست؟» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.