- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- ده بازیکنی که ملیت خود را تغییر دادند و برای تیم ملی دیگری به میدان رفتند
ده بازیکنی که ملیت خود را تغییر دادند و برای تیم ملی دیگری به میدان رفتند
به گزارش آسمونی" href="https://asemooni.com/cat87-sport">ورزشی آسمونی ، بازیکنان بسیاری در سراسر جهان وجود دارند که به دلایلی مختلف ملیت خود را تغییر می دهند و برای کشور دیگری راهی زمین مسابقه می شوند . بعضی از این دلایل می تواند شامل گرفتن تبعیت از آن کشور در ازای پول و مکانی برای زندگی باشد و یا به دلیل آنکه تیم ملی کشور خودشان در فوتبال جهان جایگاهی نداشته و به همین دلیل تصمیم گرفته اند تا در صورت مهاجرت و گرفتن تبعیت برای کشور دیگری حاضر به بازی کردن باشند ، همچنین ممکن است علاقه به کشوری که در آنجا به دنیا آمده اند و یا سرزمین مادریشان باعث شود تا این بازیکنان دست به تغییر ملیت خود بزنند . علاوه بر این دلایل ، جبر مکانی و همچنین استعمارگری برخی از کشور ها نیز می تواند دلیلی بر تغییر ملیت برخی از بازیکنان فوتبال باشد . حال در لیست زیر نام ده بازیکن برتر جهان که دست به تغییر ملیت خود زدند و راهی کشورهای دیگر شدند برده شده است . با آسمونی همراه باشید :
10) ویلفرد زاها
تیم ملی انگلستان بازیکنان بسیاری را در طول سالیان دراز از کشور های مختلف در خود جای داده بوده است . برای مثال بازیکنانی نظیر رحیم استرلینگ که متولد کشور جامایکا است و همچنین ناتانیل چالوباه که اهل کشور سیرالئون برای مدتی در این تیم مشغول به توپ زنی بودند . سه شیر ها تلاش های بسیاری کردند با بازیکنانی که از کشور های دیگر در تیم ملیشان قرار دارند در صورت برخورداری از استعداد بالا را همچنان در پیش خود نگه دارند و مانع از خروج آنها شوند اما وضعیت برای ویلفرد زاها به شکل دیگری رقم خورد . زاها متولد کشور ساحل عاج است و هنگامی که تنها چهار سال سن داشت به همراه خانواده خود راهی کشور انگلیس شد . وی در ادامه راهی تیم کریستال پالاس شد و موفق شد به همراه این تیم در فصل 2012-2013 جواز حضور در لیگ برتر جزیره را از آن خود کند . زاها در همان سال به همراه تیم ملی انگلیس تحت رهبری روی هادسون در مقابل تیم ملی سوئیس برای سه شیر ها به میدان رفت . وی سال بعد راهی تیم منچستر یونایتد شد اما نتوانست در آنجا دوام زیادی بیاورد و دوباره به کریستال پالاس برگشت . بعد از تمامی اتفاقات رخ داده برای زاها وی در نوامبر سال 2016 کار خود را برای تغییر ملیت خود از انگلیس به کشور ساحل عاج آغاز کرد و بعد از گذشت یک سال به همراه تیم ساحل عاج در رقابت های جام ملت های آفریقا به زمین مسابقه رفت .
9) کوین پرینس بواتنگ
کوین پرینس بواتنگ همان طول که از فامیلی اش پیداست برادر ناتنی مدافع آلمانی تیم بایرن مونیخ ، جیروم بواتنگ ، است که متولد کشور آلمان است و در آنجا نیز بزرگ شده است و کار خود را نیز در باشگاه هرتابرلین آغاز کرده است . بواتنگ همراه تیم زیر 21 سال و زیر 19 سال تیم ملی آلمان نیز بازی کرده است اما در سال 2007 به دلیل تقض قوانین تیم در برقراری خاموشی در ساعات مشخصی از شب از تیم کنار گذاشته شد . اما تنها دو سال بعد این بازیکن دوباره به مسابقات ملی دعوت شد اما کوین پرینس بواتنگ از حضور در تیم ملی آلمان سر باز زد و اعلام کرد که علاقه ای به حضور در پیراهن ژرمن ها ندارد . بعد از یک سال ، بواتنگ با دریافت پاسپورت کشور غنا موفق شد همراه این تیم در رقابت های جام جهانی 2010 حضور پیدا کند و تنها یک سال بعد به طرز مضحکی از رقابت های ملی خداحافظی کرد و تصمیم گرفت تا در سن 24 سالگی دیگر در رقابت های ملی حضور نداشته باشد . اما در سال 2014 بازگشت خود به میادین ملی را اعلام کرد تا در جام جهانی 2014 حضور داشته باشد که در نهایت با مخالفت تیم ملی مواجه شد و از حضور در رقابت ها بازماند .
8) په په
مدافع خشن و جنگنده تیم ملی پرتغال ، رئال مادرید و اخیرا پورتو ، در سن 18 سالگی به طور رسمی ملیت خود را به کشور پرتغال تغییر داد و از کشور برزیل مهاجرت کرد تا در تیم ماریتیمو به بازی کردن به پردازد . تا قبل از تغییر تابعیت په په ، او هیچ وقت برای حضور در تیم ملی برزیل دعوت نشد اما طبق گفته پدر په په ، او توسط مربی تیم ملی برزیل برای سال های آتی به تیم ملی دعوت شده بود که خود په په این درخواست را رد کرده بود . په په در سال 2007 به طور رسمی به عنوان یک پرتغالی در این کشور ساکن شد و تنها یک ماه بعد برای اولین بار به تیم ملی پرتغال دعوت شد اما مصدومیت در تمرینات باعث شد تا حضور او در زمین مسابقه کمی به تعویق بیافتد اما بالاخره این اتفاق در برابر دیدار با فنلاند رخ داد . په په در نهایت در سال 2016 به همراه تیم پرتغال موفق شد به قهرمانی ملی دست پیدا کند و در دیدار فینال در برابر فرانسه نیز به عنوان بهترین بازیکن زمین شناخته شد و به قهرمانی یورو 2016 دست یافت .
7) دیگو کاستا
مهاجم خشن تیم اتلتیکو مادرید اصالتا اهل کشور برزیل است اما تنها یک بار به تیم ملی دعوت شد . زمانی که برزیل در سال 2014 به عنوان میزبان جام جهانی در این رقابت ها حضور داشت ، این تیم نیازی به بازی کردن و عبور از مرحله گروهی نداشت در حالی که کشورهای دیگر برای حضور در مراحل بالاتر نیاز به پیروزی و رسیدن به رتبه های بالای گروه خود را داشتند ، تیم برزیل در حال برگزاری بازی های دوستانه بود . در همین حین بود که کاستا برای دو دیدار به همراه تیم برزیل راهی مسابقات دوستانه شد . به همین ترتیب طبق قوانین فیفا ، در صورت نداشتن مسابقه ای رسمی به همراه تیم ملی سابقش می توانست جواز حضور در تیم ملی اسپانیا را دریافت کند . این در حالی بود که دیگو کاستا در سال 2013 تابعیت کشور اسپانیا را برای مدت شش سال دیافت کرده بود و فدراسیون فوتبال اسپانیا نیز در ادامه از فیفا برای اجازه دادن به دعوت از این بازیکن به تیم ملی درخواست کرد ، کاستا نیز درخواست خود را به فدراسیون فوتبال برزیل اعلام کرد که با واکنش تند لوئیز فلیپه اسکولاری همراه شد که این بازیکن به کشور خود پشت کرده است . ما سرانجام ، در فبریه سال 2014 بود که دیگو کاستا به همراه تیم ملی اسپانیا راهی مسابقات شد . از دست دادن دیگو کاستا برای تیم ملی برزیل اتفاقی بسیار تلخ به شمار می رفت و نبود بازیکن منحصر به فرد در پست مهاجم نوک برای تیم برزیل ، ضعفی بسیار برزگ بود .
6) لوکاس پودولسکی
لوکاس پودولسکی متولد کشور لهستان است . وی در سال 1987 زمانی که تنها 2 سال سن داشت به دلیل آنکه جد این بازیکن تبعیت آلمانی را در هنگام جنگ جهانی دوم داشتند ، به همراه خانواده به کشور آلمان غربی مهاجرت کردند . در سال 2003 بعد از چندین درخشش متوالی این بازیکن در بوندسلیگا ، رسانه کشور لهستان پیشنهاد دعوت پودولسکی به تیم ملی را به سرمربی تیم لهستان ، پاول یاناس ، کرد و در ادامه به دلیل حضور پودولسکی در تیم جوانان آلمان این اتفاق امری تحقق آمیر بود . اما سرمربی وقت تیم لهستان این پیشنهاد را رد کرد و اعلام کرد که در پست مهاجم ، بازیکنانی به مراتب بهتر از لوکاس پودولسکی وجود دارند و این بازیکن حتی در رده باشگاهی نیز عملکرد آن چنان مطلوبی را از خود نشان نداده است . اما در ادامه چشمه جوشان استعداد پودولسکی نمایان شد و این بازیکن تحت نظر آلمان قرار گرفت و در سال 2004 تنها زمانی که 19 سال سن داشت او برای تیم آلمان راهی مسابقات شد . پودولسکی زمانی طی یک مصاحبه اعلام کرده بود که فدراسیون فوتبال لهستان هیچ ارزشی برای او قائل نبودند و تنها زمانی که در تیم زیر 21 سال آلمان درخشید تصمیم به دعوت از او گرفتند که در آن زمان نیز لوکاس پودولسکی تصمیم خود را به طور قطع گرفته بود . تصمیمی که مطمئنا پودولسکی در طول زمان از گرفتن پشیمان نخواهد شد به خصوص که همراه تیم آلمان به قهرمانی در جام جهانی نیز دست یافته است .
5) میروسلاو کلوزه
تیم ملی لهستان در طول سالیان ، مهاجمین بسیار عالی زیاده را در اختیار داشته است که از بین تمامی آنها تنها موفق به نگه داشتن رابرت لواندوفسکی شده است . همان طور که در خصوص لوکاس پودولسکی صحبت شد ، حال راجع به یکی دیگر از مهاجمین بزرگ جهان و برترین گلزن مرد جام جهانی صحبت می کنیم . بله ، میروسلاو کلوزه ! مهامی که دومین بازیکنی به شمار می رود که بیشترین بازی را برای تیم ملی آلمان دارد . مهاجم قدیمی تیم های وردربرمن و بایرن مونیخ در شهر اوپول لهستان به دنیا آمد و در سن 8 سالگی تصمیم گرفت تا به پدر خود در کشور آلمان ملحق شود . وی در سال 2001 جشم همگان را به خود منعطف کرد به صورتی که هر دو کشور آلمان و لهستان از وی در خصوص حضور در رقابت های ملی دعوت کردند . مربی آن روز های تیم ملی لهستان ، جرزی اِنگِل ، تلاش بیشماری را برای متقائد کردن کلوزه انجام داد اما در نهایت این بازیکن تصمیم گرفت تا برای تیم ملی آلمان به زمین مسابقه رفته و در نهایت نیز آقای گل جام جهانی لقب بگیرد . وی به همراه تیم آلمان 130 بازی انجام داد و در رتبه دومین بازیکن از این حیث قرار گرفت .
4) جان بارنز
شاید نام جان بارنز را تنها در مسابقات فوتبالی شنیده باشید که وی به تحلیل آن می پردازد اما این بازیکن قدیمی سه شیر ها در اصل ملیتی جامائیکائی دارد . شاید زمانی که جک ویلشر در خصوص بازیکنان حاضر در تیم ملی انگلیس به طور قاطئانه اعلام کرد که بازیکنانی در تیم ملی حضور دارند که ملیتی انگلیسی دارند ، روی صحبتش با امثال جان بارنز و یا رحیم استرلینگ نبوده است ! جان چارلز برایان بارنز ، در اصل در شهر کینگزتون واقع در جامائیکا به دنیا آمده است و دوران کودکی خود را نیز تا سن 12 سالگی در آنجا سپری کرده است . این بازیکن که 317 بازی در لیگ را به همراه تیم لیورپول گذرانده است موفق شده بود 84 گل به ثمر برساند اما در رقابت های ملی بدون شک از او به خوبی یاد می شود . وی حدود 78 بازی به همراه تیم ملی انگلیس انجام داده است که تنها موفق به زدن 11 گل شده است که یکی از این یازده گل او ، در ذهن بسیاری از فوتبال دوستان قدیمی به یادگار مانده است ، گلی که وی با حرکتی فردی موفق شد در سال 1984 وارد دروازه برزیل کند و نام خود را در تاریخ تیم ملی انگلیس ثبت کند .
3) مارسل دسایی
تیم ملی فرانسه در طول سالیان دراز خود تا به امروز ، بازیکنان بسیاری را از کشور های دیگر در تیم ملی خود دیده است . بازیکنان فراوانی در ترکیب حال حاضر فرانسه حضور دارند که متولد کشور فرانسه نیستند و به دلایل مختلف از کشور های ضعیف راهی این تیم شدند و تیمی بسیار قدرتمند را ایجاد کرده اند . یکی از همین بازیکنان که چه در پست مدافع و چه در پست هافبک دفاعی در دوران خود زبان زد بود ، مارسل دسایی ، مدافع و هافبک دفاعی تیم چلسی بود . بازیکنی که اهل کشور غناست و به دلیل ازدواج مادرش به رئیس کنسولگری فرانسه در سن چهار سالگی به فرانسه نقل مکان کردند . وی در آن زمان همچنان می توانست برای کشور غنا به زمین مسابقه برود اما این بازیکن تصمیم گرفت که برای تیم قدرتمند آن روز ها یعنی فرانسه بازی کند و در کنار بازیکنان بزرگی نظیر پاتریک ویرا جام جهانی 1998 را بالای سر ببرد .
2) پاتریک ویرا
بهترین هافبک دفاعی تیم ملی فرانسه و یکی از بهترین ها در طول رقابت های فوتبال . بازیکنی که یکی از پنج رکن اصلی قهرمانی آرسنال در فصل 2003-2004 بود و باعث کسب عنوان جام طلایی به همراه تیری آنری ، دنیس برگکمپ ، رابرت پیرس و سول کمپبل بود . پاتریک ویرا در شهر داکار در کشور سنگال چشم به جهان گشود . وی در سن هشت سالگی راهی کشور فرانسه شد و بعد از حضور در اولین بازی خود در سال 1997 ، حدود 107 بازی دیگر نیز برای این تیم انجام داد و موفق شد به قهرمانی 1998 در رقابت های جام جهانی دست پیدا کند .
1) آلفردو دی استفانو
اسطوره همیشگی تیم رئال مادرید و یکی از برترین گلزنان این باشگاه ، آلفردو دی استفانو نیز ملیت خود را نه تنها یک بار بلکه دو بار تغییر داده است . وی که در اصل متولد شهر بوینس آیرس آرژانتین است ، تنها شش بار برای این کشور به بازی پرداخته است و در هر شش بازی موفق به گلزنی شده است . اما در ادامه اوضاع برای این بازیکن به شکل دیگری رقم خورد . مشکلات پیش آمده در سال 1949 برای این بازیکن باعث شد تا او ملیت خود را به کشور کلمبیا تغییر دهد . درخشش او در باشگاهی باعث شد تا دعوت او به تیم ملی کاملا منتظره جلوه کند اما او در چهار بازی برای تیم ملی کلمبیا نتوانست عملکردی درخشان داشته باشد و موفق به گلزنی نشد . او در ادامه طی اتفاقات بسیار عجیبی در ابتدا راهی تیم بارسلونا شد اما در ادامه تیم رئال مادرید او را از چنگ بارسلونا خارج کرد و مانع از پیوستن او به بارسلونا شد و به همراه تیم رئال مادرید درخشش خود را آغاز کرد . آلفردو دی استفانو یکی از چهار بازیکنی است که موفق شده است به همراه تیم رئال مادرید به رکوردی بیش از 200 گل دست پیدا کند . وی بعد از پیوستن به تیم رئال مادرید در سال 1956 موفق شد تابعیت اسپانیایی خود را بدست آورد و تنها دو سال بعد دی استفانو هرکاری از دستش بر می آمد برای صعود اسپانیا انجام داد اما گلزنی وی نیز حتی نتوانست باعث حضور اسپانیا در جام جهانی 1958 شود. در سال 1962 موفق شد به همراه تیم اسپانیا راهی جام جهانی شود اما مصدومیت این بازیکن بعد از صعود اسپانیا به جام جهانی باعث شد تا این بازیکن نتواند در هیچ یک از این رقابت ها حضور پیدا کند و بدون حضور در جام جهانی از رقابت های ملی جدا شود . وی در 31 بازی انجام داده برای تیم اسپانیا موفق شد 23 گل را به ثمر برساند و نتوانست آن طور که شایسته است ، تیم اسپانیا را به سمت و سوی قهرمانی هدایت کند .