ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 10 دقیقه
آشنایی با کشور اسپانیا

آشنایی با کشور اسپانیا

کشور اسپانیا در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی پیشرفته نظیر انگلستان از نظر رفاه اجتماعی بهتر، تفریح بیشتر، میزان جرم و جنایت کمتر و شب‌های زنده بیشتر از سطح بالاتری برخوردار است. روحیه مردم اسپانیا به مراتب شاداب تر از سایر کشورهای اروپایی می‌باشد.
اسپانیا-spain
اسپانیا-spain
اسپانیا-spain

اسپانیا یکی از کشورهای با تاریخ و تمدن کهن است که به واسطه تاریخی بودن آن جاذبه های زیادی دارد. اگر می خواهید با کشور اسپانیا بیشتر آشنا شوید این مقاله آسمونی" href="https://asemooni.com/" target="_blank">آسمونی را تا انتها مطالعه فرمایید چرا که مطالبی در مورد معرفی اسپانیا و تاریخ و جغرافیای آن به همراه نکات بسیار جالب و خواندنی در مورد اسپانیا برای شما عزیزان گردآوری کرده ایم.

آشنایی با کشور اسپانیا
آشنایی با کشور اسپانیا

جغرافیای اسپانیا :

اسپانیا، (به اسپانیایی: España) با نام رسمی پادشاهی اسپانیا (به اسپانیایی: Reino de España) کشوری مستقل و از اعضای اتحادیه اروپا است. این کشور در شبه‌جزیره ایبری در جنوب غربی اروپا قرار دارد. سرزمین اصلی اسپانیا از جنوب و شرق با دریای مدیترانه و جبل الطارق، از شمال و شمال شرق با فرانسه، آندورا و خلیج بیسکای و از غرب و شمال غرب با پرتغال و اقیانوس اطلس هم‌مرز است. مرز اسپانیا با پرتغال (به طول 1214 کیلومتر) طولانی‌ترین مرز یکپارچه در اتحادیه اروپا است.

زبان رسمی مردم اسپانیا، اسپانیایی (Spanish) است. علاوه بر خود کشور اسپانیا، اسپانیایی زبان مادری 358 میلیون نفر شناخته می‌شود و زبان رسمی تمام کشورهای قاره آمریکا بجز کانادا، ایالات متحده و برزیل، اسپانیایی است.

قلمروی اسپانیا افزون بر سرزمین اصلی شامل جزایر بالئارس در دریای مدیترانه، جزایر قناری در سواحل آفریقایی اقیانوس اطلس، دو شهر خودمختار سبته و ملیلیه در آفریقای شمالی هم‌مرز با کشور مراکش و چندین جزیره مسکونی و غیر مسکونی دیگراز جمله آلبوران، شافاریناس، آلوزماس و ولز د لا گومرا می‌باشد. با مساحت 505992 کیلومتر مربع، اسپانیا کمی بزرگتر از ترکمنستان و از لحاظ بزرگی دومین کشور بزرگ اروپای غربی و پنجمین کشور بزرگ اروپاست.

spain
spain

تاریخ معاصر اسپانیا :


اسپانیا طی نیمه اول قرن نوزدهم شاهد یک سری مباره میان عناصر لیبرال و سلطنت طلب و آمادگی جمهوریخواهان تندرو از چپ و افسران ارتش از راست برای مداخله بود. در جنگهای کارلیست (1833 تا 1839، 1849 و 1872 تا 1876) طرفداران ملکه ایزابلا دوم (1830 تا 1904) – دختر فردیناند هفتم – به مقابله با ادعاهای عمومی وی دون کارلوس و بازماندگانش پرداختند. ایزابلا در انقلاب 1868 سرنگون شد، به دنبال این انقلاب دوره کوتاه مدتی از پادشاهی لیبرال تحت سلطنت یک پرنس ایتالیایی (1870 تا 1873) و تجربه‌ای کوتاه از نظام جمهوری در 1873 و 1874 روی داد.

در دهه‌های پایانی قرن نوزدهم ، با خشونت آنارشیستی، بحران آشوبهای کاگری، فشار برای استقلال محلی، و ضدیت روزافزون با روحانیان وضعیت سیاسی به طور فزاینده‌ای بی ثبات گردید. در نتیجه جنگ اسپانیا و آمریکا در 1898 آخرین مستعمرات با اهمیت – کوبا، فیلیپین، گوام و پوئروتوریکو – از دست رفت. پایان امپراتوری اسپانیا جراحت سختی به غرور اسپانیاییها وارد کرد و منجر به تردید در این مورد گردید که آیا سلطنت مشروطه آلفونسو سیزدهم (1886 تا 1941) توانایی ارائه رهبری پویایی را که گمان می رفت اسپانیا به آن نیازمند است دارد.

اسپانیا در جنگ جهانی اول ، گه در طی آن تنش‌های اجتماعی افزایش یافت،‌بی طرف ماند. سرخوردگی روز افزون نسبت به حکومت پارلمانی و احزاب سیاسی منجر به کودتایی نظامی در 1923 به رهبری ژنرال میگوئل پریمو دو ریورا (1870 تا 1930) از این حمایت دست کشید. با این حال، نیروهای بسیاری در برابر پادشاهی صف کشیدند و خطر بروز جنگ داخلی آلفونسو را وادار به استعفا (1931) کرد. صلح جمهوری جانشین کوتاه مدتی بود . هیج کی از افراطیون سیاسی – چپ و راست – آماده تحمیل بی کفایتی مشهود و فقدان اقتدار جمهوری دوم اسپانیا نبودند. در 1936 ژنرالهای ملی گرای ارتش بر ضد دولت جمهوریخواه تازه انتخاب شده قیام کردند. ملی گرایان به رهبری ژنرال فرانسیسکو فرانکو (1892 تا 1975) و با حمایت آلمان و ایتالیا، در جنگ سخت داخلی اسپانیا با جمهوریخواهان جنگیدند. در 1939 فرانکو پیروز شد و حاکم – کوئدیلیو – دولت نئوفاشیست اسپانیا گردید.

آزادیهای سیاسی محدود شد و از 1942 تا 1967 کورتز (پارلمان) مستقمیا انتخاب نگردید. اسپانیا در جنگ جهانی دوم بی طرف ماند، هر چند مدیون آلمان بود. پس از 1945 فرانکو بر ضدیت اسپانیا با کمونیسم تأکید کرد – سیاستی که موجب کسب مقداری پذیرش بین المللی برای رژیم او ازطرف غرب طی جنگ سرد شد. در 1969، فرانکو نوه آلفونسو سیزدهم یعنی خوان کارلوس (متولد 1938) را جانشین خود اعلام کرد. نظام سلطنتی به دنبال مرگ فرانکو (1975) دوباره برقرار شد و پادشا انتقال به دموکراسی را از طریق وضع قانون اساسی جدیدی در 1978 سهولت بخشید. در 1981 خوان کارلوس نقش مهمی در خنثی سازی اقدام ارتش برای کودتا ایفا کرد. در 198 اسپانیا به پیمان آتلانتیک شمالی پیوست و دولت سوسیالیستی را انتخاب کرد. از 1986 این کشور از اعضای جامعه اروپا بوده است. اسپانیا علی رغم اعطاء مقداری خودمختاری ناحیه‌ای از 1978 به بعد، همچنان گرفتار مبارزات برای استقلال محلی – برای مثال کاتالونیا – و خشونت جنبش جدایی طلب باسک (ETA) است.

آشنایی با کشور اسپانیا
آشنایی با کشور اسپانیا

اقتصاد اسپانیا :



اقتصاد سرمایه‌داری مختلط اسپانیا سیزدهمین اقتصاد بزرگ جهان، پنجمین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا و چهارمین اقتصاد بزرگ منطقه یورو می‌باشد.

در آغاز دهه 1990 برخی شرکت‌های اسپانیایی به شرکت‌هایی چند ملیتی تبدیل شدند. بیشتر فعالیت این شرکت‌ها در حوزه کشورهای آمریکای لاتین بود. هم‌اکنون نیز اسپانیا پس از آمریکا بزرگ‌ترین سرمایه‌گذار خارجی در آمریکای لاتین محسوب می‌شود. برخی دیگر از شرکت‌های اسپانیایی حوزه فعالیت خود را به آسیا و کشورهای هند و چین نیز گسترش داده‌اند. این گسترش جهانی برای اسپانیا برتری رقابتی در برابر دیگر همسایه‌های اروپایی محسوب می‌شود. دلیل این امر ممکن است در درجه اول تمایل به زبان و فرهنگ اسپانیایی در آسیا و آفریقا و همچنین وجود فرهنگ مشارکتی که ریسک کردن در بازارهای ناپایدار را به اسپانیایی‌ها یاد داد باشد.

پس گذشت دوره بحران اقتصادی در اوایل دهه 1990 اسپانیا شاهد رشد اقتصادی خوبی بود. این رشد اقتصاد بالا به دولت کمک کرد تا بدهی‌های خارجی‌اش را کاهش دهد و همچنین باعث شد نرخ بیکاری در این کشور به‌طور قابل توجهی کاهش یابد. در سال 1999 (1378) اسپانیا در شرایطی به منطقه یورو پیوست که بودجه دولت متعادل و نرخ تورم تحت کنترل بود.

پیش آغاز بحران شدید اقتصادی اخیر دولت نخست‌وزیر پیشین خوزه ماریا اسنار در الحاق اسپانیا به کشورهای پایه‌گذار یورو موفق بود. نرخ بیکاری در اکتبر 2006 برابر با 6/7٪ بود که در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی و در مقایسه با نرخ بیکاری در اوایل دهه 1990 (حدود 20٪) نرخ پایینی محسوب می‌شد. نقاط ضعف همیشگی اقتصاد اسپانیا تورم بالا، وجود یک بازار سیاه وسیع و نظام آموزشی ضعیف (که بر اساس گزارش‌های سازمان همکاری اقتصادی و توسعه یکی از ضعیف‌ترین نظام‌های آموزشی در میان کشورهای توسعه یافته می‌باشد) هستند.

شرکت‌های اسپانیایی در زمینه‌های گوناگونی فعال هستند. مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از ایبردرولا که یکی از بزرگترین شرکت فعال در زمینه انرژی‌های برگشت‌پذیر می‌باشد. ؛ شرکت‌های تلفونیکاٰ، ابنگوا، موندراگون، مویستار، هیسدسات، ایندرا که در زمینه فناوری ارتباطات متخصص هستند؛ شرکت‌های کونستروکسیونس ای اوکسیلیار د فروکاریلس و تالگو که در صنعت راه‌آهن و ترابری ریلی فعالند؛ شرکت‌های نساجی مانند ایندیتکس، شرکت‌های پتروشیمی مانند رپسول و شرکت‌های فعال در زمینه ساخت زیربناها مانند فروویال، آکسیونا، گروه آسی‌اس، اوبراسکون هارته لاین و فومنتو د کونستروکسیونس ای کونتراتس؛ با ذکر این نکته که 60 درصد شرکت‌های بین‌المللی فعال در زمینه زیربناهای حمل و نقل اسپانیایی هستند.

spain
spain

سیاست اسپانیا :



نظام سیاسی اسپانیا مشروطه سلطنتی از نوع دموکراتیک و پارلمانی است.

این کشور دارای دو پارلمان است که یکی از آن‌ها مجلس قانونگذاری موسوم به مجلس نمایندگان با 350 عضو است که نمایندگان آن برای یک دوره چهار ساله با رای مستقیم مردم انتخاب می‌شوند.

مجلس دیگر سنا نام دارد و 259 نماینده در آن عضویت دارند. از این میان 208 نماینده با آرای مستقیم مردم انتخاب می‌شوند و 51 نفر دیگر نیز توسط قانونگذاران منطقه‌ای انتخاب می‌شوند.هر دوره فعالیت این مجلس نیز چهار سال به طول می‌انجامد.

شاخه اجرایی نیز از شورای وزیران تشکیل شده است که توسط رییس دولت (نامی که معادل آن نخست وزیر است) اداره می‌شود. رییس دولت پس از برگزاری انتخابات عمومی توسط مجلس ملی انتخاب شده و به پادشاه معرفی می‌شود.

اسپانیا از نظر تقسیم بندی سیاسی نیز ار ایالت‌های خودمختار تشکیل شده و پس از سوئیس، آلمان و بلژیک دارای یکی غیر متمرکز ترین سیستم‌های اداری درر اروپا است.

تمامی ایالت‌های در زمینه بهداشتی و نظام آموزشی به صورت خودمختار عمل می‌کنند. ایالات باسک و ناوارا نیز از نظر مالی خودمختار هستند. در برخی از مناطق ایالت کاتالونیا و ایالت باسک، پلیس دولتی جای خود را به پلیس ایالتی خودمختار داده است.

آشنایی با کشور اسپانیا
آشنایی با کشور اسپانیا



مردم اسپانیا :


در سال 2016 (اول ژانویه) (1395) جمعیت اسپانیا رسماً به 50 میلیون نفر رسید. تراکم جمعیت اسپانیا 92 نفر در هر کیلومتر مربع می‌باشد که از بیشتر کشورهای اروپای غربی کمتر است. پراکنش جمعیت اسپانیا بسیار نابرابر می‌باشد. به جز مادرید و حومه آن بیشتر جمعیت در مناطق ساحلی زندگی می‌کنند. جمعیت اسپانیا در سال 1900 (1278) برابر با 18 میلیون نفر بود که تاکنون دو برابر شده‌است.

بیشتر رشد جمعیت مربوط به دهه 1960 تا 1970 است. در 1980 نرخ تولد رو به کاهش گذاشت و نرخ رشد جمعیت نیز کاهش یافت اما جمعیت باز هم رو به فزونی نهاد که دلیل آن بازگشت اسپانیایی‌هایی بود که در دهه 1970 به دیگر کشورهای اروپایی مهاجرت کرده بودند. در سال‌های اخیر نیز با وجود کاهش نرخ تولد به دلیل ورود خیل عظیم مهاجران که هم‌اکنون 12٪ جمعیت را تشکیل می‌دهند؛ جمعیت رو به فزونی بوده‌است. بیشتر مهاجران ساکن در اسپانیا اهل آمریکای لاتین (39٪)، آفریقای شمالی (16٪)، اروپای شرقی (15٪) و آفریقای سیاه هستند. در سال 2003 (1383) دولت اسپانیا با اجرای طرح سه‌ماهه عفو عمومی به عده مشخصی از افراد بیگانه فاقد مدرک، اقامت قانونی اعطا کرد.

در سال 2008 (1386) به 84170 نفر دز اسپانیا تابعیت داده شد که بیشتر آن‌ها اهل اکوادور، کلمبیا و مراکش بودند. بخش قابل ملاحظه‌ای از اتباع خارجی ساکن در اسپانیا از دیگر کشورهای غربی و مرکزی اروپا آمده‌اند و بیشتر آن‌ها بریتانیایی، فرانسوی، آلمانی، هلندی و نروژی هستند و بیشتر در مناطق ساحلی مدیترانه و جزایر بالئاری به گذران دوره بازنشستگی مشغول هستند.

جمعیت قابل توجهی از اسپانیایی‌تبارها در سایر نقاط جهان به ویژه در آمریکای لاتین زندگی می‌کنند. با آغاز قرن پانزدهم جمعیت زیادی از ایبریایی‌ها وارد آمریکای لاتین شدند. امروزه بیشتر سفیدپوستان آمریکای لاتین ریشه‌ای از اسپانیا و پرتغال دارند.

spain
spain


جزایر اسپانیا

جزایر اسپانیا شامل جزایر بالئاری در دریای مدیترانه و جزایر قناری در اقیانوس اطلس می‌باشد. افزون بر اینها شماری جزیره غیر مسکونی دیگر در سمت مدیترانه‌ای تنگه جبل‌الطارق نیز متعلق به اسپانیا است از جمله جزایر چافاریناس، آلهوسماس و جزیره کوچک پرخیل. جزیره آلبوران که بین اسپانیا و شمال آفریقا قرار دارد نیز تحت حاکمیت اسپانیا می‌باشد. جزیره کوچک فاسان که در رودخانه بیداسوآ قرار دارد تحت حاکمیت مشترک اسپانیا و فرانسه اداره می‌شود.

کوهستان‌ها رودخانه های اسپانیا

اسپانیا کشوری کوهستانی می‌باشد و فلاتها و رشته کوهای بلند درآن پوشیده است. افزون بر کوه های پیرنه رشته کوهای دیگری از جمله “کانتابریان”، “ایبریکو”، “سنترال”، “تولدو”، “سییرا مورنا” و “پنیبتیکو در اسپانیا وجود دارد. بلندترین نقطه سرزمین اصلی اسپانیا و شبه جزیره ایبریا قله مولهاسن با ارتفاع 3478 متر می‌باشد که در رشته کوه های سییرا نوادا قرار دارد. البته بلندترین نقطه کشور اسپانیا در مجموع قله آتشفشانی تید واقع در جزایر قناری می‌باشد. بزرگترین فلات اسپانیا مستا سنترال نام دارد که در قلب اسپانیا واقع شده است.

چندین رودخانه بزرگ در اسپانیا وجود دارد از جمله رودخانه های تاقوس، ایبرو، دورو، گوادیانا و گوادالکیویر. در طول ساحل دشتهای آبرفتی وجود دارد که بزرگترین آن دشت آبرفتی گوادالکیویر واقع در اندلس می‌باشد.

آشنایی با کشور اسپانیا
آشنایی با کشور اسپانیا

وضعیت زندگی در اسپانیا :

کشور اسپانیا در مقایسه با سایر کشورهای اروپایی پیشرفته نظیر انگلستان از نظر رفاه اجتماعی بهتر، تفریح بیشتر، میزان جرم و جنایت کمتر و شب‌های زنده بیشتر از سطح بالاتری برخوردار است. روحیه مردم اسپانیا به مراتب شاداب تر از سایر کشورهای اروپایی می‌باشد. همین امر سبب شده است تا با توجه به نزدیکی فرهنگی اسپانیا با مردم ایران، مهاجرت ایرانیان به این کشور قابل توجه باشد. بر اساس آمارهای غیر رسمی حدود کمتر از 10 هزار نفر ایرانی در اسپانیا زندگی می کنند که بیشتر در شهرهای بارسلونا، مادرید، والنسیا، سالامانگا و مالاگا مستقر می باشند. بیشتر ایرانیان مقیم اسپانیا از سه قشر تشکیل شده اند:

تاجران کالاهایی همچون زعفران، پسته، فرش و خاویار و … بخش خدماتی همانند ساختمان، رستورانها و کارگران شرکتهای مختلف تولیدی و خدماتی دانشجویان شاغل به تحصیل در مقاطع مختلف. بر اساس قوانین اسپانیا، این کشور در صورت اقامت مداوم 10 ساله خارجیان و مهاجران که به سبب ازدواج با همسر اسپانیایی، سرمایه گذاری یا کار به دست می آید، به این افراد اقامت دائم (شهروندی ) اسپانیا را اعطا می نماید.

کیفیت زندگی در اسپانیا به دلیل وجود سیستم شهروندی مناسب و عدم سیاست زدگی مردم اسپانیا بالا می باشد. همجواری این کشور با سواحل نیلگون دریای مدیترانه، امکان سفر با کشتی با سایر نقاط اروپا، انجام تفریحات متنوع، آب و هوای بی‌نظیر مدیترانه‌ای، از جمله عواملی است که از اسپانیا محیطی برای زندگی با کیفیت بالا فراهم ساخته است. هزینه زندگی در اسپانیا همانند سایر کشورهای اروپای غربی مانند آلمان، اتریش، سوئد، دانمارک و ایتالیابرای دانشجویان متوسط بین 700 یورو ماهیانه می باشد که البته در رخی از شهرای بزرگ با توجه به بالا بودن هزینه اجاره خانه یا خوابگاه تلورانس 10 درصدی را نیز می تواند داشته باشد. این مبلغ شامل تمامی هزینه های زندگی یک دانشجو اعم از خوابگاهآ خوراک، ایاب و ذهاب، بیمه درمانی و … به غیر از شهریه دانشگاه می باشد.

spain
spain





اقلیم کشور اسپانیا

بر اساس ویژگی های جغرافیایی سه اقلیم در اسپانیا وجود دارد:
  • اقلیم مدیترانه‌ای با تابستان‌های گرم و خشک. بر طبق رده‌بندی اقلیمی کوپن در صوزت از این نوع اقلیم بر ایبریا حکم‌فرماست: Csa و Csb.
  • اقلیم نیمه‌خشک که در ربع جنوبشرقی کشور به ویِژه در منطقه مورسیا و در دره ایبرو وجود دارد و برخلاف اقیلم مدیترانه‌ای فصل خشک پس از زمستان نیز ادامه دارد.
  • اقلیم اقیانوسی در شمال اسپانیا به ویژه در منطقه استان باسک، آستوریاس، کانتابریا و بخشی از گالیسیا حمکفرماست. برخلاف اقلیم مدیترانه‌ای در اقلیم اقیانوسی دما در زمستان و تابستان تحت تاثیر اقیانوس تغییر می‌کند و هیچ فصل خشکی وجود ندارد.
افزون بر این اقلیم‌های اصلی زیر اقلیم‌های دیگری نیز وجود دارد مانند اقلیم آلپی در پیرنه و سییرا نوادا و اقلیم نیمه‌گرمسیری در جزایر قناری.

تقسیمات کشوری اسپانیا

اسپانیا 17 بخش خودمختار و دو شهر خودمختار دارد که هر دو گروه بالاترین درجه تقسیمات کشوری محسوب می‌شوند. از سوی دیگر کشور اسپانیا به 50 استان نیز تقسیم شده است که به این ترتیب هر کدام از بخش‌های خودمختار خود به یک یا چند استان تقسیم گردیده‌اند. علاوه بر این هر استان به تعدادی شهرستان تقسیم شده است.

پالما د مایورکا
پالما د مایورکا
پالما د مایورکا

شهرهای بزرگ اسپانیا
  • مادرید
  • بارسلونا
  • والنسیا
  • سویا
  • ساراگوسا
  • مالاگا
  • مورسیا
  • پالما د مایورکا
  • لاس پالماس
  • بیلبائو
ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «آشنایی با کشور اسپانیا» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.