زمان مطالعه: 4 دقیقه
خواندنی های لیگ فوتبال در ایران( مرور دهه های 70 و 80)

خواندنی های لیگ فوتبال در ایران( مرور دهه های 70 و 80)

در ادوار مختلف برگزاری لیگ در کشورمان، اکثرا تیمهای تهرانی برترین تیمها بودند. به همین بهانه مروری داریم بر اتفاقات رخ داده در لیگ برای تهرانی ها.

در این بخش به ده های 70 و هشتاد می پردازیم. لازم به ذکر است که عددی که در برابر هر سال قرار گرفته، شماره لیگی است که در آن سال برگزار شده. مثلا عدد 12-1371 به این معناست که دومین دوره جام آزادگان در سال 1371، مجموعا دوازدهمین دوره ای بود که رقابتهای لیگ در کشورمان برگزار می شد.

 

12-1371

لیگ دوم آزادگان با شرکت 16 تیم در دو گروه برگزار شد. علی رغم ظهور قدرتمندی تیم تراکتورسازی تبریز انحصار قدرت از تهران خارج نشد. شانس تهران برگزاری لیگ در دو گروه بود، وگرنه اگر لیگ در یک گروه به انجام می رسید، تیم تراکتور قادر بود با کسب امتیاز بسیار قهرمان شود. اما برگزاری مسابقه پلی آف این شانس را از تیم تراکتورسازی تبریز گرفت. درست است که تراکتورسازی با کسب رتبه سوم بهترین تیم شهرستانی بود اما تهران با کسب 4 سهمیه بین 5 تیم اول، با توجه به حضور تنها 4 تیم تهرانی، نشان داد که هنوز هیچ کدام از شهرها نتوانسته اند به حریم قدرت فوتبال پایتخت نزدیک شوند.

 

13-1372

لیگ آزادگان در سه دوره اول به صورت منطقه ای و زیرگروهی برگزار شده و تعداد تیم ها شکل ثابتی نداشتند، به همین دلیل استقلال، تیم پنجم لیگ 71 به علت نقض قوانین و مقررات ها، نتوانست در لیگ سوم آزادگان حاضر باشد. جنوب اهواز با کسب رتبه سوم بهترین تیم شهرستانی در این سال بود.

 

14-1373

امیر عابدینی، رئیس وقت فدراسیون لیگ را با شرکت 24 تیم در دو گروه برگزار کرد تا ریشه لیگ منطقه ای در ایران خشک شود و حقی از تیمی ضایع نشود. صعود 4 تیم تهرانی به نیمه نهایی اثباتی دوباره بر اصالت فوتبال پایتخت بود. برق شیراز با کسب رتبه سوم گروه دوم و کسب عنوان پنجم در مجموع بهترین تیم شهرستانی مسابقات فوتبال لیگ در این سال بود.

 

15-1374

لیگ 74 بار دیگر منظم شد. برای اولین بار برای هر برد در این لیگ 3 امتیاز در نظر گرفته شد. مربع قدرت کماکان در اختیار تهران بود. سپاهان با کسب عنوان پنجم بهترین تیم شهرستانی بود.

 

16-1375

در لیگ 75 تعداد تیم های تهرانی به علت سقوط سایپا و آرارات تا 5 تیم نزول یافت و برای سومین بار عنوان سوم لیگ به شهرستانی ها رسید.

 

17-1376

شرکت تیم ملی در مسابقات مقدماتی جام جهانی و مشکلات به وجود آمده مسئولان فدراسیون را بر آن داشت تا پرسپولیس در لیگ هفتم آزادگان از مسابقات لیگ کنار بکشد. با این حال، رتبه اول و دوم در اختیار تهرانی ها باقی ماند.

 

18-1377

لیگ هشتم آزادگان بار دیگر منظم شد. تعداد تیم های تهرانی باز 5 تیم بود و قدرت تهرانی ها همچنان کامل، با وجود صعود سپاهان به رتبه سوم، تهرانی ها بار دیگر در صدر قدرت نمایی کردند.

 

19-1378

لیگ نهم آزادگان شاهد کاهش تیم ها به 14 تیم و ادامه حضور شهرستانی ها در رتبه سوم بود. فجر سپاسی شیراز برای اولین بار با کسب عنوان سوم، بهترین تیم شهرستانی لیگ بود.

 

20-1379

لیگ آخر آزادگان باز هم شاهد کاهش تیم ها و این بار به 12 تیم بود، با این حال تعداد تیم های تهرانی ثابت ماند و قدرت تهرانی ها در تمام ادوار دهه 70 بیش از دیگران بود. 6 تیم تهران بوند و تنها تیم ذوب آهن اصفهان رتبه چهارم را به دست آورد.

 

21-1380

از سال 80، مسابقات لیگ در ایران به شکل حرفه ای برگزار شد و تعداد تیم ها به 14 تیم افزایش یافت. برای تهران سال 80 سال متوسطی بود. فولاد خوزساتان با کسب رتبه سوم بهترین شهرستانی این دوره بود.

 

22-1381

برای اولین بار، یک تیم شهرستانی صاحب عنوان قهرمانی در لیگ ایران می شود. سپاهان برای اولین بار قهرمان شهرستانی در لیگ سراسری ایران بود.

 

23-1382

لیگ سوم برتر در سال 1382 باز هم شاهد حضور 5 تیم تهرانی بین 14 تیم و باز پس گیری عنوان قهرمانی توسط تهرانی ها بود. فولاد باز هم با کسب عنوان سوم بهترین تیم شهرستانی لیگ بود.

 

24-1383

بعد از 4 فصل تیم های تهرانی لیگ تغییر کردند. تعداد تیم های لیگ هم عوض شده و به 16 تیم رسید، اتفاق مهم سال 83 در لیگ چهارم این بود که دو تیم شهرستانی رتبه اول لیگ را از چنگ تهرانی ها برای بار دوم ربودند.

 

25-1384

تیم های تهرانی برای نشان دادن قدرت انتقام شان رتبه های اول تا چهارم لیگ برتر را به خود اختصاص دادند. در لیگ 84 راه آهن در لیگ برتر جایگزین پیکان شد تا سهمیه تهران در لیگ محفوظ ماند.

 

26-1385

در لیگ ششم برای دومین بار عنوان نایب قهرمانی لیگ به یک حریف شهرستانی رسید. استقلال اهواز با کسب عنوان دوم، بهترین تیم شهرستانی این سال بود.

 

27-1386

اتفاق عجیب سال 86، انتقال گلخانه ای تیم پاس به همدان بود. پاس که 24 بار با نام تهران در لیگ شرکت کرده بود در سال 86 از تهران جدا شد و سهمیه تهران در لیگ کمتر شد.

 

28-1387

انتقال گلخانه ای تیم های تهرانی با اضافه شدن صبا به استان قم و پیکان به قزوین ادامه یافت و سهمیه تهرانی ها در لیگ کمتر شد.

 

29-1388

تعداد کل تیم ها در این دوره، 18 تیم بوده است و تعداد تیم های تهرانی چهار تیم (استقلال، پرسپولیس، سایپا و راه آهن) بود که مقام های کسب شده توسط این تیم ها به ترتیب دوم، چهارم، سیزدهم، هشتم تعیین گردید.

 

30-1389

تعداد کل تیم ها در این دوره، 18 تیم بوده است و تعداد تیم های تهرانی شش تیم. استقلال، پرسپولیس، سایپا، نفت تهران، راه آهن، استیل آذین بود که مقام های کسب شده به ترتیب دوم، چهارم، یازدهم، سیزدهم، پانزدهم، هجدهم تعیین گردید.

 

 

 

 

 

 

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «خواندنی های لیگ فوتبال در ایران( مرور دهه های 70 و 80)» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.