زمان مطالعه: 2 دقیقه
ضعیف ترین های جام ملتهای آسیا؛ تیمهایی که خطا کردن هم بلد نیستند!

ضعیف ترین های جام ملتهای آسیا؛ تیمهایی که خطا کردن هم بلد نیستند!

آیا فلسطین، مالزی و لبنان این دوره جام ملتهای آسیا در بین ضعیف ترین تیمهای تاریخ جام ملتهای آسیا نیز جا دارند؟

حضور تیمهای ضعیف در یک تورنمنت های بزرگ، چه تاثیری  می تواند داشته باشد؟ نگاهی به نتایج تیمهای ضعیف در تورنمنت ها نشان می دهد که حضور آنها، گاهی اوقات سرنوشت تیمهای بزرگ را هم تغییر می دهد.

تا قبل از آن که جام ملتهای آسیا با حضور 24 تیم برگزار شود، در هر دوره حداقل شاهد حضور یکی دو تیم ضعیف در مسابقات بودیم. در ادوار ابتدایی مسابقات، این تیمها بیشتر به لطف عدم استقبال هم قاره ای ها به مرحله نهایی جام می رسیدند و در آنجا، کیسه گل رقبا می شدند. به عنوان مثال یمن جنوبی که در سال 1976 در ششمین دوره جام ملتها طی 2 مسابقه 9 گل خورد که هشت گل دریافتی این تیم در برابر ایران بود! چهار سال بعد، نوبت به بنگلادش بود که از ایران 7 گل دریافت کند. بنگلادشی ها در این دوره چهار مسابقه دادند، هر چهار دیدار خودشان را باختند و با 2 گل زده و 17 گل خورده، ضعیف ترین تیم تورنمنت تا آن زمان لقب گرفتند.

بعدها و در روزهایی که جام ملتهای آسیا 16 تیمه شده بود، تیمهایی مثل هند و فلسطین هم به لطف قوانین خاص AFC و قهرمانی در رقابتهای چلنج کاپ آسیا- که بین تیمهای درجه 2 و 3 برگزار می شد- جواز حضور در جام ملتها را کسب کردند. حضور هند در رقابتهای 2011 و سه باخت سنگین این تیم مقابل استرالیا، کره جنوبی و بحرین با دریافت 13 گل، فقط یک اثر داشت؛ کره جنوبی را با تفاضل گل کمتر در گروه، بعد از استرالیا به مقام دوم رساند؛ این تیم حریف ایران در مرحله یک چهارم نهایی شد و ایران را از رقابتها حذف کرد!

فلسطین هم در رقابتهای 2015 با سه باخت- از جمله دریافت 4 گل از ژاپن و 5 گل از اردن- به عنوان ضعیف ترین تورنمنت شناخته شد.

اما از آنجایی که کنفدراسیون فوتبال آسیا دائما برای تقلید از همتای اروپایی خودش تلاش می کند، به دنبال 24 تیمه شدن جام ملتهای اروپا، AFC هم از سال 2019 مسابقات قهرمانی آسیا را 24 تیمه کرد تا عملا لشکری از تیمهای ضعیف و درجه 3 به بازیها سرازیر شوند؛ تیمهایی که صِرفا حضور در جام ملتها برای آنها بزرگ ترین افتخار محسوب می شد و البته آمار میانگین گل بازیها را به شدت بالا بردند. مثل یمن که در این رقابتها سه باخت متوالی مقابل ایران، عراق و ویتنام کسب کرد.

البته همان زمان کسانی در ایران که عمدتا درکی از فوتبال نداشتند می گفتند: چرا به تیم یمن 5 گل زدید و ضعیف کَشی کردید؟ از جمله این فوتبال نشناس ها مسعود ده نمکی بود که معتقد بود ایران در حمایت از مظلومان یمن باید با حداقل گل برنده می شد!

البته همان 5 گل ایران به یمن باعث شد که ایران با تفاضل گل، صدرنشین گروه خود شود و تا نیمه نهایی جام صعود کند. اما عراق به خاطر کسب رتبه دوم، اسیر قدرتمندترین قطر تاریخ بازیها شد و بلافاصله از جام حذف شد و از جام کنار رفت.

کره شمالی، فیلیپین و ترکمنستان دیگر تیمهایی بودند که فقط آمده بودند تا جام ملتهای 2019 امارات را پرگل کنند و البته به هدف خود هم رسیدند. در این بین کره شمالی با دریافت 14 گل موفق تر از بقیه ظاهر شد؛ از جمله شش تایی شدن در دومین مسابقه مقابل قطر!

به هر شکل قطعا در مسابقات امسال هم با تیمهای ضعیف بیشتری آشنا خواهیم شد. کیفیت جام ملتهای آسیا با 24 تیم، می تواند شبیه سازی خوبی برای جام جهانی 48 تیمه باشد؛ رقابتهایی با تعداد زیادی تیم بی کیفیت که هیچ کسی جز مردم آن کشورها از حضور آن تیم در جام، خوشحال نخواهد شد!

فلسطین در برابر ایران، نمونه ای از این تیمهای مبتدی بود که بازیکنانش حتی در خطا کردن هم چند پله از تیمهای معمولی عقب تر بودند. باید منتظر ادامه بازیها ماند و با دیگر تیمهای ضعیف جام آشنا شد!

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «ضعیف ترین های جام ملتهای آسیا؛ تیمهایی که خطا کردن هم بلد نیستند!» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.