- آسمونی
- مجله اینترنتی
- چهره ها
- چهره های سینمایی
- بازیگران کودک فیلم های دهه 60 و 70 چه می کنند؟ (نوستالژی)

بازیگران کودک فیلم های دهه 60 و 70 چه می کنند؟ (نوستالژی)
بازیگران کودک فیلم های دهه 60 و 70 چه می کنند؟ (نوستالژی) به یاد بچه هایی که از کودکی بازیگر شدند و خاطرات دور یا نزدیک ما از تلویزیون هستند. «قصههای مجید»، «دنیای شیرین»، «خانه سبز» و ... همگی تصاویری از آلبوم کودکان بازیگر در خاطرات ما هستند. تماشای مجید با آنهمه شور و هیجانی که در سن نوجوانی در آن خانه قدیمی در کنار بی بی داشت در«قصههای مجید»، «دنیای شیرین» و خاطراتی که شیرین از لحظه لحظه زندگی اش مینوشت، «زی زی گولو» و امیر آقای جمالی و یا همان پسر همسایه که زبانش حین صحبت کردن میگرفت و... در دهه 60 و البته 70 آلبومی از روند بزرگ شدن بسیاری از کودکانی هستند که نیمی از عمر خود را در تلویزیون و سینمای ایران گذراندهاند. و اما این بازیگران کودک فیلم های دهه 60 و 70 چه می کنند؟ در ادامه با ما باشید.

مهدی باقربیگی
مهدی باقربیگی در اصفهان به دنیا آمد و در کودکی مشغول به کار بازیگری شد. در سال 1392 با شرکت در انتخاباتِ شورای شهر اصفهان توانست رایِ اول در شورای شهر این شهر را به خود اختصاص دهد و بعنوانِ اولین نفر با بیشترین آرای کسب شده به شورای شهر راه یابد.

علیرضا رئیسی
علیرضا رئیسی در سریال دنیای شیرین از 6 سالگی بازیگری را با نقش آفرینی در «پاتال و آرزوهای کوچک» آغاز کرد و بعد از آن مدتی پرکار بود و در برخی آثار تلویزیونی و سینمایی بازی کرد. «مدرسه پیرمردها»، «اتل متل توتوله»، «شهر در دست بچهها» و ... از دیگر آثاری است که او تا به حال بازی کرده است. پسربچهای با نام عینکی که در اتل متل توتوله رئیس گروه پسربچهها بود و با همان بچگیهایش آنها را هدایت میکرد. ماجرا از این قرار بود که گروهی از بچههای مدرسه به مقابله با بخاریهایی که کتابهای بچهها را نابود میکرد، برخاستند که عینکی سردسته آنها بود. فسقلی در مدرسه پیرمردها با همان شیطنتهای کودکانه خود، تصمیمهای عاقلانهای میگرفت و این بار به نجات پیرمردی اقدام کرد و اتفاقا موفق هم شد. شهر دردست بچهها نیز اتفاقی فانتزی را در دنیای کودکان نشان میداد که رئیسی یکی از همین کودکان بود. رئیسی بعد از بازی در چند کار سینمایی و تلویزیونی آخرین بار در مجموعه تلویزیونی «دنیای شیرین» حاضر شد. سریالی که مختص گروه سنی کودک و نوجوان بود. خاطرههایی که با روایت شیرین بیان میشدند. قصههایی که از جنس نوجوان و شیطنت و خرابکاریهای آنها بود، خط اصلی این سریال را تشکیل میداد. او حدود 7 سال برای ادامه تحصیل به خارج از کشور مهاجرت کرد و بعد از بازگشت در سریال «شاید برای شما هم اتفاق بیفتد»، 360 درجه و ... بازی کرد.

بابک بادکوبه
بابک بادکوبه: به اصرار اکبر عبدی بازی میکردم مجری برنامه های تابستانه و پاییزه با همان تیتراژ معروف، پسربچهای بود که از 6 سالگی بازیگری را شروع کرد. «بچهها اینو شنیدید؟»، «در خانه»، «همسایهها»، سینمایی «سفر جادویی» از دیگر آثار نمایشی او در سنین کودکی بود. محسن پسر آقای خورشیدی از محبوبترین نقشهای دوران کودکی بادکوبه بود. او بعد از 20 سالگی مدتی از اجرا و بازیگری فاصله گرفت و به همراه پدرش موسسهای فرهنگی هنری تاسیس کرد و به امور تبلیغاتی پرداخت. بعد از ساخت چندین تیزر در سال 93 بالاخره تهیه کنندگی در حوزه تلویزیون را با تولید برنامه «اینجا آینده» برای شبکه یک سیما تجربه کرد.

علی صادقی
علی صادقی پای ثابت سریالهای طنز بازیگر طنز تلویزیونی که روزی پرکارترین بازیگر سریالهای کمدی رضا عطاران (خانه به دوش، بزنگاه، متهم گریخت) بود، در 16 سالگی با بازی در مجموعه تلویزیونی «بهترین تابستان من» شناخته شد که نگاهی طنز به موضوع جنگ داشت، افشین زی نوری دوبله اولین اثری که منجر به شهرت صادقی شد، را انجام داده بود. دردسر والدین، پشت کنکوریها، کوچه اقاقیا، سه در چهار، عید امسال، زن بابا، خوش نشینها، موج و صخره، نقطه سر خط، معراجیها و ... از دیگر فعالیتهای تلویزیونی این بازیگر است. این روند طنز را در سینما هم ادامه داده است.

مانی نوری
مانی نوری پسربچه بازیگوش سریالها مانی نوری ، پسر آقای جمالی که همسایه و همبازی لوس «زی زی گولو» در مجموعهای به همین نام بود، حالا بزرگ شده اما از معدود کودکان بازیگری است که هیچ تغییر فیزیکی در چهرهاش دیده نمیشود و فقط بزرگتر شده است. او درست یکسال قبل از اینکه به مدرسه برود، مقابل دوربین مرضیه برومند در مجموعه تلویزیونی «قصههای تا به تا» قرار گرفت و اولین تجربه بازیگریاش را کنار بزرگان عروسکی تلویزیون رقم زد. مانی نوری که از طریق زن دایی خود (فاطمه معتمدآریا) به مرضیه برومند معرفی شده بود، بعد از بازی در این سریال راه خود را پیدا کرد و در این حیطه ثابت قدم شد. چندین سال برای تحصیل به خارج از کشور سفر کرد و بعد از آن کارهای بسیاری را به عنوان کارگردان و نویسنده انجام داد. تا سال 93 که در سریال آخرین بازی حسین سهیلی زاده بازی کرد. جُنگ 77، خودروی تهران 11، هتل، خانه ما و ... از جمله نقش آفرینیهای نوری در حوزه تلویزیون بود. خیلیها هنوز هم او را با شخصیت بازیگوش «زی زی گولو» به خاطر دارند.

سعید شیخ زاده
سعید شیخ زاده و تمرکز روی دوبله سعید شیخ زاده علاوه بر بازیگری، گویندگی، اجرا و مدیریت دوبلاژ را در لیست کارنامه کاری خود قرار داده است. او به نسبت سایر کودکان بازیگر فعالیت خود را در 11 سالگی در فیلم «مرگ پلنگ» آغاز کرد. اوج محبوبیت و دیده شدن شیخ زاده با حضورش در مجموعه تلویزیونی «چاق و لاغر» آنهم در سن 15 سالگی بود. «خورشید شب»، «خانه مهر»، «غریبانه» از دیگر فعالیتهایش به عنوان بازیگر در تلویزیون بود. حضور در کاراکتر «ناصر الدین شاه» در سریال «سالهای مشروطه» محمدرضا ورزی اوج نقش آفرینی او در رسانه ملی را نشان داد. اما بعد از سالها بازیگری، شیخ زاده فعالیت خود را به دوبله و گویندگی در سریال و انیمیشن و فیلمهای سینمایی معطوف کرده است.

مهران ضیغمی
مهران ضیغمی پسربچه «تولدی دیگر» سهیل 7 ساله تولدی دیگر که با کمتر از نیم متر قد همیشه به حرف برادر بزرگترش گوش میکرد، همان مهران ضیغمی است که هنوز هم بازیگر است. «دنیای شیرین»، «رانت خوار کوچک»، «زیر آسمان شهر»، «قطار ابدی» از دیگر بازیهای ضیغمی در تلویزیون است. او به واسطه حضور پدرش در زمینه طراحی لباس و مدلینگ هر از گاهی این هنر را در کنار بازیگری دنبال میکند. او نیز مانند برخی از بازیگرانی که از کودکی مشغول به کار شدند، مدتی را به تحصیل در زمینه بازیگری اختصاص داد و بعد از اینکه تحصیلات آکادمیک خود را در این زمینه بالا برد، با پیشنهاد حسین سهیلی زاده در سریال «آخرین بازی» و در نقش خشایار به قاب تصویر برگشت.

الهه و الهام علی یاری
الهه و الهام علی یاری دختران خسرو شکیبایی در خواهران غریب دو بازیگری که حسابی برای کودکان دهه 60 خاطره ساز شدند، خواهران دوقلوی فیلم خواهران غریب بودند. فیلمی که سال هاست در روز مادر از تلویزیون پخش می شود و هنوز رنگ و بوی خاص خود را دارد. الهه و الهام علی یاری، خواهران غریبی که نقش دخترهای خسرو شکیبایی را بازی می کردند حالا دیگر دختران جوانی شده اند ولی همچنان در دنیای بازیگری غریب هستند.

حسین سلیمانی
حسین سلیمانی بازیگر مهر مادری معلوم نیست حسین سلیمانی چقدر امید داشته که با وجود 3 هزار داوطلب بازیگری در فیلم «مهر مادری» نزد کمال تبریزی تست داده است اما در هر صورت از بین 3 هزار نفر، این حسین سلیمانی بود که انتخاب شد و این انتخاب، چنان به جا بود که برای آن فیلم در چندین جشنواره بین المللی هم جایزه و تقدیرنامه دریافت کرد. حسین سلیمانی، اکنون بازی در بیش از صد فیلم و تله فیلم و مجموعه تلویزیونی را در کارنامه خود دارد و علاوه بر بازیگری، ترانه هم می نویسد.

مهسا ملاپور
مهسا ملاپور بازیگر نقش ساحل در سریال دنیای شیرین دریا مهسا ملاپور فارغ التحصیل تکنولوژی (مکانیک) هواپیما در مقطع کارشناسی است. او در دنیای شیرین دریا، با لهجه زیبای شمالی به خوبی توانست خاطرات جالبی را در کنار مرحوم پوپک گلدره برای ما رقم بزند. او در مورد انتخاب نقش ساحل می گوید: آقای شمسایی نور پرداز و کارگردان تلویزیونی دنیای شیرین دریا که با ما رفت و آمد خانوادگی داشت مرا به آقای بقایی معرفی کردند و خود آقای بقایی قسمتی از متن را دادند که بخوانم و بازی کنم. خوشبخاته پذیرفته شدم و مرا برای نقش “ساحل” انتخاب کردند.