- آسمونی
- اخبار
- درمان دیابت توسط دانشمندان چین

درمان دیابت توسط دانشمندان چین
دانشمندان و پزشکان چینی موفق شدند یک بیمار دیابتی را درمان کنند. به گزارش آسمونی، اولین درمان دیابت نوع ۲ با روش سلول درمانی توسط پزشکان چینی میسر شد و این قدم مهمی برای درمان بیماری دیابت برای اولین بار در جهان است.
درمان دیابت نوع ۲
دانشمندان چینی با استفاده از روش سلول درمانی برای اولین بار موفق شدند یک بیمار دیابتی را درمان کنند. این بیمار مردی ۵۹ ساله است که حدود ۲۵ سال دیابت نوع ۲ داشته است و با عوارض شدید بیماری دیابت همراه بوده است. این بیمار در سال ۲۰۱۷ پیوند کلیه هم داشته است و روزانه چندین بار تزریق انسولین انجام میداده است. ا. پس از پیوند کلیه بیشتر عملکرد جزایر لانگرهانس خود را که برای تنظیم سطح گلوکز خون لازم است را از دست داه بود.
محققان در سراسر جهان در حال بررسی پیوند جزایر لانگرهانس به عنوان یک درمان جایگزین امیدوارکننده هستند که در درجه اول بر ایجاد سلولهای جزایر لانگرهانس مانند کشت سلولهای بنیادی انسانی تمرکز دارند و حالا پس از سالها تلاش محققان چینی به پیشرفت چشمگیری در این زمینه رسیدهاند.
در ژوئیه ۲۰۲۱ این بیمار دیابتی تحت این پیوند سلولی قرار گرفت و پس از ۱۱ هفته، دیگر نیازی به انسولین خارجی نداشت و پس از یک سال، نیاز او به داروهای خوراکی برای کنترل سطح قند خون کاملا برطرف شد.
این تیم به سرپرستی یین هائو، محقق برجسته در بیمارستان چانگژنگ شانگهای از سلولهای تک هستهای خون خود بیمار استفاده و آنها را برنامهریزی کردند. این سلولها به «سلولهای بذر» تبدیل شدند و بافت جزایر لانگرهانس را در یک محیط مصنوعی بازسازی کردند.
یین هائو تاکید کرد که این پیشرفت نوین دیگری در زمینه پزشکی بازساختی است که از قابلیتهای بازسازی خود بدن برای درمان بیماری استفاده میکند. یک چالش رایج در تحقیقات پیوندی، تمایز سلولهای بنیادی به سلولهای تولید کننده انسولین با کیفیت بالا در مقیاس بزرگ برای استفاده درمانی است.
درمان دیابت نوع ۱
مدتی بعد هم یک زن مبتلا به دیابت نوع ۱ در چین به لطف یک درمان جدید که سلولهای استخراج شده از بدن خود بیمار را دوباره به کار میگیرد، درمان شده است. در این درمان دانشمندان چینی سلولهای به دست آمده از بدن خود بیمار را به سلولهای بنیادی شخصیسازیشده تبدیل کردند و سپس آنها را برای پرورش مجموعههایی از سلولهای تولیدکننده هورمون در پانکراس و کبد که به تنظیم قند بدن کمک میکنند، به کار گرفتند.
دانشمندان میگویند بدن این زن ۲۵ ساله ساکن شهر تیانجینگ، بیش از یک سال است که با موفقیت انسولین مورد نیاز خود را تولید میکند. این زن پس از درمان گفته است که اکنون میتوانم قند بخورم.