- آسمونی
- اخبار
- المپیک 2024

المپیک 2024
- - طلاهایی که نقره شدند
- - صعود ایران در جدول مدالها
- - روز یازدهم: دومین مدال المپیکی دختران ایران در تکواندو
- - روز دهم: بالا،بالا و ....باز هم بالاتر
- - روز نهم: 5 هزارم ثانیه ای که آمریکا را به صدر برد!
- - روز هشتم: چین 16 طلا آمریکا 14 طلا
- - روز هفتم: 13 طلا برای چین، 11 تا برای استرالیا و فرانسه
- - روز ششم: آغاز رقابت چین و آمریکا
- - روز پنجم: ماشین دروغ پراکنی شبکه ورزش سیما!
- - روز چهارم: ژاپن همچنان صدرنشین
- - روز سوم: در انحصار کشورهای شرق آسیا
- - روز دوم؛ عملکرد ورزشکاران ایران و جدول توزیع مدالها
- - روز نخست
- - بی دانش و لوده، مثل مجریان شبکه ورزش!
- - کدام کشورها بیشترین مدال را می گیرند؟!
- - عجیب ترین ستاره های المپیک
- - بیشترین ورزشکاران بازیهای پاریس، اهل کدام کشورها هستند؟
- - طالبان و مساله سه ورزشکار زن افغان در المپیک
- - اخراج ژیمناست زن ژاپنی به خاطر سیگار و الکل!
- - دست نخورده ترین رکورد تاریخ المپیک
طلاهایی که نقره شدند
نمی توان از تکواندوکاری که بعد از رسیدن به نیمه نهایی و قبل از برگزاری مسابقه فینال، زار زار گریه می کند و سجده شکر به جای می آورد، انتظار داشت که او برای قهرمان شدن در المپیک چندان انگیزه ای داشته باشد. در مورد حسن یزدانی هم مساله خیلی ساده است. اگر او مصدوم بود، چرا کشتی گیر دیگری به مسابقات اعزام نشد؟ دلیلش واضح است. چون مسوولان کشتی می دانستند او قطعا مدال می گیرد؛ ولو این که طلا نباشد. همین طور هم شد و او مدال گرفت. اما یک طلا از دست رفت.












صعود ایران در جدول مدالها
ایران تا پایان روز پنجشنبه به رکورد 2 طلا، 2 نقره و 2 برنز رسید؛ چیزی معادل المپیک 2004 آتن که البته این آمار قطعا بهتر خواهد شد. ببینیم ایرانی ها در این روز چه کردند؟











روز یازدهم: دومین مدال المپیکی دختران ایران در تکواندو
مبینا نعمتزاده ملیپوش ۱۹ ساله تکواندو ایران برای کسب مدال برنز المپیک ۲۰۲۴ پاریس با نماینده عربستان رقابت کرد و در پایان پیروز شد و مدال برنز گرفت. نعمت زاده در وزن منهای ۴۹ کیلوگرم و در مبارزه با دنیا ابوطالب از عربستان در دو راند به پیروزی رسید. او توانست دومین مدال المپیک زنان را در تاریخ ورزش ایران به دست آورد. پیش از این کیمیا علیزاده در المپیک ۲۰۱۶ ریو مدال برنز گرفته است. نتایج دو راند این مبارزه چنین بود:
روز دهم: بالا،بالا و ....باز هم بالاتر
آرماند دوپلانتیس 24 دست به کاری شگفت انگیز زد و موفق شد از مانع 6:25 متری عبور کند. دوپلانتیس با عبور از مانع 6 متری ابتدا طلای المپیک توکیوی خود را تکرار کرد و آن گاه حمله به رکوردها را آغاز. او ابتدا از مانع 6:10 متری عبور کرد و 7 سانتی متر رکورد المپیک را ترقی داد. اما این پایان کارش نبود و حالا او سه پرش دیگر هم داشت و ناگهان تصمیم گرفت از مانع 6:25 عبور کند. در حالی که بهترین رکورد او 6:24 متر بود که چند هفته قبل در مسابقات قهرمانی اروپا برجای گذاشته بود. در دو پرش اول او در آستانه عبور از مانع قرار داشت اما دستش به مانع گرفت و خطا کرد. سرانجام لحظه موعود رسید و او در سومین پرش از مانع عبور کرد. حالا انسان از سد 6:25 متر نیز عبور کرده است.
این بزرگ ترین اتفاق در روزی بود که چین و آمریکا به 21 طلا رسیدند و در ابتدای روز چین صدرنشین مدالها شد و در ادامه آمریکا دوباره به صدر بازگشت.






روز نهم: 5 هزارم ثانیه ای که آمریکا را به صدر برد!
بالاخره انتظارها به سر رسید و مسابقه فینال دوی صدمتر المپیک برگزار شد. پیش تر در مسابقه دوی صدمتر زنان، این جولین آلفرد بود که زمان 10.72 ثانیه را برجای نهاد و بالاتر از دو رقیب آمریکایی خود قهرمان شد. افتخاری بزرگ برای کشور سنت لوسیا که تاکنون حتی یک مدال المپیک نیز برنده نشده بود؛ چه رسد به طلای بازیهای المپیک.
اما مسابقه مردان حکایتی متفاوت داشت و می شد مدعیان قهرمانی را پیش بینی کرد. وقتی رقابتها آغاز شد حسن تفتیان از جمله دوندگانی بود که شانس حضور در نیمه نهایی را به دست نیاورد و در حالی زمان 10.18 ثانیه را ثبت کرد که با این نتیجه رتبه 33 را در بین کلیه شرکت کنندگان المپیک از آن خود کرد.
سرانجام وقتی هشت دونده برتر راهی فینال المپیک شدند، همه در انتظار رقابتی حساس نشستند. کیشانه تامپسون از جامائیکا در نیمه نهایی با زمان 9.80 بهترین رکورد ممکن را در بین تمامی دوندگان برجای نهاده بود، نوح لایلز قهرمان مسابقات جهانی 2023 بود و مارسل یاکوبز ایتالیایی مدافع عنوان قهرمانی این ماده در المپیک بود. سرانجام تپانچه آغاز مسابقه شلیک شد و رقابتی هیجان انگیز آغاز. نتیجه کار حیرت انگیز بود. زمان 9.79 هم برای تامپسون و هم برای لایلز آمریکایی.
در این جا لازم بود دست به دامن هزارم ثانیه شد و به این ترتیب لایلز با تنها 5 هزارم ثانیه برتری، قهرمانی المپیک را از آن خود کرد و با کسب نوزدهمین طلا برای ایالات متحده، این کشور را به چین رساند تا آمریکا با مدال نقره بیشتر راهی صدر جدول مدالها شود.
روز هشتم: چین 16 طلا آمریکا 14 طلا
هرچند در ابتدای روز، چین لحظه به لحظه از رقبا فاصله گرفت، اما می شد حدس زد آمریکا در شنا و دوومیدانی این اختلاف را جبران خواهد کرد. رشته های تیمی آمریکا نیز خود را آماده کسب مدال در روزهای آینده می کنند. ببینیم آمریکا در این روز چه کرد؟










روز هفتم: 13 طلا برای چین، 11 تا برای استرالیا و فرانسه
یک بار دیگر آمریکا در جدول مدالها جای خود را به فرانسه میزبان و استرالیا داد و دلیل این امر مدالهایی طلایی بود که این دو کشور در شنا، دوچرخه سواری و جودو از آن خود کردند. مروری داریم بر آنچه بر این دو کشور گذشت و طلاهایی که آمریکا را به رتبه چهارم فرستاد.







روز ششم: آغاز رقابت چین و آمریکا
بالاخره همان مساله ای که همه در انتظارش بودند محقق شد و چین و آمریکا به صدر جدول مدالها صعود کردند, چین با 11 طلا و آمریکا با 9 طلا. اما سایر اتفاقات روز را با هم مرور می کنیم.













روز پنجم: ماشین دروغ پراکنی شبکه ورزش سیما!
هرچند ایران هنوز در جدول مدالها جایی ندارد اما قطعا افرادی که در ایام المپیک سر از شبکه ورزش سیما در می آورند، توانایی های فراوانی دارند؛ حتی بیشتر از قهرمانان المپیک!
در روز پنجم بازیهای المپیک، محمدرضا یکتا مرام مجری شبکه ورزش سیما نشان داد که چه توانایی حیرت انگیزی در تحویل دادن دروغ به بینندگان دارد. در شرایطی که قرار بود شبکه منت گذاشته و مسابقه قایقرانی پارویی نمایندگان ایران را نشان دهد، اما از همان ثانیه اول مشخص شد که این مساله غیرممکن است زیرا تلویزیون باید 2000 متر مسافت مسابقه را به پخش رقبای نمایندگان ایران می گذراند و البته پیشاپیش مشخص است که پوشش قایقرانان زن چندان برای سیمای کشورمان خوشایند نیست. بعد از سالها دیدن تصاویر تکه و پاره مسابقات ورزشی از تلویزیون، حتی کودکان ایرانی نیز به خوبی با حجم گسترده سانسور در سیمای ایران آشنا هستند. اما نظر یکتا مرام چیز دیگری بود و توضیح داد:
تصاویر ما از مبدآ قطع هستند!
البته این طور آسان دروغ گفتن، از یکتا مرام عجیب نیست و او پیش از این سابقه عجیب تری از خود برجای گذاشته بود و آن، سانسور تمام انتقاداتی بود که از پولادگر( رئیس اسبق فدراسیون تکواندو) در تلویزیون می شد و در این مسیر نه حرکت سن و سال را می شناخت و نه حرمت کسوت را.
اما بدتر از دروغهای یکتامرام، شنیدن گزارش سراسر دروغ مسابقه شمشیربازی بود و احتمالا اگر کسی توانسته این گزارش را تا پایان با صدای گزارشگر مسابقه بشوند و صدای گیرنده را قطع نکند، خود لایق مدال المپیک است!
گزارشگر مسابقه حتی زمانی که ایران از مجارستان پیش بود، لبخندهای داوران مسابقه را « لبخندهای شیطانی» نامید و در تمام مسابقه ایران مقابل مجارستان از ناداوری گفت. در دیدار رده بندی هم که ایران تقریبا نصف فرانسه امتیاز کسب کرد و با بیشترین اختلاف ممکن در هم کوبیده شد، باز هم از ناداوری گفت و حتی در فینال کره جنوبی و مجارستان هم از ناداوری علیه ایران گفت!
مشخص نیست تیمی که تنها یک برد غیرمنتظره مقابل آمریکا در کارنامه خود دارد، آیا کمترین اهمیتی در مسابقات بزرگی مثل المپیک دارد یا خیر که داوری بخواهد اعتبار خود را زیر سوال برده و علیه این تیم بی اهمیت، جبهه گیری نماید؟
بدبختانه گزارشگران ما هنوز باور نکرده اند که این توهم توطئه مربوط به دهه های 60 و70 و دوران ابتدایی انقلاب ایران است وبا وجود وسایل دیجیتال و بازبینی کامپیوتری، این گونه اراجیف تنها به منظور آن است که در بازیهای بعدی از این گزارشگران دعوت به عمل بیاید!
ختم کلام این که شبکه ورزش سیما را جدی نگیرید. هرچند مجریان این شبکه خیلی دوست دارند از این شبکه با پیشوندـ تخصصی» یاد کنند اما قطعا این شبکه جز در مباحث دروغ پراکنی و سانسور، تخصص دیگری ندارد!
روز چهارم: ژاپن همچنان صدرنشین
ژاپن همچنان صدرنشین است، تعداد مدال آوران به 46 کشور رسیده و همچنان اثری از ایران نیست. جدول مدالها و تصاوی روز را با هم مرور می کنیم.








روز سوم: در انحصار کشورهای شرق آسیا
سومین روز بازیهای المپیک در حالی به پایان رسید که 36 کشور برنده مدال شدند و در این میان 16 کشور مدال طلا کسب کردند. حضور ژاپن، چین، کره جنوبی و هنگ کنگ در جمع ده کشور برتر مدال آور نتایجی است که شرق آسیا تاکنون به آن دست نیافته است. دیگر اتفاقات جالب روز را در تصاویر مشاهده می کنید.





روز دوم؛ عملکرد ورزشکاران ایران و جدول توزیع مدالها
با پایان روز دوم المپیک، ژاپن به صدر جدول مدالها صعود کرد. در ادامه مروری داریم بر اتفاقات رخ داده برای ورزشکاران کشورمان.
فاطمه مجلل ملیپوش روئینگ کشورمان امروز در شانس مجدد بازیهای المپیک پاریس به آب زد تا شانس خود را برای صعود به یک چهارم امتحان کند.
وی حریفان خود از کشورهای ترکیه، الجزایر و سنگاپور رقابت کرد که با زمان 7:56.48 دقیقه در جایگاه اول قرار گرفت و راهی یک چهارم شد. ۲ قایق اول جواز حضور در یک چهارم را کسب کردند.
فاطمه امینی و شرمینه چهل امیرانی در تفنگ بادی ۱۰ متر بانوان به ترتیب رتبه 26 و 11 را کسب کردند و از صعود به فینال بازماندند. شرمینه چهل امیرانی با امتیاز ۶۳۰ در رده یازدهم ایستاد. فاطمه امینی، دیگر نماینده کشورمان با ۶۲۶/۲ امتیاز بیست و ششم شد.
تیم قایقرانی دونفره سبک وزن رویینگ ایران متشکل از مهسا جاور و زینب نوروزی در مسابقه اول خود بالاتر از ژاپن رتبه چهارم را کسب کرد و راهی مرحله شانس مجدد شد.
علی لبیب المپین جوان ایران که به همراه رئیس فدراسیون و مربی تیم ملی در پاریس به سر میبرد امروز با دوچرخه ktm 2024 خود اولین تمرین را در مسیر مسابقه استقامت جاده المپیک انجام داد.
نیما عالمیان نماینده تنیس روی میز ایران در مسابقه اول خود برابر نماینده چین تایپه با نتیجه 4-1 شکست خورد و از دور مسابقات کنار رفت.
روز نخست
با برگزاری روز نخست رقابتهای المپیک 2024، کشور استرالیا به صدر جدول مدالها صعود کرد. البته که استرالیایی ها خود نیک می دانند که این رتبه موقتی است و به زودی جای خود را به مدعیان همیشگی جدول مدالها خواهند داد.
اما در زوز نخست بازیها استرالیایی ها در شنا درخشیدند.آنها در قسمت مردان دو نقره و در بخش زنان دو مدال طلا به دست آوردند. ضمن این که آنها در بخش 400 متر تیمی آزاد، موفق شدند رکورد المپیک را نیز بهبود بخشیده و به زمان 3:2:92 دقیقه کاهش دهند. جالب این که آمریکا با کسب عنوان نایب قهرمانی رکورد قاره آمریکا را به زمان 3:30:20 دقیقه بهبود بخشید و چین هم با زمان 3:30:30 هم مدال برنز گرفت و هم رکورد آسیا را شکست.
رقابتهای شیرجه با مسابقه شیرجه هماهنگ دو نفره از تخته فنری سه متر آغاز شاد و چین، آمریکا و بریتانیا اول تا سوم شدند.
دوچرخه سواری هم قهرمانان بخش تایم تریل مردان و زنان را شناخت و مدالهای طلا و برنز بخش مردان به بلژیک رسید و نقره از آن ایتالیا شد. در بخش زنان هم استرالیا، بریتانیا و آمریکا اول تا سوم شدند.
در شمشیربازی آسیایی ها درخشیدند و مدال طلاهای توزیع شده در سابر مردان و اپه زنان را به خود اختصاص دادند .در سابر مردان طلا به کره جنوبی رسید و در اپه زنان هنگ کنگ طلا کسب کرد.
مسابقات جودو هم در حالی آغاز شد که آسیایی ها 4 مدال از هشت مدال توزیع شده در اوزان نخست مردان و زنان را از آن خود کردند. در 60 کیلوگرم مردان قزاقستان قهرمان شد و در 48 کیلوگرم زنان ژاپن قهرمان شد و مغولستان نایب قهرمان.
اولین طلای میزبان هم در روز نخست و با پایان رقابتهای راگبی کسب شد و فیجی به نایب قهرمانی رسید. و سرانجام در تیراندازی با تپانچه از فاصله 10 متری، چین، کره جنوبی و قزاقستان سکویی تماما آسیایی را شکل دادند. به این ترتیب در پایان روز نخست، جدول مدالها چنین شد:
بی دانش و لوده، مثل مجریان شبکه ورزش!
مجریان شبکه ورزش تلویزیون شاید انسان های خوبی باشند، اما خب. چه می شود کرد. سواد کافی برای شغل شان ندارند و فکر می کنند با پرحرفی می توان جبران تمام کمبودها را کرد. پیش از این، یک بار به حافظ کاظم زاده گفتم:
پرحرفی هایت در برنامه فوتبال 120، یادآور دوران اوج مرحوم بهرام شفیع است!
اما نمی توان انتظار داشت که با یک توصیه یا انتقااد، چیزی تغییر کند. به رسول مجیدی نگاه کنید. پسری که به لطف علاقه و پیگیری فوتبال ایتالیا وارد شبکه ورزش تلویزیون شد، حتی اگر بهترین مجری شبکه ورزش باشد و در برابر فسیل هایی مثل جواد خیابانی بسیار به روز، چرا باید درباره المپیک چیزی بداند؟ آیا می توان همه چیز را در لحظه در سایتها دید و آنها را ترجمه کرد؟ اگر این طور بود، مجیدی در حیطه کاری خود که فوتبال اروپاست، حداقل این دانش را داشت که بداند وقتی یک تیم در وقت اضافی تیم دیگری را شکست دهد، این نتیجه در جدول نهایی بازیها به عنوان مساوی لحاظ نمی شود!
در افتتاحیه المپیک حداقل این را متوجه شدیم که مجیدی اطلاعات جغرافیایی خوبی هم ندارد و نه از روی پرچم و نه از روی املای انگلیسی کلمات نمی تواند فرق بین گویان و گینه را بداند و در هنگام دیدن پرچم و نام گویان، درباره انواع و اقسام کشورهای گینه صحبت می کند.
نه او و نه حافظ کاظم زاده در هنگام پخش انیمیشن های مربوط به مفاخر پاریس نه چیزی از شازده کوچولوی اگزوپری می دانستند، نه از فیلم سفر به ماه ژرژ ملیسه. نه حتی زیردریایی هایی که یادآور داستان بیست هزار فرسنگ زیر دریای ژول ورن بود.
خوشبختانه تلویزیون ما تصاویر مربوط به خواندن سلین دیون و لیدی گاگا و آریانا گرانده را سانسور می کند وگرنه خدا می داند اگر چنین تصاویری پخش می شد، مجریان برنامه چه می خواستند بگویند؟
اما قطعا اضافه شدن مهدی توتونچی به این جمع، بیشترین سوهان روح بینندگان برنامه بود. چرا باید در هنگام حمل مشعل المپیک درباره فلکه گازو! در شیراز بشنویم؟ دلیل این امر مشخص است. برای تهیه کنندگان برنامه مهم این است که برنامه به هر شکل ممکن پر شود. اگر قرار بود حقوق مجریان تلویزیون بر مبنای کیفیت آنها باشد یا سوتی هایشان، امثال جواد خیابانی و علیرضا علیفر تاحالا باید اعدام می شدند. اما صدا و سیمای ایران بی در و پیکرتر از این حرفهاست که کسی از آدمها بابت حرفهای غیر کارشناسانه بازخواست کند و آدمهای بی دانش روز به روز پرکارتر هم می شوند.
به هر شکل...با اختلاف فراوان و بدون داشتن هیچ رقیبی، افتتاجیه المپیک پاریس احتمالا بدون رقیب می ماند. نه از حیث افتتاحیه متفاوت آن. بلکه به خاطر حضور بدترین و بی دانش ترین مجریان تلویزیون و بی سرو ته ترین حرفهای دنیا!
کدام کشورها بیشترین مدال را می گیرند؟!
بر اساس پیشبینی «Gracenote-Nielsen»، انتظار میرود که ایالات متحده آمریکا با ۱۲۳ مدال بیشترین تعداد مدال را در این رقابتها کسب کند و تعداد مدالهای خود را نسبت به رقابتهای توکیو در سال ۲۰۲۰ افزایش دهد. ورزشکاران آمریکایی در آن سال موفق به کسب ۱۱۳ مدال شدند.
اگر ورزشکاران ایالات متحده انتظارات را برآورده کنند، این کشور برای هشتمین بار متوالی صدر جدول بازیهای تابستانی المپیک قرار خواهد گرفت.
پیشبینی میشود چین با ۸۷ مدال در جایگاه دوم قرار گیرد. این کشور در دوره قبلی موفق به کسب ۸۵ مدال شده بود. بر اساس این گمانهزنیها احتمالا بریتانیا در رتبه سوم و فرانسه در رتبه چهارم این جدل قرار خواهند گرفت.
عجیب ترین ستاره های المپیک
در ۱۰ اوت، کوین دورانت، ستاره تیم ایالات متحده و انبیای، ممکن است این شانس را داشته باشد که در صورت کسب چهارمین مدال طلای متوالی، به اولین ورزشکار مردی تبدیل شود که در ورزش تیمی موفق به کسب چهار مدال طلا میشود.
با این حال اگر روز بعد فرانسه موفق به کسب پیروزی در بازیهای هندبال مردان شود، این رکورد ممکن است به نیکولا کاراباتیچ تعلق بگیرد. او پیش از این چهار مدال طلا در بازیهای المپیک پکن ۲۰۰۸، لندن ۲۰۱۲ و توکیو ۲۰۲۰ کسب کرده است. این بازیکن قرار است پس از بازیهای المپیک از هندبال خداحافظی کند.
در جبهه زنان، ایزابل ورث، سوارکار آلمانی و کیت لدکی، شناگر آمریکایی، فرصتی برای تاریخ سازی با کسب بیشترین مدال طلای المپیک در یک رشته ورزشی دارند. رکورد کنونی زنان متعلق به لاریسا لاتینینا ژیمناستیک روسی-اوکراینی است که در طول دوران حرفهای خود ۹ مدال طلا دریافت کرد.
نیکو سالوکوادزه تیرانداز گرجستانی میتواند رکورد حضور در مسابقات المپیک را افزایش دهد، المپیک ۲۰۲۴ پاریس دهمین حضور او در این رقابتهای جهانی است. این ورزشکار اولین را در المپیک سال ۱۹۸۸ سئول در این رقابتها حضور پیدا کرد.
در حال حاضر رکورد بیشترین حضور در رقابتهای المپیک هم در بخش زنان و هم مردان متعلق به یان میلار، قهرمان مسابقات اسب سواری کانادایی است. او در ۱۰ بازی المپیک از سال ۱۹۷۲ تا ۲۰۱۲ شرکت کرد و تنها المپیک ۱۹۸۰ مسکو را از دست داد که آن هم به دلیل تحریم کشور کانادا در این رقابتها بود.
در رقابتهای تیمی، تیمهای بسکتبال زنان ایالات متحده میتوانند رکوردهای دیگری را بشکند.
اگر آنها یک مدال طلا در ۱۱ اوت کسب کنند، این هشتمین مدال متوالی آنها از آتلانتا 1996خواهد بود، بنابراین موفق خواهند شد رکورد بیشترین مدال طلای متوالی المپیک را در یک رشته تیمی بشکنند.
بیشترین ورزشکاران بازیهای پاریس، اهل کدام کشورها هستند؟
بازیهای المپیک ۲۰۲۴ پاریس قبل از مراسم افتتاحیه، این چهارشنبه با بازیهای هفتگانه فوتبال و راگبی آغاز میشود و تا۱۱ اوت ادامه خواهند داشت.
براساس گزارشها رکورد تعداد بلیتهای فروش رفته برای این مسابقات شکسته است. پیشتر تونی استنگوئه، رئیس کمیته برگزاری بازیهای المپیک پاریس با اعلام این خبر گفته بود دو هفته قبل از شروع مسابقات المپیک در پاریس، ۸.۶ میلیون بلیت فروخته شد. رکورد قبلی با ۸.۳ میلیون بلیت فروخته شده، مربوط به رقابتهای سال ۱۹۹۶ در آتلانتا بود.
گزارشها حاکی از آن است که طی روزهای گذشته نیز حدود یک میلیون بلیت دیگر به فروش رفته است. با این حال برگزار کنندگان این مسابقات امیدوارند که بتوانند به رکورد فروش ۱۰ میلیون بلیت دست بیابند.
سی و سومین دوره این مسابقات در ۳۵ مکان مختلف که عمده آنها در پاریس قرار دارد، برگزار خواهد شد. برخی از مسابقات نیز در شهرهای لیل، مارسی، لیون، نیس و جزیره تاهیتی در اقیانوس آرام برگزار میشود.
المپیک ۲۰۲۴ با هدف نزدیک نگه داشتن ورزشکاران به اماکن شهری، چند مسابقه را نیز در مکانهای نمادین پاریس مانند شانزه لیزه، برج ایفل، میدان کنکورد، انولید و پل الکساندر سوم برگزار میکند.
شهرداری پاریس برای برگزاری این مسابقات عملیات عظیمی برای پاکسازی رود سن انجام داد.
فرانسه همچنین با تمرکز بر کاهش تولید کربن در جریان مسابقات المپیک به جای ساختن بناهای جدید، بسیاری از اماکن را بازسازی کرد.
در مجموع ۲۰۶ تیم با ۱۰ هزار و پانصد ورزشکار در این مسابقات به رقابت میپردازند.
ایالات متحده با ۵۹۲ ورزشکار، فرانسه ۵۷۳، استرالیا ۴۶۰، آلمان ۴۲۷، ژاپن ۴۰۴، چین ۳۸۸، اسپانیا ۳۸۲، ایتالیا ۳۶۱ و بریتانیا ۳۲۷ در این مسابقات شرکت میکنند.
کوچکترین هیئتها نیز متعلق به بلیز، لسوتو، مالاوی، مالت، مونتسرات و نائورو است که هر کدام با یک ورزشکار در المپیک ۲۰۲۴ حضور دارند.
همچنین قرار است یک تیم پناهجویان با ۳۵ ورزشکار که اکثرا از ایران، سوریه و افغانستان هستند، در المپیک ۲۰۲۴ شرکت کنند.
ورزشکاران روسی و بلاروسی نیز به دلیل حمله روسیه به اوکراین به صورت انفرادی و بهعنوان بیطرف در بازیهای پارالمپیک حضور خواهند داشت. به گفته کمیته المپیک این ورزشکاران، نماینده کشورهایشان نیستند، و حق استفاده از نام، پرچم، و سرود کشورشان را نخواهند داشت. بلاروس از حامیان نزدیک سیاستهای مسکو محسوب میشود.
طالبان و مساله سه ورزشکار زن افغان در المپیک
سخنگوی اداره ورزش طالبان گفت که حکومت طالبان سه ورزشکار زن افغان را که در بازیهای المپیک تابستانی پاریس ۲۰۲۴ نماینده این کشور خواهند بود، به رسمیت نمیشناسد. کمیته بین المللی المپیک (IOC) از تیمی متشکل از شش ورزشکار افغان شامل سه زن و سه مرد با مشورت کمیته ملی المپیک افغانستان که عمدتا تبعیدی هستند، دعوت به عمل آورده است.
اتل مشوانی، سخنگوی اداره ورزش حکومت طالبان با اشاره به ورزشکاران مرد گفت: «تنها سه ورزشکار نماینده افغانستان هستند.» او در مورد ورزشکاران زن به خبرگزاری فرانسه گفت:
در حال حاضر ورزش دختران در افغانستان متوقف شده است. وقتی ورزش دختران انجام نمی شود چگونه می توانند به تیم ملی بروند؟
هر سه زن افغان حاضر در المپیک و دو ورزشکار مرد در خارج از افغانستان زندگی میکنند.
تنها ورزش کار شرکت کننده مقیم افغانستان یک جودوکار است. هم تیمیهای او در رشتههای دو و میدانی و شنا حضور خواهند داشت. سه ورزشکار زن این دوره در رشتههای دو و میدانی و دوچرخه سواری به رقابت خواهند پرداخت.
کمیته بین المللی المپیک گفت که با مقامات طالبان در مورد این تیم مشورت نکرده و مقامات طالبان به بازیها دعوت نشدهاند. مارک آدامز، سخنگوی کمیته ملی المپیک افغانستان در ماه گذشته تایید کرد که کمیته ملی المپیک افغانستان متشکل از رئیس و دبیر کل که هر دو در تبعید به سر می برند، همچنان تنها طرف حساب آن برای آماده سازی و مشارکت تیم افغانستان باقی مانده است.
با این حال، داد محمد پاینده اختری، مدیر اجرایی کمیته افغانستان که هنوز در افغانستان است، گفت که در حالی که ورزشکاران زن در خارج از کشور سازماندهی شده بودند، این کمیته با مقامات طالبان تنها برای امور ورزشکاران مرد هماهنگی میکرد. مشوانی مدعی شد که دولت با آموزش و کمک هزینه تحصیلی از آنها حمایت کرده و گفته است که آنها فقط مسئولیت سه ورزشکار مرد در المپیک را بر عهده میگیرند.
این شرکت کنندگان با پرچم دولت سابق افغانستان که مورد حمایت غرب است به رقابت خواهند پرداخت. از زمان روی کار آمدن طالبان در سال ۲۰۲۱، این حکومت مشارکت زنان در ورزش و آموزش را محدود کرده است. سازمان ملل این محدودیتها را «آپارتاید جنسیتی» نامیده است.
کمیته بینالمللی المپیک در سال ۱۹۹۹، در اولین دور حکومت طالبان بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱، زمانی که زنان نیز از ورزش منع شده بودند، افغانستان را از بازیها محروم کرد. اما پس از برکناری طالبان، این ممنوعیت را برداشت.
بازیهای المپیک تابستانی پاریس ۲۰۲۴، نخستین دور از بازیهای المپیک از زمان بازگشت حکومت طالبان است. این بار، کمیته بین المللی المپیک با رویکردی متفاوت تیم افغانستان را تأیید کرد، تا اطمینان حاصل شود که همه ۲۰۶ کشور دارای نماینده هستند.
اخراج ژیمناست زن ژاپنی به خاطر سیگار و الکل!
شوکو میاتا، کاپیتان ۱۹ ساله تیم ملی ژیمناستیک هنری زنان ژاپن به دلیل نقض قوانین انضباطی از حضور در بازیهای المپیک پاریس محروم شد. انجمن ژیمناستیک ژاپن ضمن تایید این خبر، دلیل کنار گذاشته شدن شوکو میاتا و محرومیت وی از بازیهای المپیک را استعمال دخانیات اعلام کرده است. به گفته مسئولان ژیمناستیک ژاپن، میاتا به دلیل ارتکاب این تخلف مجبور به ترک اردوی تمرینی تیم در موناکو شد و جهت اطلاع از روند تحقیقات در این خصوص روز پنجشنبه به ژاپن بازگشت. گفته میشود که تحقیقات انجام شده در این پرونده تخلفاتی از جمله استعمال دخانیات و مصرف الکل را آشکار کرده است.
انجمن ژیمناستیک ژاپن در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که تیم زنان این کشور بدین ترتیب به جای پنج ورزشکار، با چهار ورزشکار در بازیهای المپیک پاریس به رقابت خواهد پرداخت.
تاداشی فوجیتا، رئیس این انجمن ضمن ابراز تاسف از آنچه روی داده اعلام کرد که به همراه سایر مسئولان ورزش ژیمناستیک کشورش از جمله موتومی هارادا، مربی شخصی شوکو میاتا «از صمیم قلب عذرخواهی» میکند. تیم ملی ژیمناستیک زنان ژاپن امید زیادی به کسب مدال تیمی در پاریس دارد که در صورت تحقق، نخستین مدال تیمی زنان در رشته ژیمناستیک هنری پس از المپیک توکیو ۱۹۶۴ نصیب این کشور خواهد شد.
انتظار میرفت میاتا رهبری تیمی متشکل از ورزشکاران المپیکی و نوجوان را برعهده بگیرد؛ او پس از آنکه در ماه مه برای سومین بار پیاپی در جام NHK به عنوان قهرمانی دست یافت، سهمیه حضور در پاریس را دریافت کرد.
موتومی هارادا مربی شخصی میاتا میگوید اگرچه رفتار شاگردش بیمبالاتی بوده است اما او برای ارائه بهترین عملکرد در این تورنمنت واقعا تحت فشار شدیدی قرار داشت. او در حالی که اشکهایش را پاک میکند، میگوید:
میاتا این روزها بسیار تحت فشار بود؛ خواهش میکنم مردم این موضوع را درک کنند.
دست نخورده ترین رکورد تاریخ المپیک
می گویند رکوردها برای شکسته شدن هستند. امایک رکوردورزشی بعدازچند سال شکسته می شود؟ جواب این سوال، یکسان نیست اما گاهی اوقات بعضی رکوردها به نظر جاودانه می آیند. لئونیداس از رودس در دوران المپیک باستان و 152 سال قبل از میلاد مسیح 12 قهرمانی رقابت های انفرادی در مسابقات المپیک باستان داشت.
در دوره لئونیداس هیچ مسابقه امدادی در المپیک نبود. به همین دلیل نمی توان راجع به توانایی این ورزشکار یونانی نظری قطعی داد. هرچند که مورخان یونانی، افسانه های زیادی از نیروی خارق العاده او می گویند.
مدالهای لئونیداس در سه ماده مختلف به دست آمد. با اطلاعاتی که اکنون در دست است، لئونیداس را می توان "برترین ورزشکار المپیک های باستان" دانست. این دونده در چهار دوره متوالی المپیک در سالهای 164 و 160 ،156 ،152 پیش از میلاد شرکت کرد و در سه رقابت مختلف 12 بار قهرمان شد. در حالی که سه قهرمانی خود را در 36 سالگی به دست آورد. پس از آن دیگر هیچ کس رکورد لئونیداس رودسی را نشکست .
بعدها در بازیهای المپیک باستان، کسی نتونست حماسه لئونیداس رو تکرار کند. حتی با این که بازیها بیشتر از چهارصدسال دیگر به شکل منظم برگزار شد. در اواخر قرن چهارم میلادی، بازیها برای همیشه تعطیل شدند و تا سال 1896 دیگر خبری از برگزاری مجدد المپیک نبود.
حتی وقتی المپیک نوین هم آغاز گشت، کسی نتوانست به رکورد عجیب لئونیداس برسد.
دو هزار سال گذشته بود و لئونیداس قرن ها با خیال راحت در زیر خاک بود که پسر بچهای از بالتیمور شروع به آموزش شنا کرد. پسری که بعدها در 5 ماده مختلف انفرادی صاحب مدال شد. پسری که درخشش در بازیها را از سال 2004 شروع کرد و سرانجام بعد از دوازده سال و کسب مدال در چهار المپیک، سرانجام به رکورد قهرمانی در 13 مسابقه انفرادی المپیک رسید.
مایکل فلپس با قهرمانی در شنای 200 متر قورباغه بازیهای المپیک ریو با رکورد دو هزار ساله لئونیداس مساوی کرد. اما کار بزرگ تر فلپس وقتی بود که مدال 200 متر مختلط بازیها را هم به دست آورد و صاحب 23 طلا از بازیهای المپیک شد. از این تعداد مدال طلا، 10 طلا در مسابقات امدادی به دست آمده بودند. اما 13 مدال فلپس در مسابقات انفرادی شنا نصیب وی شد و به این ترتیب بالاخره رکورد لئونیداس شکسته شد. در حالی که 2168 سال از آخرین عنوان دونده افسانه ای یونانی می گذشت.
شاید همین مقدار زمان لازم باشد تا رکورد عجیب شناگر آمریکایی هم شکسته شود.
فقط گذر زمان، این را نشان می دهد.