
آشنایی با آزمون زبان انگلیسی تافل
آزمون تافل چیست؟
تافل( TOEFL ) مخفف عبارت Test of English as a Foreign Language به معنای «آزمون انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی» می باشد
تافل یک آزمون جـامع زبان انگلیسی (آمریکائی – American English) برای غیرانگلیسی زبانان است .آزمونی معتبر در سطح جهانی که مورد تایید بیش از 7500 کالج و دانشگاه و سایر مراکز آموزشی در بیش از 130 کشور جهان است. آزمون تافل (TOEFL) توسط سرویس سنجش تحصیلی (ETS) دانشگاه پرینستون (Princeton) در 165 کشور منجمله ایران برگزار می شود.
میانگین سطح مهارت های زبان مورد آزمو ن بین متوسط( Intermediate) و پیشرفته Advanced می باشد.
آزمون تافل در کل به سه شکل برگزار می شود:
تافل CBT : Computer- based Test- (تافل کامپیوتری)که در ایران برگزار نمی شود .
تافل PBT : Paper-based Test – ( تافل کتبی / کاغذی) که سالی شش بار در کشورهای مختلف منجمله ایران برگزار می شود
تافل iBT : Internet-based Test – (تافل اینترنتی) شیوه ی رایج آزمون تافل به حساب می آید و سالی 30 تا 40 بار در کشورهای مختلف منجمله ایران برگزار می شود .
هزینه ی آزمون تافل کتبی/ کاغذی در ایران برای سال 2011 میلادی 160 دلار و تافل اینترنتی190 دلار آمریکا است.
نمره قبولی کسب شده در آزمون تافل به مدت دو سال دارای اعتبار می باشد.
شما مختار هستید با توجه به محل برگزاری آزمون تافل، در تافل کتبی یا اینترنتی شرکت کنید.
حال آشنایی با 2 نوع آزمون اینترنتی تافل که در ایران برگزار می شوند
1. آشنایی با آزمون تافل اینترنتی Toefl IBT
این آزمون در اواخر 2005 معرفی شد و به میزان قابل توجهی جایگزین دو نوع دیگر «مبتنی بر کامپیوتر» و «مبتنی بر کاغذ» گردید. این آزمون ابتدا در کشورهای آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان و ایتالیا برگزار گردید و از سال 2006 به کشورهای دیگر نیز بتدریج راه یافت. در این نوع آزمون شرکتکنندگان بایستی در تاریخهای مشخص شده در محل حوزه آزمون حضور پیدا کرده و از طریق اینترنت آزمون را برگزار کنند. اعتبار مدرک این آزمون با مدارک امتحانات تافل قدیمی یکسان است ولی این آزمون دارای تفاوتهایی میباشد که از جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
برخلاف تافل قدیمی که بیشتر تاکید بر روی گرامر بود، این آزمون تمامی مهارتهای زبانی را پوشش میدهد.
فاصله زمانی بین شرکت در آزمون و دریافت نتیجه بر روی اینترنت حدود دو هفته میباشد.
این آزمون هر ماه چند بار برگزار شده و داوطلبان آزادی عمل بیشتری در انتخاب تاریخ آزمون دارند.
این آزمون 4 ساعته بوده و دارای 4 بخش است. هر بخش ممکن است یک یا حتی چند مهارت را مورد آزمایش قرار دهد. یادداشت برداری در این روش بر خلاف روش مبتنی بر کاغذ مجاز است و انتخاب سوالات تقریبا به صورت تصادفی است.
بخشهای مختلف تافل اینترنتی
عنوان بخش آزمون
درک مطلب
Reading
شنیداری
Listening
صحبت کردن
Speaking
نگارش
Writing
بخش درک مطلب (Reading):
بخش درک مطلب در تافل iBT خیلی با نسخه کامپیوتری آن (CBT) تفاوت ندارد. این بخش از سه متن آکادمیک تشکیل شده است که به دنبال هر کدام چندین پرسش مطرح میشود. هر کدام از این متنها حدوداً از 650 تا 750 کلمه ساخته شدهاند. نوع سؤالات نیز ترکیبی از نوع سؤالات موجود در تافل کامپیوتری (CBT) و انواع جدیدتری از سؤالات است که در آن شرکت کنندگان باید جدولی را پر کنند یا یک نتیجهگیری روایی را تکمیل نمایند. به بخش درک مطلب (Reading) دو ویژگی اضافه شده که یکی فهرست لغات و دیگری یک گزینه تجدید نظر (review option) است. «فهرست لغات» به داوطلب این امکان را میدهد که معنی کلمات کلیدی موجود در متن را بیابد و با «گزینه تجدید نظر» (یا review option) میتواند در پاسخها تجدید نظر کند.
بخش شنیداری (Listening):
بخش شنیداری آزمون تافل توانایی داوطلب را در درک مکالمات انگلیسی- آنگونه که در آمریکای شمالی صحبت میشود- ارزیابی میکند. بخش شنیداری آزمون تافل اینترنتی (iBT) هم خیلی با نسخه کامپیوتری آن (CBT) متفاوت نیست. این بخش از دو مکالمه و چهار سخنرانی درسی همراه با پرسشهای متعدد تشکیل شده است.
بخش نوشتاری (Writing):
این بخش از آزمون، توانایی داوطلب را در به کارگیری «نوشتن» جهت برقراری ارتباط در یک محیط دانشگاهی مورد سنجش قرار میدهد. این بخش خود به دو قسمت تقسیم میشود:
قسمت تلفیقی (integrated) و قسمت مستقل (independent) که تایپ کردن هم برای هر دو قسمت ضروری است.
در قسمت تلفیقی داوطلب باید در ابتدا متن کوتاهی را بخواند (250 تا 300 کلمه) و سپس به یک نطق مرتبط با متن گوش دهد. بعد از آن باید با استفاده از اطلاعاتی که از متن و سخنرانی بهدست آورده به یک پرسش پاسخ دهد. 20 دقیقه فرصت داده میشود که داوطلب پاسخ خود را که باید بین 150 تا 225 کلمه باشد، بنویسد. اما قسمت مستقل (independent) بخش نوشتاری، مشابه بخش نوشتاری آزمون کامپیوتری تافل میباشد؛ در این قسمت 20 دقیقه فرصت داده میشود که انشاء کوتاهی در حدود 300 کلمه درباره یک موضوع خاص توسط داوطلب نوشته شود.
بخش گفتاری (Speaking):
این بخش جدید از آزمون تافل دارای شش تکلیف (task) میباشد که دو تکلیف آن به صورت مستقل (independent) و چهار تکلیف به صورت تلفیقی است.
بخش گفتاری آزمون تافل دارای قسمتهای زیر است:
دو تکلیف مستقل (independent) درباره موضوعات معمولی و آزاد:
شرکتکنندگان باید با استفاده از دانش و تجارب شخصی خود در مورد موضوع خاصی توضیح دهند.
دو تکلیف تلفیقی (integrated) بر اساس خواندن و شنیدن:
این تکالیف شامل یک متن کوتاه و یک صحبت کوتاه میباشد. شرکت کنندگان باید اطلاعاتی را که از این دو طریق بهدست میآورند، با هم تلفیق کرده و در پاسخ خود بهکار گیرند.
دو تکلیف تلفیقی بر اساس شنیدن یک سخنرانی یا گفتگوی کوتاه:
شرکت کنندگان باید نکات کلیدی موجود در آنچه که میشنوند را بهطور خلاصه در پاسخهایشان ارائه دهند.
مدت پاسخگویی به هر کدام از تکالیف از 45 تا 60 ثانیه متغیر میباشد.
امتیازدهی آزمون
آزمون تافل اینترنتی امتیازی بین صفر و 120 دارد
امتیاز هر بخش مطابق زیر است:
(0 – 30) Reading -
(0 – 30) Listening -
(0 – 30) Speaking -
(0 – 30) Writing -
Total (0-120) -
تفاوت های آزمون تافل اینترنتی با تافل کاغذی و کامپیوتر
آزمون تافل اینترنتی (iBT) بخش جدیدی با عنوان «بخش گفتاری» (یا Speaking) دارد و بخش ساختار (Structure) که در آزمونهای کتبی و کامپیوتری وجود داشت، حذف شده است. گرامر بهطور غیرمستقیم در بخشهای دیگر این آزمون مورد سنجش قرار میگیرد. سخنرانیها و گفتگوها در بخش شنیداری (Listening) طولانیتر شدهاند و خلاصه نویسی (note taking) نیز مجاز است. در بخش درک مطلب (Reading)، نوع سؤالات متنوعتر شده و بهعنوان مثال از شرکت کنندگان خواسته میشود اطلاعات را طبقهبندی کنند و یا جدولی را پر کنند. تایپ کردن هم در بخش نوشتاری الزامی است.
2 . تافل TOEFL PBT : Paper-based Test ( تافل کتبی / کاغذی)
این نوع تافل یک آزمون زمان بندی شده است و دارای 4 بخش می باشد. امتیاز این امتحان از 310 تا 677 می باشد که به جمع نمره 3 بخش آن مربوط شده و نمره بخش نوشتاری جدا محاسبه می شود.
بخشهای مختلف تافل کاغذی
عنوان بخش آزمون
تعداد پرسش
مدت زمان پاسخگویی
بخش شنیداری
Listening
50 پرسش
35 دقیقه
ساختار
Structure and Written Expression
40 پرسش
25 دقیقه
درک مطلب
Reading
50 پرسش
55 دقیقه
نگارش
Writing
بخش شنیداری:
این بخش از تافل توانایی داوطلبان را در درک مکالمههای انگلیسی آمریکایی مورد سنجش قرار میدهد.
این بخش خود به سه قسمت تقسیم میشود:
قسمت اول این بخش (Part A) شامل مکالمههایی کوتاه میباشد که بین دو نفر صورت میگیرد و پس از پایان هر مکالمه پرسشی مبنی بر اینکه چه چیزی بین این دو نفر رد و بدل شده است و یا پرسشی در مورد زمان یا مکان این مکالمه، مطرح میشود.
در قسمت دوم (Part B) مکالمههای گستردهتری بین دو یا چند نفر انجام میشود.
قسمت سوم (Part C) نیز دربرگیرنده نطقها و سخنرانیهایی است که بیشتر در رابطه با موضوعات دانشگاهی و آکادمیک میباشد.
تعداد سؤالات این بخش در چند آزمون اخیر به 70 پرسش افزایش یافته است.
بخش ساختار:
این بخش دو دسته از سؤالات را در بر میگیرد و هر دو دسته برای سنجش توانایی داوطلب در تشخیص گرامر و ساختار صحیح در یک متن طراحی شدهاند.
در دسته اول سؤالات (ساختار یا Structure) داوطلب باید ساختار صحیح و ترتیب لغات را تشخیص دهد. این دسته از سؤالات از یک جمله با یک یا چند جای خالی تشکیل شده است و باید گزینهای را که به بهترین نحو جمله را تکمیل میکند، انتخاب شود.
در دسته دوم سؤالات (نگارش یا Written Expression) هم داوطلب با جملات کاملی روبرو میشود که زیر چهار مورد از کلمات آنها خط کشیده شده است و باید کلمه یا عبارت نادرست شناسایی گردد.
درک مطلب:
مهارت کافی در درک متون انگلیسی و نیز دایره لغات خوب، کلید موفقیت در همه بخشهای تافل محسوب میشود، اما در این بخش این مهارتها بهطور خاص مورد ارزیابی قرار میگیرند. این بخش از آزمون تافل معمولاً شامل پنج متن در زمینههای علمی و دانشگاهی میباشد و به دنبال هر متن 10 پرسش مطرح میشود. همه اطلاعاتی که برای پاسخ به پرسشها مورد نیاز است در داخل متنها گنجانده شده است و نیاز به پیشزمینه علمی خاصی نمیباشد.
بخش نگارش:
نمره این بخش از 0 تا 6 میباشد ولی این نمره در نمرهی کل امتحان محاسبه نمیشود. بیشتر دانشگاهها برای این بخش سقفی تعیین نمیکنند، ولی برخی 4، 5/4 و گاهی نیز 5 را به عنوان حداقلِ قابل قبول تعیین مینمایند.
امتیازدهی آزمون
آزمون تافل کاغذی امتیازی بین 310 و 677 داردونمره بخش نوشتاری0 تا 6 جدا محاسبه می شود
امتیاز هر بخش مطابق زیر است
(Listening (31 – 68
( Structure and Written Expression (31 – 68
(Reading (31 – 67
در ابتدا نمره امتحانات هر بخش محاسبه میشود. سپس این نمرت با هم جمع شده و حاصل جمع ضربدر ده و تقسیم بر 3 خواهد شد.
مثلاً نمرات کسب شده فردی بشرح زیر می باشد:
نمره 52 Listening
نمره 48 Structure/Writing
نمره 50 Reading-Vocab
جمع 150
150 × 10 = 1500 ÷ 3 = 500 کل نمره تافل
نمرات تافل بالای 650-600 عنوان نمرههای قطعی قبولی تلقی میشوند ولی برخی از دانشگاهها نمرات 500 تا 600 را نیز بر اساس شرایط خاص خودبه عنوان نمره قبولی تلقی میکنند.
در مورد تافل میدونستم ولی نه به این صورت . جالب بود حتما یه روزی در این تست مهم شرکت میکنم.