- آسمونی
- مجله اینترنتی
- سلامت
- پزشکی و درمان
- فواید روزه از نظر پزشکی

فواید روزه از نظر پزشکی
فواید روزه از نظر پزشکی
حکما گفتهاند هفتاد و چند نوع از بیماری در اثر بیملاحظگی در غذاها و زیادهروی در خوردن و آشامیدن است و بهترین راه جلوگیری از این امراض همانا امساک از خوردن و مخصوصا روزه گرفتن است.
با این مقدمه باید ذکر کنیم که درباره فواید روزه داری از نظر علم پزشکی بحثهای زیادی شده است و امروزه با پیشرفت تکنولوژی و تحقیقات وسیع و عمیق ثابت شده است که روزهداری،در مجموع برای سلامت بدن ضروری است، و حتی در کشورهایی که اعتقادی به این مسأله ندارند، پزشکان برای درمان بعضی از بیماران از رژیم غذایی "چند ساعت ناشتابودن" برای مدت محدودی استفاده میکنند.
روزهداری در واقع یک استراحت کلی برای بدن و همانند خانهتکانی و غبارروبی و پاکسازی و نظافت کل سیستمهای بدن انسان است. همانطور که قلب انسان لحظهای کار میکند و لحظهای استراحت، بدن انسان هم بعد از 11 ماه کار مداوم، نیاز به یک استراحت یک ماهه دارد.
امروزه علم پزشکی ثابت کرده است که در رژیم غذایی روزهداری، چربیهای اضافهبدن تحلیل میرود، چاقی بیرویه و مضر کاهش مییابد، فشار روی مفاصل کمر و اندامهای تحتانی کم و دستگاههای قلبی و عروقی و گوارشی تنظیم و تعدیل میشوند دستگاه دفاعی بدن نیز به حالت آماده باش درمیآید، تقویت و تنظیم میشود.
یکی از دستاوردهای مهم علم پزشکی نشان میدهد که با روزهداری، موادی در بدن به وجود میآیند که خیلی بیشتر از حد معمول است و این مواد نقش عمدهای در پیشگیری از عفونتهای میکروبی و ویروسی و از بین بردن سلولهای سرطانی دارند.
چون در حالت عادی بسیاری از این میکروبها و ویروسها در بدن، به حالت نهفته و نیمه فعال قرار دارند و وقتی بدن انسان ضعیف میشود، آنها فعالیتهای شدیدی را شروع میکنند و شروع به تخریب مینمایند. با روزهداری مواد از بین برنده این موجودات مزاحم در بدن افزایش مییابد و شروع به حذف و نابودی آنها مینماید.
در واقع باید گفت روزهداری سبب پاکسازی کلی بدن میشود و انسان را آماده میسازد تا در مقابل بسیاری از خطرات و بیماریها مصون بماند.
در این ماه، بدن تحت تأثیر فشارهای مختلف روحی و جسمی قرار میگیرد و به اصطلاح استرسهای مختلفی به بدن وارد میشود و بدن عکسالعملهای متفاوتی از خود نشان میدهد. این در تنگنا قرارگرفتن و دچارمضیقه شدن و تحمل استرسهای مختلف، در واقع امتحان و محکی است برای انسان که بنیه او خصوصا بنیه دفاعیاش چگونه است؟
در پاسخ به این سوال باید گفت که: فقر و محرومیت غذایی که در اثر روزه ماه مبارک رمضان ایجاد میشود، تأثیر بسیارمثبتی در تقویت قوای روحی وروانی دارد و به شخص اعتمادبهنفس و اطمینان میدهد تا در مقابل بسیاری از خطرات روحی ، جسمی و محرومیتها مقاومت نماید و شخصی با ثبات و متکی به اراده به وجود آورد تا در مقابل استرسها و فشارهای روحی و اجتماعی تاب وتوان کافی را به دست آورد و دست به رفتارهای نادرست وناهنجار نزند.
روزه اثرات زیادی بر روی ارکان بدن دارد که باید اطبا و پزشکان کتابها و مقالهها در مورد آن بنویسند اما در یک کلام میتوان گفت روزه، حلول تندرستی در بدن انسان میباشد.