- آسمونی
- مجله اینترنتی
- فناوری
- دانستنی فناوری
- آشنایی با ربات های امدادگر

آشنایی با ربات های امدادگر
ربات های امدادگر چه کاربردی در حوادث دارند؟
این ربات ها که به شکل بولدوزر ساخته شدهاند و در محلهای تاریک نیز میتوانند کار جستجوی آسیبدیدگان زلزله و حوادث مشابه را انجام دهند، با بیسیم اطلاعات به دست آورده را به مرکز فرماندهی ارسال میکنند این امر سبب میگردد امدادگران اطلاعات جامع و کاملی از صحنه حادثه داشته باشند و با تدابیر امنیتی کاملی به نجات و امدادرسانی بپردازند.
در چند سال اخیر و همزمان با افزایش شمار این دسته از حوادث پروژههای مختلفی درخصوص طراحی رباتهای امداد و نجات مختص معدنچیان به دام افتاده در معادن ارائه شدهاند. ربات Genini-Scout حاصل به بار نشستن یکی از همین پروژههاست. این ربات که از قابلیتهای خیرهکنندهای برای نجات معدنچیان به دام افتاده در معادن تخریبشده برخوردار است به عنوان کاربردیترین فناوری مورد نیاز در چنین موارد بحرانی به شمار میآید.
به طور کلی این باور وجود دارد که اگر کسی پس از زلزلهای مهیب یا هر فاجعهی دیگری، در میان آوار و ویرانی گرفتار شود، میتوان امیدوار بود که در زمانی حدود هفتاد و دو ساعت پس از حادثه فرصت برای نجات او وجود داشته باشد. متاسفانه این واقعیتی تلخ است که بسیاری از بازماندگان حادثه در زیر آوارها مدفون میمانند و جان خود را از دست میدهند، تنها به این دلیل که امدادگران فرصت کافی برای نجات آنها نمییابند. تولید رباتهای امدادگر این امید را ایجاد میکند که فرآیند مشکل و پرخطر جستجو و یاری رسانی به مصدومین پس از زلزله با سرعت بیشتری صورت پذیرد و بازماندهگان از حادثهای چنین تلخ همواره این داغ را در سینه نگاه ندارند، که اگر سرعت عملیات امداد بیشتر بود شاید آنها نیز عزیزی را از دست نمیدادند. پروفسور تادوکورو و پژوهشگران همراهش امیدوارند که رباتهای آنها بتواند نقشی موثر در این عملیات ایفا نماید.