ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 4 دقیقه
معرفی دانشگاه دولتی و سراسری

معرفی دانشگاه دولتی و سراسری

دانشگاه های دولتی و سراسری ایران شامل دوره های روزانه، شبانه (نوبت دوم) و ... است. در این بخش آسمونی به معرفی...
معرفی دانشگاه دولتی و سراسری
معرفی دانشگاه دولتی و سراسری


دانشگاه های دولتی و سراسری ایران شامل دوره های روزانه، شبانه (نوبت دوم) و ... است. در این بخش آسمونی به معرفی انواع دانشگاه دولتی و سراسری ایران می پردازیم.

معرفی دانشگاه دولتی و سراسری

دانشگاه‌های ایران ارائه دهندهٔ آموزش‌های دانشگاهی هستند. دانشجو پس از پایان موفقیت‌آمیز تحصیلات خود، بسته به دوره‌ای که گذرانده است، می‌تواند مدارک کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و پسادکتری دریافت کند. مراکز آموزشی فعال در نظام آموزش عالی ایران در زیر، فهرست شده‌اند.

در حال حاضر علاوه بر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی وابسته به وزارتخانه‌های علوم تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مراکز دیگری نیز با کسب مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشجو می‌پذیرند. از جمله این مراکز، دانشگاه فرهنگیان (مراکز تربیت معلم) وابسته به وزارت آموزش و پرورش و مؤسسات آموزش عالی وابسته به سایر وزارتخانه‌ها است.

علاوه بر این، دانشگاهی تحت عنوان، دانشگاه جامع علمی کاربردی در سال 1371 به منظور تقویت آموزشهای فنی و حرفه‌ای و تربیت نیروی انسانی ماهر موردنیاز بخشهای صنعت، معادن، کشاورزی و خدمات تأسیس گردیده‌است.

دانشگاه روزانه چیست؟

کلیه دانشگاه های سراسری کشور دوره روزانه دارند. دوره روزانه یعنی دانشجو بعد از پذیرش شهریه ای برای تحصیل پرداخت نمیکند و به صورت رایگان درس میخواند. همچنین از مواردی مانند خوابگاه، سلف (استفاده از غذاخوری با داشتن ژتون برای هر وعده) و دیگر امکانات پایه ای دانشگاه نیز به صورت رایگان استفاده میکند.

تحصیل در دوره روزانه برای دانشجو تعهد خدمت می آورد یعنی دانشجو به ازای تحصیل رایگان در دانشگاه، پس از پایان تحصیل باید در کشور مشغول به کار شود. مدت زمان این تعهد بسته به منطقه تحصیلی دانشجو متفاوت است، بدین گونه که برای دانشجویان منطقه 1 در کشور ، به ازای هر ترم، شش ماه کار و برای منطقه دو به ازای هر ترم، یکسال کار تعریف شده است.

اگر دانشگاهی را برای روزانه انتخاب رشته کنید و قبول شوید اما نخواهید برای تحصیل به آنجا بروید یکسال محرومیت از تحصیل داشته و امکان شرکت در کنکور سال آینده را نخواهید داشت و باید صبر کنید تا کنکور بعدی. (به عنوان مثال اگر شما در انتخاب رشته سال 96،  رشته شیمی در دانشگاه شیراز را برای دوره روزانه انتخاب کنید و قبول شوید اما رشته شیمی را دوست نداشته باشید یا به هر دلیلی بخواهید مثلا داروسازی قبول شوید، در صورت انصراف از شرکت در دوره شیمی در کنکور سال 97 حق شرکت کردن ندارید و باید تا سال 98 صبر کنید.)

نکته مهم در دوره روزانه : دریافت دانشنامه و زیرنمرات اصلی تنها با انجام این تعهد (کار در کشور) یا پرداخت هزینه تحصیلی به صورت یکجا در پایان تحصیل امکان پذیر خواهد بود.

دانشگاه شبانه چیست؟ (دانشگاه نوبت دوم)

اکثریت دانشگاه های سراسری دوره شبانه نیز برگزار میکنند. اساتید دوره شبانه همان اساتید روزانه هستند و کلاس های دوره شبانه و روزانه با هم یکی است و فرقی ندارد.(تصور نکنید دوره شبانه یعنی شب ها سر کلاس خواهید رفت). در واقع دوره شبانه بعد از به وجود آمدن دانشگاه آزاد، در دانشگاههای سراسری پایه گذاری شد تا دانشگاه راهی برای کسب درآمد داشته باشد.

در دوره شبانه دانشجو مقداری پول برای تحصیل پرداخت میکند و ممکن است (بر حسب تصمیم هر دانشگاه) نوع تخصیص خوابگاه و استفاده از شرایط دانشگاه متفاوت باشد. مثلا بعضی دانشگاهها به دلیل محدودیت خوابگاه به دوره های شبانه خوابگاه نمیدهند.

public-universities
public-universities


به همین دلیل اگر چنانچه خواستید در انتخاب رشته خود دوره شبانه را انتخاب کنید شرایط دوره شبانه دانشگاه را با دقت مطالعه کنید. در دانشگاه نوبت دوم دانشگاه موظف به ارائه خوابگاه به دانشجویان پذیرفته شده در نوبت دوم نیست. به دلیل عدم تعلق خوابگاه از سوی دانشگاه در تمامی دوران تحصیل و هزینه بر بودن تحصیل و غیره اخذ پذیرش در این دوره غالبا به صورت بومی و استانی صورت می‌گیرد.

پیشنهاد ما این است که اگر شرایط خوابگاه برای شما مهم است، حتما پیش از انتخاب آن دانشگاه به دانشجویان شبانه مراجعه و از وضعیت ارائه خوابگاه مطمئن شوید، چرا که روال تخصیص خوابگاه به دانشجویان در سالیان مختلف معمولا به یک صورت است.

دانشجویانی که از نوبت دوم دانشگاه ها فارغ التحصیل شوند (که در واقع با پرداخت شهریه به دانشگاه بوده) تعهدی در خصوص انجام کار در کشور نخواهند داشت و قادر خواهند بود پس از فارغ التحصیلی دانشنامه و زیر نمرات اصلی خود را از دانشگاه دریافت نمایند. لازم به ذکر است که ذکر عنوان نوبت دوم در دانشنامه تحصیلی دانشجو بستگی به قوانین و مقررات وزارت علوم و دانشگاه مربوطه در سال‌های مختلف، متفاوت می‌باشد و امکان تغییر آن وجود دارد. توجه : به تازگی نام دوره شبانه به نوبت دوم تغییر یافته است.

دوره نیمه حضوری (دانشگاه نیمه حضوری)

در برخی از موارد دوره تحصیلی نیمه­ حضوری عنوان می­شود. این دوره­ های عموما به شکل یک هفته در میان برگزار شده و روزهای تشکیل کلاس هم در روزهای پایان هفته می­باشد. مانند چهارشنبه و پنجشنبه. یعنی تعداد کلاس­ها اگر 16 هفته در حالت عادی باشد در این دوره 8 هفته خواهد بود. دانشجویان ملزم به پرداخت هزینه به دانشگاه می­باشند که هزینه ­ی آن به مراتب پایین ­تر از هزینه­ های نوبت دوم خواهد بود. در مدرک تحصیلی عنوان نیمه حضوری نیز درج خواهد شد و شما جهت شرکت در مقطع دکتری هیچ مشکلی نخواهید داشت.

دوره مجازی (دانشگاه مجازی)

در این نوع دوره­ها شما از طریق کامپیوتر شخص خود در منزل و با اتصال به اینترنت حداقل پرسرعت ADSL می­توانید از طریق فضای مجازی وارد کلاس درسی شده، صدای استاد را شنیده، بعضا در صورت داشتن سوال از وی سوالات را بپرسید. اما همه موارد به شکل مجازی خواهد بود. تنها در پایان ترم شما ملزم به حضور فیزیکی در محل دانشگاه خواهید بود. و امتحانات پایان ترم به شکل معمول برگزار خواهد شد.

پردیس خودگردان (دانشگاه هایی با پردیس خودگردان)

برخی از دانشگاه­ ها اقدام به تاسیس شعبه ­هایی در خارج از شهر خود کرده ­اند که نام آن را پردیس­ خودگردان گذاشته ­اند. این دانشگاه­ها شهریه ­ای بعضا بسیار سنگین ­تر از شهریه ­های نوبت دوم دریافت می­ کنند. اما مدرسین این دانشگاه­ ها معمولا از همان اعضای هیات علمی دانشگاه خواهند بود. در نهایت از عنوان پردیس در مدرک استفاده می ­شود. از آنجایی که افراد قبول شده در این دوره­ ها با رتبه­ های بالا هستند شاید بتوان نتیجه گرفت که سطح دوره نمی ­تواند در حد بالایی باشد. اما می­توان امیدوار بود با رتبه­ ی بالا نیز همچنان می­توان به نوعی مدرک برخی از دانشگاه­ های معتبر ایران را بدست آورد.
ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «معرفی دانشگاه دولتی و سراسری» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.