زمان مطالعه: 5 دقیقه
پاراماهانزا یوگاناندا

پاراماهانزا یوگاناندا

 پاراماهانزا یوگاناندا، یوگی هندی و گورویی بود که در ۵ ژانویه ۱۸۹۳ در شهر کلکته هند متولد شد. در آن هنگام، پاراماهانزا را موکوندا لعل گوش می‌نامیدند.
نام کامل پاراماهانزا یوگاناندا
متولد ۵ ژانویه ۱۸۹۳
محل تولد شهر کلکته هند
درگذشت ۷ مارس ۱۹۵۲ (۵۹ سال)

 

پاراماهانزا یوگاناندا، یوگی هندی و گورویی بود که در ۵ ژانویه ۱۸۹۳ در شهر کلکته هند متولد شد. در آن هنگام، پاراماهانزا را موکوندا لعل گوش می‌نامیدند. پاراماهانزا در کودکی تمایلات معنوی بسیاری داشت تاحدی‌که، در سن ۱۸ سالگی تصمیم گرفت به دنبال یافتن استادی معنوی باشد. او می‌خواست از کسی بیاموزد که بتواند به وی کمک کند تا به کمال معنوی برسد. به همین دلیل، به هیمالیا سفر کرد و سرانجام در سال ۱۹۱۰ با سوامی یوکتشوار، یک یوگی بزرگ، ملاقات کرد.

یوکتشوار، تحت‌تأثیر پاراماهانزا قرار گرفت و او را به‌عنوان شاگرد خود پذیرفت. پاراماهانزا، ده سال زیر نظر یوکتشوار تحصیل و تمرین کرد. او در این مدت، آموزه‌های یوگا و فلسفه هندو را آموخت و تجربیات معنوی زیادی از جمله: دیدار با موجودات غیرانسانی و دیدن چشم‌اندازهایی از جهان معنوی را پشت سر گذاشت. پاراماهانزا در سال ۱۹۱۵، مدرک لیسانس خود را از دانشگاه کلکته دریافت نمود. سپس به‌عنوان یک راهب هندو، به رهبانیت سوامیی درآمد و عنوان یوگاناندا را از آن خود کرد.

او در سال ۱۹۲۰ به ایالات متحده سفر کرد تا یوگا را به غرب، معرفی نماید. وی همچنین در کنگره جهانی ادیان بوستون، در سال ۱۹۲۴ سخنرانی کرد و به شهرت رسید. یوگاناندا در سال ۱۹۲۵ انجمن خودشناسی را تأسیس کرد، یک سازمان غیرانتفاعی که هدف آن، معرفی یوگا و آموزه‌های معنوی هند به غرب بود.

 ازدواج پاراماهانزا یوگاناندا

 پاراماهانزا یوگاناندا به‌عنوان یک راهب هندو، ازدواج را رد کرد و به دنبال کمال معنوی بود. او در سن ۱۲ سالگی، کتاب "زندگی کریشنا" را خواند و تحت‌تأثیر قرار گرفت. این کتاب، داستان زندگی یک خدای هندو به نام کریشنا را روایت می‌کند. کریشنا، یک شخصیت محبوب در هند است و به‌عنوان یک معلم معنوی و یک قهرمان ملی، شناخته می‌شود. خواندن این کتاب، تأثیر عمیقی بر یوگاناندا گذاشت. او برای یافتن معنای زندگی و اینکه چگونه می‌توان به کمال معنوی رسید، شروع به مطالعه آموزه‌های هندو نمود.

پاراماهانزا در طول زندگی، به دنبال کمال معنوی بود و اعتقاد داشت که ازدواج، با این هدف مغایرت دارد. او در کتاب خود، "سرگذشت یک یوگی"، در مورد این موضوع می‌نویسد: "من هرگز ازدواج نکرده‌ام؛ زیرا احساس می‌کنم که ازدواج، با زندگی معنوی من سازگار نیست. من معتقدم که یک راهب، باید تمام توجه خود را به رشد معنوی خود اختصاص دهد." او در سخنرانی کنگره جهانی ادیان سال ۱۹۲۴، در مورد این موضوع نیز صحبت کرد.

پاراماهانزا یوگاناندا
پاراماهانزا یوگاناندا

 مرگ پاراماهانزا یوگاناندا

 کتاب پاراماهانزا "سرگذشت یک یوگی"، یکی از پرفروش‌ترین کتاب‌های معنوی در تمام دوران است. یوگاناندا در طول زندگی خود، به بیماری‌های مختلفی از جمله: سل، دیابت و بیماری قلبی مبتلا بود. او در سال ۱۹۴۶ دچار حمله قلبی شد و از آن زمان به بعد، سلامتی‌اش به‌سرعت رو به وخامت گذاشت. پاراماهانزا در روز مرگ خود، در حال نگارش کتابی در مورد یوگا بود.

ایشان ساعت ۸:۳۰ صبح ۷ مارس ۱۹۵۲ در سن ۵۹ سالگی، همان گونه که در اتاق هتل میلنیوم بیلتمور لس‌آنجلس خود نشسته بود، دچار حمله قلبی دیگری شد و درگذشت. مراسم تشییع‌جنازه یوگاناندا، در لوس آنجلس برگزار شد و هزاران نفر از پیروان او در این مراسم شرکت کردند. سپس، پیکر پاراماهانزا به هند منتقل و در گورستانی در کلکته (زادگاه او)، به خاک سپرده شد.

درگذشت پاراماهانزا یوگاناندا، یک فقدان بزرگ برای جامعه معنوی بود؛ چرا که او یکی از مهم‌ترین رهبران معنوی قرن بیستم است که آموزه‌هایش توانست، ذهن میلیون‌ها نفر در سراسر جهان را تحت‌تأثیر قرار دهد.

 آموزه‌های پاراماهانزا یوگاناندا

 آموزه‌های این معلم معنوی، مبتنی بر ایده‌های یوگا و فلسفه هندو است. او بر این باور بود که همه انسان‌ها، ذاتاً الهی هستند و می‌توانند با تمرین یوگا به این حقیقت دست یابند. یکی از مهم‌ترین آموزه‌های یوگاناندا، آموزه "خود برتر" است و بیان می‌دارد: هر کس یک "خود برتر" یا "روح" دارد که از بدن و ذهن جدا است و این "خود برتر" همان منبع حقیقت، زیبایی و عشق محسوب می‌شود.

پاراماهانزا یوگاناندا
پاراماهانزا یوگاناندا

یوگاناندا، اعتقاد داشت که می‌توان با تمرین یوگا به این منبع دست یافت. او چهار مرحله اصلی یوگا را این گونه تعریف کرد:

  • یاما: این مرحله شامل کنترل پنج قاعده اخلاقی اعم از: عدم خشونت، راست‌گویی، درستکاری، پرهیز از دزدی و پرهیز از وابستگی به مواد مخدر و الکل است.
  • نیاما: این گام انجام پنج عمل مذهبی همچون: پاکیزگی، رضایت، ریاضت، مراقبه و تمرکز را شامل می‌شود.
  • آسانا: در این بخش، انجام تمرینات بدنی موجب تقویت بدن و ذهن می‌گردد.
  • پرانایاما: این مرحله نیز شامل کنترل تنفس است که به آرامش ذهن و بدن، تا حد بسیاری کمک می‌کند.

 پاراماهانزا یوگاناندا معتقد بود که با تمرین این چهار مرحله، می‌توان به خود برتر، سعادت و آزادی واقعی رسید. آموزه‌های او، تأثیر عمیقی بر توسعه یوگا در غرب گذاشت و با معرفی یوگا به این سرزمین، به میلیون‌ها نفر کمک کرد تا مسیر معنوی را دنبال نمایند. آموزه‌های اصلی یوگاناندا عبارت‌اند از:

  • وحدت وجود: وی بر این باور داشت که همه موجودات، در نهایت با یک نیروی برتر یعنی خدا، متحد هستند.
  • عشق: او اظهار داشت که عشق، پایه و اساس همه چیز است.
  • خدمت: وی خدمت به دیگران را بهترین راه برای رشد معنوی می‌دانست.
پاراماهانزا یوگاناندا
پاراماهانزا یوگاناندا

 آموزه‌های خاص یوگاناندا در مورد یوگا

 پاراماهانزا یوگاناندا، بر اهمیت تمرینات یوگا مانند مدیتیشن و مراقبه تأکید داشت؛ چرا که این تمرینات، به انسان‌ها کمک می‌کنند تا ذهن و بدن خود را کنترل و به آگاهی بالاتری، دست یابند. ایشان، یوگا را یک راه عملی برای رسیدن به کمال معنوی می‌دانست و معتقد بود که اجرای آن، برای همه افراد صرف‌نظر از سن، جنسیت یا شرایط بدنی، مناسب است؛ چرا که یوگا می‌تواند زندگی افراد را در تمام جنبه‌ها از جمله: سلامت جسمی، سلامت روانی و شادکامی بهبود بخشد.

 تأثیرات پاراماهانزا یوگاناندا

 یوگاناندا یکی از تأثیرگذارترین رهبران معنوی قرن بیستم بود و همچنان تأثیراتش در سراسر جهان احساس می‌شود. در ادامه متن، شما را با این موارد آشنا می‌کنیم:

  • توسعه یوگا در غرب: وی اعتقاد داشت که یوگا، فقط یک تمرین فیزیکی نیست؛ بلکه یک راه زندگی جامع و عملی است که می‌تواند به انسان کمک کند تا به کمال معنوی برسد. او با تأسیس انجمن خودشناسی و نوشتن کتاب "سرگذشت یک یوگی"، یوگا را به یکی از محبوب‌ترین ورزش‌ها و تمرینات معنوی در غرب تبدیل نمود.
  • تأثیر بر فرهنگ غربی: آموزه‌های وی همچون: وحدت وجود، عشق و خدمت به گسترش دیدگاه‌ها و ارزش‌های جدید در غرب، کمک کرد.
  • تأثیر بر افراد مشهور: افراد مشهور زیادی از جمله: یوگی بیتلز، آلبرت انیشتین و مارتین لوترکینگ جونیور تحت‌تأثیر آموزه‌های یوگاناندا قرار گرفتند. این تأثیرات نشان می‌دهد که آموزه‌های ایشان، می‌تواند بر همه افراد تأثیرگذار باشد.
پاراماهانزا یوگاناندا
پاراماهانزا یوگاناندا

 آثار پاراماهانزا یوگاناندا

 پاراماهانزا یوگاناندا، در طول زندگی خود بیش از ۶۰ کتاب و مقاله در مورد یوگا و معنویت نوشته است. از جمله مهم‌ترین آثار او می‌توان به موارد ذیل اشاره کرد:

  • سرگذشت یک یوگی: این کتاب، پرفروش‌ترین کتاب یوگاناندا است و داستان زندگی خود او را روایت می‌کند. سرگذشت یک یوگی، بیانگر تجربیات معنوی یوگاناندا از کودکی تا بزرگسالی است که به میلیون‌ها نفر در سراسر جهان کمک کرد تا با یوگا و آموزه‌های معنوی هند، آشنا شوند.
  • یوگا یک راه زندگی: این کتاب، یک راهنمای جامع در مورد یوگا است. کتاب یوگا یک راه زندگی، اصول و تمرینات یوگا را بیان می‌دارد تا خوانندگان، یوگا را به‌عنوان یک راه زندگی جامع بیاموزند.
  • قانون موفقیت: این کتاب، یک راهنمای عملی برای موفقیت در زندگی است که بر اهمیت معنویت، خدمت به دیگران و کنترل ذهن تأکید دارد.
  • رازهای زندگی ابدی: این کتاب هم به بررسی موضوع زندگی پس از مرگ می‌پردازد و بر اهمیت عشق، ایمان و خدمت به دیگران تأکید می‌نماید.

 آثار پاراماهانزا یوگاناندا، به زبان‌های مختلفی ترجمه شده‌اند و میلیون‌ها نفر در سراسر جهان آن‌ها را خوانده و الهام گرفته‌اند.

تصاویر پاراماهانزا یوگاناندا

پاراماهانزا یوگاناندا
پاراماهانزا یوگاناندا
پاراماهانزا یوگاناندا
پاراماهانزا یوگاناندا
پاراماهانزا یوگاناندا
پاراماهانزا یوگاناندا
پاراماهانزا یوگاناندا
پاراماهانزا یوگاناندا
Paramahansa Yogananda
Paramahansa Yogananda
استیو جابز و معرفی کتاب پاراماهانزا یوگاناندا
استیو جابز و معرفی کتاب پاراماهانزا یوگاناندا
ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «پاراماهانزا یوگاناندا» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره پاراماهانزا یوگاناندا فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.