زمان مطالعه: 3 دقیقه
ثبت نام اهدای عضو و گرفتن کارت اهداء اعضا

ثبت نام اهدای عضو و گرفتن کارت اهداء اعضا

اهدای عضو، اهدای زندگی! آیا برای انجام این کار تصمیم خود را گرفته اید؟

اهدای عضو یکی از تصمیمات بزرگ برای همه افراد است، برخی در حین زندگی خود تصمیم می گیرند در زمان مرگ، بخشی از اعضای بدنشان به نیازمندان اهدا شود و برخی از این امر به دلایل مختلف غافل می شوند و بازماندگانشان پس از فوت آنها تصمیم به اهدای عضو می گیرند. برای این کار قطعاً لطف بیکران و قبلی بزرگ نیاز است. اما آیا می دانید روش ثبت نام اهدای عضو و گرفتن کارت اهداء اعضا چگونه است؟ آسمونی در این بخش در مورد ثبت نام اهدای عضو و گرفتن کارت اهداء اعضا بیشتر صحبت می کند. از شما عزیزان دعوت می کنیم تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.

31 اردیبهشت روز اهدای عضو است، چه بهتر که بتوان در چنین روزی تصمیم بزرگی برای نجات جان چندین نفر، پس از رفتن به سرای جاودان گرفت!

راهنمای ثبت نام اهدای عضو و گرفتن کارت اهداء اعضا

به سایت اهدای عضو به نشانی https://ehda.sbmu.ac.ir مراجعه کنید و در کادر سبز رنگ، ثبت نام کارت اهدای عضو را مشاهده خواهید کرد. بر روی گزینه ثبت نام واقع در کادر سبز کلیک کنید:

سایت ثبت نام کارت اهدای عضو
سایت ثبت نام کارت اهدای عضو

پرکردن برخی از مشخصات همچون کد ملی، محل تولد و دیگر اطلاعات هویتی در این فرم الزامی است. درج اطلاعاتی که مشخص شده اجباری است روی کارت ثبت می‌شود. همچنین می توانید عضوهایی که مدنظرتان است را انتخاب کنید یا اینکه گزینه همه اعضای قابل پیوند را انتخاب کنید:

پر کردن فرم اهدای عضو
پر کردن فرم اهدای عضو

پس از اتمام فرآیند ثبت‌نام، کدی به فرد داده می‌شود که از طریق آن می‌تواند در جریان آخرین وضعیت صدور کارتش قرار بگیرد. در این مرحله اگر اشتباهی در اطلاعاتتان وجود دارد می توانید گزینه ویرایش اطلاعات را انتخاب کرده و آنها را اصلاح کنید. در غیر این صورت می توانید تصویر کارت را ذخیره و دانلود و یا چاپ کنید:

کارت اهدای عضو
کارت اهدای عضو

ثبت نام کارت اهدای عضو شما با موفقیت انجام شد.

نکته:
چند سالی است که دیگر کارت اهدای عضو را پست نمی کنند و فقط می توان آن را چاپ کرد و یا فایل تصویر آن را دانلود و ذخیره کرد. 

"اهدای عضو، اهدای زندگی...". این شعار را حتما زیاد شنیده‌اید. هم تلخ است و هم آرامش‌بخش. تلخ است برای مادری که نمی‌خواهد باور کند دفتر زندگی فرزندش دیگر در این دنیا بسته شده و در عین حال صدای شنیدن تپش‌های او در کالبد دیگری می‌تواند آرامش کند. با داشتن کارت اهدای عضو، فرد به پزشکان اجازه می‌دهد اعضای بدنش را جدا کنند، حتی در شرایطی که خانواده با این کار مخالفت می‌کند. شاید به فکر داشتن چنین کارتی افتاده باشید. 

چنانچه بعد از تکمیل فرم اهدای عضو نظرتان عوض شد، راه بازگشت وجود دارد. سایت انصراف از اهدای عضو درواقع همان سایتی است که در آن ثبت نام کرده اید. می توانید با کارشناسان سایت تماس بگیرید تا به شما در لغو کارت عضو کمک کنند. همچنین برای استعلام کارت اهدای عضو هم می توانید به سایت فوق الذکر مراجعه کنید.

شرایط اهدای عضو بدن

اقدام حسنه پیوند عضو هر بیمار مرگ مغزی، می تواند جان 8 تن از هموطنان را نجات دهد.
بیمار مرگ مغزی، حرف نمی‌زند، نمی‌بیند، به هیچ‌یک از تحریکات خارجی پاسخی نمی‌دهد و بدون استفاده از دستگاه تنفس مصنوعی قادر به نفس کشیدن نیست. تصادفات رانندگی، وارد آمدن ضربه شدید به سر، سقوط از ارتفاع، غرق شدن در آب، مسمومیت‌ها، خونریزی‌های داخلی مغز و همچنین سکته مغزی از شایع‌ترین علل مرگ مغزی‌اند.
در مرگ مغزی، خون‌رسانی به مغز متوقف شده، اکسیژن‌رسانی به آن انجام نمی‌شود. مغز تمام کارکرد خود را از دست می‌دهد و دچار تخریب غیرقابل برگشت می‌شود. اگرچه پس از مرگ مغزی اعضای دیگر از جمله قلب، کبد و کلیه‌ها هنوز دارای عملکرد هستند، اما به تدریج در طی چند روز آینده، از کار خواهند افتاد.

همه می‌توانند درامر اهدای عضو پیشقدم شوند و محدودیت و شرایط سنی منظور نشده است. تنها عاملی که می‌تواند مانع اهدای عضو شود شرایط بالینی فرد اهداکننده است که در زمان فوت وی توسط پزشک متخصص تشخیص داده خواهد شد.

همه اهداکنندگان عضو از نظر ایدز، هپاتیت، ویروس‌های مشابه و یک سری بدخیمی‌ها مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

آیا به همراه داشتن کارت اهدای عضو به صورت مدام ضروری است؟

با در نظر گرفتن لزوم رضایت اولیای دم برای اهدای عضو توصیه می‌شود فرد دارنده کارت اهدا خانواده خود را از رضایت قلبی برای این امر مطلع سازد و در صورت اطلاع خانواده از این امر لزومی به همراه داشتن مداوم کارت نیست.

آشنایی با جایگاه اهدای عضو در ایران جهت ثبت نام اهدای عضو

چندین سال پیش در ایران، مقاومت‌های زیادی از اهدای عضو بیمار مرگ مغزی می‌شد. خانواده بیمار نمی‌خواست باور کند که دیگر عزیزش زنده نیست، نمی‌خواست دخترش، همسرش یا پسرش را زیر کارد جراحی سلاخی کنند. اما کم‌کم قبول کردن این موضوع که اعضای بدن عزیزشان می‌تواند در جسم شخص دیگری هنوز نفس بکشد و به بیمار دیگری که تا مرگ فاصله‌ای ندارد جان دهد مسکنی می‌شد برای خانواده.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «ثبت نام اهدای عضو و گرفتن کارت اهداء اعضا» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.