زندگینامه محمدرضا عارف
نام : محمدرضا
نام خانوادگی : عارف
تولد : 1330/9/27
تحصیلات : دکترای رشتهٔ برق مخابرات
محل تولد : یزد
محمدرضا عارف سیاستمدار و استاد دانشگاه ایران در 27 آذر 1330 در خانوادهای مذهبی در یزد متولد شد.پدرش حاجمیرزا احمد عارف از بازاریان سرشناس و از خادمان سیدالشهدا بوده است. از کودکی در ریاضی موفق بود، گفته میشود در پنج سالگی به حساب سیاق تسلط داشته و در سال 1348 در مسابقات کشوری ریاضی در رامسر رتبهٔ نخست کشوری را به دست آورد. در کنکور سراسری ریاضی 1349 رتبهٔ دوم کشوری را کسب کرد و در رشته مهندسی برق دانشکدهٔ فنی دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد و در سال 1354 با معدل 3٫91 از 4 فارغ التحصیل گشت. در همین سال با استفاده از بورس تحصیلی دانشگاه صنعتی اصفهان به امریکا رفت. در سال 1355 مدرک کارشناسی ارشد و در سال 1359 مدرک دکترای خود را در رشتهٔ برق مخابرات با معدل چهار از چهار به سرپرستی تامس ام. کاور از دانشگاه استنفورد گرفت.او عضو پیوستهٔ فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران است.
حمیده مروج همسر محمدرضا عارف پزشک متخصص پوست است.وی در زمانی که 21 ساله بوده است با محمدرضا عارف ازدواج میکند.آنها سه فرزند پسر دارند.عارف در تز دکترای خود به بررسی شبکههای غیر حلقوی که در فرستندهها لینکهای قطعی پخش کننده بدون هیچ تداخل در گیرندهها دارند پرداخت. چنین شبکههایی شبکههای عارف نامیده میشوند. زمینه تحقیقاتی او نظریه اطلاعات و رمزنگاری است.عارف در قبل از انقلاب در زمینهٔ برگزاری جلسات مذهبی در دوران دانشجویی در دانشگاه تهران نقش داشته است. همچنین در سال 1354 توسط کمیته مشترک ضد خرابکاری ساواک دستگیر شده است. او بین سالهای 1354 تا 1359 در انجمن اسلامی دانشجویان امریکا و کانادا عضو رسمی بوده و فعالیت داشته است.
وی پس از پیروزی انقلاب اسلامی سمت های مختلفی را در شرکت مخابرات، وزارت فرهنگ وآموزش عالی و دانشگاه تهران عهده دار شد و از شهریور 1376 تا خرداد 1379 به عنوان وزیر پست و تلگراف و تلفن سپس به عنوان رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و در نهایت از سال 1380 تا 1384 به عنوان معاون اول آقای خاتمی و دولت اصلاحات انجام وظیفه کرد. ایشان همچنین استاد درجه یک دانشگاههای صنعتی شریف. تهران و صنعتی اصفهان با هدایت بیش از 40 پایان نامه دکترا و فوق لیسانس،تدریس در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا 5 درس کارشناسی و 6 درس تحصیلات تکمیلی و نظریه پرداز مطرح شبکه های مخابراتی که یک شبکه جهانی هم به نام ایشان ”Aref” ثبت گردیده است میباشند که در راه اندازی دکترای برق در دانشگاههای تربیت مدرس. صنعتی اصفهان. دانشگاه یزد و … نیز پیشقدم بوده اند. ایشان همچنین چند سالی را به صورت افتخاری و با توجه به علاقه ای که به مردم و فرهنگ اصفهان داشتند در دانشگاه صنعتی این شهر به تدریس. پژوهش و خدمت به علم. فرهنگ و دانشجویان و دانشگاهیان این خطه از مملکت پرداختند که خدمات و تلاشهای ایشان جهت ارتقای سطح علمی و پژوهشی این دانشگاه به ثمر نشسته و این دانشگاه را به عنوان بهترین دانشگاه فنی ایران بعد از صنعتی شریف معرفی نموده است.
عارف پیشتر اعلام کرده بود در صورت کاندیدشدن خاتمی یا هاشمی در انتخابات 1392، کاندید نخواهد شد ولی سرانجام با اعلام قبلی، در روز چهارم ثبت نام کاندیدهای ریاست جمهوری با حضور در ستاد انتخابات وزارت کشور با شعار «معیشت، منزلت و عقلانیت» ثبت نام خود را قطعی کرد. شعار انتخاباتی دیگر او «زندگی آبرومندانه و شرافتمنداته در سایه کشورداری خردمندانه» است. وی جزء 8 نفری است که برای یازدهمین دوره ریاست جمهوری، از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت شد.عارف تالیف و یا ارائهٔ بیش از 280 مقالهٔ علمی را در کارنامهٔ خود دارد. کتاب سیستمهای مخابراتی دیجیتال و آنالوگ اودر سال 1369 به عنوان کتاب سال انتخاب شد. کتابهای سیگنالها و سیستمها و سیگنالهای تصادفی از دیگر کارهای ترجمهٔ او هستند.از او مقالات متعددی در ژورنالها و مجلات گوناگون داخلی و خارجی به چاپ رسیده است که فهرستی از آنها در صفحهٔ خانگی او در وبگاه دانشکدهٔ برق دانشگاه صنعتی شریف موجود است.
زنده بادعارف
زنده باد همشهری!