- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات فوتبالی
- دیدارهای خاطره انگیز ؛ انقلاب فرعون ها در جام جهانی
دیدارهای خاطره انگیز ؛ انقلاب فرعون ها در جام جهانی
دیدارهای خاطره انگیز جام های جهانی/ اختصاصی آسمونی – مهدی زارعی
مصر- مجارستان ( 1934 ) ؛ انقلاب فرعون ها در جام جهانی
به گزارش آسمونی ، اولین بار در جام جهانی 1934 بود که به دلیل تعداد زیاد تیمهای خواهان در جام جهانی، مسابقات مقدماتی بین تیم ها برگزار شد. از 34 تیمی که خواهان شرکت در بازیهای نهایی بودند، گروه 12 متشکل از تیمهایی بود که در خاورمیانه و نزدیک آن قرار داشتند.
11 گل برای صعود به جام جهانی
به گزارش ترکیه، تیمی از « سرزمین فلسطین» بود که بازیکنان آن متشکل از 9 بریتانیایی، 6 یهودی و یک بازیکن عرب بودند. ترکیه از حضور در بازیهای این گروه انصراف داد و به این ترتیب دیدار دو تیم فلسطین و مصر به یک فینال بدل شد. در 16 مارس دیدار رفت دو تیم در قاهر ه برگزار شد و مصر 7 بر یک پیروز شد. دیدار برگشت در در روز 6 آوریل در تل آویو برگزار شد که مسابقه با برتری 4 بر یک مصر خاتمه یافت و مصر راهی جام جهانی شد.
تیمی کم تجربه برای حضور در جام جهانی
هرچند مصری ها پیش تر در المپیک های 1924 و 1928 بازیهای قابل قبولی از خود به نمایش گذاشته بودند و حتی در المپیک 1028 آمستردام عنوان چهارم را نیز به خود اختصاص دادند، اما تیم صعود کرده به جام جهانی 1934 تیمی جوان و کم تجربه بود و نمی شد انتظار تکرار نتایج المپیک را از این تیم داشت.
پیش از شروع جام بازیکنانی مثل یوسف الصوری مدافع تیم( با 4 بازی ملی) و محمود مختار مهاجم 26 ساله تیم الاهلی ( با 5 بازی ملی) از باتجربه ترین نفرات تیم بودند و دیگر نفرات فرصت بازی در تیم ملی را کمتر به دست آورده بودند. مردانی چون وجیه الکاشف( مهاجم الاهلی)، محمود النجیرو( فروارد تیم الشرطه)، محمود حسن( مهاجم تیم المصری پورسعید)، حافظ کاسب( هافبک باشگاه الالمبیه اسکندریه)، اسماعیل رافت و علی شافی ( دو هافبک الزمالک) هیچ یک سابقه بازی ملی نداشتند.
به گزارش آسمونی ، علاوه بر این مصطفی منصوردروازه بان تیم و کامل مسعود مهاجم تیم، هر دو متولد 2 آگوست 1914 بودند و در هنگام حضور در جام 19 ساله. فرعون های مصری تیمی کم تجربه برای شرکت در جام جهانی بودند. در روز 27 می 1934 مصر یکی از 16 تیمی بود که در ساعت 16:30 بازی ابتدایی خود را در جام جهانی آغاز کرد. حریف مصر، مجارستان بود و استادیو جیورجیو آسکارلی شهر ناپل تماشاگر زیادی را در خود جای نداده بود، تعدادی که بین 9 تا 12 هزار نفر تخمین زده شد.
شگفتی فرعون ها در پایان نیمه اول
11 دقیقه از مسابقه گذشت. در این مدت 3 گل در بازیهای مختلف زده شده بود. سوئد و آرژانتین(1-1) بودند و رومانی یک گل به چکسلواکی زده بود. در همان دقیقه رینالدو بارلاسینا داور ایتالیایی در سوت خود دمید تا بعد از گل مجارستان، بازی را مجددا آغاز کند.
این گل توسط پال تالکی به ثمر رسید. در ادامه گزا تولدی در دقیقه 27 بازی را (2-0) به سود مجارستان کرد. اما چهار دقیقه بعد عبدالرحمن فوزی اولین گل مصر را به ثمر رساند و فرعون ها را به بازی بازگرداند. به گزارش آسمونی ، او مهاجم باشگاه المصری پورت سعید بود و متولد 11 آگوست 1909. تنها 8 دقیقه بعد فوزی 24 ساله گل دیگری برای مصر به ثمر رساند تا نیمه اول(2-2) به پایان برسد.
پایان کار مصر در جام جهانی
به نظر می رسید که مصر در آستانه خلق یک شگفتی قرار گرفته است. اما در نیمه دوم ورق برگشت. ینو وینژه در دقیقه 53 گل سوم مجارستان را به ثمر رساند و 8 دقیقه بعد نوبت به تولدی رسید تا گل دوم خود را در این مسابقه به ثمر برساند. نتیجه(4-2) شد و مصری ها دیگر نتوانستند گلی به ثمر برسانند. باخت(4-2) به مجارستان به معنای حذف از جام جهانی بودند اما آنچه مهم تر از صعود به مرحله بعد بود، سدشکنی فرعون ها بود. آن ها بودند که برای اولین بار جام جهانی را از انحصار اروپایی ها و آمریکایی ها خارج ساختند. یک انقلاب در جام جهانی فوتبال!