- آسمونی
- مجله اینترنتی
- اطلاعات ضروری
- مراکز شهری
- فرودگاه مهرآباد تهران

فرودگاه مهرآباد تهران
بر پایه آمار منتشر شده، در سال 1389 بالغ بر 109 هزار پرواز از این فرودگاه انجام شد که در نتیجه آن 112 هزار تن بار و 13 میلیون تن مسافر اقدام به جابجایی از این فرودگاه کردند. این فرودگاه مجهز به سامانههای آیالاس و ویاوآر است.
در سال 1304 در دوران سلطنت رضاشاه حق انحصاری هواپیمایی به شرکت هواپیمائی آلمانی یونکرس Junkers واگذار شد و پس از تأسیس باشگاه خلبانی، با 20 فروند هواپیما در سال 1317، عملاً فرودگاه مهرآباد به دست آنها بنیاد شد.
در سال 1337 هجری خورشیدی اسکناسهای دویست ریالی ایران با نمایی از فرودگاه مهرآباد چاپ و نشر شد.
نقش آمریکاییان
از کسانی که در ساخت و توسعهٔ پایانههای بین الملی این فرودگاه نقش اساسی ایفا کردند میتوان ویلیام پریرای آمریکایی را نام برد که به همراه چند شرکت دیگر در سال 1972 به فرودگاه چهرهای جدید بخشیدند. مرکز آموزشی هلیکوپترهای بل نیروی هوایی در تهران را نیز همین گروه طراحی نمود.
در سال 2005 میلادی این فرودگاه دارای شش پایانه بوده که عبارتاند از پایانه یک و دو که مربوط به پروازهای ایران ایر، ایران ایرتور، آتا ایر و قشم ایر است. پایانه شماره 3 فرودگاه به حجاج تعلق دارد. پایانههای چهار و پنج و شش به ترتیب برای خروج و ورود پروازهای دیگر شرکتها بکار میروند.
فرودگاه مهرآباد در سال 2005 قادر به کنترل بیش از 70هزار پرواز عبوری، 10 هزار پرواز داخلی و 30 هزار نشست و برخاست بینالمللی بودهاست.
در همان سال ظرفیت فرودگاههای ایران 61 میلیون مسافر در سال بود و 90 درصد مسافران هواپیما از 12 فرودگاه پرواز میکردند: 45 درصد مسافران هواپیما توسط فرودگاه مهرآباد، 45 درصد توسط فرودگاههای مراکز استانها و 10 درصد توسط فرودگاههای اقماری سرویس داده میشوند.
مسافربری
-
هواپیمایی آتا
-
هواپیمایی اترک
-
هواپیمایی کاسپین
-
ایران ایر
-
هواپیمایی ایران ایرتور
-
هواپیمایی آسمان
-
هواپیمایی نفت ایران
-
کیش ایر
-
هواپیمایی ماهان
-
هواپیمایی معراج
-
هواپیمایی قشم
-
هواپیمایی تابان
-
هواپیمایی زاگرس
باربری
-
ایران ایر
-
ایران ایر
-
هواپیمایی ماهان