
زندگی حضرت لوط (ع)
در قرآن 27 بار سخن از حضرت لوط ـ علیه السلام ـ به میان آمده، و او را به عنوان یکی از پیامبران مرسل و صالح خوانده که در برابر قوم سرکش و شهوت پرستی قرار داشت و آنها را به آیین حضرت ابراهیم ـ علیه السلام ـ فرا میخواند، ولی آنها از اطاعت دستورهای او سرپیچی میکردند.
واژه «لوط» در اصل از لاطَ یلُوط گرفته شده و به معنی ارتباط قلبی است، بنابراین این پیامبر خدا که پیوند محکم قلبی با خدا داشت، با نام لوط خوانده میشد، و به عکس او، قومش به لواط و ارتباطهای نامشروع آلوده بودند.
حضرت لوط ـ علیه السلام ـ از خویشان حضرت ابراهیم ـ علیه السلام ـ بود، مطابق پارهای از روایات، برادرزاده یا پسر خاله ابراهیم ـ علیه السلام ـ بود، و طبق بعضی از روایات، برادر حضرت ساره همسر ابراهیم ـ علیه السلام ـ بود. هنگامی که حضرت ابراهیم ـ علیه السلام ـ در سرزمین بابل (عراق کنونی) مردم را به یکتا پرستی دعوت نمود، لوط نخستین مردی بود که در آن شرایط سخت به ابراهیم ـ علیه السلام ـ ایمان آورد، و همواره در کنار ابراهیم ـ علیه السلام ـ بود، و یگانه یار و یاور ابراهیم ـ علیه السلام ـ در دوران مبارزات او با نمرود به شمار میآمد، چنان که ساره نخستین زنی بود که به ابراهیم ـ علیه السلام ـ ایمان آورد.[1]
لوط ـ چنان که ظاهر امر نشان میدهد ـ در همان بابل به دنیا آمد، و پس از اعتقاد به حقّانیت آیین ابراهیم ـ علیه السلام ـ از مبلّغین و مدافعین این آیین بود، و در این مسیر به مقام ارجمندی از نبوّت و رسالت رسید که خداوند (در آیه 133 صافّات) میفرماید:
«وَ إِنَّ لُوطاً لَمِنَ الْمُرْسَلِینَ؛ همانا لوط از رسولان بود.»
از امام باقر ـ علیه السلام ـ نقل شده فرمود: حضرت لوط در میان قوم خود سی سال سکونت کرد و آنها را به سوی خدا دعوت نمود و از عذاب الهی برحذر داشت. لوط پسر خاله ابراهیم ـ علیه السلام ـ و برادر ساره همسر ابراهیم بود. ابراهیم و لوط ـ علیه السلام ـ هر دو پیامبر مرسل و هشدار دهنده بودند.
لوط مردی سخی، بزرگوار و مهمان دوست بود، و مقدم مهمان را گرامی میداشت.
زندگی لوط ـ علیه السلام ـ با قومش ـ چنان که خاطرنشان میشود ـ از دردناکترین و تلخترین زندگیها بود، که آن مرد خدا با کمال مقاومت تحمل کرد و به مسؤولیت ارشادی خود ادامه داد.
هجرت لوط ـ علیه السلام ـ همراه ابراهیم از سرزمین بابل به فلسطین
هنگامی که حضرت ابراهیم ـ علیه السلام ـ از سرزمین بابل به سوی فلسطین، هجرت کرد (یا تبعید شد) حضرت لوط ـ علیه السلام ـ و خواهرش ساره همراه حضرت ابراهیم ـ علیه السلام ـ هجرت نمودند، و پس از ورود به مصر، در آن جا (چنان که قبلاً ذکر شد) یک نفر کنیز به نام هاجر بر تعدادشان افزوده شد، و گروه چهار نفری به طرف فلسطین حرکت نمودند.
ابراهیم و ساره و هاجر در بیابانی کنار راه عمومی یمن و شام و... سکنی گزیدند، هر کسی که از آن جا میگذشت، ابراهیم او را به توحید و آیین حق دعوت میکرد و خبر در آتش افکندن او و نسوختنش، در دنیا شایع شده بود، بعضی به او میگفتند: با آیین شاه (نمرود) مخالفت مکن، زیرا مخالفانش را میکشد، اما ابراهیم به راه خود ادامه میداد.
یکی از کارهای ابراهیم این بود که هر کس از کنار خیمهاش رد میشد، او را مهمان میکرد، و در محل سکونت او تا هفت فرسخ، شهرها و روستاهای پر از نعمت و درخت و نفرین کرد.
مقبره حضرت لوط
آرامگاه حضرت لوط در روستای پیغمبر واقع در رباط کریم نزدیکی تهران میباشد. بنابر گفته علامه حسنزاده آملی در کتاب هزار و یک نشان قبر حضرت لوط در این روستا و در این مکان میباشد؛ اداره اوقاف شهرستان رباط کریم اقدام به بازسازی این بنا نموده است که البته لازم به ذکر طبق اعلام افراد محلی کمک های دولتی به این مجموعه مقدس صورت نمی گیرد.
خیلی عالیه دست نویسنده اش درد نکنه
سلام : تلگرام دینی با نام allahx و دانلود ترتیل کل قرآن با ترجمه به صورت شمارش صفحه ها از تلگرام با نام allahxx
عالی
چرا اطلاع رسانی اشتباه میکنید کاری که خیرین انجام میدهند بنام اوقاف اطلاع رسانی میکنید میتوانید بیاید ومشاهده کنید تا به این لحطه هیچ ارکان دولتی هیچگونه کمک مالی انجام ندادهاست حتی قولش را هم نداده اند
دست مريزاد خيلي عالي بود .يه سئوال داشتم لطفا جواب بدهيد قبر حضرت لوط كجاست؟
روستای پیغبر در منطقه رباط کریم استان تهران
عالی
عالیییییییییییییی بود.
آره سمیراجون راست می کی واقعا عالی دست اونی که هم اینو نوشته هم ممنونیم مکه نه؟