آشنایی با زندگی قمری خانگی
آسمونی : قمری خانگی گونهای پرنده از تیرهٔ کبوتریان و راستهٔ کبوترسانان است که حدود 26 سانتیمتر طول دارد و شبیه قمری معمولی، اما کوچکتر از آن است.
قمری خانگی در مناطق گرمسیری آفریقای جنوب صحرا، خاورمیانه، جنوب آسیا، هند و غرب استرالیا زندگی میکند. این پرنده در ایران نیز یافت میشود.
این پرنده دم بلند و جثه لاغری نسبت به دیگر کبوترسانان دارد. سطح پشتی، بالها و دم آن به رنگ خرمایی است. پرهای خاکستری مایل به آبی در بالهایش دیده میشود.
سر و بخشهای پائینی بدنش به صورتی و شکمش به رنگ سفید میگراید. پاهایش نیز قرمز رنگ است. این پرنده گاه «یاکریم» نامیده میشود.
تغذیه
خوراک قمری خانگی دانهها، غلات، علفها، دیگر انواع سبزیجات و حشرات کوچک است، بیشتر بر روی زمین زندگی میکنند و به دنبال غذا میگردند. اصولاً اجتماعی نیستند و معمولاً تنها یا جفتی زندگی میکنند.
نر و ماده آن شبیه به هم و پرنده نابالغ تیرهرنگتر است.
جفت گیری وتخم گذاری
قمری خانگی، دو تخم میگذارد و نزدیک 14 روز روی آنها میخوابد. بیشتر این زمان را قمری خانگی ماده روی تخم میخوابد ولی در صورت نیاز جای خود را با قمری خانگی نر عوض میکند.
قمری خانگی طوق پهنی در جلو گردن دارد. سر و صورتش تقریباً صورتی با یک طوق پهن خال خال سیاه و مسی رنگ در قاعده جلوئی گردن، چانهاش کمرنگ و شکم و پوش پرهای زیر دم آن سفید است.
سطح پشتش خرمائی پررنگ است. قمری خانگی در بسیاری از شهرهای ایران به یاکریم معروف شدهاست. در حالی که یاکریم پرندهای است با طوقی دور گردن که به طوقی نیز معروف شدهاست. یاد شدهاست به دلیل اینکه قمری خانگی بسیار تنبل است و از انسان هم نمیترسد، در گذشته به منظور جلوگیری از شکار این حیوان توسط انسان به یاکریم معروف شدهاست.
چجوری نر وماده رو ازهم تشخیص بدیم؟