ثبت نام لاتاری
زمان مطالعه: 2 دقیقه
روش گرفتن استخاره

روش گرفتن استخاره

در استخاره، انسان طبق آداب ساده ای با خداوند بزرگ به وسیله قرآن مجید، مشورت می کند و با راهنمایی قرآن آنچه خیر و صلاح  است را می طلبند.

 گاهی اوقات انسان ها در انجام کارهای مهم در برخی از امور زندگی، متحیر و سرگردان می شوند. این افراد با مشورت افراد آگاه و بررسی جوانب کار دچار دودلی و سردرگمی شده و قاتع نمی شوند و فکر می کنند که اگر این سرگردانی ادامه یابد خسارت های سنگینی دامن گیر آن ها خواهد شد. در این گونه موارد، دستور استخاره داده شده است. استخاره با قرآن یکی ار روشهای رایج استخاره می باشد.  \با آسمونی همراه شوید تا روش گرفتن استخاره را شرح دهیم.

روش استخاره با قرآن

استخاره را با پیشگویی نباید اشتباه گرفت؛ بلکه استخاره خیر و صلاح کار را از طریق درخواست از خداوند، به انسان نشان می دهد.

 از حضرت رسول(ص) روایت شده که چون به قرآن استخاره کنی، بعد از طهارت و گرفتن وضو، سه بار قل هو الله احد بخوان و سه بار بر محمّد و آل او صلوات فرست و سپس بگو:

اَللّهُمَّ اِنّی تَفَأَّلْتُ بکِتابکَ، وَ تَوَکَّلْتُ عَلَیْکَ، فَاَرِنی مِنْ کِتابکَ ما هُوَ مَکْتُومٌ مِنْ سرِّکَ الْمَکْنُونِ فـی غَیْبـکَ.

خدایا به کتاب تو تفأّل می زنم (و استخاره می کنم) و بر تو توکّل می کنم، پس تو نیز از کتاب خود، آن چه در نهان غیب تو پنهان است، به من نشان بده.

آن گاه قرآن را می گشایی و مطلب خود را در سطر اول صفحه دست راست می بینی. (1) البته کسی با قرآن استخاره می کند، باید معنی قرآن را بلد باشد و آیات را بفهمد تا مطلبش را از قرآن استفاده کند.

استخاره با قرآن

مرحوم سیّد بن طاووس در کتاب فتح الأبواب نقل کرده است که برای استخاره، قرآن را برمی داری و نخست این دعا را می خوانی:

اَللّهُمَّ إِنْ کانَ فِی قَضائِکَ وَقَدَرِکَ، أَنْ تَمُنَّ عَلی اُمَّةِ نَبیِّکَ، بظُهُورِ وَلیِّکَ  وَابْنِ بنْتِ نَبیِّکَ، فَعَجِّلْ ذلِکَ وَسَهِّلْهُ وَیَسِّرْهُ وَکَمِّلْهُ، و اَخْرِجْ لِی آیَةً اَسْتَدلُّ بها عَلی أَمر فَأَئْتَمِرَ، أوْ نَهْـی فَأَنْتَهی فِی عافِیَـة.

خدایا اگر قضا و قَدَرت این است که با ظهور ولیّت و فرزند پیامبرت بر امّت رسول خدا منّت گذاری، پس در ظهورش تعجیل و راهش را سهل و آسان قرار ده و برای من آیه ای بیرون آور که یا در آن امری باشد که انجامش دهم یا نهی باشد که ترکش کنم به عافیت و تندرستی.

سپس حاجت و مشکل خود را عنوان می کنی و آنگاه قرآن را می گشایی، پس از آن هفت ورق می زنی، در ورق هفتم، صفحه سمت چپ، هفت سطر را بشمار و در سطر هفتم مطلب خویش را از آن آیه، دریاب

زمان مناسب برای گرفتن استخاره

مرحوم شیخ عباس قمی درحاشیه مفاتیح الجنان گفته بنا به مشهور ساعاتی از ایام هفته برای استخاره با قرآن خوب است، گر چه در این باره حدیثی ازاهل بیت(ع) یافت نشده است:

  • روز شنبه تا وقت ناهار و پس از ظهر تا عصر .
  • در روز یکشنبه از صبح تا ظهر و از عصر تا مغرب.
  • و روز دوشنبه از صبح تا طلوع آفتاب، و پس از ناهار تا ظهر، و از عصر تا وقت عشا
  • برای روز سه شنبه از وقت ناهار تا ظهر، و پس از عصر تا وقت نماز عشا.
  • چهارشنبه از صبح تا ظهر و پس از عصر تا وقت عشا.
  • روز پنج شنبه از صبح تا طلوع آفتاب و
  • پس از ظهرتا نماز عشا روز جمعه از صبح تا طلوع آفتاب و بعد از ظهر تا عصر

درباره فهم و دریافت مفهوم آیات باید گفت: این موضوع از چیزهایی نیست که برای همه قابل فهم و دریافت باشد، بلکه فهم قرآن از مباحث بسیار پیچیده ای است که ابزار خود را می طلبد، و آن آشنایی با قرآن، علوم قرآن، تفسیر و ... است که آن هم، در اختیار کسانی است که سال ها با قرآن مأنوس بوده و زبان قرآن را می فهمند. بنابراین، این مسئله دارای فرمول خاصی نیست که بشود آن را به راحتی آموخت و به آسانی اجرا نمود.

ارزیابی مهاجرت ثبت نام لاتاری
نظر خود را درباره «روش گرفتن استخاره» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.