زمان مطالعه: 5 دقیقه
ایران- عربستان( مقدماتی جام جهانی 2010)

ایران- عربستان( مقدماتی جام جهانی 2010)

همان طور که دیدار 8 فروردین 1396 ایران مقابل چین خاطره انگیز است، ایران در 8 فروردین 88 هم مسابقه ای تاریخی با عربستان برگزار کرد.

در روز هشت فروردین 88، ایران باید در برابر عربستان به هر قیمتی پیروز می شد تا شانس صعود مستقیم به جام جهانی را داشته باشد. اما این دیدار با برتری 2 بر یک عربستان خاتمه یافت و هم تیم ایران شانس حضور در جام جهانی را از دست داد و هم دایی از تیم ملی اخراج شد. با هم مروری داریم بر نوشته های سایتهای آن روزها درباره باخت تیم ملی.

 تابناک نوشت: تیم ملی فوتبال ایران در چهارچوب رقابت های گروه 2 مقدماتی جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی از ساعت 19 امروز برابر تیم ملی عربستان به میدان رفت که پس از ارائه یک بازی ناامید کننده، با نتیجه دو بر یک در ورزشگاه آزادی مقابل دیدگان صدهزار تماشاگر مشتاق و در حضور رئیس جمهور به زانو درآمد تا عصبانیت تماشاچیان و ناراحتی شدید مردم از این وضعیت رقم بخورد.

تلاش بازیكنان ایران سرانجام در دقیقه 57 ثمر داد. تیم ایران با نفوذی كه توسط محمد رضا خلتبعری از جناج چپ زمین به سمت محوطه جریمه دروازه عربستان داشت و با پشت سر گذاشتن مدافع حریف پاس خوبی را به مسعود شجاعی داد و او نیز با یك ضربه فنی توپ را به گوشه دروازه تیم عربستان فرستاد.

مسعود شجاعی

تیم ایران که به نظر می‎رسید برای لحظات بازی بر خلاف عربستان هیچ برنامه ای ندارد، بعد از به ثمر رسیدن گل شجاعی، بی‏هدف و بی‏انگیزه بازی بازی کرد تا یک خاطره بسیار تلخ برای فوتبال کشورمان در ابتدای سال جدید رخ بدهد و عیدی شیرینی از سرمربی تیم ملی به ملت ایران داده شود.

در حالی که این ضعف ها در بازیهای گذشته هم به خوبی نمایان شده بود اما به دلیل اینکه تیم ملی با اندکی خوش شانسی بازیهای گذشته خود به خصوص در برابر کره شمالی را واگذار نکرد و آن چالش‏ها که بارها توسط رسانه‏ها گوشزد شد، چندان مورد توجه کادر فنی قرار نگرفت تا عربستان که در بدترین زمان ممکن قرار داشت در ورزشگاه آزادی به راحتی هر چه تمام از این نقاط ضعف استفاده کند و هر سه امتیاز بازی را از جلو چشم های گریان یکصد هزار هوادار مشتاق با خود ببرد. تماشاگران در زمانی كه تیم ایران دو بر یك از حریف خود عقب بود، علی كریمی را تشویق می‌كردند؛ همچنین خواستار بركناری علی دایی از مربیگری تیم ایران نیز شدند.

 

تبیان نوشت: پیش از شروع این دیدار کارشناسان عربستان شانس اندکی برای گرفتن امتیاز از ایران آن هم در جهنم آزادی قائل بودند اما سرمربی عربستان با تعویض های شجاعانه خود شانس تیم خود را برای صعود به جام جهانی 2010 افزایش داد تا کار در این گروه به روزهای پایانی کشیده شود. 

 

فارس هم این تفسیر را منتشر کرد:

 100 هزار تماشاگری كه برای تماشای دیدار ایران و عربستان به ورزشگاه آزادی رفته بودند پس از شكست 2 بر یك برابر تیم ملی برابر عربستان به شدت خشمگین شده و علیه علی دایی شعار دادند.
آنها با سر دادن شعار «دایی حیا كن، تیم ملی را رها كن» خواهان جدایی وی شدند.
تماشاگران همچنین اشیایی سمت سرمربی تیم ملی پرتاب كردند.
دایی كه از شكست برابر عربستان به شدت ناراحت بود تا چند دقیقه پس از پایان مسابقه از روی نیمكت بلند نشد.

علی دایی پس از شكست 2 بر یك تیم ملی مقابل عربستان در واكنش به سئوال یكی از خبرنگاران مبنی بر كناره‌گیری از تیم ملی عنوان كرد: متاسفانه شما منتظر چنین روزی بودید كه علی دایی شكست بخورد اما بدانید امروز تیم ملی شكست خورد نه فقط علی دایی. شما خبرنگاران در جایگاهی نیستید كه بخواهید درباره بركناری من نظر بدهید.

شکست تلخ فوتبال ایران مقابل چشمان احمدی‌نژاد - خبرآنلاین

تحلیل و کزارش ایلنا نشان می دهد که ایران می توانست حداقل 4 گل در آزادی دریافت کند

تیم ملی فوتبال ایران در یک شب تلخ امروز در ورزشگاه بزرگ آزادی تهران مغلوب عربستان شد تا راه صعود به جام جهانی 2010 برایش بسیار دشوار شود.

تیم عربستان با قدرت دوندگی بازیکنان جوانش و تعویض های هوشمندانه پسیرو سرمربی این تیم توانست در دقایق پایانی دو گل پیاپی به تیم ایران بزند تا ضف مشهود در خط دفاعی و بی برنامگی کلی برای حفظ یک گل با ارزش در تیم ایران کاملا نمایان شود.

تیم عربستان که فوتبالی با آرامش را در دستور کار خود قرار داده هم در 10 دقیقه پایانی صاحب یک گل شد که داور ژاپنی آن را به دلیل خطا مردود اعلام کرد ضمن اینکه در دقیقه 38 نیز مهاجم عربستان روی اشتباه عقیلی و رحمتی می توانست درواز ایران را باز کند اما این اتفاق هم با خوش شانسی ایران نیفتاد در همین حال داور ژاپنی بازهم خطای رحمتی روی النزاری را وارد ندانست تا نیمه اول که بسیار هم پر التهاب بود بدون گل به پایان برسد. اما نیمه دوم متفاوت از نیمه اول دنبال شد و ایران که می توانست پیروزی را با یک بازی هدف دار جشن بگیرد تن به شکستی تلخ و تحقیر آمیز داد.
در حالی که این ضعف ها در بازیهای گذشته هم به خوبی نمایان شده بود اما به دلیل اینکه تیم ملی با اندکی خوش شانسی بازیهای گذشته خود به خصوص در برابر کره شمالی را واگذار نکرد آن مشکلات زیاد مورد توجه کادر فنی قرار نگرفت تا عربستان که در بدترین زمان ممکن قرار داشت در ورزشگاه آزادی به راحتی هر چه تمام از این نقاط ضعف استفاده کند و هر سه امتیاز بازی را از جلو چشم های گریان یکصد هزار هوادار مشتاق با خود ببرد.

احمدی نژاد در آزادی؛ به یاد ایران - عربستان و برکناری دایی

حاشیه های بعد از بازی

پس از فحاشی تماشاگران مهدی رحمتی، حسین كعبی و غلامرضا رضایی به شدت با این هواداران درگیر شدند به گونه‌ای كه در این درگیری برخوردهای شدید فیزیكی نیز در بین طرفین دعوی ایجاد شد! این در حالی بود كه علی دایی نیز در اتوبوس حامل تیم ملی حضور داشت و هیچ اقدامی در خصوص این درگیری انجام نداد.

به این ترتیب علی دایی اندکی بعد از مسابقه از تیم ملی اخراج شد. آن هم در حالی که خودش از طریق اسمس سایت برنامه متوجه اخراجش از تیم ملی شد!

دایی توسط چه کسی اخراج شد؟

دایی بعدها در برنامه 90 خطاب به عادل فردوسی پور گفت: شما قاطعانه می گویید محمود احمدی نژاد من را مربی تیم ملی کرد اما به هیچ وجه اینطور نبود. اما احمدی نژاد من را بعد از بازی با عربستان از تیم ملی برکنار کرد

وی افزود: شما می توانید این مورد را از علی آبادی بپرسید اصلا می دانید دلیل برکناری من از تیم ملی چه بود؟ چون به علی دایی پیشنهاد دادند در ستاد انتخاباتی احمدی نژاد باش و من نرفتم عین آب خوردن من کنار گذاشته شدم. شما می گویید علی آبادی از یک نفر دستور گرفته است الان بیان می کنم در انتصاب من چنین چیزی نبود.

دایی چگونه مربی تیم ملی شد؟

در 12 اسفندماه 1386 در شرایطی که از سوی فدراسیون فوتبال مجید جلالی، افشین قطبی، امیر قلعه نویی ، بیژن ذوالفقارنسب و محمد مایلی کهن به عنوان نامزدهای مربیگری تیم ملی اعلام شده بودند به یک باره علی دایی به عنوان سرمربی تیم ملی معرفی شد.

این در حالی بود که دایی چند روز قبل اعلام کرده بود که در بین نامزدهای مربیگری تیم ملی قرار ندارد و "هرکسی لابی اش قوی تر باشد مربی تیم ملی می شود." به هر ترتیب دایی تنها یک سال و نیم پس از ورود به عرصه مربیگری هدایت تیم ملی ایران را برعهده گرفت.

 

 

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «ایران- عربستان( مقدماتی جام جهانی 2010)» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید
: برای دریافت مشاوره درباره ایران- عربستان( مقدماتی جام جهانی 2010) فرم زیر را تکمیل کنید

هزینه مشاوره ۳۰ هزار تومان می باشد

پاسخ مشاوره شما ظرف 1 روز کاری در پنل شما درج می شود و پیامک دریافت می کنید


دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.