- آسمونی
- مجله اینترنتی
- سلامت
- پزشکی و درمان
- ژن درمانی به داد پارکینسون می رسد؟
ژن درمانی به داد پارکینسون می رسد؟
دانشمندان آمریکایی برای اولین بار خبر از درمان بیماری پارکینسون با استفاده از روشهای ژنتیکی دادند.
پارکینسون با علائمی مانند تکانهای کنترل نشده، سفتی و سختی بدن و کند شدن حرکات بدن همراه با از بین رفتن قسمتی از بافتهای مغزی بروز پیدا میکند.
در این مطالعات، محققان از یک ویروس برای اضافه کردن ژنهایی به سلولهای مغزی استفاده کردند، که در نهایت منجر به کاهش علائم در نیمی از بیماران شده است. تعدادی از دانشمندان از این تحقیقات استقبال کرده و اعلام کردند که نیاز به مطالعات بیشتری در این زمینه وجود دارد تا بتوان کارایی روشهای جدید را ارتقا بخشید.
این بیماری تقریبا 120 هزار نفر را در کشور انگلستان به خود دچار کرده که اکثر این افراد بالای 50 سال سن دارند. در حال حاضر هیچ درمانی برای پارکینسون وجود ندارد، اگرچه بعضی از داروها و تحریک عمیق مغزی در برخی از بیماران به کاهش علائم پارکینسون کمک میکند.
دانشمندان متوجه شدند میزان یک ماده شیمیایی به نام GABA در قسمتهایی از مغز مبتلایان به پارکینسون کاهش پیدا میکند. به همین دلیل آنها توانستند ویروسی را بسازند که به تولید بیشتر این ماده کمک کند.
این ویروس به مغز 22 نفر از این بیماران تزریق شد و عملکرد سیستم حرکتی این بیماران در طول 6 ماه آینده بهبود زیادی پیدا کرد. استفاده از این روش ژن درمانی تقریبا باعث بهبود 23٫1 درصدی در حرکت بدنی این بیماران شد.
البته در مورد امنیت استفاده از روش ژن درمانی نگرانیهایی هم وجود دارد. تعدادی از افرادی که به طور آزمایشی با این روش تحت درمان قرار گرفتهاند جان خود را از دست داده و گزارشهایی مبنی بر ابتلا به سرطان خون نیز وجودداشته است.
اما محققان این طرح معتقدند هیچ نگرانی در مورد استفاده از ژن درمانی برای درمان بیماران مبتلا به پارکینسون وجود ندارد.
- منبع : پزشکده