- آسمونی
- مجله اینترنتی
- اطلاعات ضروری
- ایمنی و امنیت
- مردم مناطق زلزله خیز این اقدامات را حتما انجام دهند
مردم مناطق زلزله خیز این اقدامات را حتما انجام دهند
زلزله خیز یک سری اقدامات حیاتی برای حفظ ایمنی باید انجام دهند که آسمونی در این بخش برای افرادی که در مناطق زلزله خیز زندگی می کنند، راهنمای مهم و مفیدی را تهیه کرده است که توصیه می کنیم حتما مطالعه نمایید.
رعایت نکات ایمنی قبل از وقوع زلزله بسیار مهم و لازم است تمامی افراد آن ها را یاد بگیرند؛ با وجود مشخص بودن نوار زلزله کره زمین، اما اگر در زمان مسافرت یا ماموریت کاری در کشوری زلزله خیز دچار سانحه شدید باید اقدام های ایمنی را یاد بگیرید و از آن ها به خوبی استفاده کنید.
موارد ایمنی در خانه
در گام اول نسبت به ایمن سازی خانه خود اقدام کنید، تمامی کمد ها، قفسه ها، آب گرم کن دیواری، بوفه، یخچال و به طور کلی وسایل سنگینی که احتمال دارد در زمان زلزله جابه جا شده و سقوط کنند باید به وسیله حفاظ به زمین و دیوار متصل و محکم شوند. ظرف های سنگین و وسایل شکستنی را در طبقههای کف و زیر کابینت و کمدها نگهداری کنید، زیرا سقوط وسایل سنگین و شکستنی درزمان زلزله میتواند سبب جراحت و حتی مرگ شود. آینه ها، شیشه و پنجره ها از جمله خطرناکترین وسایل درخانه هستند به همین دلیل لازم است از قراردادن تخت خواب زیر پنجره و نزدیک آینه خودداری کنید. آینه هایی که قابلیت جابه جایی را دارند تا زمان برطرف شدن خطر زلزله برروی زمین قراردهید و روی آن را با پارچه یا نایلون بپوشانید تا درصورت شکستن باعث جراحت نشوند.
در زمان امکان وقوع زلزله در منطقه تا رفع خطر، سایر وسایل قیمتی از جمله تلویزیون و رایانه را برروی زمین قراردهید. لوسترهای سنگین را باز کنید و داخل پارچه روی زمین قرار دهید. فضایی برای رفت و آمد سریع افراد در هنگام خطر درخانه و محل کار در نظر بگیرید. لباس هایی برای سریع پوشیدن و خارج شدن از منزل در زمان بروز زلزله قرار بدهید. جعبه کمک های اولیه با داروهای تاریخ به روز (به ویژه داروهای بیماریهای زمینه ای، چون آسم، فشارخون بالا، بیماریهای قلبی)، گاز استریل، پنس، محلول ضدعفونی کننده زخم، مواد غذایی شامل کنسرو، چای کیسه ای، چراغ قوه، پتوی نجات، قمقمه آب، لیوان کاغذی، شکلات و بیسکوئیت داشته باشید تا بتوانید در زمان بروز خطر از آن استفاده کنید.
یکی از آسیب هایی که بروز بلاهای طبیعی ایجاد می کند آسیب دیدن افراد، خراب شدن تاسیسات، ماشین، لوازم زندگی و تجهیزات محل کار است به همین دلیل داشتن بیمه عمر و سلامت، مسئولیت، حوادث، آتش سوزی و سایر بیمه های مورد نیاز میتواند سبب آرامش خاطر افراد شود. بیمه نامه های خود را در سر رسید تمدید کنید و لوازم قیمتی خود را به صندوق امانت بانک بسپارید تا ایمن باشند.
در زمینه ایمنی منزل و شناخت مکانهای خطرزای آن از مشاوره با کارشناس بهره بگیرید و نسبت به مقاوم سازی بنا و برطرف کردن نقاط خطرزا حتماً کوشش کنید. یک تلفن همراه، حتی اگر نسخه های قدیمی باشد که باتری آن شارژ کامل باشد در جعبه کمک های اولیه خود قرار دهید تا بتوانید در صورت دسترسی نداشتن به تلفن همراه خود از آن برای برقراری تماس با مراکز امدادی و اقوام استفاده کنید. در زمان بروز زلزله از قرار گرفتن در بالای پله و نزدیک بودن به شیشه و آینه خودداری کنید، گاز وسایل برقی و گرمایشی را بلافاصله قطع کنید و از کنار اجاق یا بخاری گازی فاصله بگیرید. در زمان بروز زلزله و پس از آن تا زمانی که خطر برطرف شود از آسانسور استفاده نکنید.
موارد ایمنی خارج از منزل
از قرارگرفتن در نزدیک درختان، ساختمان ها، خطوط پرفشار برق، زیر پل و زیرگذرها خودداری کنید. در زمان بروز زلزله و پس از آن خونسردی خود را حفظ کنید، افرادی که در این زمان خونسرد هستند راهکارهای بهتری برای حفظ سلامت خود و اطرافیان به ذهنشان می رسد و کمتر آسیب می بینند.
درصورت آسیب دیدن ساختمان و محل کار، با توجه به شدت زلزله آسیب ها را بررسی کنید و محل را ترک کنید، برای جلوگیری از بروز جراحت حتماً کفش به پا داشته باشید. پس از بروز زلزله احتمال بروز حادثه های دیگری نیز وجود دارد و فرد باید موارد احتیاطی را رعایت کند که از آن جمله می توان موارد زیر را نام برد.
- سونامی در مناطق ساحلی
- رانش زمین یا موتاسیون در منطقه های کوهستانی
- آتش سوزی به دلیل شکستگی لوله گاز یا اتصالی جریان برق
- سیل به دلیل شکستگی دیواره سد یا طغیان رودخانه ها
پس از بروز زلزله با تیم های امداد رسانی همکاری لازم را انجام دهید، سابقه بیماری های زمینهای خود و اعضای خانواده را به پزشکان بگویید و تنها از منابع سالم آب مصرف کنید تا سلامت شما حفظ شود. با رعایت این راهکارها آسیب های جسمی، روحی و اقتصادی در زمان بروز زلزله و سایر بلاهای طبیعی به حداقل میرسد.