لیست کامل طبقه بندی انواع داروها و کاربرد آنها
داروها موادی هستند که برای رفع بیماری و بهبودی شخص یا برای کند کردن روند روبه رشد بیماری و تسکین درد بنابرعلائم بیماری فرد توسط پزشک تجویز می شود. آسمونی" href="https://asemooni.com">آسمونی در این مقاله انواع داروها و کاربرد آنها را برای شما عزیزان شرح می دهد.
داروها در گذشته بیشتر منشا گیاهی و حتی در برخی موارد منشا حیوانی و معدنی داشته و در طول تاریخ با پیشرفت دانش بشری فرآیند های شیمیایی موجب تولید داروها شده تا جائیکه در بسیاری از داروهای شیمیایی، نوع مصنوعی مواد موجود در طبیعت را شاهد هستیم.
داروها بعد ازمصرف به تدریج طی دوره درمان وارد بدن شده وعملکرد ناحیه آسیب دیده را تصحیح می کند و بر ساختار سلول های زنده بدن اثر میگذارد بطوریکه یا موجب بهبودی شده و یا سرعت رشد میکروبها را در دراز مدت خنثی کرده و به گونه ای میکروب ها را قرنطینه می نماید. البته باید دقت داشت که این مقوله زمانی صحت دارد که مصرف دارو از زمان شروع بیماری تا بهبودی کامل از نظر پزشک ادامه داشته باشد در غیر اینصورت ممکن است علاوه بر عدم بهبودی بیمار، تاثیر سوئی نیزبر بدن داشته باشد. داروها ممکن است به شکل خوراکی یعنی قرص و شربت ، مالیدنی مانند پماد ها ،استنشاقی مانند اسپری ها مثل اسپری بیماران آسمی و تزریقی مانند آمپول و در برخی بیماری ها برای تاثیر گذاری سریع به صورت شیاف در داروخانه ها یافت شود.
داروها در 2 دسته مجاز و غیر مجاز دسته بندی می شود، داروهایی که توسط پزشک بر اساس نوع بیماری تجویز می شود مجاز بوده و داروهای که ازانواع مواد مخدر تولید شده و افراد معتاد به هر دلیلی ازجمله تسکین و..از آنها استفاده میکنند در دسته داروهای غیرمجاز قرار می گیرد. البته قابل به ذکر است که در درمان برخی بیماری ها که درد بسیاری دارند اجبارا از مواد مخدر (آرامبخش) با دوز مناسب زیر نظر پزشک استفاده می شود.
میزان مصرف داروها و طول دوره درمان با دارو برطبق نظر پزشک در نسخه قید می شود . درهنگام خرید یا مصرف دارو حتما به تاریخ انقضای آن و محیطی که دارو در آن نگهداری شده است باید توجه داشت.
انواع داروها
داروهای گیاهی:
همانطور که از نامش پیداست منشا این دارو گیاهی بوده و در طبیعت یافت می شود.البته باید توسط فرد آگاه به داروهای گیاهی تجویز شود در غیر اینصورت نه تنها بیماری را بهبود نمی بخشد بلکه اثرسوئی بر فرد بیمار نمایان می کند.
نمونه ای از انواع گیاهان دارویی عبارتند از:
بید(مسکن طبیعی)،تخم شربتی (رفع یبوست)،هسته انگور(تناسب اندام)،رازیانه(لاغری)،کندر(درمان سرطان)،عرق کاسنی(مفید برای کبد)،آویشن(خلط آور)و..
داروهای معدنی و حیوانی:
این داروها منشا حیوانی داشته، مانند روغن الاغ برای رفع درد،دود عنبر نسارا(پشگل الاغ ماده)برای رفع میکروب محیط و در برخی موارد درمان بیماری های واژینال و بواسیر،مدفوع گرگ (درمان درد قولنج)،تار عنکبوت( قطع کردن خونریزی)،روغن عقرب یا کژدم(درمان گوش درد)و..
داروهای شیمیایی:
کلیه داروهایی که در دسترس مردم میباشد از فرایند های شیمیایی توسط داروسازان در ازمایشگاهها تولید شده و در درمان بیماری های مختلف کاربرد دارد.البته علائم یک نوع بیماری در افراد مختلف مشابه نیست و حتما داروها باید با نظر و تشخیص پزشک تجویز شود.
انواع دارو های شیمیایی:
-
اسید فولیک: مفید برای سلامتی سیستم عصبی بدن است.
-
ماینوکسیدیل: مفید برای درمان ریزش مو البته در استفاده مستر تاثیر می گذارد.
-
ژلوفن ، ایبوپروفن: مسکن قوی برای تسکین درد
-
مولتی ویتامین ها: مکمل های ویتامینی و مواد معدنی مورد نیاز بدن انسان را شامل می شوند .البته مصرف خودسرانه و زیاد آنها مو جب افزایش نیاز بدن به این مکمل ها شده و دیگر غذاهای مصرفی نمی توانند کمبودویتامین های بدن را جبران کنند.
-
آنتی بیوتیک: از جمله داروهای آنتی بیوتیکی که پر مصرف هستند می توان آریترومایسین،آموکسی سیلین و سفیکسین را نام برد که خاصیت ضد میکروبی دارد.
نمونه ای ازعوارض دارو های شیمیایی
مصرف داروهای آرامبخش ،کورتون دار و داروهای قلبی بدون تجویز پزشک و به صورت خودسرانه و ادامه دار جهت اتمام دوره درمان علاوه بر عارضه های دارویی موجب آسیب زدن به چشم و در نتیجه ی عدم کنترل مصرف ،احتمال ابتلای فرد به آب مروارید را دارد.
عالیست