- آسمونی
- مجله اینترنتی
- سلامت
- پزشکی و درمان
- زنان مراقب گودی کمر ناشی از کمتحرکی باشند

زنان مراقب گودی کمر ناشی از کمتحرکی باشند
زنان مراقب گودی کمر ناشی از کمتحرکی باشند
وی تصریح کرد: در نظر گرفتن زاویه و درجه مشخصی برای بیان غیرعادی بودن گودی کمر ممکن نیست و مساله تنها با معاینه و عکسبرداری قابل تشخیص است.
دکتر گیتی با بیان اینکه گودی کمر به علل ارثی و اکتسابی بروز میکند عمدهترین دلیل گودی بیش از اندازه کمر را ژنتیکی دانست و تصریح کرد: برخی از افراد به صورت مادرزادی دچار شلی بیش از حد بافتهای نگهدارنده مفاصل که به اصطلاح رباطهای مفصلی گفته میشوند هستند که یکی از نمودهای این بیماری افزایش گودی کمر است.
وی با اشاره به موارد دیگر شلی بیش از حد مفاصل شامل صافی کف پا، خم شدن بیش از حد زانوها به سمت عقب، برجستگی شکم و سروصدای بیش از حد مفاصل افزود: معمولا والدین در سنین 7 تا 8 سالگی متوجه وجود این بیماری در فرزندان خود میشوند.
این فوق تخصص ارتوپدی تصریح کرد: گودی کمر با عامل ژنتیکی در کودکی و حتی در نوجوانی درد و ناراحتی را برای افراد مبتلا در پی ندارد اما با افزایش سن این حالت با درد همراه میشود.
این فوق تخصص ارتوپدی نحوه صحیح نشستن و دراز کشیدن، انجام تمرینات ورزشی مرتب برای تقویت عضلات کمر، جلوگیری از چاقی بیش از حد شکم و عدم استفاده از کفشهای پاشنه بلند را به عنوان روشهای پیشگیری از ایجاد گودی بیش از حد کمر نام برد و به نوجوانان و افرادی که به صورت ارثی دچار شلی مفاصل هستند توصیه کرد از انجام ورزشهایی مانند ژیمناستیک و یوگا که حرکات کششی شدید به سمت عقب دارند پرهیز شود.
دکتر گیتی تصریح کرد: در موارد بروز اکتسابی گودی بیش از حد کمر مانند چاقی شکم و نشستن ناصحیح و علل دیگر در صورتی که علت اولیه مشخص شود میتوان با اصلاح وضعیت و انجام تمرینات ورزشی این بیماری را درمان کرد اما در موارد گودی کمر مادرزادی درمان بسیار سخت است و تنها میتوان از پیشروی این بیماری با فیزیوتراپی و انجام تمرینات ورزشی جلوگیری کرد.