
پرداخت عوارض خودرو
- - عوارض خودرو چیست؟
- - محاسبه عوارض سالیانه خودرو چگونه است؟
- - استعلام عوارض سالانه خودرو
- - میزان مبلغ عوارض خودروها را چه مرجعی مشخص می کند؟
- - میزان آگاهی شهروندان از عوارض خودروها چقدر می باشد؟
- - چه نوع وسایل نقلیه ای ملزم به پرداخت عوارض سالیانه به شهرداری ها می باشند؟
- - جهت پرداخت عوارض خودرو شهروندان چه مدارکی باید به همراه داشته باشند؟
- - آیا مالکین وسایل نقلیه می بایست عوارض وسیله تفلیه خود را در محل سکونت خود پرداخت نمایند؟
- - آیا عوارض خودروها برای تمامی خودروها یکسان است؟
عوارض سالانه خودرو، یکی از مالیاتهای الزامی وسایل نقلیه است که معمولا گروه اندکی از دارندگان خودرو، به آن توجه میکنند. این مبلغ در مقابل هزینه های بسیار بالایی که شهرداری ها برای حمل و نقل و ترافیک شهری متحمل می شوند بسیار ناچیز و غیر قابل قیاس می باشد.
عوارض خودرو چیست؟
کلیه خودروها به دلیل تردد و عبور و مرور در سطح شهرها به صورت سالیانه عوارض پرداخت نمایند و از آنجایی که شهرداری ها به عنوان متولی امور شهری می باشند جهت انجام طرح های عمرانی، خدماتی و رفاهی مانند آسفالت و خیابان سازی، جدول گذاری و .... و سهولت در رفت و آمد خود روها این عوارض را به توجه به مدل ساخت خودروها اخذ می نماید. مهم نیست که ساکن تهران هستید یا ساکن سایر شهرهای ایران؛ در هر شهری که سکونت دارید، باید عوارض سالانه شهرداری را پرداخت کنید.
-
انواع مختلف عوارض خودرو
مالکان خودرو در کل باید برای استفاده از جادههای درون و بیرون شهری عوارض زیر را بپردازند:
- عوارض آزادراهی
- عوارضهای طرح ترافیک
- عوارض شهرداری
محاسبه عوارض سالیانه خودرو چگونه است؟
نرخ این عوارض، به عواملی چون: قیمت و مدل خودرو، طول عمر خودرو، سال پرداخت عوارض، شهر و استان محل سکونت بستگی دارد. طبق آخرین اطلاعرسانی سازمان شهرداری، نرخ عوارض سالیانه خودرو معادل «یکهزارم» ارزش خودروست. بعنوان مثال اگر ارزش خودرویی معادل 300 میلیون تومان باشد، عوارض سالانه آن تقریبا 300 هزارتومان است.
همچنین توجه داشته باشید که در این فرمول، محاسبه «ارزش خودروها» توسط سازمان امور مالیاتی انجام شده و براساس جدولی است که در زمستان هر سال (جهت اجرا از بهار سال بعدی) منتشر میگردد.
استعلام عوارض سالانه خودرو
برای استعلام عوارض خودرو و پرداخت مالیات خودرو، چندین روش مختلف وجود دارد که مهمترین آنها عبارتند از:
- مراجعه حضوری: با همراه داشتن کارت ملی، کارت خودرو یا برگه سبز، به یکی از دفاتر پیشخوان دولت بروید.
- مراجعه غیرحضوری: با استفاده سایت اینترنتی شهرداریها یا با استفاده از اپلیکیشنهای موبایل.
میزان مبلغ عوارض خودروها را چه مرجعی مشخص می کند؟
این مبلغ را از سال 1369 طی مصوبه مجلس شورای اسلامی و برای تامین قسمتی از درآمد شهرداری ها وضع شده که همه ساله از ابتدای سال جدید، تعرفه جدیدی ابلاغ می شود که طی تصویب مجلس شورای اسلامی، به وزارت کشور ابلاغ شده و پس از آن توسط سازمان دارایی به شهرداری ها ابلاغ می گردد که ابتدای سال جدید اجراء می شود.
میزان آگاهی شهروندان از عوارض خودروها چقدر می باشد؟
شهروندان تا قبل از سال 1379 فکر می کردند که در زمان فقل و انتقال و فروش خودرو باید این عوارض را پرداخت نمایند وقتی عده ای هم نمی دانستند که باید عوارض خودرو پرداخت کنند و حدوداً از سال 1383 در دفاتر اسناد رسمی شهروندان ملزم به پرداخت عوارض خودرو شدند و همچنین اطلاع رسانی گسترده ای در سطح جامعه انجام شد و درحال حاضر حدود 80% از شهروندان از این قانون مطلع می باشند .
چه نوع وسایل نقلیه ای ملزم به پرداخت عوارض سالیانه به شهرداری ها می باشند؟
کلیه وسایل نقلیه اعم از سبک و سنگین و موتور سیکلت ها ملزم به پرداخت عوارض به صورت سالیانه می باشند. لازم به ذکر است که حتی خودروهای دولتی نیز از این قانون مستثنی نبوده و کلیه ارگانهای دولتی همه ساله عوارض خودروهای خود را به شهرداری ها پرداخت می نماید.
جهت پرداخت عوارض خودرو شهروندان چه مدارکی باید به همراه داشته باشند؟
اصل کارت خودرو یا اصل برگه سبز و یا کپی آنها و همچنین آخرین فیش پرداختی عوارض خودرورا به همراه داشته و با مراجعه به شهرداری در هر شهری میتوانند عوارض خود را پرداخت نمایند.
آیا مالکین وسایل نقلیه می بایست عوارض وسیله تفلیه خود را در محل سکونت خود پرداخت نمایند؟
مالکین خودرو می توانند عوارض خودروی خود را با مراجعه به کلیه به شهرداری های سراسر کشور پرداخت نمایند و فیش واریزی را همراه مدارک اصلی خود به همراه داشته باشند که برای پرداخت عوارض سال آینده مورد نیاز می باشد. لذا در صورت عدم ارائه فیشهای واریزی قبلی در سال جدید مالکین مجبور به پرداخت مجدد عوارض سنوات گذشته خواهند شد.
آیا عوارض خودروها برای تمامی خودروها یکسان است؟
مبلغ سالیانه عوارض بستگی به نوع خودرو دارد و برای کلیه خودروها یکسان نمی باشد . و پژو با هم متفاوت است و حتی تیپ های خودروها و تک سوز یا دوگانه بودن خودرو نیز عوارض خاص خود را دارند و همچنین عوارض خودروهای وارداتی هم متفاوت است .
همچنین صاحبان خودروهای فرسوده نیز موظفند در همگام فرسوده نمودن خودروهای فوسوده خود نسبت به ارائه فیش واریزی عوارض خودروی خود اقدام نمایند و در صورت عدم ارائه آن مالک ملزم به پرداخت عوارض سالیانه از سال مدل خودرو به نرخ سال جاری می باشد که در اینصورت مالک هزینه بالایی را متحمل می شود با پرداخت به موقع عوارض خودرو و در توسعه حمل و نقل عمومی شهرمان سهیم باشیم.
چه متن خوب و دقیق و سرشار از منطق و انصافی! شما که از این حرفا بلدی همه جا اینجوری منصفانه قضاوت میکنی؟! یا به حقوق کارگرا و مشکلات عدالت در جامعه و اشکالات و نواقص خدمات شهری که میرسی یادت میره همه چی؟! چرا باید بخاطر عدم اطلاع رسانی بموقع 280 تومن بابت عوارض و جریمه های دیرکرد ...
پرداخت اینترنتی عوارض خودرو از منزل اعتبار دارد یا حتما باید به دفاتر شهرداری برویم.
اعتبار دارد