زمان مطالعه: 1 دقیقه
7 اردیبهشت؛ ولادت علامه شیخ حرعاملی - 1033 ق

7 اردیبهشت؛ ولادت علامه شیخ حرعاملی - 1033 ق

مرحوم شیخ حر عاملی یکی از بزرگترین اندیشمندان شیعی قرن یازدهم هجری است. ایشان در خاندانی پرآوازه و...

 مرحوم شیخ حر عاملی یکی از بزرگترین اندیشمندان شیعی قرن یازدهم هجری است. ایشان در خاندانی پرآوازه و دیاری خوشنام پای به عرصه وجود گذاشت و پس از فراگیری علوم دینی در کشور لبنان، به سوی مشهد مقدس هجرت کرد و جز برهه ای کوتاه، باقی عمر خود را در همین شهر سپری کرد، اگر چه شیخ در علومی مختلفی به تحقیق و تألیف پرداخته،‌ اما شهرت و تخصص او در جمع­آوری روایات فقهی اهل بیت علیهم السلام بوده است و کتاب گرانسنگ وسائل الشیعه مهمترین یادگار وی به شمر می آید.

ولادت

شیخ محمد بن حسن حر عاملی در سال 1033 ق در روستای «مشغره» از توابع جبع در کشور لبنان، چشم به جهان گشود. این منطقه، یکی از سرزمین‌های عالم پرور است که تاریخ تشیع در آن، از زمان تبعید ابوذر به این منطقه آغاز شد.

شیخ در کتاب امل الآمل می نویسد:

«هنگامیکه در زمان عثمان، ابوذر به شام تبعید شد و مدتی در آنجا ماند، گروه زیادی در آن سامان شیعه شدند. سپس معاویه او را به روستایی تبعید کرد و او به جبل عامل آمد و از آن روز مردم به تشیع رو آوردند.»دیاری که شیخ حر عاملی در آن به دنیا آمد از مراکز مهم جبل عامل است که شخصیت­های برجسته­ای همچون شیخ بهائی، شهید ثانی محقق کرکی را به جامعه اسلامی هدیه داده است.

قاضی نور الله شوشتری در مورد اهمیّت این منطقه می‌گوید:هیچ قریه‌ای از آن نیست که جمعی از فقها و فضلای امامیه در آنجا نباشند.

شیخ حسن ظهیر، شهید ثانی و پدرش از استادان او بودند. تا چهل سالگی در کشور سوریه و منطقهٔ جبل عامل، نزد استادان شیعی آموزش دید و بعدها به عراق و خراسان عزیمت کرد. وی برای زیارت علی بن موسی به ایران رفت و مدتی در اصفهان با علامه مجلسی بود و هر دو برای هم اجازه نقل روایت صادر کرده‌اند. سپس به مشهد رفت و پس از مدتی «قاضی القضاة» و «شیخ الإسلام» خراسان شد.

از آثار وی می توان به وسائل الشیعة (مجموعه ای از روایات دربارهٔ احکام شرعی در تمام ابواب فقه است که طی بیست سال به نگارش درآمده)، جواهر السنیة، صحیفه ثانیه، الایقاظ من الهجعة برهان علی الرجعة، خلق الکافر،  الفوائد الطوسیة، بدایة الهدایة، امل الآمل

او در 21 رمضان 1104، برابر 6 خرداد 1072، در سن 71 سالگی (بر اساس تقویم قمری) درگذشت و در سرداب مدرسه میرزا جعفر  (ارامگاه شیخ حر عاملی) در صحن انقلاب حرم علی بن موسی الرضا به خاک سپرده شد.

ارزیابی مهاجرت
نظر خود را درباره «7 اردیبهشت؛ ولادت علامه شیخ حرعاملی - 1033 ق» در کادر زیر بنویسید :
لطفا شرایط و ضوابط استفاده از سایت آسمونی را مطالعه نمایید

دسته بندی های وب سایت آسمونی

آسمونی شامل بخش های متنوعی است که هر کدام از آنها شامل دنیایی از مقالات و اطلاعات کاربردی می باشند، شما با ورود به هر کدام از دسته بندی های مجله اینترنتی آسمونی می توانید به زیردسته های موجود در آن دسترسی پیدا کنید، برای مثال در دسته فیلم و سینما؛ گزینه هایی مثل نقد فیلم، معرفی فیلم ایرانی، فیلم بین الملل، انیمیشن و کارتون و چندین بخش دیگر قرار دارد، یا بخش سلامت وب سایت شامل بخش هایی همچون روانشناسی، طب سنتی، نکات تغذیه و تناسب اندام می باشد.