زندگینامه آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی
آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی سیاستمدار معروف ایران بود. وی یکی از پرنفوذترین شخصیت های سیاسی جمهوری اسلامی شناخته میشد. در ادامه با آسمونی باشید و زندگینامه ایشان را ببینید.
درباره اکبر هاشمی رفسنجانی
اکبر هاشمی رفسنجانی در تاریخ 3 شهریور ماه 1313 در روستای بهرمان شهرستان رفسنجان و در خانواده ای ثروتمند به دنیا آمد. ریشه و تبار خانوادگی او به بالاگِریوِه لرستان می رسد. او یکی از 8 فرزند میرزاعلی هاشمی بهرمانی و ماه بیبی صفریان بود. پدرش با اندکی تحصیلات حوزوی از باغ داران و تاجران پسته بهرمان از توابع بخش نوق رفسنجان بود. در 5 سالگی تحصیل را از مکتب خانه ای در نوق آغاز نمود. در سن 14 سالگی به قم رفت و به تحصیل علوم دینی پرداخت. استادان وی در حوزه علمیه قم سید حسین طباطبایی بروجردی، روح الله خمینی، سید محمد محقق داماد، محمدرضا گلپایگانی، سید محمدکاظم شریعتمداری، سیدشهاب الدین نجفی مرعشی، سیدمحمدحسین طباطبائی، نعمت الله صالحی ژاپن در شرق تا 20 ایالت از ایالات متحده در غرب نمود.
ازدواج
ایشان درباره خانواده خود چنین نوشته بودند:
در سال 1337 در رفسنجان برایم خواستگاری کردند. دختر حجت الاسلام آسید محمد صادق مرعشی که اسناد رسمی داشتند و از تحصیلات حوزوی بهره مند بودند. همسرم از خانواده ای است روحانی، از فامیل بزرگ مرعشی و نوه حضرت آیت ا... سید کاظم طباطبائی یزدی صاحب کتاب عروة الوثقی که جایگاه معتبری در همه حوزه ها دارد. ثمره این ازدواج پنج فرزند به ترتیب: فاطمه، محسن، فائزه، مهدی و یاسر هستند. دخترانم با پسران آقای لاهوتی که یکی پزشک و دیگری دندانپزشک است ازدواج کردند که قرار این ازدواج در آخرین زندان – زندان اوین که در آنجا هم زندان بودیم – گذاشته شد.
خانواده من وارد سیاست نشدند. دخترانم یکی وارد کار ورزش و دیگری وارد بنیاد بیماران خاص شدند. پسرانم، محسن که در اروپا جزو انجمن اسلامی بود که زمینه سیاسی داشت. به ایران آمد، مشغول کار در موشک سازی شد. رشته اش مربوط به بدنه موشک سازی بود و به همین خاطر تحصیلش را نیمه کاره رها کرد و آمد. چون به او نیاز داشتیم. کارش مخفی بود و بعد به بازرسی رئیس جمهوری آمد که آنهم کاری مخفی بود. کسی را می خواستیم که از اطلاعات سوء استفاده نکند. بعد به مترو رفت. مهدی به صنعت علاقه داشت و فهمید که وضع ما در دریا ضعیف است. صنایع دریایی ما خیلی ضعیف بود. او دنبال سکوسازی و لوله های کف آب و حفاری در دریا رفت که وابسته بودیم. آخرش به پارس جنوبی و عسلویه رسید و به CNG رفت که برای صرفه جویی و محیط زیست خوب است. یاسر هم با آقای فروزش وزیر سابق جهاد سازندگی درباره خود کفایی پنیر کار می کرد. آن موقع مشکل ما در کشور این بود که کسی دنبال صنایع تبدیلی نمی رفت. دامداران مشکل داشتند و پنیر هم وارداتی بود. مشاور وزیر بود، ولی این سمت برای راه اندازی کارش بود......
آشنایی با امام خمینی
اکبر هاشمی رفسنجانی درباره نحوه آشنایی خود با روح الله خمینی مینویسد: «زمینه آشنایی من با امام از همان سالهای اول تحصیل در قم فراهم شد. منزل اخوان مرعشی، مقابل منزل امام بود. پیش از آمدن به این منزل هم، با چهره امام آشنا بودم. ایشان چهره معروف و محترمی در حوزه علمیه بودند که هر کس وارد حوزه میشد —در ردیف اولین چهره های معروف پس از آقای بروجردی— به زودی ایشان را می شناخت. با این همه، همسایگی ما با ایشان باعث زمینه آشنایی بیشتری شد.»
فعالیت ها
عضو شورای 5 نفره انقلاب
عضو کمیته حل مشکل سوخت
عضو کمیته استقبال از امام
عضوشورای فقهی و از موسسین حزب جمهوری
عضو و موسس جامعه روحانیت مبارز
سرپرست وزارت کشور
نماینده مردم تهران در دورههای اول تا سوم مجلس شورای اسلامی
رئیس مجلس شورای اسلامی
امام جمعه موقت تهران از سال 1360 تا 1388
نماینده امام در شورای عالی دفاع
سخنگوی شورای عالی دفاع
فرمانده دفاع مقدس ازسال 1362
جانشین فرماندهی کل قوا
نماینده مردم تهران در دورههای اول تا پنجم مجلس خبرگان رهبری
نایب رئیس مجلس خبرگان در پنج دوره
رئیس مجلس خبرگان رهبری در دوره چهارم
رئیس جمهور دورههای پنجم و ششم
عضو هیات موسس دانشگاه آزاد اسلامی
عضو هیات امنای دانشگاه آزاد اسلامی
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام از سال 1368 تا 1395
آیت الله هاشمی رفسنجانی از عنفوان جوانی در حوزه علمیه به تحصیل علوم دینی پرداخت و به درجه اجتهاد نائل گردید. ایشان از سال 1337 تا دوران پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران در تمامی صحنههای مبارزاتی حضوری چشم گیر داشت، چنانکه دستگیری های مکرر در 7 دوره متناوب از سالهای 1337 تا 1357 در مجموع چهارسال و پنج ماه نتوانست در عزم ایشان بر تداوم نهضت اسلامی به رهبری امام خمینی خللی ایجاد نماید.
درگذشت
اکبر هاشمی رفسنجانی روز یکشنبه 19 دی ماه 1395 دچار عارضه قلبی شد و در استخر کوشک واقع در نزدیکی مجموعه سعدآباد که در حال شنا بودند دارفانی را وداع گفتند. پیکر او پس از اقامه نماز میت توسط سید علی خامنه ای رهبر در دانشگاه تهران در 21 دی 1395، از خیابان انقلاب تهران تا حرم سید روح الله خمینی تشییع و در آنجا به خاک سپرده شد. برخی از فرزندان هاشمی رفسنجانی مرگ وی را مشکوک دانسته بودند.
با سلام شكايت اينجانب در دادياري 8 دادسراي شهيد تولايي مبني بر جعل قولنامه بوده كه بدون رسيدگي و بدون اينكه از كاتب قولنامه كه در زمان تاريخ قولنامه خردسال و بیسواد بوده باز جويي شود به چه جهتي از جهات بدون رسيدگي منع تعقيب و در صورت اعتراض بدلايل نامعلوم و مبهم با اينكه صد در صد ...
با سلام شکایت اینجانب در دادیاری 8 دادسرای شهید تولایی مبنی بر جعل قولنامه بدون رسیدگی و بدون اینکه از کاتب قولنامه که (در زمان تاریخ قولنامه خردسال و بیسواد بوده ) باز جویی شود به جهتی از جهات بدون رسیدگی منع تعقیب و در صورت اعتراض بدلایل نامعلوم و مبهم با اینکه صد در صد ...