- آسمونی
- اخبار
- فوتسال قهرمانی آسیا- 2024

فوتسال قهرمانی آسیا- 2024
این رقابتها به عنوان مسابقات مقدماتی جام جهانی فوتسال 2025 نیز به شمار می آمد که مطابق قوانین قرار شد چهار تیم برتر این رقابتها به جام جهانی فوتسال که سال آینده در ازبکستان برگزار می شود صعود کنند. اما با توجه به این که ازبکستان هم به جمع چهار تیم برتر مسابقات رسید، قرار شد چهار تیم شکست خورده در مرحله یک چهارم نهایی با هم مسابقه دهند تا سرانجام تکلیف پنجمین تیم صعود کننده به جام جهانی سال بعد نیز مشخص شود.
این رقابتها از همان ابتدا با شگفتی های فراوانی همراه شد. در دومین روز رقابتها و در گروه سوم، ژاپن که تاکنون چهار بار قهرمان این رقابتها شده و در دوره قبل هم در فینال(3-2) ایران را شکست داد، ناباورانه مقابل قرقیزستان(3-2) شکست خورد! ژاپنی ها در دومین مسابقه خود 5 گل به کره جنوبی زدند تا در روز پایانی برای صعود به دور حذفی، ناچار به برد مقابل تاجیکستان باشند. اما این مسابقه با نتیجه(1-1) به پایان رسید تا از این گروه تاجیکستان و قرقیزستان با 5 امتیاز به دور حذفی صعود کنند و ژاپن با4 امتیاز و کره جنوبی با یک امتیاز در رسیدن به دور بعدی ناکام بمانند.
در دیگر گروهها هم نتایج نشان داد که اختلاف تیمها تا چه اندازه کم شده است. ایران در نخستین دیدار خود مقابل افغانستان قرار گرفت. افغانستان با بازیکنانی که بیشتر آنها در لیگ ایران بازی می کردند،در برابر ایران مقاومت بسیار خوبی نشان داد و سرانجام (3-1) شکست خورد. مجید مرتضایی مربی افغانستان، ایرانی بود و اسامی بازیکنان افغانستان هم نشان می داد که نمی توان آنها را از بازیکنان ایرانی تشخیص داد؛ نفراتی مثل محمد جواد صفری، علیرضا جعفری، مهدی نوروزی، میثم فیضی، رضا حسین پور، مهران غلامی، امید قنبری، اکبر کاظمی، محمد مرادی، فرزاد محمدی و حسین محمدی.
افغانستان در ادامه مقابل کویت(3-3) مساوی کرد و با برد(3-2) در برابر بحرین با 4 امتیاز و بعد از ایران به دور دوم رقابت ها صعود کرد.
ایران در دومین مسابقه خود سه بار از بجرین عقب افتاد اما سرانجام(5-3) برنده شد. برد(4-0) مقابل کویت ایران را صدرنشسن گروه خود کرد و شاگردان وحید شمسایی به مرحله حذفی رسیدند. اعضای تیم ملی ایران در این دوره عبارت بودند از:
باقر محمدی، سعید مومنی، علی خلیل وند، علیرضا رفیعی پور، حسین درخشانی، محمدرضا سنگ سفیدی، علی اصغر حسن زاده، مسلم اولاد قباد، سعید احمدعباسی، سالار آقاپور، مهدی کریمی، علی اکرمی، بهروز عظیمی و مسعود یوسف شوردزی
در مرحله حذفی ابتدا تاجیکستان در وقت اضافی(2-1) افغانستان را شکست داد و به نیمه نهایی رسید. ایران هم (6-1) قرقیزستان را در هم کوبید و راهی جام جهانی شد. تایلند هم پس از آن که با دو گل از عراق عقب افتاد، سرانجام(3-2) پیروز شد و سومین تیم حاضر در نیمه نهایی لقب گرفت و سپس نوبت به ازبکستان رسید تا ویتنام را (2-1) شکست داده و راهی دور نیمه نهایی شود.
در نیمه نهایی هر دو مسابقه به ضربات پنالتی کشیده شد. ابتدا تایلند و تاجیکستان(3-3) مساوی شدند و تایلند موفق شد در ضربات پنالتی با نتیجه (6-5) برنده مسابقه شود. در دیدار بعدی هم اتفاقات مشابهی رخ داد. در نبرد ایران و ازبکستان، ازبکها 5 گل زدند و ایران یک گل. اما مسابقه (3-3) شد زیرا ازبکها دو بار دروازه خودشان را باز کردند! سرانجام کار به ضربات پنالتی کشید و از شش ضربه ای که هر کدام از تیمها زدند، ایران 5 و ازبکها 4 گل به ثمر رساندند و به این ترتیب ایران راهی فینال شد.
در آخرین روز مسابقات سه دیدار برگزار شد. تیم افغانستان که در مرحله یک چهارم نهایی از مسابقات حذف شد، در ادامه رقابتهای خود با نتیجه مشابه(5-3)عراق و قرقیزستان را شکست داد و با کسب مقام پنجم آسیا راهی جام جهانی فوتسال شد. برای کسب مقام سوم تورنمنت هم ازبکستان و تاجیکستان (5-5) مساوی شدند تا باز هم کار به ضربات پنالتی کشیده شده و باز هم تاجیکستان شکست بخورد. به این ترتیب ازبکستان با برتری(3-1) به مقام سوم بازی دست پیدا کرد.
ایران هم در دیدار نهایی موفق شد(4-1) تایلند میزبان را شکست داده و سیزدهمین قهرمانی خود را در این رقابتها جشن بگیرد. در پایان این رقابتها سعید احمدعباسی با هشت گل زده آقای گل مسابقات شد. احمدعباسی همچنین عنوان بهترین بازیکن مسابقات را به خود اختصاص داد. جایزه بهترین دروازه بان رقابتها هم به باقر محمدی رسید که علاوه بر درخشش درون دروازه ایران، آخرین گل مسابقات را هم با شوتی محکم و دقیق وارد دروازه تایلند کرد!