
بیوگرافی زهرا نعمتی
درباره زهرا نعمتی
زهرا نعمتی (زادهٔ 10 اردیبهشت 1364) عضو تیمملی تیراندازی با کمان بانوان معلول ایران است. وی نخستین زن در تاریخ ورزش ایران است که موفق به کسب مدال طلا در سطح بازیهای جهانی المپیک و پارالمپیک شده است. او همچنین، در 29 می 2013 (8 خرداد 1392) در مراسم کمیته بینالمللی المپیک در سن پترزبورگ روسیه مفتخر به دریافت جایزه معتبر ورزشکار برتر پارالمپیک 2012 لندن از سوی «بنیاد بینالمللی اسپورت آکورد» شد.
دوران کودکی
از همان سالهای نخست زندگی، بچه شیطانی بود و به خاطر شیطنت هایش بود که پدر و مادرش او را در کلاس تکواندو ثبت نام کردند. اما همه اعضای خانواده با ورزش کردن او موافق نبودند. مادر بزرگ زهرا همیشه می گفت
آخه دختر رو چه به لگد انداختن و این ورزشها؟
اما زهرا خیلی زود عاشق تکواندو شد، آن قدر که وقتی پدر و مادرش می خواستند او را وادار به درس خواندن کنند، می گفتند:
اگر درس نخوانی، نمی گذاریم بروی به باشگاه!
تصادف رانندگی
زهرا سرانجام هم در دانشگاه قبول شد؛ در شهری نزدیک کرمان. در یکی از همین سفرها به سمت خانه، اتومبیلی که زهرا در آن نشسته بود، تصادف شدیدی کرد. زهرا در صندلی عقب نشسته بود و کمربند ایمنی اش را نبسته بود. همین مساله باعث شد که آسیب شدیدی به ستون فقرات و نخاع او وارد شود. در همان لحظات دردناک، او گریه کنان از اطرافیانش می خواست که به مادرش چیزی نگویند؛ چون نمی خواست آسیب دیدگی او، باعث اندوه مادرش شود. حتی وقتی پزشک می خواست زهرا را عمل کند، به خانواده اش گفت: هیچ چیز مشخص نیست. ممکن است او زنده نماند. احتمال مرگ و زندگی اش مساوی است. زهرا مرگ را شکست داد ولی دیگر هرگز نمی توانست روی پاهای خود بایستد. تمام رویاهای او برای حضور در تکواندوی المپیک بر باد رفته بود
آغاز فعالیت های ورزشی و پوزخند هم تیمی ها
زهرا اعتقاد داشت که هر اتفاقی در زندگی، خواست خداست. مدتی گذشت تا با شرایط جدید زندگی اش خو گرفت و با کمک مادر خود، در مرکزی مخصوص ورزش افراد معلول، فعالیت خود را آغاز کرد. مدتی گذشت و چند کمان و تیر مخصوص رشته تیراندازی با کمان برای آن مرکز فرستاده شد. حالا فرصتی مناسب بود که او و دیگران، توانایی های خود را نشان بدهند. برای تمام نفراتی که کمان را می کشیدند و تیرها را به سوی هدف شلیک می کردند، این کار چندان دشوار نبود. حتی با این که اولین باری بود که دست به چنین کاری می زدند. سرانجام نوبت به زهرا رسید. او با هیجان آماده شلیک شد. کمان را در دست گرفت و تلاش کرد که آن را با تمام قدرت بکشد. اما...
او موفق به کشیدن زه کمان نشد. زهرا چند بار تلاش کرد ولی دستانش ضعیف تر از آن بود که بتواند کمان را بکشد و تیر را شلیک کند! همه اطرافیان شروع کردند به خندیدن و کم کم صدای خنده ها و پوزخند آنان بلند و بلندتر شد. آن روز تمام شد و گذشت ولی زهرا نعمتی می خواست به همه ثابت کند که خنده آن روزشان، کاری اشتباه بوده است و روزی همه شان از این کار پشیمان می شوند. از آن به بعد تمرینات جدی او با تیرو کمان شروع شد. تمرین مداوم، دستانش را قدرتمند کرد و فقط سه ماه که گذشت، ناگهان همه متوجه شدند که او به بهترین تیرانداز باشگاه تبدیل شده است. او دوباره به المپیک فکر می کرد و مطمئن بود که روزی برای ایران در المپیک می درخشد. این بار در رشته تیر و کمان.
افتخارات پارالمپیک و بازیهای آسیایی
زهرا نعمتی با کسب مدال طلای بازیهای پارالمپیک تابستانی 2012 در شاخهٔ ریکرو انفرادی نام خود را به عنوان نخستین زن در تاریخ ورزش ایران که موفق به کسب مدال طلا در سطح المپیک و پارالمپیک شدهاست، جاودانه کرد. وی همچنین به همراه راضیه شیرمحمدی و زهرا جوانمرد که تیم ملی تیراندازی با کمان بانوان ایران را در قسمت تیمی تشکیل میدادند عنوان سومی و مدال برنز پارالمپیک 2012 لندن را بهدست آوردند. در دو المپیک بعدی او موفق شد مدالهای خود را افزایش دهد. یک طلا و یک نقره در پارالمپیک 2016 و یک طلا در بازیهای پارالمپیک 2020 که تمامی طلاهای او در بخش انفرادی بود. در بازیهای آسیایی هم او از 2014 تاکنون صاحب 5 طلا، یک نقره و یک برنز شده است.
جایزه اسپورت آکورد
زهرا نعمتی در 29 می 2013 از سوی بنیاد بینالمللی اسپورت آکورد مفتخر به دریافت جایزه معتبر ورزشکار برتر پارالمپیک 2012 لندن شد. مراسم اهدای جوایز منتخبین اسپورت آکورد با حضور رئیس کمیته بینالمللی المپیک، رئیس کمیته ملی المپیک و وزیر ورزش روسیه و روسای فدراسیونهای جهانی و نامزدهای معرفیشده برای دریافت این جایزه در شهر سن پترزبورگ روسیه برگزار شد.

پرچمداری کاروان ایران
او اولین ورزشکار ایرانی، اولین بانوی آسیایی و سیزدهمین ورزشکار تاریخ است که توانست هم در المپیک و هم در پارالمپیک کسب سهمیه کند (در ریو 2016)؛ وی همچنین با تصمیم کمیته ملی المپیک ایران به عنوان پرچم دار ایران در بازیهای المپیک تابستانی 2016 انتخاب شد.
درود بر زهرا خانوم
درود بر بانوی قهرمان ایران که با اراده آهنین و آرامش مثال زدنی باعث شادی قلب ما ایرانیان شد