کره زمین چیست و چگونه شکل گرفت؟
برای انسانهای اولیه، پاسخ به این پرسشهای اصولی بسیار ساده بود: کره ارض، زمینی است جامد و مسطح در مرکز عالم که به دست خدا یا خداوندانی آفریده شده است. سالیان متمادی فلاسفه و دانشمندان علوم الهی، کوشیدهاند که پاسخهای قانعکنندهتری برای این سئوالات عرضه کنند و برمبنای همین جوابها بود که معتقدات عجیب و غریبی رواج یافت. برای مثال مصریان را عقیده بر این بود که کائنات صندوقی است مکعب و عظیم که مصر در مرکز آن واقع شده است و هندیان چنین باور داشتند که جهان در پشت چهار فیل عظیم قرار گرفته و آن چهار فیل بر پشت لاکپشتی ایستادهاند.
ستاره شناسان و فلاسفه دوران قدیم یونان، اولین افرادی بودند که پاسخهای علمی برای این سئوالات ارائه نمودند، که بیشتر مبتنی بر مشاهدات بود و نه حکایات اساطیری. این دانشمندان اولین اخترشناسانی بودند که فرق بین ستارگان سیار و ثابت را دریافتند و برای مثال گفتند که ماه و خورشید و دیگر سیارگان منظومه شمسی ثابت نیستند و در حرکتاند و ضمنا" خسوف(ماه گرفتگی) و کسوف(خورشید گرفتگی) و جزر و مد را کشف کردند. با گذشت زمان محققان اقوام دیگر نیز به پژوهشگران یونانی پیوستند و فرضیههایی پیرامون طبیعت زمین و دیگر اجرام آسمانی ارائه دادند ولی عملا" یک قرن بیش نیست که آدمی ماهیت واقعی زمین به عنوان سیارهای جاندار و زنده و محل آن را در کیهان وسیع دریافته است.
زمین در کجای کائنات واقع شده است؟
این سیاره نیلگون با طبیعت آرام و نمای دلانگیزش، در بیکران جهانی در حرکت است که تصورش ورای امکان و درکش خارج از توانایی بشر است. درکش خارج از توانایی بشر است. کره زمین سومین سیاره منظومه شمسی از مجموع نه سیارهای است که در مدار خورشید گردان است. این خورشید، خود یکی از چهارصد میلیارد ستارهای است که در فاصله 15 هزار سال نوری در داخل کهکشان مارپیچی به نام کهکشان راه شیری که قطر آن 100 هزار سال نوری بوده و شامل 400 میلیارد ستاره میباشد، واقع شده است. کهکشان راه شیری آنسان عظیم است که اگر بخواهیم آن را در مساحتی به اندازهی خاک ایالات متحده قرار دهیم، حجم کرهی زمین تا آن حد کوچک خواهد شد که چشم آدمی به یاری میکروسکوپ الکترونی قادر به تشخیص آن نخواهد بود.
کره زمین چیست؟
زمین، به استثناء این که قادر نیست زمین دیگری را از خود بپروراند، موجودی است زنده. این زمین و سیارات دیگر منظومه شمسی حدود 5 میلیارد سال پیش در درون "غبار کیهانی" زاده شد و قریب 5 تا 8 میلیارد سال دیگر به طول خواهد انجامید تا از میان برود. این مرگ زمانی حادث میگردد که خورشید با با انوار حیاتبخش خود این سیاره را زنده و جاندار نگاه میدارد، در طی یک میلیون سال آخر عمر خود انبساط کرده، زمین را در آتش خود فروگرفته، آن را در دمی بخار کرده و بالاخره خود (خورشید) تبدیل به یک ستاره ریزنقش سفید میگردد.
کره زمین کی و چگونه به وجود آمد؟
حدود 10 میلیارد سال قبل، ستارهای که از هیدروژن اولیه زاده شده بود وفات یافت و منفجر گردید و تمامی بقایای اتمهای ئیدروژن و هلیوم و نیز اتمهای سایر عناصر سنگینی را که در کورهی هستهای آن ستاره ساخته شده بود در فضا آزاد نمود.
از این آوار عناصر، قریب 5 میلیارد سال بعد، خورشید و بیش از 100 تریلیون اجرام کوجک و بزرگ سماوی که از مواد مختلف گازی، جامد و یخ ساخته شده بودند، به گرد خورشید در مدارهای مختلف به گردش درآمدند، و به تدریج با یکدیگر برخورد کردند و گاهی به اجرامی کوچک و گاهی بزرگ مبدل شدند، و هرچه بر حجم آنها افزوده شد، افزایش قدرت جاذبه آنها موجب جذب اجرام کوچکتری از خود شد. و این برخوردها، مآلا" بر جرم آنها افزود تا خود یک سیارهای مستقل گردید. بدین شیوه 9 سیاره منظومه شمسی: عطارد، زهره، زمین، مریخ، مشتری، زحل، اورانوس، نپتون و پلوتو و همهی ماههای آنها پای به عرصه وجود گذاشتند.
انرژی حاصله از این تصادمها، موجب افزایش حرارت سطح سیارهها شد و در نتیجه باعث رهایی بخارها و گازها گردید. در همان دوران فساد تدریجی اورانیوم، توریوم و پتاسیم، بر حرارت درون سیارگان افزود و گازها و بخارهای بیشتری را رها ساخت. در اثر قدرت جاذبه بیشتر اجرام بزرگتر، مانند زهزه، زمین و مریخ، این گازها بر فضای سطح هر سیاره و اقمار آنها جوی به وجود آوردند که به تدریج به سبب نبودن جاذبهی کافی در فضا، بعضی از این اجرام جو خود را از دست دادند.( به همین طریق مریخ نیز که برای مدت اولین یک میلیارد سال حیات خود دارای رودخانههایی از آب بود، به تدریج قسمت اعظم جو، آبها و و کلیه موجودات زنده میکروسکپی خود را که به وجود آمده بودند، از دست داد و به صورت صحرای خشکزار امروزه خود و با فقط کمی شبنم و یخی را که در دو قطب آن باقی مانده، درآمده است)
در همان حال که بخار آب و کربندیاکسید ابرهای متراکمی را به وجود آوردند و زمین نیز به تدریج رو به سردی گرایید، جو زمین به چنان نقطه بحرانی رسید که دیگر نتوانست بر تراکم خود بیافزاید و ابرها به جای این که ضخیمتر شوند، انبار رطوبت خود را به صورت باران رها کرد و سیلابها از آسمان بر زمین سرازیر شد. ادامه باران تا میلیونها سال ادامه داشت تا سرانجام نواحی ژرف و گود زمین را پر کرد و اقیانوسها، دریاها و دریاچهها را به وجود آورد.
با همین ریزشهای متوالی، کربندیاکسید که به آسانی در آب حل میشود،(نوشابههای گازدار) در آب اقیانوسها حل شد و این ترکیب با در آمیختن مواد شیمیایی دیگر در ژرفای دریاها، سنگهای آهکی و مرمر و دیگر مواد مشابه را ساختند، بنابراین کربندیاکسید به طور مداوم از جو زمین به کف اقیانوسهای اولیه منتقل گردید و بعدها این لایهها با بیرون آمدن از قعر آبها تشکیل خشکیهایی را دادند که ما امروز روی آنها زندگی میکنیم.
خوب
عاشقتم ممنونم خیلی خوب بود
بسیارعجیباسب
سلام خیلی خوب بود عالی
زیبا و اموزنده بود تشکر بی کران تقدیم شما فقط یک جمله را میتوانم بر لبانم جاری کنم که از کجا امده ام امدنم بحر چه بود
عالی بود ممنون
عالی بود ممنون
واقعا ممنون از این اطلاعات عالی
عالی بود
سلام عالی بود
خوبه بد نیست
عالی بود واقعا برای من که رشته ام تجربی
عالی خیلی ممنون دستتون دردنکنه
عالیه
عالی بود
به نظر منم
خیلی عالی بود مرسی
سلام من12 سال دارم.لطفا یکم اسان ترکنید معنی کلمه ی متنتان را.باتشکر.
عالی بود.من ا ین اطلاعات نداشتم. با تشکراز شما.
عالیههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه
سپاس از محبتتان
سلام.سایت زیبایی داری.من خیلی به نجوم علاقه دارم و میخوام این شکلو انتخاب کنم ولی نمیدونم به عنوان کارای اولی باید چیکار کنم.واقعن شوق و ذوق دارم.راجع به این مطلبت.من خیلی جاها درباره یه این موضوع خوندم هرکدوم یهچیزی نوشتن کودومشونو باور کنم؟؟؟؟ممنون بخاطر مطلب خوبت. ...
سپاس از محبت شما دوست عزیز ما سعی نموده ایم موثق ترین مورد را نگارش کنیم بخش نجوم و زمین شناسی آسمونی هر هفته به روز می شود
عالی بود مرسی
خیلی عالی و بدرد بخور بود ممنونم.
خوب بود