نقاشی مدرن چیست؟
پست مدرن و فلسفه آن
پست مدرن به مجموعه پیچیده ای از واکنش هایی مربوط می شود که در قبال فسلفه مدرن و پیش فرض های آن صورت گرفته اند، بدون آن که در اصول عقاید اساسی کمترین توافقی بین آنها وجود داشته باشد. فلسفه پست مدرن اساسا به معارضه با شالوده گرایی مورد اعتقاد مشترک فلاسفه برجسته قرون شانزده، هفده و هجدهم میلادی همان پیش فرض هایی هستند که باید مردود شناخته شده و کنار گذارده شوند.
به عقیده نیچه،هایدگر، فوکو و ژاک دریدا قدمت این قبیل پیش فرض های مردود به قدمت متافیزیک بوده و تجسم عینی آن را به بهترین وجه شاید بتوان در دیدگاه افلاطون مشاهده کرد.ژان- فرانسوا لیوتار حتی از این هم فراتر و فلسفه پست مدرن را مقدم بر فلسفه مدرن می داند، به این معنا که پیش فرض های فلسفه مدرنیسم از مشربی نشات می گیرند که عقاید بیان نشده پیشینی آن پست مدرن محسوب می شوند.
لذا فلسفه پست مدرن را با توجه به آنچه گفته شد در بهترین وجه به مثابه مفهوم خوشهٔ پیچیده ای تلقی می شود که شامل عناصر زیر است؛ دیدگاهی ضد (یا پسا) معرفت شناختی، موضعی ضد ماهیت گرایی؛ ضدیت با واقع گرایی؛ ضدیت با شالوده گرایی؛ مخالفت با برهان های استعلایی و مواضع استعلایی، نفی تصویر موجود از شناخت به مثابه بازنمایی دقیق؛ نفی حقیقت به مثابه متناظر یا مطابق با واقعیت؛ نفی نظریه توصیفات کلی؛ نفی واژگان نهایی، یعنی نفی اصول؛ قواعد، تمایزات و مقولاتی که بی هیچ قید و شراطی برای تمامی زمان ها، اشخاص و مکان ها الزام آور و قطعی تلقی می شوند.
و نوعی سوء ظن یا بدگمانی نسبت به فرا روایت ها به ویژه فراروایت هایی که شاید بهترین تجسم آن را بتوان در ماتریسم دیالکتیک یافت. فلسفه پست مدرن همچنین توصیف و طرح ویژگی های این صورت غذای (منو) جریانات معارض در شکل نسبیت گرایی، شکاکیت یانیهیلیسم را نیز رد می کند. همینطور رویای سنتی نظام تثبیتی کامل، یکه و بسته ای را که اساسا از سوی جریانات معارض دو قطبی(دوگانه) تغذیه می شود، رد می کند.
علاوه بر این مضامین زیر را نیز غالبا می توان در اندیشه پست مدرن یافت: انتقاد از بی طرفی و استقلال عقل، من جمله تاکید بر ماهیت یا سرشت تاریخی، قوم مدارانه و قویا تقسیم بندی شده آن؛ مفهوم ساخت اجتماعی تصاویر دنیای واژگانی؛ گرایش به قبول تاریخ گرایی انتقاد از هرگونه تعارض یا تخالف غایی بین معرفت شناسی و جامعه شناسی شناخت؛ از هم گسیختگی سوژه مستقل با تاکید بر جایگاه صرفا تاریخی تقسیم کار در فرایند تحصیل و تولید شناخت؛ و نوعی دوگانگی درباره روشنگری و ایدئولوژی آن.
هنر پست مدرن
نقاشی چون مجسمه سازی، ابزاری سنتی است که نمی تواند با پست مدرنیسم، هماهنگ شود. به واقع، آن چه در نقاشی پست مدرن می گذرد، مدرنیسم متاخر در لباس مبدل است. در هیچ یک از این اتفاقات هنی مرز مشخصی بین این دو وجود ندارد. نقاشی پست مدرن، تا آن جا که اصولا بتوان موجودیتی برای آن قائل شد، پیامد مفهوم گرایی، هنر پاپ و نو اکسپرسیونیسم است. با این حال در یک جنبه اساسی با آن ها تفاوت دارد. در این جا نقاشی شبیه متنی ساختار شکنش ده عمل می کند که پر شده از مفهوم، همواره عاری از هر چیزی است که بر گزینیم مگر از طریق مشارکتی آزاد توسط پیش دانسته های مان تجربه اش کنیم.
چگونه نقاشی این سان تهی از محتوا شد؟ پاسخ این است که ابزارهای سنتی، چون تمثیل و کنایه، نیازمند فرهنگی مشترکند و این در عصر پست مدرن به سختی امکان پذیر است. زیرا بر خلاف مفهوم دهکده جهانی تمدن ما اینک بیش از هر زمان دیگری قطعه قطعه شده است. به علاوه ساختار شکنی مرگ هنرمند و موضوع اثر را به عنوان ردپاهای بی فایدهٔ او مانیسم اعلان می کند. بدین سان معنی را پوچ و بی اثر می داند. بحث کردن و پی بردن به مفاد باب روز شده و شناساندن اصول نخستین هر دوی آن ها غیر ضروری است و خارج از موضوع است. شاید بزرگترین تحول در جهان پست- مدرن سیاست جدید درهای باز باشد. و این تنها گرایش به ناسازگاری موجد خویش نیست.
بلکه تایید نوینی بر حقوق اقلیتها و دیگری بودن است. جنبش زنان نمونه بارزی از جنبش های فراوان پست مدرن است که در دهه شصت به وجود آمد تا قدرت سیاسی شناخته شده ای در دهه هفتاد باشد. اما هیچ جنبشی به تنهایی معرف این تحول فراگیر نمی باشد. اگر دهکده جهانی این بیداری را پدید آورده است که افراد متعلق به اقلیت های به هم وابسته باشند، به رسمیت شناختن تفاوت ها آغاز شده است و در بافت مرکزی شهرها یک باور زندگی کن و بگذار زندگی کند سایه افکنده است و این تا زمانی است که کسی کارش را از دست ندهد.
همچنین اینک برخورد گسترده تری با تضاد میان جهان بینی های متفاوت وجود دارد. باور مدرنیسم در هسته اش اغلب انحصار گرا بوده و می کوشید کثرت گرایی مذاق- فرهنگ های ناپیوسته را در یک حساسیت و دیدگاه خاص نسبت به تاریخ بگنجاند. دست پرورده های نمادین آن اینها هستند: کارخانه، خیابان ششم نیویورک، موزه هنر مدرن، کارخانه فورد موتور، تاریخ مستقیم الخط هنر مدرن از امپرسیونسم تا اکسپرسیونیسم انتزاعی، فلسفه های واقع بینی و مثبت گرایی منطقی و بالاتر از همه تاکید بر رشد مداوم اقتصاد به هر بهایی که باشد. در نهایت مدرنیسم باور امروزی گردانیدن بود و این اعتقاد تا آن جا ادامه یافت که آرمان فاستوس را بهترین مغزها و کسانی که قدرت بیشتری داشتند، به طور جدی دنبال نمودند.
عاشق این سبک نقاشی ام.واقعا عالی بودن هم نقاشیها هم مطالب.ممنونم.
سلام.اینکه شمادغدغه ی علم و هنر دارید بسیارعالیست.ولی ای کاش مطالب را اندکی ساده ترو روانتربیان میفرمودید.سپاسگزارم.
واقعا عالی من خودم نقاشی مدرن میکشم
لذت بردم و یاد گرفتم از اینکه چیزهای خوب به ما نشان می دهید و می آموزید از شما مچکرم . برایتان احترام زیادی قائلم . درود بر شما
آخه دزد من که دیدم نقاشیا مال خودت نیست
خیلی نقاشی های مدرنت زیبا بود
عالللللللللللللللللللللللللللی
جالب وقشتگ بود واز نظر من خیلی قشنگ کشبده شده بود البته من خودم هم نقاشی کار می کنم وبه این مدل نقاشی الاقه دارم
من خیلی از این سبک نقاشی لذت بردم میشه ان نقاشی که یکی پیانو میزنه یکی تار با کیفیت خوبشو برام ایمیل کنید میخوام به اندازه بزرگ برای خودم چاپش کنم .عیدتونم مبارک امیدوارم سال خوبی داشته باشید.
متشکریم از شما، با توجه به اختصاصی بودن کارها، در این خصوص با شما مکاتبه خواهیم نمود
واقغاخوببودن لذتبردم
خیلی رمانتیکند . خوشحال میشم نقاشیهای زیبا ورویایی برام ایمیل کنید باسپاس از شما دوستان همیشه آسمونی
سلام
سلام خوبی
سلام خوبی
خیلی خو ب بود کار ها خیلی گرافیکی بودن
واقعا مممممممممممحشره :-D :-D :-D
خیلی ب :-P
عالیییییییییییییییییییییییییییییی!
منم اهل هنرم ولی اینا واقعا بیوتی اند : :wink:
خیلی خوشگلن مرسیییییییییییییییییییییییییییی :-P :-P
دوزدی از یک وب سایت خیلی خیلی بده آقایا خانوم مدید :arrow:
شمایی که با اسم ناشناس وارد میشید و نظر میدین ، لطفا قبلش تحقیق کنید و تهمت نزنید
نقاشی مدرن نشان دهنده احساس قشنگ :) واندیشه خلاق :) وذهنی وسیع :) است که رنگ ونوآوری والقاء یک موضوع وترکیب چندین تصویر واستفاده از اشکال هندسی همانطور که ازتصویرهادیده میشودبسیارزیبا وپیچیده هستش وبینده را تا مدتها غرق در تصاویرمیکند وبیننده مثل معمایی به دنبال دریافت پیام ذ ...
:)))))) خیییییییییییییییییییییییییییییلی قشنگه منم اهل هنرم دست نقاشاشون دردنکنه خیلی سختن!!!
man naghashi classic mikesham modern ta hala nakeshidam..sabkesh niaz b class dare?? sakht b nazar mirese
بهتره امتحان کنید
من سالهاست که نقاشی میکشم.البته رئال(واقع گرائی)ولی از اونجایی که گالریها نقاشی مدرن رو میپذیرن جدیدن به نقاشی مدرن رو آوردم واعتراف میکنم که از لحاظ سرعت وعدم پایبندی به اصول واز این جهت که هیجانات درونی به راحتی به تصویر کشیده میشن این سبک نقاشی به خصوص امپرسیونیسم بسیار جالب و ...
وای من عاشق نقاشیم...مخصوصا این سبک پرطرفدار
واقعا زیبا بود مخصوصا تصویر اخر ک انگار غم خیلی زیادی درش نهفته بود . متشکرم