- آسمونی
- مجله اینترنتی
- فیلم و سینما
- نقد فیلم
- نقد فیلم سینمایی میهمان داریم

نقد فیلم سینمایی میهمان داریم
نام فیلم : میهمان داریم
نویسنده و کارگردان : محمدمهدی عسگرپور
تهیه کننده : منوچهر محمدی و محصول سازمان توسعه سینمایی سوره حوزه هنری
بازیگران : پرویز پرستویی، آهو خردمند، بهروز شعیبی، سهیلا گلستانی، معصومه قاسمیپور، مهدی صادقی، محمد صادقی
عوامل فیلم «میهمان داریم» :
مدیر فیلمبرداری: محمد آلادپوش/ صدابردار: ساسان نخعی/ صداگذار:سید محمد کشفی/ تدوین: محمد رضا موئینی / طراح صحنه و لباس: کیوان مقدم/ طراح گریم: مهرداد میرکیانی/ موسیقی: علیرضا کهندیری/ عکاس: مهدی دل خواسته
خلاصه فیلم «میهمان داریم» :
خبر آمدن یک میهمان، کارهایی که خیلی وقت است زمین مانده، دلشوره یک پذیرایی و زنگ در که به صدا میآید.
درباره کارگردان :
آسمونی : فیلم «میهمان داریم» به کارگردانی محمدمهدی عسگرپور از 21 آبان ماه به سرگروهی سینما استقلال اکران می شود. این فیلم موفق به دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد سیزدهمین جشنواره فیلم مقاومت شد و در بخش پنجرهای رو به آسیا جشنواره بوسان کره جنوبی شرکت داشت.
فیلم «میهمان داریم» که مضمونی درباره خانواده و دفاع مقدس دارد، درباره پدر و مادری سالخورده است که فرزند جانبازشان را از آسایشگاه به منزل میآورند و قرار است آنها میزبان یک میهمان ویژه باشند.
فیلم «میهمان داریم» در بخش مسابقه سی و دومین جشنواره فیلم فجر حضور داشت و توانست نامزد دریافت سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، بهترین فیلمبرداری، بهترین موسیقی، بهترین بازیگر مکمل زن و چهره پردازی این جشنواره شد. همچنین جایزه بهترین فیلم آسیایی را از بخش بینالملل این جشنواره دریافت کند.
حواشی «میهمان داریم» :
پرویز پرستویی درباره حضورش در فیلم های دفاع مقدس گفت:
"من همیشه عرق و علاقه خاصی به چنین موضوعاتی دارم چرا که یک ایرانی هستم. این 8 سال را نمی توان فراموش کرد. شاید به زعم خیلی ها نخ نما شده است. اما من اینگونه فکر نمی کنم. هر از گاهی که شاید دچار زیاده خواهی و یا درگیر مسائل شخصی می شویم بد نسیت به این افراد فکر کنیم به کسانی که زندگی خود را برای این مرز و بوم گذاشته اند."
محمدمهدی عسگرپور، کارگردان «میهمان داریم» درباره میهمان این فیلم گفت:
"خانواده فیلم «میهمان داریم» یک دایره اعتقادی اطراف خود دارند که بر اساس قرائن و مرام آنها است. معمولا با وجود چنین مسائلی و توجه به این قرائن نباید بیشتر از دو یا سه گزینه برای میهمان خانواده در نظر بگیرید. برخی می گویند، مقام معظم رهبری است، برخی دیگر اعتقاد دارند امام زمان (عج) و تعدادی هم گمان می کنند فرشته مرگ. خیلی ندیدم خارج از این موارد اشاره ای داشته باشند. به هر حال این دایره ارزشی این خانواده است. اما من تلاش کردم از جامعه ای که صفر و صدی است فاصله بگیرم و ذهنها را اینگونه پرورش ندهم."
پرویز پرستویی قبل از حضورش در فیلم «میهمان داریم»، حدود دوسال از سینما کناره گیری کرده بود. او در این باره گفت:
"من قبل از این فیلم دو سالی بود از سینما کناره گیری کرده بودم و به نوعی مشغول خودسازی بودم. وقتی قصه «میهمان داریم» مطرح شد به دلیل اعتقاد قلبی که به چنین موضوعاتی دارم، ان را پذیرفتم"
آهو خردمند در ارتباط با حضورش در فیلم «مهمان داریم» گفت:
"هرچند نقش یک مادر فداکار است که بارها دیدهایم ولی این کاراکتر ویژگیهای مختص به خود را دارد. در برخی صحنهها چند حس مختلف را باید اجرا میکردم. سعی کردم از پس این کار به خوبی بربیایم."
نظر منتقدین :
سحر عصرآزاد
کارگردان با انتخاب هوشمندانه ریتمی ملایم و آرام که به مخاطب فرصتی برای همراهی حسی با موقعیت این خانواده میدهد در واقع شرایطی ایجاد کرده تا حس و حال فیلم در مخاطب رسوب یافته و عمق پیدا کند. نکتهای که به شدت برای همراهی با موقعیت ویژه این خانواده به ظاهر معمولی، لازم است.
مهرزاد دانش
مهمان داریم فیلم متوسطی است. از یک طرف برخی از موقعیتهای بیش از احساسات گرایانهاش آزاردهنده است و از طرف دیگر روی هم رفته فضای گرمی در ترسیم مناسبات خانوادگی دارد. از یک طرف ورود ارواح شهدا به زندگی خانواده داستان، زیادی رو است و برای همین آن تعلیق گشایی پایانی بیمورد باقی مانده است و از جانب دیگر فضاسازی و صحنهآرایی محیط ماجرا، موقعیتهایی جذاب را در طول داستان به وجود میآورد.
علیرضا حسنخانی
این داستان پتانسیلی در خود دارد که متأسفانه آزاد نشده و به ثمر نمینشیند. با ورود رضا قصهای آغاز میشود که پیش از این زیاد به آن پرداخته نشده اما با رفتن قصه به سمت ماورایی عملاً موضوع جانبازان رها شده و فرصت از دست میرود. در هر حال میهمان داریم جذابیتهایی دارد که تماشایش خالی از لطف نیست و اگر این دو پارگی و دو لحنی شدن فیلم نبود احتمالاً بهتر هم میشد.
آنتونیا شرکا
به عنوان اثری از سینمای جنگ، فیلم خوشساخت و محترمی است و طراحی صحنه و لباس بسیار مناسبی دارد. شکی نیست که فیلم عمدهی انرژیاش را از پرویز پرستویی «حاجی» همیشگی سینمای ما میگیرد و البته همین طور از آهو خردمند در نقش همسر او. فیلم در پس روایت کُند، تلخ و غمانگیزش نشاط و زندگی و شیطنتی زیرپوستی دارد. تقابل ویرانی جنگ و انفجار و تصاویر ذهنی یک معلول موجی با ویرانی ساختمانسازیهای جدید شهری خوب از کار درآمده و همین طور اثر روانی مخربی که روی روح و روان آدمها میگذارد.