- آسمونی
- مجله اینترنتی
- سبک زندگی
- راهنمای شغلی
- شغل مبل سازی ، از راه اندازی کارگاه تا درآمد
شغل مبل سازی ، از راه اندازی کارگاه تا درآمد
اگر قصد ورود به شغل مبل سازی را دارید پس حتما به راهنمایی برای موفقیت در شغل مبل سازی نیاز دارید. همچنین به اطلاعاتی در مورد نحوه راه اندازی کارگاه مبل سازی تا درآمد شغل مبل سازی احتیاج پیدا می کند. آسمونی در این بخش صفر تا صد شغل مبل سازی را برای شما عزیزان شرح می دهد.
شغل مبل سازی
مبلمان بهعنوان یکی از وسایل اصلی زندگی امروز تبدیل شده و کمتر خانهای هست که مبل و صندلی راحتی در آن نباشد. این اهمیت و حضور پررنگ به بیرون از منازل هم کشیده شده و ادارات و محیطهای کاری هم دکوراسیون فضای خود را با مبلمان اداری تکمیل میکنند.
این شغل هم مانند بعضی از مشاغل شرایط و اصول خاص خودش را دارد و به جرات میتوان گفت یکی از شغلهای پربازده است. اشتغالزایی بالا، تنوع زیاد در مدلها و طرحها و همچنین رونقبخش برای برخی از صنایع مثل نساجی اهمیت این صنعت را چند برابر میکند. برای آشنایی بیشتر با ریزهکاریهای سرمایهگذاری مبلمان با سعید صراف تولیدکننده باسابقه و مدیر تولیدی فیلون به گفتوگو پرداختهایم. سعید صراف 14 سال است که در کار تولید و عرضه مبلمان است و به نوعی از قدیمیهای بازار به حساب میآید و همانند همه فعالان و تولیدکنندگان از وضعیت فعلی بازار ناراضی است و به صراحت میگوید که کسی وارد این کار نشود و پولش را هدر ندهد.
وی درباره فرآیند تولید مبل میگوید: این کار سه مرحله اصلی دارد: نجاری، رویهکوبی و رنگ. این سه مرحله به اضافه کارهای جانبی دیگر بیشتر در یک مکان انجام میشود. بعضی از واحدها بهطور اشتراکی دو یا سه کار را با هم انجام میدهند. در ساختن مبلمان به مواردی همچون مدلهای روز، متراژ خانهها، کیفیت و قیمت توجه میشود. طرحهای متنوع و مواد اولیه مرغوب از عوامل اصلی تولید این محصول خوب و البته ماندگاری مجموعه تولیدکننده است.
نرخ بازار برای شغل مبل سازی
کمترین قیمت تولیدات موجود در بازار به سرویس غذاخوری مربوط است که 3 تا 4/5 میلیون قیمت دارد. نمونههای دیگر بین 5 تا 7/5 میلیون تومان هم پیدا میشود. مبلمان کلاسیک و مدرن قیمتش بالاتر است. کارهای ایرانی از 8 میلیون تا 12 میلیون تومان است که مشابه ترک آن بین 18 تا 25 میلیون تومان قیمت میخورد. این قیمتها برای تولیدات غیرسفارشی است و اگر کسی بخواهد تعداد یا مدل مورد نظرش را داشته باشد به کارگاه سفارش میدهد. این رقم از کارها تا 25 میلیون هزینه دربردارد.
مبلمانهای کلاسیک و سنگین از ایتالیا و ترکیه وارد میشود که با تعرفه حدود 25 تا 30 هزارتومان در هر کیلو خیلی مقرونبهصرفه نیست. البته این گونه کارها مشتریان خاص خودش را دارد که تا حدود 80 میلیون تومان هم هزینه میکنند. در مورد مبلمان اداری قبلا تولید داشتیم ولی چون مشتری این اقلام عمدتا ادارات و شرکتهای دولتی هستند. این مراکز به خاطر شیوه خاص دریافت و پرداخت که باید به تأیید ذیحسابی سازمان متبوعشان برسد زمانبر است و ممکن است با تأخیر طولانی همراه شود. ولی کل مجموعه تولیدکنندگان ایرانی عمده صادراتشان فرمهای اداری است. مبلمانهای کلاسیک و مدرن هم به اندازه محدود از ایتالیا و ترکیه و تا حدودی چین وارد کشور میشود.
شرایط کار شغل مبل سازی
صراف در خصوص ملزومات تولید در این صنعت میگوید: ابزار لازم برای تولید در درجه اول فضای مناسب و کافی است. اگر تولید به شکل سنتی باشد زمین به مساحت 150 تا 200 متر کافی است ولی در نظر داشته باشید، سنتی کار کردن عوارضی دارد که مهمترین آن افت کیفیت و هدر رفتن مواد اولیه است.تولید انبوه را باید به شیوه مدرن و ماشینی دنبال کرد که حداقل به یک فضای 1000متری با انبار لازم دارد.هزینه زمین و ماشینآلات مثل دستگاههای برش، پرس و دوخت چیزی حدود 12 تا 15 میلیارد تومان خرج برمیدارد. درحالیکه شروع کار به روش سنتی و کارگاهی به 60،50 میلیون تومان نیاز است. این را هم اضافه کنم که هنوز بعد از گذشت سالها بیش از 70 درصد تولید مبل ایران سنتی و کارگاهی است.
اوایل فقط در حوالی یافتآباد و اطراف کرج هم از دیگر مراکز تولید هستند. چوب ماده اصلی ساخت مبل است که کاملاً وارداتی است. قبلا چوب را از بازار داخلی تهیه میکردیم ولی 1/5 سال است که به خاطر طرح تنفس جنگلها از خارج و از کشورهای روسیه، ارمنستان، گرجستان تأمین میکنیم که به صورت الوار وارد میشود.
قیمت چوب بنا به نوع وکیفیت و نوسانات بهای ارز در متغیر است. پارچه هم ابزار تولید بعدی است که تماما وارداتی است به خاطر تعطیلی کارخانههای نساجی خرید از داخل امکانپذیر نیست. هزینه پارچه از متری 35 هزار تا 150 هزار تومان و در سفارشات سوپرلوکس و ممتاز تا متری 400 هزار تومان بالغ میشود.
مواد اولیه مورد نیاز در مبل سازی
اسکلت مبل
اسکلت مبل که از چوب روسی، نئوپان و ام دی اف است و با دستگاهها تراشیده و منبت کاری می شوند.
یراق آلات مبل
شامل سوزن و منگنه مبلی، چسب پستوله، اسپری و غیرع
فوم های رویه کوبی مبل
فوم ها حایلهایی میان چوب و روکش پارچه و یا چرم هستند که فوم گرم یا سرد، پلی فوم هستند و در مبل سازی قدیمی این حایلها به صورت ترکیبی از ابر و پنبه استفاده می شده.
روکش های مبل
روکش های مبل که از جنس پارچه و یا چرم است.
مکان تولیدی مبل
یکی از مهمترین عوامل در راه اندازی کارگاه تولید مبل، متراژ کارگاه است؛ زیرا باید تمام تجهیزات کارگاه مبل سازی و کارکنان در این فضا جا بگیرند. اگر تعداد کارکنانتان کم هستند میتوانید کارگاهی کوچکتر با متراژ پایین را اجاره کنید. بهطور کلی این شغل به فضایی با حداقل متراژ ۱۰۰۰ متر نیاز دارد. علاوه بر این لزوما نباید کارگاه در مرکز شهر و در یک جای شیک باشد، بلکه اغلب کارگاههای تولیدی مبل در خارج از شهر هستند. راه اندازی کارگاه تولید مبل در خارج از شهر باعث میشود که هزینههای اجاره تا حد زیادی کاهش پیدا کنند.
اگر تولید سنتی باشد مساحت 150 تا 200 متر کافی است. اما تولید انبوه باید به صورت مدرن و مکانیکی دنبال شود که حداقل به 1000 متر فضا نیاز دارد.
نکات مهم در راه اندازی تولیدی مبل
توانایی مدیریتی خوبی داشته باشید
مدیریت درست، نقش بسیار مهم و برجستهای در پیشرفت و توسعه کارگاه مبلسازی دارد. اگر یک روز را در یکی از این کارگاهها سپری کنید خواهید دید که مدیریت آن به قدرت برنامهریزی و تصمیمگیری دقیقی نیاز دارد. باید برای کارگاهتان قوانین خاصی را در نظر بگیرید. برای مثال همه کارکنان موظف هستند که به موقع سر کارشان حاضر شوند و کارگاه را در ساعت مشخصی ترک کنند. بهعلاوه باید این قانون را تصویب کنید که استفاده از لوازم ایمنی حین کار ضروری است.
فروشندگان مبلمان را بشناسید
یکی از نکاتی که برای راه اندازی کارگاه تولید مبل باید به خاطر بسپارید این است که مشتری اصلی شما مصرفکنندگان نهایی نیستند. بلکه این فروشندگان و عرضهکنندگان مبلمان هستند که باید روی آنها تمرکز کنید. در این شرایط بهتر است به فروشگاههای معروفی که احتمال دارد به مشتری شما تبدیل شوند سر بزنید و ببینید که چه سبک کاری پرطرفدارتر است. اگر هنوز مشتریهای زیادی ندارید، برای جذب مشتری سعی کنید در ابتدای کارتان دستمزد پایینتری نسبت به رقبا دریافت کنید. در این شرایط، فروشندهها را میبینند که همکاری با شما برای آنها به صرفهتر است. این را به خاطر بسپارید که اگر کیفیت کارتان بالا باشد فروشندگان مبلمان با یک بار خرید به مشتری دائمی شما تبدیل میشوند.
خوشقول باشید
تمام خریداران عمده، زمان مشخصی را به شما اعلام میکنند که در آن زمان باید کالا را تحویل دهید. اگر دیرتر از این زمان، کار را تحویل دهید از نظر خریدار بدقول هستید. بدقولی در تحویل کالا ممکن است باعث شود که مشتریهایتان را از دست دهید.
با انصاف باشید
برخی از سفارشها عجلهای هستند و سفارشدهنده مبلغ بیشتری پرداخت میکند تا در زمان کوتاهی سفارشش را دریافت کند. برای این کار، ابتدا از عرف بازار مطلع شوید و مبلغ منصفانهای را به خریدار اعلام کنید. به علاوه اگر خریدار مشتری ثابت شماست میتوانید به او تخفیف دهید. در این شرایط، خریدار هم هوای شما را خواهد داشت و سفارشهای بیشتری را به شما میسپارد. هیچوقت قیمت بالاتری را به مشتری اعلام نکنید، به امید این که با تخفیف دادن به قیمت اصلی محصول برسید. مطمئن باشید مشتریها باهوش و زرنگ هستند و با کمی پرس و جو متوجه این حقیقت میشوند. این کار باعث نارضایتی و از دست دادن مشتری میشود. همیشه صداقت بهترین سیاست است. اگر واقعا قصد تخفیف دادن را ندارید، بهطور واضح به او توضیح دهید که سود پایینی دارید و واقعا نمیتوانید مبلغی از قیمت اصلی را کسر کنید.
طرحهای متنوع و جدیدی را ارائه دهید
اگر شما هم همان طرحهای موجود در بازار را ارائه دهید، ممکن است خیلی مورد توجه قرار نگیرید. راه اندازی کارگاه تولید مبل مستلزم این است که ایده جدیدی برای ارائه داشته باشید. اگر قبل از راه اندازی کارگاه تولید مبل، یک طراح حرفهای را استخدام کنید، کسب و کارتان زیر و رو میشود و به شهرت بسیار زیادی در این حرفه دست پیدا میکنید. شاید فکر کنید که وجود طراح خیلی ضروری نیست اما بعد از این که به شما کمک کرد طرحهای اختصاصی خودتان را ارائه دهید خواهید دید که تا چه حد در توسعه کسب و کارتان موثر است.
زمانی که خریداران عمده متوجه شوند که مصرفکنندگان نهایی از طرح ارائه شده توسط شما استقبال زیادی کردهاند با تعداد بیشتری از سفارشات سراغ شما خواهند آمد. گاهی این کار تا جایی به کسب و کارتان کمک میکند که به فکر اجاره یک کارگاه بزرگ و استخدام کارکنان بیشتری میافتید تا بتوانید نیازهای خریداران را پاسخگو باشید.
یک تیم بازاریابی حرفهای داشته باشید
یکی از مهمترین اصول برای ماندگاری در هر حرفهای بازاریابی درست است. برای راه اندازی کارگاه تولید مبل نیز باید بازاریابان حرفهای را استخدام کنید که به شما کمک میکنند تا در کوتاهترین زمان ممکن، کسب و کارتان را گسترش دهید. اما قبل از آن باید کیفیت مبلمان تولید شده را بالا ببرید. این کار به نوع خود یک تبلیغ برای شما محسوب میشود؛ زیرا زمانی که خریدار از کیفیت کالا اطمینان حاصل کند، آن را به دیگران هم معرفی میکند.