- آسمونی
- مجله اینترنتی
- کار و برند
- کاریابی
- استخدام پارکبان

استخدام پارکبان

در این مقاله از آسمونی در بخش استخدام مشاغل ، به معرفی شغل پارکبان برای کسانی که به دنبال آگهی استخدام پارکبان هستند، می پردازیم. قصد داریم در این مقاله همه ابعاد شغل پارکبان از جمله، معرفی شغل پارکبان ، وظایف شغل پارکبان ، بازار کار شغل پارکبان و ... را بررسی کنیم. از شما همراهان عزیز آسمونی دعوت می کنیم تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
معرفی شغل پارکبان (استخدام پارکبان)
پارکبان در بسیاری از کشورها به شخصی اطلاق میشود که مسئولیت دارد به نحوه پارک کردن ماشینها نظارت داشته باشد. پارکبانها همچنین وظیفه نظارت و اجرای قوانین پارک خودروها را بر عهده دارند. آنها لباسهای مخصوصی میپوشند و هر کدام محدودهای از شهر را تحت کنترل و بازرسی دارند. در بریتانیا این اشخاص میتوانند خودروهای متخلف را جریمه کنند.
شغل پارکبان (استخدام پارکبان) در ایران
در ایران کنترل و نظارت قانونی پارک خودروها با نیروی انتظامی است. در این کشور پارکبان به شخصی گفته میشود که از خودروهای پارک شده نگهبانی و مراقبت میکند و به ازاء این کار با صدور قبض مبلغی پول دریافت میکند.
نکاتی برای سلامت پارکبان ها برای شغل پارکبان (استخدام پارکبان)
ایستادن های طولانی در شغل پارکبان (استخدام پارکبان)
البته این شغل هم مثل هر حرفه دیگری، سختیهای خاص خود را دارد. به عنوان مثال پارکبانها به واسطه نوع شغلشان دستکم 90 درصد ساعتهای کاریشان را در حال ایستاده میگذرانند و همین ایستادنهای طولانی آنها را در معرض آسیبهای اسکلتی عضلانی قرار میدهد.
واریس، گردن درد، کمردرد، پادردهای مزمن به ویژه هنگام خواب و استراحت و انواع آرتروز نیز ازجمله آسیبهای این حرفه است. به همین دلیل به آنها توصیه میشود در ایستادن افراط نکنند، در ازای هر یک ساعت کار ایستاده حدود 10 دقیقه بنشینند و استراحت کنند تا احتمال بروز مشکلات گفته شده کاهش یابد.
از آلودگی صوتی تا هوای آلوده در شغل پارکبان (استخدام پارکبان)
گرما و سرمای هوا، شلوغی و ترافیک خیابانها، بوق زدنهای ممتد رانندگان، مواجهشدن و جر و بحث کردن با رانندگان مختلف برای اولویتهای جای پارک و... از جمله عواملی است که علاوه بر خستگی جسمی باعث استرس پارکبانها نیز میشود و سلامتشان را به خطر میاندازد.
مشکلات تنفسی و قلبی در شغل پارکبان (استخدام پارکبان)
بدون شک پارکبانها نیز مثل ماموران راهنمایی و رانندگی مستقر در خیابانهای آلوده شهر از گروههای پرخطر بیماریهای قلبی و عروقی محسوب میشود و مشکلات ناشی از کم خونی و تنگی عروق کرونر سلامتشان را تهدید میکند.
همچنین حضور مداوم در هوای آلوده به علت کمبود اکسیژن، احتمال سکتهها را افزایش میدهد. به همین دلیل توصیه میشود این افراد در طول مدت کار از ماسکهای فیلتردار ویژه استفاده کنند و مصرف شیر، لبنیات و آلودگی هوا را تا حد زیادی کاهش میدهد.
از طرفی تابش مستقیم نور خورشید و دود ناشی از وسایل نقلیه و هوای آلوده از عواملی است که باعث افزایش احتمال بروز قرمزی، خارش و حتی عفونت چشمها میشوند، اما استفاده عینک آفتابی استاندارد، شستوشوی چشمها با آب و شامپو بچه هر شب و قطرههای استریل چشمی هفتهای یکبار از جمله روشهای پیشگیرانه است.
مرخصی نداشتن در شغل پارکبان (استخدام پارکبان)
شاید فکر کنید پارکبانها مشکلی در رفتن به مرخصی ندارند، اما واقعا اینطور نیست؛ آن هم با درآمد پایین افراد شاغل در این حرفه که اگر هر روز هم کار کنند باز گاهی در تامین مخارج زندگی دچار مشکل میشوند.
دوری از خانواده در شغل پارکبان (استخدام پارکبان)
همچنین کم نیستند پارکبانهای زحمتکشی که از صبح زود تا دیر وقت مشغول کارند و با این حساب از تفریح و وقت گذاشتن با خانواده و دوستان محرومند و متاسفانه گاهی اوقات همین موضوع زمینه بروز افسردگی، عصبانیت و اختلافات خانوادگی را فراهم میکند.
نداشتن امنیت شغلی در شغل پارکبان (استخدام پارکبان)
همچنین مشکلی به نام نداشتن ثبات شغلی در مورد شغل پارکبانی وجود دارد و چون چیزی به عنوان استخدام رسمی برای آنها مطرح نیست همیشه این احتمال وجود دارد که با هر تغییری مثلا جابهجایی پیمانکار بیکار شوند.
هدف از گذاشتن پارکبان در خیابانها چیست؟
همگان میدانند که کلان شهرهای ایران بخصوص تهران دارای مشکلات ترافیکی فراوانی است که این مساله حتی میتواند باعث آلودگی محیط زیست و به خطر انداختن جان انسانها شود.
یکی از راهکارهای موجود برای کاهش حجم ترافیک کاهش ترددهای غیر ضروری و اعمال محدودیت برای رانندگان است. همان طور که خود نیز شاهد هستید، چند سالی است شهرداری تهران در مناطق مختلف شهری به ویژه مناطق مرکزی تابلوهای پارکبان نصب کرده و مبالغی را از رانندگان دریافت میکند. منطقا این کار نیز نوعی اعمال محدودیت و ترغیب رانندگان به استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و کاهش استفاده از وسایل شخصی است. ولی در چند ماه اخیر بنده شخصا این کار را پیگیری کردهام و به این نتیجه رسیدهام که شهرداری این کار را صرفا به جهت درآمدزایی انجام میدهد. به عنوان مثال در کیلومتر 15 جاده مخصوص کرج ـ تهران، خیابان ضلع غربی کارخانه سایپا که محل پارک خودروهای پرسنل است، به تازگی از این نوع تابلوها نصب شده و این در حالی است که در این منطقه که فاصله زیادی با تهران دارد و از لحاظ ترافیکی مشکلی ندارد، هیچ توجیهی برای نصب این تابلوها و اخذ پول وجود ندارد و صرفا درآمدزایی که حدود ماهی 30 میلیون تومن برآورد میشد، مد نظر قرار گرفته است. این بخش کوچکی از در دل پرسنل است. از شما رسانه محترم که به عنوان گوش و چشم این جامعه عمل میکنید استدعا دارم این مساله را پیگیری نمایید. تا لااقل مردم محروم و مستضعف دلشان به جایی گرم شود.