- آسمونی
- مجله اینترنتی
- وبگردی
- چرا ساندویچ پانل؟

چرا ساندویچ پانل؟
ساندویچ پانل یکی از انواع مصالح ساختمانی به شمار می رود و از میان انواع مختلف آنها ساندویچ پانل دیواری طرفداران بیشتری دارد.. همانطور که از اسم آن پیداست، همانند ساندویچ پانل از دو لایه بیرونی و یک لایه میانی تشکیل شده است. جنس و مواد هر کدام از این 3 لایه متناسب با کاربرد آن سازه و شرایط محیطی قرارگیری بر اساس خواص آن مواد تعیین می گردد؛ به طور مثال برای لایه بیرونی در شرایطی که سازه در محیط یا آب و هوای مرطوب استفاده شود، می تواند از آلومینیوم ساخته شود و یا برای استفاده از ساندویچ پانل ها در ساخت کوره می بایست از ساندویچ پانل ضد حریق یا پشم سنگ (جنس لایه میانی) استفاده نمود که در برابر دمای بالا و مستقیم مقاوت زیادی دارد.
چه عواملی ساندویچ پانل ها را به یکی از گزینه های اصلی ساخت سازه ها بدل ساخته است؟
عوامل زیادی در انتخاب متریال و مواد مورد نیاز برای ساخت یک سازه موثر است. این عوامل بر اساس نوع کاربرد سازه و شرایط استفاده از آن تعیین می گردد؛ به طور مثال در ساخت یک سردخانه شاید مهمترین ویژگی، عایق بودن آن در مقابل تبادل حرارت می باشد و یا در ساخت یک سقف می بایست مقاوت در مقابل نور خورشید، باران و برف و یا حتی مقاومت در برابر باد را نیز در نظر گرفت. در کنار همه این موارد می بایست وزن سازه را نیز در نظر داشت.
پیشتر علم مهندسی استانداردهایی را در خصوص هر یک از عوامل مهم در ساخت ساز اعلام کرده است مثلا در ساخت یک سازه باید به نحوی از مصالح استفاده شود که ضریب انتقال حرارتی آن سازه به استاندارد تعیین شده برای ضریب انتقال حرارتی برسد. حال برای رسیدن به این استاندارد 860 میلیمتر آجر و یا 380 میلیمتر بلوک سیمانی نیاز می باشد. این در حالی است که 35 میلیمتر پلی اوریتان می تواند این مقاومت در برابر انتقال حرارت را داشته باشد. این خود علاوه بر کاهش وزن سازه به مقدار زیادی، هزینه ساخت آن سازه را نیز کاهش می دهد.
انواع ساندویچ پانل
ساندویچ پانل ها بر مبنای جنس لایه های بیرونی و لایه میانی کاربردهای متعددی خواهند داشت. در یک نوع از دسته بندی، آنها به 2 نوع ساندویچ پانل دیواری و ساندویچ پانل سقفی تقسیم می گردند و یا در دسته بندی دیگری به گروه های ساندویچ پانل ضد صوت، ساندویچ پانل ضد حریق، ساندویچ پانل سردخانه ای و یا ساندویچ پانل ضد اسید تقسیم می شوند.
سازه هایی که با ساندویچ پانل ها ساخته می شوند، تنوع زیادی دارند. به عنوان نمونه استفاده در ساخت کانتینر، کانکس، سردخانهها و یا حتی اتاق های عمل و بیمارستان های صحرایی... نصب سریع و راحت تر آن همچنین وزن کمتر و مقاومت بالا و در کنار همه این ویژگی ها مقرون به صرفه بودن از عوامل محبوبیت این نوع از مصالح ساختمانی بوده است.
چگونگی ساخت ساندویچ پانل
دو شیوه برای ساخت ساندویچ پانل دیواری و ساندویچ پانل سقفی بیشتر استفاده می شود. روش اول به صورتی است که ورق ها و فوم با هم وارد دستگاه شده، پس از تولید بر اساس سایز و نیاز مشتری بریده خواهند شد. روش دوم به صورت جدا از هم می باشد. بدین صورت که ابتدا ورقه ها در دستگاه به شکل مورد نظر در می آیند، پس از آن مجددا بر اساس نوع فوم 2 روش وجود دارد؛ در صورتی که فوم پلی استایرن باشد، ابتدا به اندازه دلخواه برش داده شده و با چسب در بین لایه ها قرار داده می شود. ولی فوم پلی یورتان به صورت تزریقی بین دو لایه قرار خواهد گرفت.

کیفیت، لازمه انتخاب یک ساندویچ پانل است!
کیفیت ساخت و مواد به کار رفته در ساندویچ پانل دیواری و سقفی بازدهی آن را برای استفاده کننده بالاتر خواهد برد. لذا می بایست در کنار همه مواردی که باید برای ساخت یک سازه در نظر گرفت، تولید کننده ای را انتخاب نمود که کیفیت استانداردی را در ساخت محصوالات خود داشته باشد. گروه صنعتی پانل مهدی به عنوان یکی از شرکت های ایرانی تولید کننده ساندویچ پانل در ایران فعالیت می نماید. این شرکت با دریافت چند لوح و تندیس تقدیر، نشان داده است که کیفیت سر لوحه تولیدات این مجموعه بوده و می توان با افتخار به محصول ایرانی اعتماد نمود.