- آسمونی
- مجله اینترنتی
- ورزشی
- اطلاعات ورزشی
- عجیب ترین پیراهن ها در جام های جهانی
عجیب ترین پیراهن ها در جام های جهانی
عجیب ترین پیراهن ها در جام های جهانی / اختصاصی آسمونی – مهدی زارعی
به گزارش آسمونی ، در رقابت های بین المللی، معمولا تمام تیم ها پیراهنی را به تن می کنند که ارتباط مستقیم با رنگ پرچم آن کشور دارد. با این وجود گهگاه پیراهن های عجیبی بر تن تیم ها می بینیم که به هیچ عنوان قابل توجیه نیست. چند نمونه را در زیر معرفی خواهیم کرد.
ایتالیا: رنگ سیاه فاشیستی
ایتالیا اولین بار با پیراهن سفید در مسابقات شرکت کرد اما در حدود یک قرن قبل، پیراهن این تیم آبی لاجوردی شد که رنگ خانواده سلطنتی بود. البته آتزوری در هنگام قدرت گیری فاشیست ها و در جام جهانی 1938 در مسابقه با فرانسه و نروژ با پیراهن مشکی نیز به میدان رفت که سمبل دولت موسولینی بود.
آلمان: به رنگ پرچم پادشاهی
به گزارش آسمونی ، در روزهایی که فوتبال تازه وارد کشور آلمان شده بود، پرچم آلمان از سه نوار قرمز، سفید و سیاه تشکیل شده بود و به این ترتیب، پیراهن سفید و شورت سیاه به پیراهن سنتی این کشور بدل شد. بعد از جنگ جهانی دوم نیز آلمان ها در چند دیدار دوستانه به میدان رفتند که رنگ سبز پیراهن دوم آن ها، یادگاری از مسابقه ای دوستانه با ایرلند است. اما در جام جهانی 2014 پس از یک قرن شاهد بودیم که آلمان ها با شورت سفید وارد میادین شدند و اثری از لباس های همیشگی تیم نبود.
فرانسه: راه راه سبز و سفید!
پیراهن فرانسه دقیقا به رنگ پرچم این کشور است: آبی، سفید و قرمز. اما تیم ملی فرانسه در جام جهانی 1978 و در دیدار با مجارستان، لباس های اصلی خود را به استادیوم نیاورده بودند
به گزارش آسمونی ، با توجه به این که مجارها نیز پیراهن سفید به همراه داشتند، فرانسوی ها مجبور شدند با قرض گرفتن پیراهن یک باشگاه آرژانتینی، برای اولین و آخرین بار با لباس راه راه سبز و سفید وارد میدان شوند!
آرژانتین: لباس زرد تیم مالمو
به گزارش آسمونی ، پیراهن آرژانتین نیز چندین دهه است که مطابق با رنگ پرچم این کشور به شکل راه راه آبی آسمانی و سفید است. اما آرژانتینی ها در جام جهانی 1958 و در مسابقه با آلمان غربی، پیراهن زرد رنگ باشگاه مالموی سوئد را به تن کردند. رنگی که مانع از شکست(3-1) زردپوشان آرژانتینی نشد.
برزیل: لباس سفید شوم!
به گزارش آسمونی ، در سال های آغازین مسابقات جام جهانی، برزیلی ها با پیراهن سفید در تورنمنت شرکت می کردند تا آن که جام جهانی 1950 فرا رسید و برزیل در حضور 200 هزار تماشاگر در استادیوم تازه تاسیس ماراکانا از اروگوئه شکست خورد و جام جهانی را از دست داد.
به این ترتیب برزیلی ها چاره ای نداشتند که لباس های خود یا استادیوم ماراکانا را شوم و بدیمن بنامند. طبیعتا استادیوم 200 هزار نفری را که نمی توانستند تغییر دهند؛ به این ترتیب رنگ پیراهن تیم تغییر کرد و مطابق رنگ پرچم برزیل شد: لباس زرد، شورت آبی و جوراب سفید.
هلند: رنگ پرچم دریانوردی
به گزارش آسمونی ، پرچم هلند به سه رنگ آبی، سفید و قرمز است اما هلندی ها همیشه با لباس های نارنجی خود در میادین حضور داشته اند. دلیل انتخاب این رنگ به تاریخچه کشور هلند بازمی گردد. در گذشته دریانوردان هلندی از پرچمی استفاده می کردند که به سه رنگ نارنجی، سفید و آبی بود اما رنگ نارنجی در زیر تابش خورشید به خوبی دیده نمی شد و به این ترتیب بخش نارنجی به قرمز تغییر یافت. اما این مساله موجب فراموش شدن رنگ نارنجی به عنوان رنگ اصلی پرچم هلند نشد و تیم های هلندی همگی از رنگ نارنجی استفاده کردند. با این حال هلندی ها در جام جهانی 1934 پیراهن آبی داشتند!
مکزیک: لباس راه راه آرژانتینی
مکزیک نیز سال هاست که با لباس سبز در میادین حضور دارد. البته این تیم در گذشته قرمز می پوشید که هر دوی این پیراهن ها بر مبنای پرچم این کشور طراحی شده بودند. اما این تیم در جام جهانی 1950 و در مسابقه با سوییس، پیراهن باشگاه کروزیرو برزیل را به تن کرد و به این ترتیب، مکزیک برای اولین و آخرین بار با لباس راه راه بازی کرد.
کلمبیا: پیراهن زرد و دردسر مسابقه با برزیل
به گزارش آسمونی ، کلمبیا نیز در ابتدا با پیراهن قرمز و بعدها با لباس زرد رنگ در میادین حضور می یافت. اما وقتی این تیم در مقدماتی جام جهانی 1994 در خانه آرژانتین با پنج گل به پیروزی رسید، همگان از این تیم به عنوان مدعی فتح جام نام بردند. به این ترتیب پرسشی بزرگ در ذهن فوتبالدوستان کلمبیا شکل گرفت. آن ها نمی دانستند که اگر برزیل- به فرض محال- فینالیست شود، کدام تیم باید لباس دوم خود را به تن کند: برزیل یا کلمبیا؟! اتفاقا برزیل به فینال رسید اما کلمبیا در همان دور نخست کنار رفت تا هوادارن این تیم بیش از این خیالپردازی نکنند!
ایران: رنگین کمانی از پیراهن ها
به گزارش آسمونی ، اولین تیم منتخب ایران که در سال 1926 با نام منتخب تهران راهی شوروی شده بود، لباس راه راه سبز و سپید بر تن داشت. اما بعدها به تناوب، تیم ملی پیراهن های سبز، سپید و سرخ را به تن کرد. حتی در سال های 1971 و 1972 پیراهن تیم ملی آبی رنگ شد؛ در حالی که تیم در برخی بازی های دوستانه با پیراهن زرد نیز به میدان رفت! ایران در بازی های جام جهانی کوچک(1972)، پیراهن باشگاه سپید رئال سانتاکروز برزیل را هم به تن کرد و در انتخابی جام جهانی 1978 با لباس سپید و شورت سیاه در برابر هنگ کنگ مسابقه داد! پیراهن سپید و شورت قرمز ورژن دیگری از لباس ایرانی بود که در انتخابی جام ملت های 2007 و در مسابقه با تایوان به تن اعضای تیم ملی رفت.
زنده باد اروگوئه
اما بدون شک عجیب ترین پیراهن در تاریخ جام های جهانی متلق به بولیوی در جام جهانی 1930 است. به گزارش آسمونی ، پیراهن هر یک از اعضای این تیم با سایرین متفاوت بود و اگر این نفرات در کنار هم قرار می گرفتند عبارت زنده باد اروگوئه( میزبان مسابقات) پدید می آمد!