- آسمونی
- مجله اینترنتی
- سلامت
- دانستنی سلامت
- ماساژ و تاثیرات مثبت ماساژ در بدن

ماساژ و تاثیرات مثبت ماساژ در بدن
ماساژ درمانی به رهایی از استرس و فشار عضلانی و درد ناشی از صدمات کمک میکند و همچنین باعث افزایش سرعت بهبود ناراحتیهای حاد و مزمن میشود. اگر میخواهید بدانید ماساژ چیست و با تاریخچه ماساژ آشنا شوید این بخش آسمونی را حتما مطالعه نمایید چرا که به معرفی ماساژ میپردازیم و همچنین تاثیرات مثبت ماساژ بدن را برای شما شرح میدهیم.

تاریخچه ماساژ
با سیری در تاریخ متوجه میشویم که ماساژ در تمام ملل و با فرهنگهای مختلف مرسوم بوده و شاید دلیل رواج آن عامه پسند بودن آن نزد تمام مردم باشد و در گذشته مردم بدون اینکه از تأثیرات فیزیولوژیکی و درمانی ماساژ آگاهی داشته باشند از آن استفاده میکردند، مثلا ضرب دیدگیها اولین اقدام آنها تکان دادن و یا مالش عضو صدمه دیده بوده است. تاریخچه این درمان به حدود 2700 سال قبل از میلاد برمی گردد. در متن کتاب امپراطور زرد (کتاب مرجع طب داخلی چین) برای درمان فلج و تب و لرز به ورزش، ماساژ پوست و عضلات و نیز تمرینات بر روی دست و پا توصیه شده است. بقراط در حدود 400 سال قبل از میلاد ضرورت استفاده از مالش را به عنوان یک درمان بخصوص در درمان آسیبهای ورزشی و جنگی ، به پزشکان گوشزد کرد. اسناد قدیمی دال بر استفاده ژاپنیها و نیز سایر تمدنها نظیر مصر، روم و عرب از ماساژ درمانی موجود است.
ماساژ درمانی به شیوه نوین و علمی، توسط هنریک لینگ (1839-1776) بر پایه ماساژ و ورزش بنیان نهاده شد.
دو برادر پزشک آمریکایی به نام جورج و چارلز تیلور پس از تحصیل در سوئد، در سال 1850 این رشته را به امریکا معرفی نمودند. در مِیان ملل و اقوامی که در گذشته از ماساژ به شکل وسیع تری استفاده می کردند میتوان از مصریها، ایرانیان، یونانیان، چینی ها و ژاپنی ها نام برد و همینطور از بین دانشمندان و اطباء قدیمی که از تکنیکهای ماساژ استفاده می کردند می توان به بقراط و ابوعلی سینا اشاره کرد. بقراط به نتایج سودمند مالش و ماساژ در تأمین و بازگرداندن نیروی عضلانی افراد ناتوان تا حدی پی برد و برای درمان بعضی از عوارض مفصلی و عضلانی از این روشها استفاده نمود. امروزه نیز از ماساژ با اهداف مختلف و به شکل وسیع و گسترده ای استفاده می کنند و بویژه در درمان دردهای عضلانی و مفصلی جایگاه ویژه ای را نسبت به سایر روشهای درمانی به خود اختصاص داده است و همچنین در توانبخشی و بازتوانی بیماریهای مختلف به شکل خاصی بکار می رود.
ثاثیرات مثبت ماساژ در بدن
- ماساژ با عوارض ناصحیح نشستن مقابله میکند
تقریبا بسیاری از افراد دچار استرس وضعیت بدنی هستند. منظور از استرس وضعیت بدنی، حالت نادرستی است که در حین نشستن و یا خوابیدن به بدن وارد میشود و به صورت گردن درد، کمر درد، درد قفسه سینه و … بروز پیدا میکند. این علائم در افرادی که کارهای پشت میزی دارند و یا نحوه ی فعالیت آنها به گونه ای است که برای طولانی مدت بر روی صندلی می نشینند بدتر است و شامل دردهای باسن و ضعف عضلانی نیز میشود. خوشبختانه تحقیقات نشان میدهد که ماساژ درمانی میتواند علائم و عوارض ناشی از نشستن ناصحیح را برطرف کند. بنابراین به افرادی که برای مدت طولانی بر روی صندلی مینشینند توصیه میشود به صورت منظم و ماهانه چند نوبت از خدمات ماساژ درمانی بهره مند شوند.
- ماساژ دردهای عضلانی را کاهش میدهد
آیا دچار گرفتگی و درد عضلانی شده اید؟ ماساژ درمانی را مدنظر قرار دهید. ماساژ باعث افزایش و بهبود گردش خون در سیستم عروقی بدن میشود. حتما توجه کرده اید که هرگاه قسمتی از بدن شما با یک جسم سفت برخورد میکند و دردتان میگیرد، به صورت غیر ارادی اولین کاری که انجام میدهید ماساژ دادن ناحیه است! زیرا ماساژ درمانی در درمان دردهای مزمن و کمردردها بسیار مؤثر و مفید است.

- ماساژ باعث تسکین عصبانیت و افسردگی میشود
تماس جسمی، به شیوه مطمئن، دوستانه و حرفه ای میتواند اثرات درمانی فوق العاده ای بر فرد و یافتن آرامش داشته باشد. در مطالعه ای که در سال 2005 در ژورنال علوم اعصاب منتشر شد، مشخص گردید که آندسته از زنانی که به سرطان پستان مبتلا بودند و هفته ای سه نوبت ماساژ دریافت میکردند نسبت به دسته ای که ماساژ دریافت نمیکردند، دچار افسردگی و عصبانیت کمتری بودند. (» مشاهده مقاله: سلولهای کشنده ی طبیعی و لنفوسیت در زنان مبتلا به سرطان پستان به واسطه ی ماساژ درمانی افزایش میابد). توضیح از عصرعلم: سلولهای کشنده ی طبیعی (Natural killer cells) و لنفوسیتها جزو سیستم دفاعی بدن هستند که علیه سلولهای سرطانی در بدن مبارزه میکنند. مطالعه ی دیگری که در مجله ی آکادمی روانپزشکی جوانان و نوجوانان امریکایی منتشر شده است نشان میدهد بیمارانی که دچار افسردگی و عصبانیت هستند، پس از دریافت ماساژ درمانی، بهبود وضعیت داشته اند.
- ماساژ باعث بهتر خوابیدن میشود
ماساژ نه تنها میتواند باعث خواب راحت شود، بلکه آندسته از افراد که از سخت خوابیدن رنج میبرند میتوانند خواب راحت را با ماساژ تجربه کنند. ماساژ همچنین میتواند برای آندسته از افرادی که تحت درمان شیمیایی و یا مواد رادیواکتیو هستند هم مفید باشد.
- ماساژ باعث تقویت سیستم ایمنی بدن میشود
مطالعه ای که در سال 2010 در مجله ی Alternative and Complementary Medicine منتشر شده است نشان میدهد که ماساژ باعث افزایش تعداد گلبولهای سفید بیماران میشود. گلبولهای سفید نقش اصلی را در دفاع از بدن در مقابل عوامل بیماریزا دارا هستند. همچنین به نظر میرسد عملکرد سیستم ایمنی در افرادی که به HIV یا ایدز مبتلا هستند نیز با کمک ماساژ درمانی بهتر خواهد شد.
- ماساژ باعث کاهش سردرد میشود
اگر زیاد به سر درد دچار میشوید حتما یکبار ماساژ درمانی را امتحان کنید. ماساژ باعث کاهش دفعات و شدت سردردهای میگرنی خواهد شد. مطالعاتی که در سال 2009 دانشگاه گرانادای اسپانیا صورت گرفته است نشان میدهد که یک جلسه ماساژ، تاثیر آنی بر خنثی سازی سردرد و فشارهای عصبی مرتبط با آن دارد.