ناگفته های زندگی مرلین مونرو
نورما جین مورتنسون معروف به مِریلین مونرو بازیگر، خواننده و مانکن مشهور آمریکایی بود. وی در سن 36 سالگی و در اوج محبوبیت درگذشت. مریلین مونرو از مهمترین بازیگران قرن بیستم است که نماد رنگموی بلوند در 1950 بود. اگر می خواهید در مورد این هنرمند بیشتر بدانید این بخش آسمونی را حتما مطالعه کنید چرا که بیوگرافی کامل مرلین مونرو را برای شما عزیزان تهیه کرده ایم که در ادامه می خوانید.
نام اصلی |
نرما جین مورتنسن |
تولد |
|
والدین |
ادوارد مورتنسن |
مرگ |
|
مدفن |
|
ملیت |
|
پیشه |
|
سالهای فعالیت |
1947 تا 1962 |
همسر(ها) |
جیمز دوهرتی (نوزدهم ژوئن 1942–سیزدهم سپتامبر 1946) |
مریلین مونرو با نام اصلی «نورما جین بیکر» در تاریخ 1 ژوئن 1926 میلادی در لس آنجلس به دنیا آمد. در 9 سالگی به یتیمخانه سپرده شد و سپس در طول سالها سرپرستی وی به 11 خانواده مختلف سپرده شد. مادرش از بیماری روانگسیختگی رنج میبرد.
بر اساس نوشتههای کتابی به نام «شور و تضاد» (Passion and Paradox) از لویس بنر، استاد تاریخ مطالعات زنان در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی در ژوئیه 2012 در آمریکا که به مناسبت 50 امین سالگرد مرگ این بازیگر منتشر شد، جدایی مریلین از مادرش در هشت سالگی اتفاق افتاد. او یک سال در پرورشگاه بود و پس از آن حق حضانتش به دوست صمیمی مادرش، گریس مکی، سپرده شد.
در طول سالها، نگهداری مریلین مونرو به 11 خانواده مختلف سپرده شد. او در دومین خانه مورد تجاوز قرار گرفت. این تجاوز تأثیرات روانی عمیقی بر او و به ویژه رفتار جنسی او گذاشت؛ او به طور دردناکی احساس نا امنی میکرد.
لویس بنر نویسنده کتاب شور و تضاد ادعا میکند: «سو استفاده جنسی در دوران کودکی، به دوری از مردان و نزدیکی به همجنسگرایی کمک میکند. مونرو همواره گفته که دیدن زنان زبیا همیشه برایم جذاب بوده و گرایش به زنان برای من طبیعی است. وقتی زندگی او با مردان شروع شد، محدودیتهای فراوان این دوران بر روی قبول طبیعت همجنسگرایی او تأثیر منفی گذاشت.»
درست پس از جنگ جهانی دوم در آمریکا بیش از هر زمان دیگری در تاریخ این کشور نقش پدر بسیار کلیدی در تربیت دختر در خانواده تصور میشد. به این دلیل مونرو به دنبال پدرش گشت، او را پیدا کرد ولی پدر حاضر نشد که مریلین را ببیند. بعدتر، زمانی که او بازیگر پرآوازهای شده بود، پدرش درخواست ملاقات با او را کرد، این بار این مریلین بود که ازدیدن پدر سرباز زد.
مریلین در زمان تشیع جنازه پدرش به دوستی گفت که علت سرپیچی پدر از دیدار دخترش مریلین این بود که نمیخواست زن دومش بفهمد که او فرزندی از زن دیگری دارد.
در سن 16 سالگی مجبور به ازدواج با پسر یکی از همسایگان به نام کریس مککی شد. اندکی بعد همسرش به جنگ فراخوانده شد. این ازدواج چهار سال بعد با توافق هر دو به طلاق منتهی شد. پس از طلاق از همسرش، برای بدست آوردن خرج زندگی در یک کارخانهٔ اسلحهسازی مشغول به کار شد. در آنجا بود که توجه یک عکاس ارتش ایالات متحده آمریکا را به خود جلب کرد و تصویرش بر جلد مجلهٔ رسمی ارتش با نام «Yank» نقش بست.
در سال 1945 نورما جین به عنوان مدل عکاسی کمکم به چهرهای شناخته شده تبدیل شد. او قراردادی را با یک آژانس مد در هالیوود امضا کرد و به سرعت راه رفتن روی سکوی مد و ژست گرفتن در برابر دوربین را فرا گرفت. اندکی بعد مشاوری را استخدام کرد و به توصیه این مشاور موهای تیرهاش را به رنگ بلوند درآورد. در آن زمان نورما جین نام هنری «مریلین مونرو» را برای خود برگزید. او «مریلین» را از روی نام مریلین میلر رقصنده و خواننده مشهور تئاتر برادوی و «مونرو» را از نام فامیلی مادرش انتخاب نموده بود.
مریلین مونرو از بیماری اختلال دوقطبی رنج میبرد. گاهی دچار افسردگی شدید بود و گاهی شاد و خوشحال بود. لویس بنر نویسنده کتاب «شور و تضاد» میگوید: «زمانی که توانست به پدرش نه بگوید، احتمالاً بهبودی در شرایط روحیش پدیدار شده بود که توانست به این درخواست جواب رد بدهد.»
دورههایی که مریلین دستخوش حال روحی بالا (شیدایی) و پایین (افسردگی) میشد، از سوی دوستانش تایید شده است. مونرو پس از دوران افت و افسردگی دوباره خود را باز مییافته و به سیکل شیدایی و شکوفایی میرسیده و میتوانسته کارهایش را سروسامان دهد.
از زاویه تاریخی بسیاری از زنان ومردان پر آوازه هنرمند از فرمی از اختلال دو قطبی رنج میبردند، برای مثال ویرجینیا ولف نیز دچار چنین حالتی بود. با دقت در مورد زندگی نامههایی که درمورد فروغ فرخزاد نوشته شده، علائمی از همین سیکل افسردگی و شیدایی در او نیز دیده میشود. علاوه بر آن مریلین مونرو از لکنت زبان نیز رنج میبرده، در موقع فیلمبرداری اگر دچار لکنت میشد، دوباره میبایست صحنه را تکرار کنند.
مرگ ناروشن پس از چند دهه و میراث پس از آن
آخرین حضور برجسته مریلین مونرو در انظار عمومی به 19 مه 1962 باز میگردد که او در مراسم جشن تولد جان اف. کندی در سالن مدیسون اسکوئر گاردن بر صحنه ظاهر شد و ترانه تولدت مبارک، آقای رئیسجمهور را در حضور رئیسجمهور اجرا کرد.
مرلین مونرو در تاریخ 5 اوت 1962 میلادی، در کالیفرنیا درگذشت. علت مرگ وی، «مصرف بیش از حد داروی خوابآور» ذکر شد. دلیل رسمی مرگ وی «خودکشی» بر اثر «مصرف بیش از حد داروهای خوابآور و آرامبخش» اعلام شد، اما ادعاهای مبنی بر حصول یک توطئه و مجموعه حوادث اسرارآمیزی که منجر به مرگ وی شد، همواره بحثبرانگیز بودهاست.
مریلین مونرو در 8 اوت 1962 میلادی، در یکی از آرامگاههای مشهور شهر لسآنجلس، به نام گورستان وستوود به خاک سپرده شد. پلیس علت مرگ را میزان بالای نمک اسید باربیروتیک در بدن و بر اثر خودکشی اعلام کرد.
لویس بنر نویسنده کتاب ''شور و تضاد'' احتمال خودکشی او را کم میداند، چرا که میگوید او در فرم بسیار مناسبی بود و برنامههای مختلفی برای زندگی داشت. او معتقد است : «رابرت کندی برادر جان اف کندی و دادستان وقت عالی آمریکا با او رابطه پنهانی داشت. همسایهها و سرایدار اوائل بعد ازظهر روز پنجم اکتبر، رابرت کندی را در منزل مریلین دیدهاند.» بنر میگوید: «همه گزارشهای پلیس در عرض چند هفته مفقود شد. رابرت کندی با دپارتمان پلیس ارتباط داشت.»
مریلین در کنار جان و رابرت کندی
نویسنده کتاب معتقد است که احتمالاً مافیا برای جلوگیری از افشای روابط پنهانی مرلین با جان اف. کندی رییس جمهور و رابرت اف. کندی برادر وی، مریلین را به قتل رساندهاند. البته این یکی از سناریوهای قتلی است که پس از پنج دهه در هالهای از ابهام فرو رفته است.
پس از مرگ مریلین هفتهای سه بار گلهای سرخی بر سر خاک وی به مدت 20 سال فرستاده میشد. این فرد کسی نبود جز جو دی ماجیو، معشوقه یکی از پر آوازه ترین بازیگران قرن بیستم. هماینک یک بازرگان آمریکایی به نام ریچارد پانچر در قبر بالای وی دفن شدهاست که در سال 1986 درگذشت. وی وصیت کرده بود که با صورت بر روی زمین در قبر گذاشته شود.
در سال 2009 میلادی، بیوهٔ این بازرگان آمریکایی تصمیم گرفت که قبر همسرش را که در بالای قبر مرلین مونرو واقع شدهاست را بفروشد و پس از آن، همسرش را در یک آرامگاه خانوادگی دفن کند. وی علت به حراج گذاشتن قبر همسرش را، پرداخت آخرین قسط خانهاش در بورلی هیلز اعلام کرد.
همچنین هیو هفنر مؤسس و مالک پلیبوی، قبر مجاور مریلین مونرو را با پرداخت مبلغ 75 هزار دلار خریدهاست.
سال 1962 بنیاد گلدن گلوب مریلین مونرو را به عنوان محبوب ترین هنرپیشه جهان معرفی کرد.
مادر او زنی آشفتهحال بود و نتوانست از دختر خود نگهداری کند. مریلین مونرو در یتیمخانه و پرورشگاه بزرگ شد. از آنجا که اندام زیبایی داشت، از سال 1944 به عنوان مدل برای شرکتهای تبلیغاتی جلوی دوربین عکاسی قرار گرفت. خانم مونرو از سال 1946 وارد سینما شد و اولین قرارداد خود را با کمپانی «فوکس قرن بیستم» امضا کرد.
در فیلمهای سینمایی با ارائه تیپ آشنای زنی زیبا و ساده و تا حدی هوسران به محبوبیتی سریع دست یافت. مریلین مونرو در سال 1960 در اوج شهرت و محبوبیت بود، اما از نظر جسمی و روحی به شدت ناتوان شده بود. به خاطر مصرف الکل و مواد مخدر کار سینمایی او با وقفه و بینظمی همراه شد.
فیلم خصوصی
در سال 2008 میلادی فردی ناشناس فیلمی از سکس دهانی مریلین مونرو را در یک حراج به مبلغی بیش از یک میلیون دلار خرید تا مانع از توزیع فیلم شود.
در دسامبر 2009 فیلمی 4 دقیقهای که مونرو را در اواخر دههٔ 1950 خوشحال و آسوده در کنار دوستاناش در حال سیگار کشیدن و نوشیدن شراب نشان میداد به قیمت 275٫000 دلار بهفروش رسید. خریدار این فیلم صامت 16 میلیمتری تصمیم دارد آن را در وبگاه ebay به بالاترین پیشنهاد بفروشد. شخصی که فیلمبردار این فیلم بوده ادعا کردهاست سیگاری که در فیلم دیده میشود ماریجوانا بودهاست.
جراحی پلاستیک
یک پرونده پزشکی از مریلین مونرو، شایعات طولانی درباره عملهای جراحی پلاستیک مریلین مونرو را تایید میکند.
این پرونده پزشکی که از سال 1950 تا 1962را در بر میگیرد، علاوه بر تعدادی یادداشت پزشکی، حاوی 6 قطعه عکس رادیولوژی است.
مایکل گوردین، یک جراح پلاستیک ساکن لسآنجلس، در این پرونده به شکایت مریلین مونرو از «بدشکلی چانه» اشاره کرده و از کاشت غضروف در چانه او در سال 1950 خبر داده است که به تدریج «حل» شده بود. همچنین این پرونده حاکی از این است که نوک بینی او مورد عمل جراحی پلاستیک قرار گرفته است. این عکسها تصاویر اشعه ایکس از بینی، سقف دهان، و استخوانهای صورت او را نشان میدهد. تاریخ ثبت عکسها با اشعه ایکس به هفتم ژوئن 1962 برمیگردد، یعنی دو ماه پیش از مرگ مونرو در پنجم اوت 1962، زمانی که جسدش در خانهاش در کالیفرنیا پیدا شد.
بر اساس اطلاعات این پرونده، او در اسناد پزشکی به نام مستعار «دوشیزه جوآن نیومن» معرفی شده، اما نشانی خانه او دقیقاً همان نشانی خانه مریلین مونرو در برنت وود است.
باز هم اخبار تکراری از قتل مرلین مونرو. امروزه همه در آمریکا می دانند که مرلین مونرو به دست برادر جان اف کندی، یعنی رابرت کندی (معروف به بابی کندی) و همچنین روانپزشکش کشته شد. چرا؟ مونرو بیش از حد راجع به جان اف کندی و سیاستهای آمریکا میدانست و از طرفی جان اف کندی به او قول داده ...